Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Ruanda Vizesi

Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Acil Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

Ruanda’ya bir yakının ölümü veya hastalığı gibi nedenlerle acil seyahat etmesi gereken Türk vatandaşları ek ücret ödedikleri takdirde Acil Ruanda Vizesine başvuru yapabilmektedirler. Ankara Ruanda Büyükelçiliği bu vizeye başvuru yapan kişilere ‘Acil Durum Seyahat Belgesi’ vermektedir. Bu belge, resmi tatiller ve hafta içleri dâhil olmak üzere veriliş tarihinden itibaren yalnızca 5 gün Ruanda’da kalma hakkı tanımaktadır. Bu nedenle, tüm başvuru sahiplerinin seyahat tarihinden en az 2 gün önce Acil Durum Seyahat Belgesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Acil Durum Seyahat Belgesi Ruanda’ya giriş noktasında Göç Memuruna verilmektedir.

18 yaşından küçük başvuru sahiplerinin Acil Durum Seyahat Belgesi başvurusu yapmadan önce anne ve babasından veya duruma göre vasisinin yazılı iznini sunmalıdır. İzin belgesi bazı istisnai durumlar dışında Büyükelçilik veya Konsolosluğa yazılı olarak sunulmalıdır.

Eğer 18 yaşından küçük başvuru sahibinin ebeveynlerinden biri vefat etmişse bu durum konsolosluk yetkilisine mutlaka belirtilmelidir. İznin vasi tarafından verildiği durumlarda vasilik durumlarının belirtilmesi gerekmektedir. Örneğin ebeveynlerden birinin olmaması durumunda izin belgesi tamamlanmıyorsa, başka şekilde yazılı izinler de (namevcut ebeveynin mektubu)  kabul edilmektedir. Bu arada bir ebeveyn (veya vasi) izin vermiyorsa veya geçerli bir sebepten dolayı izin alınamıyorsa başvuruda ek olarak bir açıklama yer almalıdır.

18 yaşından küçük kişilerin Ruanda vizesi alabilmeleri için biyolojik ebeveynlerinin başvuruyu şahsen yapmaları gerekmektedir.

Ruanda Acil Durum Seyahat Belgesi, ek bir ücret gerektirmektedir.  Acil Ruanda Vizesi ücretiyle ilgili detaylı bilgiyi bilgi@happyturizm.com adresine mail göndererek temin edebilirsiniz.  

Acil Durum Seyahat Belgesi için Gerekli Evraklar

Ruanda Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, düzgünce ve büyük harflerle doldurulmuş vize başvuru formunun çıktısı alınıp, imzalandıktan sonra başvuru dosyasına eklenmelidir. Bu form Ankara’daki Ruanda Büyükelçiliği’ne teslim edilmektedir.

Biometrik Fotoğraf: Arka fonu beyaz, renkli ve başvuru sahibinin her iki kulağının da göründüğü 2 adet fotoğraf.

Kayıp Pasaport Beyan Formu: Kayıp pasaport veya diğer seyahat belgelerine ilişkin doldurulmuş beyan formu başvuru dosyasına eklenmeli.

Onaylı Pasaport Fotokopisi: Eğer başvuru sahibinin pasaportu hasar görmüş veya süresi dolmuş ise bu fotokopi beyan edilmeli.

Doğum Belgesinin onaylı fotokopisi

Polis Raporu: Pasaport kayıpsa duruma ilişkin polis raporunun fotokopisi sunulmalı.

Uçak bileti fotokopisi: Ruanda gidiş-dönüş uçak biletinin fotokopisi dosyaya eklenmeli.

Ruanda Pasaport Fotokopisi

Türkiye Doğumlu Reşit Olmayan Kişiler İçin Gerekli Belgeler:

Uçak bileti fotokopisi: Başvuru sahibi Ruanda’ya gidiş-dönüş uçak biletlerinin fotokopisini sunmalıdır.

Pasaport fotokopileri: Başvuru sahibinin anne ve babasının pasaport fotokopileri.

Doğum Belgesinin onaylı fotokopisi

Ruanda Kimlik kartlarının fotokopisi; Ebeveynler Ruanda vatandaşı değilse Ruandalı bir ebeveynin kimlik fotokopisi yine de verilmelidir.

Fotoğraf: Her iki kulağında da görüldüğü, arka fonu beyaz fotoğraf.

Acil Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru Formunu Doldurunuz: Acil Durum Seyahat Belgesi için kişinin öncelikle vize başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Bu form PDF olarak bilgisayardan doldurulabileceği gibi çıktısı alınarak elle de doldurulabilir. Büyükelçiliğe sunulacak bu formdaki bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekir. Aksi takdirde vizeniz red olabilir. Eğer formu doldurma işlemi yaparken hata yapacağınızı düşünüyorsanız ofisimizi arayarak ya da bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail göndererek yardım alabilirsiniz.

Evraklarınızı Ofisimize Gönderin: Acil Durum Seyahat Sağlık Belgesi başvurusu için ikinci aşama evrakların hazırlanmasıdır. Yetkilimizle iletişime geçerek Acil Ruanda Vizesine başvuru yapmak için hazırlamanız gereken güncel 2024 evrak listesini öğrenebilirsiniz. Ardından bu belgeleri hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini yapıp varsa eksik belgelerinizle ilgili sizi bilgilendirecektir. Bu arada Ruanda Büyükelçiliği vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteyebilir.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Ruanda Acil Durum Seyahat Belgesi için başvuruları değerlendirme ve sonuca bağlama yetkilisi Ankara’daki Ruanda Büyükelçiliği’ndedir. Vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz belgenizi alıp kargo aracılığıyla adresinize gönderecektir. Acil Ruanda Vizeniz ile ülkeye giriş yaparken uçak gidiş-dönüş biletleriniz ve otel rezervasyonlarınızın yanınızda olmasına özen gösterin. Bu arada Ruanda’ya seyahat etmeden 10 gün önce Sarıhumma aşınızı yaptırmalı ve aşı kartınızı yanınızda götürmelisiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek