Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Ticari Vize Nasıl Alınır?

Romanya vizesi Schengen kategorisinden işlem yapmamaktadır. Genel olarak yanıltıcı bir özellik sebebiyle yanlış değerlendirme yapılabilmektedir. Schengen vize sahipleri Romanya’ya muaf seyahat edebilir ancak, Romanya vizesi sahibi herhangi bir Avrupa ülkesine vizesiz seyahat edemez.

Romanya’ya gidiş sebebiniz ne olursa olsun Romanya vizesi almalısınız.Romanya’ ya gerçekleştireceğiniz iş ile ilgili fuar, görüşme, anlaşma ya da fizibilite çalışmalarını içeren seyahatlerinizde ticari vize kategorisinden başvuru yapmanız gerekecektir.

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahipleri için, vize muafiyeti bulunurken, Umuma Mahsus Pasaport sahipleri için vize zorunluluğu bulunmaktadır.  
Romanya Schengen ülkeleri arasında bulunmadığı için tüm süreç Romanya ülke yönetiminin belirlediği şart ve kurallara istinaden yürütülmektedir. Romanya vize randevu şartını uygular ve Büyükelçilik himayesinde görev yapan konsolosluklar aracılığıyla mülakat sürecini tamamlar.

Romanya konsolosluğu vize merkezleri Ankara, İstanbul ve İzmir’de konumlandırılmıştır. Bölge bazlı olarak vize işlemlerini yürütmektedirler. Size en yakın Konsolosluk noktası mülakata gireceğiniz adres olarak tanımlanacaktır.

Romanya Vize başvurularında, başvuru yapacak kişinin iş ve mesleki durumuna göre talep edilecek evraklar değişebilmektedir. Kişisel olarak özelliklerinizi danışmanlarımızla paylaşarak ön görülebilecek listeyi temin ederek vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz.

Romanya ticari vize ile ilgili; Romanya vizesi kaç günde çıkar?, Romanya ticari davetiye örneği nereden temin edilir?, Romanya vizesi ne kadar? Gibi çeşitlendirilebilir tüm sorularınızı danışmanlarımıza yöneltebilirsiniz. Size en yakın şube ve merkez ofisimizin iletişim numaraları için tıklayınız.

Romanya Vize İşlemleri

Romanya vize işlemleri Ankara’da konumlandırılan Romanya Büyükelçiliği himayesinde ve görevlendirdiği konsolosluklar tarafından yapılmaktadır. Sürece kimse dahil olamaz, karara etkide bulunamaz. 

Romanya Büyükelçiliği bölgesel olarak Konsoloslukları görevlendirmiştir. Başvurunuzu gerçekleştirdiğinizde size tanımlanan gün ve saatte mülakata katılmanız istenecektir. Bu süreç haricinde bağlı olduğunuz konsolosluk sizden yeniden mülakata gelmenizi ya da ek ve alternatif belge getirmenizi talep edebilir. 

Schengen vizesinde de talep edilen evrakların son on gün içinde olması gerekliliği İstanbul için aynı zaman aralığıdır. Ancak, Ankara ve İzmir'den gerçekleştirilecek işlemlerde banka hesap bilgilerine dair evrakların, son 2 gün içerisinde alınmış olması gerekir.

Romanya ticari vize ile ilgili olan güncel detayları, diplomatik gelişmeleri ülke uzmanlarımızdan öğrenebilir ve sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Romanya vize başvurusu

Romanya vize başvurusu ziyaret sebebiniz, süreniz ve seyahat planınızı tam olarak netleştirildikten sonra yapmalısınız. Ziyaret sebebinizin farklılığı evraklarınızı doğrudan etkileyecektir.

Romanya ticari vize işleminiz online formunuzun doldurulması ile başlayacak, kişiye özel hazırlanan belgelerinizin sisteme girişi ile devam edecektir. Konsolosluk sistemine girdikten sonra dosyanız yasal kriter uygunluğu, vize şatlarını taşıyıp taşımadığı esasında incelenecek ve karar süreciniz bu araştırma ile sonuçlandırılacaktır.

Romanya vize işlemleri kapsamında şahsi ve mesleki evrak listeniz, sürenize ve giriş sayınıza bağlı vize ücret hesaplamanız dahil her türlü vize sorunuz için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Romanya Ticari Vize Evrakları

Romanya ticari vize evrakları özellikle gidiş sebebiniz ile ilgili olarak değişkenlik gösterecektir. Burada size sunulan evrak listesi genel özelliktedir. Şahsınıza ve işinizin mahiyetine göre evrak listenizi danışmanlarımızdan edinebilirsiniz.

Romanya ticari vizesi için gerekli evraklar

  • Romanya vize başvuru formu- Formunuz açık net ve diğer evraklarınızla örtüşür nitelikte hazırlanmalıdır. Vize başvurunuzun as belgesi olması sebebiyle profesyonel yardım almanız önemlidir. 
  • Pasaport – Pasaportunuzun seyahat sonrası 6 ay daha geçerliliği olmalı, 2 sayfası vize basımı için hazır bulunmalıdır. Varsa eski pasaportlarınızın fotokopilerini de Romanya vizesi gerekli evraklar dosyanıza eklemelisiniz.
  • Romanya ticari vize davetiye - Romanya'da faaliyet gösteren şirket ya da kurumdan alınacaktır. Başvuru sahibi adına düzenlenmiş olmalı ve ıslak imza, kaşe onayıyla sunulmalıdır. Romanya' da gerçekleştireceğiniz ticari durum anlatılmalı, davet sahibine ait kişisel evraklar da dosyaya eklenmelidir. Sizi davet eden kurum ya da şirkete ait Registration Certificate evrakı da başvuru dosyanızda bulunmalıdır. Romanya ticari vize davetiye örneği için danışmanlarımızdan bilgi alın.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Pasaport bilgilerinizle aynı bilgiye sahip nüfus cüzdanınızın fotokopisi ve aile, ikame bilgilerin net olarak göründüğü nüfus kayıt örneği Romanya ticari vize gerekli evraklar kapsamında eklenmelidir.
  • Fotoğraf- Romanya biometrik fotoğraf ile işlem almaktadır.
  • Romanya ticari vize dilekçe – Başvuru sahibin görevi, izinli olduğu günleri gösteren ve seyahat sebebini özetleyen evrak dosyanızın önemli belgelerinden olacaktır. Romanya ticari vize dilekçe örneği için tıklayınız. 
  • Romanya vize ücreti dekontu- Ziyaret özelliğine ve süresine uyumlu vize ücretinizi ödeyerek dekontunu evraklarınıza eklemelisiniz. ATM’den yapacağınız işlem fişleri geçerli değildir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi– Uluslararası seyahat şartlarını taşıyan poliçeniz evraklarınızla teslim edilecektir. Poliçe teminatı en az 30.000 Euro teminatlı olmalı ve yaş sınırı olmamalıdır.

Romanya Ticari Vize Mesleki Evraklar

  • Faaliyet Belgesi-  Belgenin aslı sunulmalıdır.
  • Sicil Gazetesi- Vergi Levhası  - İmza Sirküleri – Sicil Gazetesi-  İster çalışan ister iş veren olun bu evraklar muhakkak dosyada bulunmalı ve güncel tarihle teslimi gerçekleşmelidir.
  • Hizmet Dökümü – Çalışanlar için 4A ve işverenler için 4B Hizmet dökümü dosyaya eklenmeli ve çalışanlar için işe giriş belgesi de Romanya vize belgeleri  arasında bulundurulmalıdır.
  • Şirket Yazısı- Başvuru sahibin görevi, çalışma süresi ve Romanya’da üstleneceği misyon belirtilmeli yazı çalışılan şirketin antetli kağıdıyla imza ve kaşeli olarak teslim edilmelidir.
  • Maaş Bordrosu- Son 3 ayın bordrosu evraklarınıza eklenmelidir.
  • Banka Hesap Özeti- Başvuru sahibine ait, aktif banka hesabına ait son 3 aya ait hesap özeti ilgili bankanın kaşe ve imzasını taşıyan belge ile dosyaya eklenmelidir. Banka yetkilisinin imza sirküsü de unutulmamalıdır. Hesabınızda konaklama sürenizi karşılayacak meblağ bulunmalıdır. Danışmanlarımızdan bu hesaplamayı edinebilirsiniz. 

Romanya ticari vize evraklarınıza dair tam listenizi danışmanlarımızdan temin edebilir, iş birliğimizle başvurunuzu ofisinizden ayrılmadan tamamlayabilirsiniz.

Romanya Ticari Vize Ücreti

Romanya ticari vize ücreti daha önce belirttiğimiz üzere seyahat özelliklerinize göre hesaplanacaktır. Romanya Büyükelçiliği her sene kategorilerine göre hazırlanan listeyi kamuoyuyla paylaşır.

Romanya ticari vize harcı 80€’dur. Başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret durumunda bu ücret iade edilmeyecektir. Vize ücretinizin rakamsal hesaplamasını lütfen hesap ettirmeden ödeme gerçekleştirmeyiniz.

Seyahat sigortası, tercüme harcamaları gibi ekstra yapacağınız ödemeler bu rakamdan hariç tutulur. Romanya vize başvuru evrakları arasında bulunması gereken dekontunuz ya fiilen bankadan ya da interaktif ortamda alınan evrak niteliğinde olmalıdır. 

Romanya Vize Ücreti Nereye Yatırılır?

Romanya ticari vizesi ücreti başvurunuz sağlandıktan sonra Romanya temsilciliklerinin belirlediği banka ve şubesinden yapılmaktadır. Başvuru harcı tahsilat talimatına yansıtılır ve pasaport numaranız adına bankadan yatırılır. Bankadan aldığınız ödeme dekontunu konsolosluğun isteği yönünde tekrar görevlilere teslim etmeniz gerekir. Romanya ticari vize ücreti 80€’dur. Harç yatırılan banka komisyon ücreti almaktadır.

Romanya vizesi kaç günde çıkar?

Romanya vize şartlarını taşıyan tam bir dosyanın sonuçlanma süresi ortalama 10 iş günüdür. Lakin ülke uzmanlarımız olası aksiliklerin de hesaba katılarak 1 ay öncesinden işlemlerinize başlamanızı önerirler.
Türkiye ve Romanya’nın resmi tatilleri, sistem arızaları, olası ret durumları başvurunuzun gecikmesine ve seyahatinizin olması gereken tarihte gerçekleşmemesine sebep olabilir. 

Romanya Vize Reddi

Romanya vize reddi başvurunuza alabileceğiniz olası bir sonuçtur. Vize reddi aldığınızda nedeninin açıklandığı bir belge size iletilecektir. Sorununuzun çözümü halinde tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Romanya ticari vize başvurunuza ret cevabı aldığınızda evraklarınız güncelliğini yitirecek, vize ücretiniz iade edilmeyecektir. Ret konuları genel olarak vize evraklarınızla ilgilidir. Diğer bir konu ise daha önceki vize kullanımlarınızdır.
Size konsolosluk tarafından iletilen vize reddi belgenizi  danışmanlarımızla paylaşarak çözümleyebilir, yeni başvurunuzu daha sağlıklı hazırlanmış bir dosya ile kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Romanya vize danışmanlık hizmeti kapsamında sizlere özel hazırlanan ayrıcalıklardan faydalanmak için lütfen canlı destek servisimizden ya da müşteri hizmetlerimizden bize ulaşın.

Romanya vize fiyatları, Romanya vize evrakları listesi, vize kriterleri ve seyahatinize ilişkin tüm sorular için bir telefonunuz kadar yakınız. Romanya ticari vize işlemleriniz için işveren ve işçi bazlı tüm başvurularınızı tek bir telefonla başlatabilir ve kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek