Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Malta Vizesi

Malta Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Malta Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Malta Ticari Vize türü ticari amaçlarla Malta’ya seyahat etmeyi düşünen başvuru sahipleri için sınırlı bir süre Malta’yı ziyaret etmesine fırsat verir. İş sözleşmesi imzalamak, toplantıya katılmak vs. gibi ticari amaçlarla seyahat etmeyi planlıyorsanız Malta Ticari Vize için gerekli olan evraklara sayfanın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

Değerli ziyaretçilerimiz, mesleki durumunuzu, seyahatinizin amacını danışmanlarımıza açıklayabilir, 2024'e ait güncel Malta ticari vize başvuru evrak listesinin tarafınıza gönderilmesini talep edebilirsiniz. Başvuru evraklarınızı size en yakın şubemize ulaştırdığınız takdirde Malta Ticari Vize başvuru sürecinizi başlatmaktayız.  Evraklarınızı hazırlamadan önce aşağıda yer alan açıklamaları okumanızı tavsiye ederiz.

Standart evraklar: Malta Schengen vize başvuru formu, pasaport, nüfus cüzdan fotokopisi, banka dokümanları, pasaport sayfalarının fotokopisi, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası gibi evraklar her vize başvuru sahibi için standart evraklardır.
Mesleksel evraklar: Şahsi durumunuza göre değişiklik gösteren evraklardır. Çalışan ya da işveren iseniz, emekli iseniz farklı belgeler sunmanız gerekebilir.
Ek hizmetlerimiz: Malta ticari vize işlemlerinizde konaklama, ulaşım ve zorunlu seyahat sağlık sigortanızı talep etmeniz halinde sizin adınıza yapmakta ve başvuru belgelerinizin arasına eklemekteyiz.

Malta Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

Pasaport
Pasaportunuz seyahat bitiş tarihinizden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır. Malta Konsolosluğuna pasaportunuzun aslını ibraz etmeniz gerekir. Çıkacak olan vizelerinizin işlenebilmesi için pasaportunuzda en az 2 boş sayfa olmalıdır. 10 yıldan eski olan pasaportlarla yapılan başvuru Malta Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Yabancı asıllı olan ve Türkiye’de ikamet eden kişilerin seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.

Evlilik ve boşanma, ad, soyad değiştirme gibi durumlar söz konusu olmuş ise kimlikteki bilgileriniz ile pasaportunuzdaki bilgilerinizin birebir aynı olduğunu teyit edin. Şayet bir farklılık var ise en kısa sürede düzeltip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Vize Başvuru Formu
Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş Malta Ticari Vize başvuru formunu imzalayarak bize ulaştırmalısınız. Formunuzu doldurduktan sonra kontrol etmelisiniz, yanlış olduğunu düşündüğünüz yerleri temsilcilerimize paylaşarak yardım isteyebilirsiniz. E-mail adresinizi ve telefon numaranızı doğru yazdığınızdan emin olmalısınız. 

Biometrik Fotoğraf
Vize başvuru formunuz için son 6 aydan daha güncel olmak kaydıyla 2 adet 35x45 ölçülerinde biometrik fotoğraf gereklidir. Çekilmiş olan fotoğrafın arka fonunun beyaz olmasına dikkat etmelisiniz.

Pasaportunuzun işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
Pasaportunuzun işlenen her sayfanın fotokopisini eksiksiz bir şekilde dosyanıza eklemelisiniz. Çekilmiş olan fotokopilerin soluk olmamasına ve bilgilerin net bir şekilde çıkmış olmasına dikkat edin.

Nüfus cüzdan fotokopisi
Nüfus cüzdanınızın ön ve arka yüzünün fotokopisi tek sayfa olarak çekilmelidir. Fotokopilerdeki bilgilerin tam çıktığından emin olun.

Uçak bileti rezervasyonu ve hotel rezervasyonu
Gidiş dönüş tarihlerinizi içiren uçak bileti rezervasyonlarınız ve konaklayacağınız hotel rezervasyon dökümünü belgeleriniz arasında sunmalısınız. Talep etmeniz halinde seyahat tarihinize uygun ulaşım rezervasyonlarınızı yapmaktayız.

Seyahat sağlık sigortası
Tüm Schengen ülkelerine seyahat edebilmeniz için 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanızın olması gerekir. Ayrıca seyahat sağlık sigortanızı seyahatinizin dönüşünden itibaren 15 gün sonrayı kapsayacak şekilde yaptırmak zorundasınız. Danışmanlarımızdan zorunlu seyahat sağlık sigortası ile bilgi alabilir talep etmeniz durumunda sizin adınıza seyahat sağlık sigortanızı yapabilmekteyiz. Hayat sigortaları seyahat sağlık sigortalarına girmemektedir.

Seyahat masraflarının nasıl karşılandığını gösteren belgeler
Başvuru sahibinin son 3 ayına ait banka hesap dökümü ile birlikte varsa araç ve tapu ruhsatlarını gösteren belgeleri beyan etmelidir. Vizenizin onaylanmasını istiyorsanız seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılayacak güce sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir. Hesaplarınınız güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Malta Konsolosluğu gerek görmesi durumunda bunlar haricinde ek belgeler isteyebilmektedir. Bu durum kişinin şahsi durumuyla alakalıdır.

Mesleksel Evraklar

İşverenler için;

  • Ticari davetiye: Malta’ya seyahat edecek olan başvuru sahiplerinin etkinlik veya üyelik bilgilerini gösteren Malta kuruluşları tarafından gönderilen davet mektubu ya da katılım beyanı sunmaları gerekir. Daveti imzalayan kişinin kimlik bilgilerinin bir kopyası ve eğer varsa kayıt için yatırılan harçların ödendiğine dair kanıtlayıcı belgelerin de davet mektubunun yanında yer almalıdır. Mektup, davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve şirketin kaşesi ile imzası da bulunmalıdır.
  • SGK giriş bildirgesi ve Maaş bordrosu: İşe giriş belgenizle birlikte son 3 aya ait maaş bordrosunu ıslak imzalı ve kaşeli olarak ibraz etmelisiniz.
  • Sigorta hizmet dökümü: Çalışan kişiler, emekliler, geliri olmayanlar, işverenler ve seyahatiniz boyunca size sponsor olacak herkes için zorunlu olan bir evraktır. Sigorta hizmet dökümünüz barkodlu olmak zorundadır. Çalışmayan kişilerin ‘barkodlu olarak kaydı yoktur’ ibaresinin yazılı olduğu bir belge almalıdır. Sigorta hizmet dökümünüzü SGK Müdürlüklerinden ya da e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebilirsiniz. SGK’dan aldığınız hizmet dökümünün ıslak imzalı ve kaşeli olarak aldığınızdan emin olun.
  • Şirket belgeleri: Şirket sahipleri için şirketin ticaret odasına kaydı, ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası ve imza sirküleri olmalıdır. Şirketin ticaret odasına kaydını sunduğunuz belge orijinal belge olmalıdır.
  • Şahsi dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili bilgi vermek ve seyahatiniz ile ilgili açıklamak yapmak istediğiniz durumları anlatan bir yazı yazmalısınız. Malta Konsolosluğuna hitaben yazacak olduğunuz bu dilekçede seyahat tarihlerinizi açıkça belirtmeli ve vize bitiş tarihinizden önce ülkenize döneceğinizi taahhüt etmelisiniz. Dilekçeniz Almanca ya da İngilizce dilinde yazılmış olabilir. Dilekçeniz tarihli, kaşeli ve imzalı olmalıdır.

Çalışanlar için;

  • Davet Mektubu: Üyelik veya etkinlik bilgilerini içeren, Malta Kuruluşu tarafından verilen davet mektubu veya katılım beyanı olmalıdır. Davet mektubuna daveti imzalamış olan kişinin kimlik bilgilerinin fotokopisi ve varsa kayıt haçlarının ödendiğine dair dekont da koyulmalıdır.
  • SGK giriş bildirgesi ve maaş bordrosu: Maaş bordronuz son 3 ayı kapsayacak şekilde ve kaşeli ve imzalanmış olmalıdır. Şirketinizden alacağınız giriş bildirgesiyle birlikte hazırlamış olduğunuz dosyaya ekleyin.
  • Sigorta hizmet dökümü: İşverenler, çalışanlar, emekliler ve seyahatiniz boyunca masraflarınızı finanse edecek olan kişilerin sigorta hizmet dökümü sunmaları zorunludur. Sigorta hizmet dökümünüzü barkodlu olarak SGK Müdürlüklerinden ya da e-devlet sitesi üzerinden alabilirsiniz.
  • Şirket belgeleri (Belgelerin güncel olması gereklidir)
  • Şirketin ticaret odasına kaydı (orijinal olmalı)
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekir.
  • İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar şirket kağıdına yazılmış olan işveren mektubu almalıdır. İşveren mektubu bir çeşit izin onayıdır. Bu belgede, sabit iş telefonu ve adres, imzalayanın ismi ve pozisyonu, göreve başladığı tarih, başvuru sahibinin seyahatinin süresi ve çalışan kişinin pozisyonunu içeren bilgiler yer almalıdır.
  • Dilekçe: Vize başvurunuz için açıklamak istediğiniz durumları içeren bir dilekçe yazmalısınız. Bu dilekçede seyahatinizin kapsamı ile ilgili bilgi vermeli, gidiş dönüş tarihlerinizi ve seyahatten sonra ülkenize dönüş yapacağınızı anlatan bir yazı yazmalısınız. Almanca ya da İngilizce olarak yazabilirsiniz.

Çiftçi için;

  • Başvuru sahibi çiftçi ise bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi almalıdır. Bu belgenin güncel tarihli bir belge olmasına dikkat etmelisiniz.

Malta Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta Ticari Vize ortalama olarak 5 ile 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Türkiye’de ikamet eden yabancılar için bu süre daha uzun olabilir. Malta Konsolosluğunun yoğunluklarına göre bu süreler değişiklik gösterebilmektedir. Vize başvuru evraklarınızı kargo ile gönderme, bizlere ulaşması da belli bir süre alacağından başvurunuzu bu süre kayıplarını düşünerek yapmalısınız. Bayram tatillerinde ve resmi tatillerde işlemler yapılamadığı için vize sonuçlanma süresi tahmini süreden farklılık gösterebilir. Evraklarınızı tam ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz durumunda tahmini süre içinde vizeniz sonuçlanmış olacaktır.

Malta Ticari vize için gerekli olan evraklarınızı eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra size en yakın merkezimize ulaştırmanız durumunda başvuru sürecinizi başlatmaktayız. Evraklarınız ofisimize ulaştığında kontrollerini tamamlayıp eksik ya da hatalı belge ile karşılaştığımız takdirde hemen sizlere ulaşarak durumun düzelmesi adına alternatif fikirler üretmekteyiz. Vizenizin sonuçlanma aşamasında tek yetkili makamın Malta Konsolosluğu olduğu unutulmamalıdır. Malta vize işlemleri süresi boyunca her an yardım alabileceğiniz yetkililerimiz vizenizin sonuçlanmasına müdahale edememektedir. Soru ve görüşleriniz için  bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

          DİKKAT!

  • Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Yılbaşı ve Paskalya Bayramı öncesi Malta Konsolosluğunun yoğunluğu sebebiyle tavsiye edilen başvuru süresi 30 gündür.
  • Malta Schengen Ticari vize başvurularınızda eksik ya da hatalı evraklar olması işlem süreciniz boyunca size zaman kaybı yaşatabilir. Bu nedenle evraklarınızı titizlikle doldurmanızı öneririz.
  • Malta Schengen ticari vize başvurularında beyan edilmesi zorunlu olan şirket yazılarında ve dilekçelerinizde özel durumlarınızı, sonraki seyahatlerinizi ve ara uçuşlarınızı belirtmeyi unutmayın.
  • Seyahat geçmişinizi kanıtlayıcı belgeler sunmanız halinde(son 3 yılda alınmış vizelerin sunulması ve eski pasaportlar) uzun süreli kalış vizesi alma şansınız artar. Malta Konsolosluğu önceki vizelerinizin sayısına bakarak uzun süreli vize verebilmektedir. Bu nedenle eski pasaportlarınızı ve vizelerinizi evraklarınızın arasına koymayı unutmayınız.
  • Malta Başkonsolosluğu seyahatinizin esas noktası Malta olması durumunda vizenizi onaylayacaktır. Malta Schengen vizeniz onaylandıktan sonra ilk girişinizi Malta’ya yapmalısınız. İlk girişinizi Malta’ya yaptıktan sonra diğer Schengen Bölgelerine de seyahat hakkı kazanmış olursunuz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek