Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Malta Vizesi

Malta Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Malta Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Malta vize işlemlerinizde hazırlamanız gereken kişisel evraklarınız kimlik bilgilerinizi destekleyen evraklardan oluşur. Kişisel evraklarınızı tüm schengen vize çeşitlerinde sunmak zorundasınız. Çok sık seyahat ediyorsanız her vize talebinizde yeni tarihli belgeler sunmanız yararınıza olacaktır. Ziyaret etmiş olduğunuz sayfamızın devamında kişisel evraklar ve mesleki durumunuza göre değişen evraklar listesini bulabilirsiniz. Schengen ülkeleri için zorunlu seyahat sağlık sigortanızı, uçak rezervasyonlarınızı ve konaklama belgelerinizi talebiniz doğrultusunda temin ederek dosyanıza eklemekteyiz.

Kişisel evraklarınız: Şahsen temin etmek zorunda olduğunuz kişisel evraklarınızın bir kısmı Schengen VIS (Vize Bilgi Sistemi) güvenlik ağına kaydedilmek üzere beyan edilirken bir kısmı da seyahatiniz için finansal yeterlilik sağlayıp sağlayamadığınız konusunda beyan edilir.
Mesleki durumunuzu destekleyici evraklar: bu kategorideki evraklar mesleki durumunuza göre farklılık gösterir. Çalışan veya şirket sahibi iseniz şirketin ticaret odasına kaydı, ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası, imza sirküleri gibi evraklar, yine çalışan kategorisindeyseniz işyerinden alınan izin belgesi; çiftçi iseniz bağlı olduğunuz ziraat odasından alınan çiftçi belgesi; öğrenci iseniz geliri olmayan kişiler kategorisine girdiğiniz için seyahatinize sponsor olacak kişinin yeterlilik durumunu kanıtlayıcı belge ve öğrenci belgesi gibi evraklar temin etmeniz gerekir.
Ek hizmetlerimiz: Malta turistik vize işlemlerinizde otel ve uçak rezervasyonlarınızı, zorunlu sağlık sigortanızı talep etmeniz durumunda gerçekleştirmekte ve dosyanızdaki evrakların arasına eklemekteyiz.
Değerli ziyaretçilerimiz Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizle irtibata geçip mesleki durumunuzu ve seyahatinizin amacını anlatın. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda temsilcilerimiz 2023 güncel Malta turistik vize ücretini içeren evrak listesini tarafınıza e-posta yoluyla gönderecektir. Mesleki ve kişisel durumunuza uygun Malta Turistik Vize evrak listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz.

Evraklarınızı size En yakın olan ofisimize gönderin.

25 Eylül 2014 tarihinden sonra VIS ibaresi bulunan bir schengen vizeniz mevcut ise Türkiye’nin her yerinden Malta Turistik vize başvuru belgelerinizi ofisimize gönderebilirsiniz. Ankara, İstanbul, Bursa, Edirne ve İzmir şehirlerinden başka bir yerde ikamet ediyorsanız Malta Schengen yetkililerimizden vize başvurunuzu hangi başvuru merkezlerinden yapmanız gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz.

Malta Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Pasaportun aslı
Malta Schengen vize başvurularınızda kullanacak olduğunuz pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekir. Yapacak olduğunuz seyahat sonrasında en az 3 ay daha geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız. Pasaportunuza vizenizin işlenmesi için en az 2 boş sayfanızın bulunması gerekir. Başvuru yaparken yaşayabileceğiniz herhangi bir sorun olmaması için pasaportlarınızı dikkatlice kontrol etmelisiniz. Yırtık ve eksik sayfalar olmamasına dikkat etmeli şayet böyle bir durum söz konusu ise başvuru sonucunuzun olumsuz olmaması için pasaportunuzu işlemlerden önce yenilemelisiniz. Türkiye’de ikamet eden yabancı asıllı vatandaşlar için seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gerekmektedir.

Evlilik ve boşanma gibi durumlar söz konusu ise kimlik bilgilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda pasaportunuzla kimlik bilgilerinizin birebir aynı olduğundan emin olmalısınız. Farklı olan bilgilerle başvurunuzu tamamlarsanız vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebebiyet verebilirsiniz.

Malta Schengen Vize Başvuru Formu
Malta Schengen vize başvuru formunu gerçeğe uygun şekilde doldurmalı, formunuzun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulduğundan emin olmalısınız. Başvuru formunuzun altında imzanız yer almalıdır. Vize başvuru formlarını doldururken zorluk yaşamanız durumunda firmamız aracılığıyla danışmanlık ve tercüme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

2 adet biometrik fotoğraf
Beyan edeceğiniz biometrik fotoğraf ölçüleri 35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/çerçeve (35x45) sahip olmalıdır. Fotoğrafınız güncel olmalı (son 6 ay içinde çekilmelidir) ve normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır. Fotoğrafın arka fon rengi beyaz olmalı ve vize başvuru sahibinin yüzü net çıkacak şekilde objektife bakmalıdır. Eğer gözlük takıyorsanız gözlüğünüzün çerçevesinin gözlerinizi kapatmamasına dikkat etmelisiniz.

Pasaportunuzun işlenmiş tüm sayfalarının fotokopisi
Pasaportunuza daha önceden işlenmiş olan tüm vizelerinizi gösteren fotokopilerini toplamış olduğunuz evrak dosyanıza eklemelisiniz. Malta Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde sizden ek belge talep edebilir. Şahsi durumunuza göre şekillenen bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmalısınız.

Nüfus cüzdan fotokopisi
Kimliğinizin ön ve arka sayfalarının fotokopilerini çektirip dosyalarınızın içine eklemelisiniz. Eğer yeni çıkan kimliklerle başvuruda bulunmuşsanız ve vize başvuru süreci boyunca kimliğiniz çıkmamışsa size en yakın olan nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgesi çıkartmanız gerekebilir.

Uçak bileti Rezervasyonu ve otel rezervasyonları
Malta turistik vize başvurularınızda Türkiye’ye dönüşünüzü destekleyen uçak bileti rezervasyonlarınızı belgelerinize eklemelisiniz. Ülkenize geri döneceğinize dair kanıtlayıcı evraklar sunmanız vizenizin çıkmasına katkı sağlayabilir. Aynı şekilde hotel rezervasyonlarınızı gösteren belgeler de Malta turistik vize başvuruları için gerekli olan evraklar arasındadır. Uçak ve otel rezervasyonlarının başvuru yapan kişinin adına düzenlenmesi gerekir. Firmamızdan otel ve uçak rezervasyonlarınızı yapmamızı talep etmeniz halinde size en uygun rezervasyonları hazırlamaktayız.

Seyahat sağlık sigortası
Seyahat sağlık sigortanızı beyan etmeniz tüm Schengen ülkeleri için bir zorunluluktur. Zorunlu seyahat sağlık sigortanız dönüşten sonra 15 gün fazla olacak şekilde yaptırmalı ve 30.000 Euro teminatlı olarak ibraz etmelisiniz. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası kapsamında kabul edilmemektedir. Talep etmeniz durumunda seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza seyahatinizi kapsayacak şekilde yapmaktayız.

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair belgeler
Seyahatiniz boyunca masraflarınızı nasıl finanse ettiğinizi gösteren belgeler sunmak zorundasınız. Masraflarınızı bir 3. kişi finanse etmek durumunda ise bunu kanıtlayıcı belgeleri dosyanıza eklemelisiniz. Son 3 aya ait banka hesap dökümleri güncel olmalı ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Eğer varsa araç ve tapu ruhsatınız da Malta Konsolosluğu tarafından talep edilebilir.

İşyerinden izin belgesi
Şirket yetkilinizden temin edeceğiniz şirket kağıdına yazılmış işveren mektubu orijinal nüsha halinde sunulmalıdır. İşveren mektubunun içeriğinde çalışan kişinin pozisyonu, sabit iş telefonu ve açık adresi, imzalayan işverenin ismi ve pozisyonu, çalışan kişinin göreve başlangıç tarihi ve pozisyonu, seyahat süresi gibi bilgiler yer almaktadır.

SGK giriş bildirgesi ve son 3 aya ait maaş bordrosu
Son 3 aya ait kaşeli ve imzalanmış olan maaş bordrosunu ve şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgesini sunmalısınız.

Sigorta hizmet dökümü
SGK hizmet dökümünüzü SGK dan ıslak imzalı ve kaşeli olarak ve e-devlet internet sitesinden temin edebilirsiniz. Buradan detaylı bir şekilde tüm sigorta geçmişinizi görebilirsiniz.

Çalışanlar ve şirket sahipleri
Şirket sahipleri için şirketin ticaret odasına kaydı, ticaret sicil gazetesinin bir kopyası, imza sirküleri ve vergi levhasını gösteren belgeleri beyan etmeleri zorunludur. Şirketin ticaret odasına kaydının orijinalini sunmalısınız. Eğer çiftçi iseniz bağlı olduğunuz ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgeniz evraklarınızın arasında olmalıdır.

Geliri olmayan kişiler için
Eğer öğrenci iseniz öncelikle öğrenci belgenizi sunmalı ve hiçbir geçim aracına sahip olmamanız durumunda Vukuatlı Nüfus Örneğiyle akrabalığınızı kanıtlayabileceğiniz kişilerden ya da ebeveynlerinizden alınan noterden onaylı taahhütnamenin orijinaliyle başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu taahhütname 15 gün içinde alınmalı, gidiş dönüş tarihleri açıkça belirtilmeli ve günlük belirlenen tutarı karşılayacak şekilde hazırlanmalıdır. Taahhütnamenin arkasında masrafları finanse edecek olan kişinin noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.

Muvaffakatname: Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek başvuru sahipleri için muvaffakatname ibraz edilmelidir. Muvaffakatnamenin arkasında noter tarafından onaylanmış Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.

Malta Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta turist vizeleri ortalama olarak 5-10 iş günü içinde neticelenebilir. Bu süreler öngörülen sonuçlanma süresini ifade etmektedir. Eğer Türkiye’de ikamet eden yabancı pasaport sahibi iseniz bu süre biraz daha uzayabilmektedir. Malta Konsolosluğunun yoğunluk durumuna göre bu süreler değişiklik gösterebilir. Resmi tatiller, özel gün ve haftalar dolayısıyla birikebilecek evraklar olabilmekte ve başvuru sonucunuz beklediğiniz tarihten daha geç bir zamana sarkabilmektedir. Teslim etmiş olduğunuz evrakların yeterli olmaması durumunda yine kısa süreli bir gecikme yaşayabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamamak adına başvurunuzu zamanında yapmanızı tavsiye ederiz.

Kişisel ve mesleki durumunuza uygun olan Malta turistik vize evrak listesine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Evraklarınızı bulunduğunuz ile en yakın vize başvuru merkezimize ulaştırabilir böylece uğraş gerektiren vize prosedürlerini yetkililerimizin vereceği destek sayesinde kolaylaştırılmış olarak halledebilirsiniz. Malta turistik vizenizin çıkması ülkeye kolayca giriş yapabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Tüm bu süreci başarıyla tamamlamış olsanız bile gümrük yetkilileri seyahatiniz başlamadan önce evraklarınızı kontrol ederek sizlere sorular sorabilmektedir. Yetkilileri ikna edici bilgiler vermeniz durumunda seyahat yapmak istediğiniz ülkeye girişiniz onaylanacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek