Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Nijerya Vizesi

Nijerya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Nijerya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Nijerya turist vizesi, ülkeye turistik, kültürel gezi, aile, arkadaş, akraba ziyareti  gibi amaçlarla seyahat etmeyi planlayanlar için verilen vize türüdür. 
Nijerya’ya turistik amaçlarla seyahat edilecek olması halinde davet belgesi talep edilmektedir. Davet belgesi ve diğer evraklar hakkında detaylı bilgiyi 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bizi arayarak alabilirsiniz.
Nijerya kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle vizenizi Türkiye’den temin etmeniz gerekecektir. Nijerya Büyükelçiliği’nde şahsen bulunmanıza gerek kalmadan Nijerya vize başvurunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile gerçekleştirebilirsiniz. Evraklarınızı ofisimize kargo ile veya şahsen ofisimizi ziyaret ederek iletebilirsiniz.Yetkilimiz belgelerinizi kontrol ettikten sonra başvurunuzu gerçekleştirecek ve tüm süreci sizin adınıza yürütecektir. 
Vizeniz onaylandıktan sonra ise pasaportunuz belirtmiş olduğunuz iş veya ev adresinize kargo yoluyla ulaştırılacaktır. 


Nijerya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Nijerya seyahatiniz sonrası en az 9 ay geçerliliği olan pasaport.
  • Biometrik Fotoğraf: Arka fonu beyaz, güncel tarihli 2 adet biometrik fotoğraf.
  • Vize Başvuru Formu: İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formu dosyaya eklenmeli.
  • Davetiye: Nijerya’da ikamet eden kişiden alınmış davetiye dosyaya eklenmeli. Ayrıca davet eden kişi oturum izni ve pasaport fotokopisini de göndermelidir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Banka Hesap Dökümü: Nijerya seyahatini karşılamaya yetecek en az 35 bin TL bakiyesi olan banka hesabının özeti sunulmalı. Kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Çalışanlar İçin:

  • İşveren Yazısı: Şirketin antetli kağıdına Nijerya Büyükelçiliğine hitaben İngilizce dilekçe yazılmalı, dilekçede Nijerya seyahatinin amacı, tarihleri ve sponsoru belirtilmeli.
  • Şirket Evrakları: Son 3 aylık döneme ait Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Sicil Gazete fotokopisi gibi şirket evrakları dosyaya eklenmeli.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık döneme ait ıslak imzalı ve kaşeli olmalı.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.

İşverenler İçin:

  • Şirket Evrakları: Faaliyet Belgesi, İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Sicil Gazete fotokopisi
  • Bağ-Kur Hizmet Dökümü

Kamu Kurumu Çalışanları İçin:

  • İzin Kağıdı: Başvuru sahibi memursa iş yerinden izin olacağı günleri gösteren bir belge almalı.
  • Görev Belgesi: Başvuru sahibinin iş yerindeki göreviyle ilgili belge.

Emekliler İçin:

  • Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi
  • Emekli Maaş Dökümü

Ev Hanımları İçin:

  • Sponsor olacak kişinin gelir belgeleri: Ev hanımına sponsor olacak kişinin mali durumunu gösteren, banka hesap özeti, maaş bordrosu, araç ruhsatı, tapu gibi belgeleri sunulmalı.
  • Evlilik Cüzdanı
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Öğrenciler İçin: 

  • Öğrenci Belgesi
  • Sponsor olacak kişinin gelir belgeleri
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Ek Hizmetlerimiz

  • Uçak bileti: Nijerya’ya gidiş geliş uçak rezervasyonlarınızı sizin adınıza yapmaktayız. Nijerya vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın alımı yapmamanızı tavsiye ederiz.
  • Otel Rezervasyonu: Nijerya seyahatiniz süresince konaklayacağınız otele ait rezervasyon onayı başvuru dosyanıza eklenmeli.

Nijerya Yeşil Pasaporta Vize Uyguluyor Mu?


Nijerya’ya turistik amaçlı gitmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerini dışında Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahiplerinin turistik vize almaları zorunludur. Ancak Diplomatik(Siyah) pasaport sahipleri Nijerya’ya yapacakları 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Nijerya Vizesi Davetiye 
Turistik vize başvuruları için ilk adım evrakların hazırlanmasıdır. Eksik evraklarla yapılan başvurular kabul edilmez. En önemli evrak ise Nijerya’da ikamet eden kişiden alınacak davetiyedir. Bu davetiyede başvuru sahibinin, adı, soyadı, seyahat amacı, tarihleri, iletişim numaraları ve davet eden kişinin iletişim numarası ve adresi mutlaka yer almalıdır.

Nijerya Vizesi Nasıl Alınır?


1) Nijerya vizesi başvuru formunuzu doldurun
Nijerya turistik vize başvurusunda ilk yapmanız gereken başvuru formunu doldurmaktır. Formu eksiksiz ve doğru bilgilerle İngilizce ve Türkçe olarak doldurabilirsiniz. Vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirirken formdaki bilgilerinizi dikkate alacağından beyanlarınızın doğru olmasına özen gösterin. Aksi takdirde Nijerya turistik vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Vize başvuru formunun doldurulması aşamasında Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilililerimiz destek sağlamaktadırlar.  

2) Evraklarınızı ofisimize gönderin
Yetkilimizle iletişime geçip Nijerya Turistik vizesi ile ilgili hazırlamanız gereken evrak listesini öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, eğer eksik evrakınız varsa sizi bilgilendirecektir. Bu arada Nijerya vize başvurusuyla ilgili tek karar merci olan Nijerya Büyükelçiliği vize yetkilileri gerekli gördükleri takdirde ek evrak talep edebilir.

3) Yetkilimiz başvurunuzu gerçekleştirecek
Nijerya Turistik vize başvuruları Ankara’daki Nijerya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Bu temsilciliğin yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun evraklarınızı  Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisine kargo aracılığıyla gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağladıktan sonra başvurunuzu sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan gerçekleştirecektir.

4) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz
Pasaportunuz onaylandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu ilgili birimden teslim alarak belirtmiş olduğunuz adrese kargo aracılığıyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştıktan sonra vizenizin olduğu sayfaları kontrol ediniz, eğer bilgilerinizde yanlışlık varsa vakit kaybetmeden konsolosluk yetkilisine bilgi veriniz.


Nijerya Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?


Nijerya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 7-15 iş günüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Nijerya’nın resmi tatil günlerinde Nijerya Büyükelçiliği hizmet vermemektedir. Türkiye’den yabancı pasaportla yapılan başvurularda da işlem süresi uzayabilmektedir. 
Nijerya Konsolosluğu Vize Ofisi yetkilisi başvurunuzu değerlendirme aşamasında ek evrak talebinde bulunabilir. Böyle bir durumda vizenizin sonuçlanması uzun sürebilir. Nijerya turistik vizenizin seyahat tarihinde elinizde olmasını istiyorsanız en az 1 ay öncesinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

UYARILAR

  • Nijerya vize sürelerini belirleme yetkisi ve vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi yalnızca Nijerya Büyükelçiliği’ne aittir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın vize başvurularının sonuçlanma sürelerine ve başvuru sonuçları hakkında karar verme yetkisi bulunmamaktadır. 
  • Nijerya turistik vizeniz onaylandıktan sonra seyahate çıkmadan önce mutlaka Sarıhumma, Hepatit A gibi aşılarınızı yaptırın. Nijerya’ya girişiniz sırasında sınır polisi aşı kartlarınızı görmek isteyeceğinden aşı kartlarınızı yanınızda bulundurmalısınız.  
  • Nijerya turistik vizesi ile bu ülkeye giden kişinin iş yeri açma, iş toplantısına katılma hakkı yoktur. Nijerya turistik vizenizin süresi bitmeden ülkeyi terk etmenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde Nijerya resmi makamları tarafından cezaya çarptırılabilirsiniz.
  • Nijerya vize başvuru süreci, 2024 yılı vize ücreti ve mesleksel durumunuza uygun evrak listeleri hakkında daha fazla bilgi almak ve vize başvuru talebi oluşturmak için bizi arayınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek