Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Öğrenci Vizesi D/SD Nasıl Alınır?

Romanya öğrenci vizesi doktora yapmak, üniversite, üniversite öncesi veya sonrası eğitimleri için istenen bir vize türüdür. Müşteri temsilcimizden ihtiyacınız olan evrak listesini öğrenerek dosyanızı tamamlayabilir ve işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Öğrenci değişim programı ile alakalı bilgileri ise Romanya Erasmus Vizesi sayfamızda paylaştık.

Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Seyahat gününüze en az 30 gün varken evrak ve vize planlamanıza başlamanız gerekmektedir. Konsolosluğun ne zamana randevu vereceği belli olmamaktadır. Evraklarınızı toparlayıp online başvurunuz gerçekleştikten sonra randevu saati ve gününe kendiniz karar veremiyorsunuz. Konsolosluklar yoğunluklarına göre bunu belirlemektedir. İstenilen evraklar tam yüklenmişse ve online form doldurulup sisteme onay verilmişse genelde 3-10 günde randevular kayıtlı olarak girdiğiniz maile düşmektedir. Randevu tarihinde yapılan başvurudan sonra ise 4-7 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Romanya Öğrenci Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Romanya öğrenci vizesi harcı120€’dur. Uzun süreli oturum vizelerinin ücreti 120€ olarak konsolosluk sayfalarında da paylaşılmıştır.

Konsolosluk ücretine ek olarak banka küçük bir miktar komisyon almaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlık hizmeti ve seyahat sağlık sigortası gibi ek ücretler de opsiyonel olarak çıkacaktır.

Romanya Öğrenci Vize Başvurusu Ücreti Nereye Yatırılır?

Randevu günü başvurunuzu yaptıktan sonra konsolosluk görevlisi tarafından işlemler kabul edilip sizlere bir tahsilat talimatı verilmektedir. Bu talimatta ne kadar ve nereye ödeme yapacağınızın detayları yazmaktadır. Konsolosluğun anlaşmalı olduğu bankalardan ödeme yapıldıktan sonra alınan dekont tekrar konsolosluğa bırakılarak sonucunuzun gelmesi beklenir.

Başvurular sabah 09:00 – 12:00 arasında, eksik evrak teslimi 12:00 – 13:00 arasında ve pasaport teslim alınması ile dekontun teslim edilmesi ise 13:00 – 15:00 arasında yapılması istenmektedir.

Romanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hazırlamanız gereken evrakların detaylarını aşağıda paylaştık. Tüm evraklarınızı hazırlayarak bizlere kargo veya elden ulaştırıp başvurunuzun organize edilmesi, evrak kontrolü ve online başvuru ile dosyanızın tamamlanması aşamalarında yardımcı olabiliriz. İletişim halinde kaldığınız müşteri temsilcimiz size gerekli tüm detaylar hakkında bilgi verip yardımcı olmaya çalışacaktır.

Romanya öğrenci vizesi için ihtiyacınız olan evrak listesi aşağıdaki gibidir:

  • Gündüz öğretimi programı göreceğini belirten ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş olan kabul mektubunun aslı. (Letter of Acceptance)
  • Eğitim harç ödemelerinin son 1 yıllık ispatı
  • Eğitim süreci boyunca geçinecek aylık asgari ücret karşılığa denk gelen meblağ
  • Adli sicil kaydı aslı
  • En az 30.000€ teminatlı yurtdışı seyahat sağlık sigortası
  • Reşit olmayanlar için ailesinden alınan muvafakatname
  • Seyahat edilecek araca ilişkin bilgiler (bilet, rezervasyon)
  • Son 3 aylık gelir belgeleri
  • Romanya’da kalacağınız konaklama yerine ait bilgiler
  • Avrupa Birliği Programları için, davet mektubunun aslı

Online başvurunuzdan sonra ve randevu gününde başvuru yaptığınız konsolosluk görevlisi sizden ek evrak isteme hakkına sahiptir.

Romanya Öğrenci Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • Seyahat zamanınıza az bir zaman kalmışsa vize başvurunuz için hızlıca temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.
  • Randevunuz ileri tarihe verildi ve vizeniz yetişmeyecek gibiyse konsolosluk ile iletişime geçerek randevu tarihinizi değiştirmeye çalışmalısınız.
  • Covid pandemisi ile ilgili bilgileri havayolu şirketleri, Romanya sağlık bakanlığı sayfaları veya konsolosluk sitelerinden seyahat etmeden önce mutlaka son bir teyit edin.
  • Online başvuru yapmanız vizenizi aldığınız anlamına gelmez, ayrıca randevu gününde konsolosluğa giderek somut başvuruda da bulunmanız gerekmektedir.
  • Bağlı bulunduğunuz şehre göre Romanya’nın Türkiye temsilciliklerinin bölge ayrımı bulunmaktadır. Buna göre örneğin: Sakarya’da ikamet ediyorsanız İstanbul’dan, Bursa’da ikamet ediyorsanız Ankara’dan başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • Romanya vize başvurularında hem randevuya, hem de pasaport teslimine şahsen gelinmesi zorunludur. Romanya konsoloslukları aracı firmalarla çalışmadığı için başkasının getirdiği dosyayı kabul etmeyecektir.
  • Her konsolosluğun kendine has isteyeceği bir evrak özelliği veya ek evrak olabilir.
  • Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak bizimle kurduğunuz ilk iletişimden pasaportunuzun teslimine kadar birlikte bir süreç yönetmiş olacağız.

Aşamalar ise genellikle ilk görüşmede evrak listesi gönderimi, evraklarınızın teslim alınıp departman tarafından detaylı incelenmesi, eksiklerin tarafınıza bildirilmesi, dosyanızın hazırlanması ve eksiklerin tamamlanması, online başvuru ve gelen randevu detayları ile sizi karşılayacak kişinin bilgilerinin iletilmesi ve son olarak başvurunuzu gerçekleşmesi şeklinde ilerlemektedir. Vizenizin onay veya ret alması, vize süresi ve vizenizin çıkış süresi hakkında nihai kararlar yalnızca konsolosluk ve büyükelçiliğe aittir.

Romanya öğrenci vizesi için bilgi verdik. Tüm Romanya vizesi başvuruları için Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak bizleri arayabilirsiniz. +90 (312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek