Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Ruanda Vizesi

Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Ruanda Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ruanda’ya  ticari faaliyetleri, toplantılar, iş görüşmeleri, seminer ve konferanslara katılmak amacıyla giden Türk vatandaşlarının Ruanda Ticari Vizesi alması gerekmektedir.  Ticari vize başvurularında en önemli aşama evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasıdır.  Evraklarınızdan birinde çıkacak yanlılık vizenizin reddedilmesine neden olabileceği gibi  vize sonuçlanma sürenizi de uzatabilir.

Ruanda Ticari vize başvurusunda bulunmadan önce güncel evrak listesi ve vize prosedürü ile ilgili detaylı bilgi öğrenmek için Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimizle bilgi@happyturizm.com adresimizden ya da +90(312) 419 56 41 hatlı numaramızdan iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimiz başvuru formunuzun doldurulması, evraklarınızın hazırlanması ve başvurunuzun yapılmasında size  yardımcı olacakladır.  Ruanda Ticari Vize başvurularında en önmeli evrak bu ülkedeki şirketten alınacak davetiye mektubudur.  Ancak vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde ek evraklar talep etme hakkına sahiptir.

Çalışanlar ve İşverenler İçin Evrak Listesi

Kişisel Evraklarınız:

Pasaport:  Seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerliliği ve en az 2 boş sayfası olan pasaport.  Yırtık ve yıpranmış pasaportlar kabul edilmez.

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.

Biometrik Fotoğraf: Arka fonu beyaz, renkli, kulakları görünecek şekilde çekilmiş olmalı.

Dilekçe: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat amacı, seyahat tarihleri ve başvuru sahibinin şirketteki görevini belirten dilekçe.

Davetiye:  Ruanda’da ziyaret edilecek şirketin antetli kağıdına yazılmış, başvuru sahibinin pasaport numarası ve isminin yer aldığı davetiye gönderilmeli.  Ayrıca davetiyeyi gönderen kişinin pasaport fotokopisi eklenmeli.

Fuar Giriş Kartı/Bileti: Eğer başvuru sahibi Ruanda’da bir fuara katılacaksa fuar giriş kartı veya biletini beyan etmelidir.

Mesleki Durumunuzu Gösteren Evraklar:

Şirket Evrakları: Bağlı olunan Ticaret Odası’ndan alınan son 3 aya ait Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası Fotokopisi, İmza Sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, Şirket Banka Hesap Dökümleri (Kaşeli, imzalı ve son 3 aya ait olmalı.)

SGK İşe Giriş Bildirgesi: Kaşeli ve imzalı olmalı.

Maaş Bordrosu: Son 4 aylık kaşeli ve imzalı olmalı.

SGK Hizmet Dökümü: Barkodlu 4A veya 4B Hizmet Dökümü

Ek Hizmetlerimiz:

Otel Rezervasyonu: Ruanda seyahatiniz boyunca konaklayacağınız otele ait rezervasyon belgenizi başvuru sırasında sunmalısınız.  Otel rezervasyonunuzu ofisimizden yaptırabilirsiniz.

Uçak Bileti: Ruanda gidiş –dönüş uçak rezervasyonlarınızı  talebiniz halinde ofisimizden yaptırabilirsiniz.

Ruanda Ticari Vizesi

Ruanda 11 Kasım 2013 yılında, işletmelerin kredi almasını, vergi ödemesini ve yapı ruhsat izinlerini kolaylaştıran değişlikler yaptı. Bu sayede Dünya Bankası’nın yayınladığı ‘İş Yapma Kolaylığı Raporu’nda üst sıralara yükseldi.  Ruanda Afrika’nın iş yapma kolaylığı olan ikinci en iyi ülkesi oldu. Ruanda hükümeti yatırımcılara da pek çok kolaylıklar sağlıyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz.

  • İthal edilen bitki, makine ve ekipmanlarda ithalat gümrük vergilerinden ve satış vergilerinden muaf tutulma.
  • Faaliyet gösterilen ilk yıl boyunca yatırım yapılan sermaye değerinin %30’u kadar yatırım indirimi.
  • Eğitim, araştırma ve ürün geliştirme maliyetlerinin %50’sinin vergiye tabi olan gelir oranında ek indirim.
  • Ar&Ge maliyetlerinin %100’ünün silinmesi
  • Stratejik sektörlerde ek parasal teşvikler.
  • Ortak gümrük tarifesi, ham maddelerde ve sermaye ekipmanında %0; ara mallarda %15; bitmiş mallarda %25’tir.

Ruanda Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru Formunuzu Doldurun: Ruanda Ticari vize başvurusu için gerekli olan başvuru formunu isterseniz PDF olarak bilgisayar ortamında isterseniz elle doldurabilirsiniz. Başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmaktadır. Formu doldurduktan sonra çıktısını alıp imzalamanız ve fotoğrafınızı yapıştırarak başvuru dosyasına eklemeniz gerekir. Formu doldurmak için bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden yardım alabilirsiniz.

Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin: Yetkilimizle iletişime geçerek Ruanda Ticari Vize evraklarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra yapmanız gereken evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayıp ofisimize kargo aracılığıyla göndermektir. Yetkilimiz evraklarınızı inceleyip eksik ve hatalı belgeleriniz ile ilgili sizi bilgilendireceklerdir.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz:  Ruanda Ticari vize başvurularında karar mercii Ankara’daki Ruanda Büyükelçiliğidir. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun evraklarınızı merkez ofisimize ulaştırdığınızda sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Ticari Vize başvurunuzu Ruanda Büyükelçiliğine yapıyoruz.

Ruanda Ticari Vizesi kaç günde çıkar?

Ticari vize başvurularınız 3 iş günü içerisinde sonuca bağlanmaktadır. Ancak bu süreler resmi tatiller, yoğunluk,  ek evrak istenmesi veya evraklardaki yanlışlıklar nedeniyle uzayabilir. Vizenizin seyahat tarihine yetişmesi için başvurunuzu erkenden yapmanızı öneririz.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Ruanda ticari vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz vizenizi Büyükelçilikten teslim alıp belirtmiş olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştığında vizenizin olduğu sayfadaki bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bilgilerinizle ilgili bir yanlık varsa vakit kaybetmeden konsolosluk yetkilisini bildirmenizi tavsiye ederiz.

Ticari vizeniz ile Ruanda’ya seyahat etmeden 10 gün önce mutlaka Sarıhumma aşısı yaptırmalısınız. Aşı kartınızı, davetiyenizi, otel rezervasyonunuzu ve uçak gidiş-dönüş biletlerinizi yanınızda bulundurmalısınız.

Belgelerin Onaylanması

Ruanda ile yapılan Uluslar arası Ticaret faaliyetleri sırasında resmi belgelerin Ruanda hukuk sistemi tarafından tanınabilmesi onaylanması gerekmektedir.  Ruanda’daki onay işlemi, Türkiye’deki resmi bir kamu belgesindeki imzanın, mührün ya da kaşenin gerçek olduğuna dair resmi tasdiktir.  Onay genellikle, Türkiye’deki bir belgenin Ruanda’da  resmi amaçlarla kullanılmasına izin vermeden önce yabancı yetkililer tarafından gerçekleştirilir.

Ankara’daki Ruanda Büyükelçiliği belgelerin onaylanması işlemi ile ilgili hizmet vermektedir. Konsolosluk birimi,  noterlik hizmetleri ve onaylanmış belgelerin alınması için hafta içi her gün saat 09:30’dan 17:00’a kadar açıktır.

Belge Tasdiki İçin Gerekli Evraklar

Pasaportunuzun Fotokopisi

Ödeme Makbuzunuz: Tasdik işlemi için 85 dolarlık ücret ödediğinize dair makbuz.

Mülkiyet Belgeniz/ Vekaletname

Belge Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Noter Onayı: İlk olarak Ruanda’daki yetkililere belgeler üzerinde gerekli kontrollerin yapıldığını kanıtlamak için bir Noter imzası veya mührü belgeler üzerine basılmalıdır.

Apostil: Ruanda Büyükelçiliği’nde tasdik edilecek belgeler, ilgili Türk makamları tarafından resmi olarak onaylanmalıdır. (Apostil).

Konsolosluk yetkilisi onaylamalı: Daha sonra Ruanda Konsolosluk birimi belgeleri kontrol ederek onaylamalı.

Belgeleriniz Ruanda Büyükelçiliği konsolosluk birimi tarafından onaylandıktan sonra belgelerinizi geri alabilirsiniz. Belgeleri almaya giden kişinin mutlaka kimlik göstermesi gerekmektedir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek