Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Aile Birleşimi Vizesi D/VF Nasıl Alınır?

Romanya vatandaşı bir kişi ile evli ve Romanya’da oturum almak istiyorsanız aile birleşimi vizesine ihtiyacınız olacak. Bu vize türü için konsolosluk başvurularınızda bizler vize danışmanlığınızı üstlenebiliriz.

Romanya Göçmen Büro’dan aldığınız aile birleşimi evrakları, Türkiye’den apostil yaptırdığınız şahsi evraklar ve Romanya vatandaşı eşin oradan aldığı maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri ile başvurularınız planlanır. Online başvuru yapıldıktan sonra verilen randevuya istinaden başvuru günü evraklarınız ile hazır bulunularak somut başvurunuz gerçekleşir.

Başvuru sırasında ikamet ettiğiniz bölgeye göre konsolosluk dağılımı vardır bu yüzden hangi temsilcilikten başvuru yapacağınızı da aşağıdaki bilgilerden öğrenebilirsiniz.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

İlk aşamada bizler ulaştırdığınız evraklar temsilcilerimiz tarafından detaylı incelenir ve eksikler var ise tarafınıza bildirimde bulunulur. Online başvuru için beş kalem evrak yeterlidir, eğer bunlar tamamlanmışsa hızlıca online başvurunuz gerçekleşir ve randevunuz beklenir. Randevu günü eğer varsa diğer eksiklerinizin tamamlanması istenir ve bu şekilde bir organizasyon sağlarız.

Randevu günü sizi karşılayacak olan temsilcimiz evraklarınızı tam bir şekilde size teslim eder. Sizler konsoloslukta başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra size verilen fişe göre(120$€) ödeme yapılır. Başvuru sırasında size vize başvurunuzun ne zaman sonuçlanacağı tahmini olarak söylenmektedir. Romanya aile birleşimi vizesi genelde 7-8 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Vize başvurusuna ve pasaport teslimine şahsen gelmek zorunda olduğunuzu lütfen unutmayın.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Aşağıda Romanya aile birleşimi vizesi için ihtiyacınız olan tüm evraklar yer almaktadır. Tüm bu bilgilere rağmen konsolosluk yine de ek evrak talep edebilir, bu durumda yine iletişim halinde kalmaya özen göstermeliyiz.

Romanya D Vizesi başvuruları için tarafımıza aşağıdaki evrakları ulaştırmalıdır

  • Pasaport (Seyahat sonrası 6 ay daha geçerli olmalı) ve varsa eski pasaportlar
  • Kimlik fotokopisi ve 2 adet Biyometrik Fotoğraf (Güncel, 35x45mm boyutlarında ve başka bir vizede kullanılmamış olmalıdır.)
  • Nüfus Kayıt Örneği (e-Devlet hizmetine gitmek için tıklayınız. "Nüfus Aile" seçip, "Eski Eş" ve "Vukuatlı" seçeneklerine evet diyerek oluşturunuz ve indirerek yazdırınız.)
  • Ön Yazı (Vize Başvuru Dilekçesi)
  • Barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü
  • Sabıka kaydı (apostilli)
  • Evlenme Kayıt Örneği (Formül B)

Romanya'daki Eşin hazırlaması gereken evraklar,

  • Maaş Bordroları (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
  • Şahsi Banka Hesap Dökümü (Yeterli bakiyesi bulunan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Romanya vatandaşı oturum kartı,
  • Aile birleşimi dokümanları (Göçmen bürodan alınan belgeleriniz)
  • Romen Göçmen Bürosu tarafından düzenlenen onay belgesi comunicare    
  • Davetiyeye ek olarak, davet eden kişinin vatandaş ise Romanya pasaport veya kimlik fotokopisi ile evinin tapu senedi fotokopisi veya kira sözleşmesi sunulmalıdır.
  • Romanya'da ikamet ettiğinizi kanıtlar belge

Burada bulunan evrakları bizlere kargo, kurye veya elden teslim ederek sürece başlayabilirsiniz. Bazı evrakları konsolosluk istemese dahi bizlerden ek evrak talep edilmesin diye yine de isteyebiliyoruz.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Romanya aile birleşimi ücreti 120€’dur. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ve seyahat sağlık sigortası gibi ek alacağınız hizmetler bu ücretten bağımsızdır.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Nereye Yatırılır?

Romanya aile birleşimi ücreti konsoloslukların anlaşmalı olduğu bankadan yatırılmaktadır.

Başvuru yapıldıktan sonra size verilen fiş ile ödemenizi yapıp aldığınız dekontu tekrar konsolosluğa iletmeniz gerekmektedir. Vize işlem süreciniz bu aşamadan sonra başlamaktadır.

Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Romanya’nın tüm vize başvuruları önce online sonra randevuya istinaden konsolosluktan yapılmaktadır. Online başvuru sonrası verilen randevuya göre aynı gün ve saatte konsolosluk önünde hazır evraklar ile bulunularak başvuru yapılır. Online başvuru ve evrak hazırlama sürecinde bizler tüm desteği sağlamaktayız. Romanya için oturduğunuz yere göre bölge ayrımları olduğundan aşağıdaki şehirler ve bağlı oldukları Romanya temsilciliklerini dikkate almanızı rica ederiz.

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu’ndan başvuru yapabilecek iller:

Bolu, Bilecik, Bartın Düzce, İstanbul, Kırklareli, Karabük Kocaeli, Tekirdağ, Kütahya, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Yozgat

Romanya İzmir Konsolosluğu’ndan başvuru yapabilecek iller:

Afyonkarahisar, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak, Mersin

Romanya Ankara Büyükelçiliği’nden başvuru yapabilecek iller:

Ağrı, Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Amasya Antalya, Ardahan, Batman, Artvin Bayburt, Bingöl Bitlis, Bursa, Çankırı, Çorum, Edirne, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Şanlıurfa Tokat, Tunceli, Trabzon, Van

Romanya aile birleşimi vizesi için bilgilendirmeye çalıştık. Romanya vizesi için bizleri arayabilirsiniz. +90 (312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek