Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Norveç Vizesi

Norveç Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Norveç Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Norveç ticari vize evrakları 2024 ve Norveç vize ücreti 2024 ile ilgili sayfamızın devamında faydalı bilgiler bulabilirsiniz.  Norveç’e yapacağınız iş seyahatleri, toplantılar, fuar, sempozyum, seminer vb. için Norveç Ticari Vize başvurusunda bulunmalısınız.  Norveç ticari vize başvurusu için şahsen gelmenize gerek olmadan vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Norveç ticari vize için gerekli olan evrak listesini yetkililerimizden e posta ile talep edebilir, verilen bilgiler doğrultusunda evraklarınızı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız evrakları ofisimize kargo ile ulaştırmanız halinde Norveç ticari vize başvurunuzu gerçekleştirmekteyiz. Norveç vize işlem süreci hakkında sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz.

25 Eylül 2014’ten sonra alınmış bir Schengen vizeniz varsa ve bilgileriniz güncelse parmak izi prosedürü için şahsen gelmenize gerek yoktur. Ancak daha önce Schenegen ülkeleri için hiç parmak izi vermemişseniz Norveç Konsolosluğuna parmak izi beyanında bulunmak zorundasınız. Parmak izi işlemleriniz için Norveç Konsolosluğundan sizin adınıza randevu almakta ve randevu gününde sizlere eşlik etmekteyiz. Detaylı bilgi için bize ulaşın.

Norveç Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Planlanan Norveç seyahat dönüşü sonrasında en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizeleriniz varsa bu sayfaların da fotokopisini sunmalısınız.
  • Biometrik Fotoğraf: Vize işlemleri için son 6 ay içinde çekilmiş, Schengen ölçülerine uygun,  2 adet biometrik fotoğraf kullanmalısınız. 
  • Norveç Schengen Vize Başvuru Formu: Planladığınız Norveç seyahatleri için Norveç Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Norveç bir Avrupa Birliği ülkesi olmamasına rağmen Schengen bölgelerine dahildir. Dolayısıyla Schengen vize şartları burada da geçerlidir. Norveç Schengen vize başvuru formunu doldururken bilgilerin eksiksiz yazılması ve güncel olması gerekir. Norveç ticari vize başvurunuz hazırlamış olduğunuz evraklar çerçevesinde yürütüleceği için her bir belgeyi özenle hazırlamanız gerekir. Norveç vize işlemlerinde her başvuru sahibi için bir form doldurulmalıdır. Başvuru sahibi Norveç Schengen vize başvuru formunu imzalayamayacak kadar küçükse ebeveynleri tarafında imzalanmalıdır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Planladığınız seyahat süresinin tamamını kapsayan, Schengen ülkeleri için geçerli en az 30.000 Euro teminatlı olarak seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Gidiş dönüş seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde vize servisimiz ek hizmet olarak seyahat sağlık sigortası yapmaktadır.
  • Davetiye: Norveç’ten bir firma tarafından verilmiş, seyahatin sebebi ve tarihlerinin belli olduğu ticari nitelikli bir davetiye olmalıdır. Alınan davetiye, UDI onaylı olmalı,  firma yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşelenmelidir. Gönderilen davetiyede imzalayan kişinin kişisel bilgileri (telefon numaraları, mail adresi vb.), şirket adres bilgileri bulunmalıdır.
  • Otel ve Ulaşım Rezervasyonları: Seyahatiniz için gidiş dönüş ulaşım rezervasyonlarınız, konaklama rezervasyonlarınız olmalıdır. Norveç Konsolosluğu satın alınmış ulaşım rezervasyon dokümanlarınızı talep edebilir. Seyahat boyunca diğer Schengen ülkelerine geçişleriniz olursa mutlaka bu geçişleri anlatan detaylı bir dilekçe yazılmalı ve kullanılan ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri de dilekçeyle birlikte Norveç Konsolosluğuna ibraz edilmelidir. Seyahatleriniz için konaklama ve gidiş dönüş ulaşım rezervasyonlarınızı talep etmeniz halinde vize servisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
  • Banka Dökümü: Güncel banka hesap dökümü (son 3 aylık) ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır. Norveç ticari seyahatleriniz için hesabınızda en az 35000 TL bakiye bulunmalıdır.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Kimlik kartınızın ön ve arka yüzünün fotokopisini başvuru evraklarınızla birlikte beyan etmelisiniz.

Çalışanlar İçin

  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu ıslak imzalı ve kaşeli sunulmalıdır.
  • Şirket Yazısı: Şirketin antetli kağıdına işveren tarafından konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmalıdır.
  • Şirket Evrakları: Norveç ticari vize işlemleri için imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi (son 6 ay içinde alınmış, fotokopisi sunulabilir), vergi levhası gereklidir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Barkodlu olmalıdır.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: SGK müdürlüklerinden ve e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
  • Banka Dökümü: Son 3 aylık banka dokümanları imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır.

İşverenler İçin

  • Şirket Yazısı: Şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak konsolosluğa hitaben yazılmalıdır.
  • Şirket Evrakları: Vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi (fotokopi olabilir.), ticaret sicil gazetesi Norveç vize işlemleri için temin edilmelidir.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
  • Banka Dökümü: Şirket sahipleri, yüksek bakiyeli şirket banka hesap dökümlerini sunabilir.

Öğrenciler: Norveç vize işlemleri için başvuru yapacak öğrenciler öğrenim gördükleri kurumdan onaylı öğrenci belgesi almalıdır.

Emekliler: Son 3 aylık emekli maaş dökümünü gösteren banka onaylı belge ile başvuru yapmalıdır. Banka imza sirküleri ile sunulmalı ve belge orijinal olmalıdır.

Çiftçiler: Bağlı bulundukları ziraat odasından alınan çiftçilik belgesi ile başvuru yapılmalıdır.

Norveç Ticari Vize Başvurusu Yaparken!

  • Norveç ticari vize başvurularını İstanbul’dan gerçekleştirecek kişiler vizelerini anlaşmalı konsolosluk olan Macaristan Konsolosluğu vasıtasıyla alabilirler.
  • Daha önceden Schengen vizesi almış ve parmak izi vermişseniz, bilgilerinizin güncel olması durumunda şahsen gelmenize gerek kalmadan vize servisimiz aracılığıyla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • 12 yaşından küçük olan başvuru sahiplerinin başvuru esnasında gelmelerine gerek yoktur.
  • Norveç ticari vize seyahati için başvuru sahiplerine aile fertlerinden biri sponsor oluyorsa Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği ile akrabalık bağı ispat edilmelidir.
  • Türkiye’de ikamet izni olan yabancıların Norveç ticari vize başvurusu için seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerli olan ikamet belgelerini Norveç Konsolosluğuna sunmalıdır.
  • Norveç ticari vize için İstanbul’dan başvuran kişilerin vize sonuçları seyahat tarihlerine 2 gün kala açıklanmaktadır.
  • Seyahatine 15 günden daha az bir zaman kalmış olan kişilerin vize başvuru kabulleri yapılmayabilir. Lütfen seyahatinizden 1 ay önce başvuru işlemlerinizi başlatınız.

Norveç Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Norveç ticari vize başvuruları yaklaşık 7 ile 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre doğru ve eksiksiz evraklarla yapılan başvurular için geçerlidir. Yabancı pasaportlarla yapılan Norveç ticari vize başvuruları daha uzun bir sürede açıklanabilir. Norveç vize işlemleri için İstanbul’dan başvuru yapan kişilerin vize sonuçlanma süreler yaklaşık 2 gündür. Evraklarınızı titiz bir şekilde, Norveç Konsolosluğun istediği şekilde sunmanız vize işlem süreci için size fayda sağlayabilir.

Norveç ticari vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi Norveç Konsolosluğuna aittir.  Vize servisimiz işlemleriniz süresince her an sizlere destek olmakta ancak vize sonuçlanma aşamasına müdahale edememektedir. Norveç Konsolosluğu başvuru sırasında kişilerden farklı evraklar temin etmesini talep edebilir. Lütfen Norveç Konsolosluğunun sizden istediği evrakları zamanında teslim etmeye özen gösteriniz. Seyahatiniz için gecikme yaşamamak adına Türkiye ve Norveç’in resmi tatillerini göz önüne alarak vize işlemlerinizi başlatınız. Norveç Konsolosluğu, Türkiye ve Norveç resmi tatillerinde vize hizmeti vermemektedir. Norveç vize işlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla sıkıcı vize prosedürleriyle uğraşmadan tamamlayabilirsiniz. Norveç ticari vize başvurusu için sorularınızı bilgi@happyturizm.com adresinden bize gönderebilirsiniz.

Norveç Vize Reddi
Norveç vize başvurularınızı Norveç Konsolosluğuna eksiksiz ve doğru bir şekilde sunduğunuz halde vizenize ret cevabı alabilirsiniz. Norveç Konsolosluğundan tarafınıza bir ret kağıdı ulaştırmasından itibaren 3 hafta içinde karara itiraz edebilirsiniz. Eğer verilen kararın hatalı olduğunu düşünüyorsanız itirazınızı UDI’ye (Norveç Göçmenlik Ofisi) ya da Norveç Büyükelçiliğine yapabilirsiniz. Hakkınızda verilen karara itiraz ettiğinizi ve yanlış verilen bir karar olduğunu itiraz mektubunuzda detaylı bir şekilde açıklayabilirsiniz. Yazılan mektuplar İngilizce ya da Norveççe olmalıdır. İtiraz mektubu için vize servisimizin tercüme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Eğer itirazınızı belgelerle kanıtlayabilecek durumdaysanız kanıt olarak sunduğunuz belgeyi de itiraz mektubunuzla birlikte göndermelisiniz. UDI ya da Norveç Büyükelçiliği itirazınız tekrar değerlendirilmek üzere işleme alacak ve itirazınızı sonuca bağlayacaktır. Eğer itirazınız olumsuz yanıt alırsa tekrar itiraz edebileceğiniz bir üst mercii bulunmamaktadır. Ancak gerekli evrakları hazırlayarak tekrar Norveç vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Norveç Vize İşlemleri Antalya

Norveç ticari vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Antalya ve çevre ilçelerde ikamet eden başvuru sahipleri en yakın ofisimizi ziyaret edip Norveç ticari vize başvurusu hakkında detaylı bilgi alabilirler. 0(312) 419 56 41 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir, Norveç ticari vize için gerekli evrak listesi talep edebilirsiniz. Seyahat amacınıza ve kalış sürenize göre Norveç vize ücreti değişmektedir. En güncel Norveç vize ücret bilgisine yetkililerimizi arayarak ulaşabilirsiniz. Norveç vize başvurunuz için şahsen gelmenize gerek kalmadan evraklarınızı kargoyla ofisimize ulaştırmanız halinde vize başvurunuzu başlatmaktayız. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra alınmış bir Schengen vizeniz varsa ve bilgileriniz güncelse parmak izi vermenize gerek olmayabilir. Ancak Schengen ülkeleri için daha önceden alınmış bir Schengen vizeniz yoksa Norveç ticari vize başvurunuz için parmak izi vermeniz gerekecektir. Yetkililerimiz parmak izi verme işlemleri sırasında sizlere eşlik etmektedir. Norveç ticari vize başvurunuz için sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz.

 Norveç Vize İşlemleri Ankara

Norveç vize başvurusunu Ankara ve çevre ilçelerden yapmak isteyen kişiler, işlemlerini vize servisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Schengen ülkeleri için daha önceden parmak izi vermişseniz başvuru sırasında bulunmanıza gerek yoktur. Norveç ticari vize evraklarınızı ofisimize kargoyla gönderin, yetkililerimiz vize başvurunuzu sizin adınıza başlatsın. Sizin yorucu vize prosedürleriyle uğraşmanıza gerek kalmadan Schengen departmanımız Norveç vize işlemlerinizi tamamlamaktadır. Başvurunuz için müracaat edildikten sonra vize sonucunuz olumlu olursa Norveç Schengen vizesi işlenmiş olan pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Norveç vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece Norveç Konsolosluğuna aittir. Norveç vize işlem süreci için sormak istediğiniz her soruyu bilgi@happyturizm.com adresinden gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 telefon numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

 Norveç Vize İşlemleri Bursa

Bursa ve çevresinde yaşayan ve Norveç ticari vize başvurusu yapmak isteyen kişiler, Norveç vizelerini vize servisimiz vasıtasıyla tamamlayabilirler. Norveç’e yapacak olduğunuz kısa süreli ticari seyahatler için Norveç Schengen vizesine başvurmalısınız. Norveç, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Schengen işbirliğini kabul eden ülkeler arasındadır. Dolayısıyla alacağınız vize,  Schengen vizesi olacaktır. Daha önceden Schengen ülkeleri için parmak izi verdiyseniz başvuru için şahsen gelmenize gerek olmadan vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Norveç ticari vize için gerekli olan evrak listesini bilgi@happyturizm.com adresinden talep edebilir, verilen evrak bilgileri doğrultusunda hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz. Norveç vize ücreti seyahatinizin amacına ve kalış sürenize göre değişiklik gösterir. Seyahat amacınızı ve Norveç’te kalmayı düşündüğünüz süreleri yetkililerimizle paylaşırsanız durumunuza uygun en güncel Norveç vize ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Norveç vize başvurusu için sorularınızı 0(312) 419 56 41 telefon numarasından bizlere sorabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek