Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Nijerya Vizesi

Nijerya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Nijerya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Nijerya ticari vize, ülkede kısa süreli olarak kalmak isteyen başvuru sahibine iş toplantısı, kısa süreli ticari faaliyet, fuara katılım gibi kısa süreli faaliyetler için talep edilen vize türüdür. Sivil toplum gönüllüleri, eğitimciler ve insani yardım görevlileri de Nijerya’ya yardım amacıyla seyahat etmelerini gerektiren durumlarda Nijerya ticari vize başvurusunda bulunabilirler.  
Nijerya ticari vizesi ülkede en fazla 90 gün kalış imkânı sağlar. Ticari vizeye sahip kişi Nijerya’da çalışamaz, herhangi bir ürün satamaz ya da pazarlayamaz. Nijerya’da çalışabilmek için kısa süreli Nijerya çalışma vizesi alınması gerekmektedir
Nijerya ticari vize başvurularında ticari davet belgesinin sunulması zorunludur. Davet belgesi ve diğer evraklar hakkında detaylı bilgiyi 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bizi arayarak alabilirsiniz.
Nijerya kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle Nijerya vizenizi Türkiye’den temin etmeniz gerekecektir. Nijerya Büyükelçiliği’nde şahsen bulunmanıza gerek kalmadan Nijerya vize başvurunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile gerçekleştirebilirsiniz. 
Mesleksel duruma göre değişen evrak listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Evraklarınızı ofisimize kargo ile veya şahsen iletebilirsiniz. Yetkilimiz belgelerinizi kontrol ettikten sonra sizin başvurunuzu gerçekleştirecektir ve tüm süreci sizin adınıza yürütecektir. 
Başvurunuzun sonuçlanmasının ardından pasaportunuz belirtmiş olduğunuz iş veya ev adresinize kargo yoluyla ulaştırılacaktır.


Nijerya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Davetiye: Başvuru sahibini Nijerya’da davet eden şirketten alınan davetiye mektubu başvuru dosyasına konulmalı. Davet eden şirketin son 3 aylık vergi bilançosu ve ticaret sicil sertifikası da gönderilmeli.
  • Pasaport: Seyahat bitiminden itibaren en az 9 ay geçerliliği olan pasaport dosyaya konulmalı.
  • Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Nijerya vize Başvuru Formu:  Başvuru sahibi tarafından doldurulup imzalanmış olmalı.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Banka Hesap Özeti: Nijerya seyahati boyunca yetecek kadar bakiyenin olduğu banka hesabının dökümü.

Çalışanlar İçin: 

  • Nijerya Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben İngilizce dilekçe yazılmalı. Başvuru sahibinin şirketteki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmeli. Dilekçe imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Şirket Evrakları: Güncel tarihli Sicil Gazete, İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Faaliyet Belgesi gibi şirket evrakları sunulmalı.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK Hizmet Dökümü
  • Maaş Bordrosu

İşverenler İçin: 

  • Vize Talep Dilekçesi: Şirket antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmalı ve seyahatin amacı, tarihi belirtilmeli.
  • Bağ-Kur Hizmet Dökümü
  • Şirket Evrakları: Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Sicil Gazete ve İmza Sirküleri gibi belgeler sunulmalı.

Nijerya Vize İşlemleri


Nijerya kapı vize uygulaması yoktur. Bu nedenle vizenizi Türkiye’den temin etmeniz gerekecektir. Nijerya vize başvurularında başvuru sahibinin şahsen başvuru merkezinde bulunma zorunluluğu yoktur. Bu nedenle vize başvurunuzu Nijerya Büyükelçiliği’nde şahsen bulunmanıza gerek kalmadan sizin adınıza gerçekleştirmekteyiz. Umuma Mahsus pasaport sahiplerinin dışında Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri için de vize talep edilmektedir. Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ise 90 güne kadar olan seyahatleri için Nijerya ticari vizesi almasına gerek yoktur.

Nijerya Ticari Vizesi Nasıl Alınır?


1) Nijerya vize başvuru formunuzu doldurun
Nijerya ticari vize başvurusunda ilk adım başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu form vize yetkilisinin başvuru sahibiyle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Nijerya Ticari vize başvuru formunu İngilizce ve Türkçe olarak doldurabilirsiniz. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırdıktan sonra imzalayarak formu doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Ticari vize başvuru formunun doldurulması konusunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz. 

2) Evraklarınızı ofisimize ulaştırın
Happy Turizm Vize - Danışmanlık
ofisimizi arayarak yetkilimizle görüştüğünüzde size seyahat amacınıza göre belirlenen vize ücreti ve Nijerya ticari vizesi için gerekli güncel evrak listesini bilgilendirme e-maili olarak gönderecektir. Evraklarınızı eksiksiz hazırlayarak kargo aracılığıyla size en yakın ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. Yetkilimiz belgelerinizi kontrol ettikten sonra eğer varsa eksiklerinizle ilgili sizi bilgilendirecektir. Vize yetkililerinin başvurunuzu değerlendirme aşamasında ek evrak isteyebileceğini unutmayınız.

3) Nijerya vize ücretinizi ödeyiniz
Nijerya ticari vizenizin gerçekleşebilmesi için vize ücretinizin ödenmiş olması gerekmektedir. 2024 yılı Nijerya vize ücreti vize türüne (tek girişli, çok girişli) ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde size ödemeniz gereken vize ücretini ve kişisel durumunuza uygun evrak listesini içerir bir bilgilendirme e-maili gönderecektir. Burada belirtilen tutar; vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi dilerseniz evraklarınızla birlikte ofisimize ulaştırabilirsiniz. 

4) Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz
Nijerya ticari vize başvurularını değerlendirme ve karar verme yetkisi sadece Ankara’daki Nijerya Büyükelçiliği’ndedir. Bu temsilciliğin bölge ayrımı yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi şehrinde yaşıyor olursanız olun evraklarınızı ofisimize şahsen veya kargo ile iletmeniz halinde başvurunuzu gerçekleştirmekteyiz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağladıktan sonra sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir.

5) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz
Yetkilimiz vize başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra işlemlerinizin takibini yapacaktır. Vizeniz onaylandıktan sonra ise pasaportunuzu ilgili temsilcilikten teslim alıp adresinize kargo aracılığıyla gönderecektir.

Nijerya Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?


Nijerya ticari vize başvurunuzun sonuçlanma süresi evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız, resmi tatiller ve Ankara Nijerya Büyükelçiliği’nin yoğunluğuna göre değişmektedir. Nijerya ticari vizesi başvuruları ortalama olarak 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Eğer Nijerya Büyükelçiliği Vize Ofisi yetkilileri ek evrak isterse bu süre daha da uzayabilmektedir. Nijerya vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanızı öneririz.

Nijerya ticari vizesi ile bu ülkeye seyahat etmeden önce özellikle sarıhumma ve rutin aşılarınızı yaptırmayı unutmayın.
2024 yılı Nijerya vize başvuru süreci, vize ücreti ve mesleksel durumunuza uygun evraklar konusunda detaylı bilgiler için bizi arayınız. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek