Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Ruanda Vizesi

Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Ruanda Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ruanda Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Yazımızın devamında Ruanda Turistik Vize başvuru prosedürü ve gerekli evrak listesiyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Eğer işlemlerinizi  zaman kaybetmeden ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isterseniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90(312) 419 56 41’i arayabilirsiniz. Yetkilimiz Ruanda vize başvuru formunuzun doldurulması, evraklarınızın hazırlanması, randevunuzun alınması gibi işlemlerde size yardımcı olacaklardır. Yetkilimizle iletişime geçmek için Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız:

Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerliliği, en az 2 boş sayfası olan pasaport sunulmalı. Pasaportun yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir. Başvuru sahibi varsa eski pasaportlarını da dosyasına ekleyebilir.

Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından bilgisayarda veya elle doldurulmalı ve imzalanmalı.

Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, iki kulağında görüldüğü, arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf.

Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına, Ruanda Konsolosluğu'na hitaben yazılmış, seyahat amacınızı, şirketteki görevinizi ve izin tarihlerinizi belirten, şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış dilekçe sunulmalı.

Davetiye: Başvuru sahibi Ruanda’da ikamet eden bir akrabası veya arkadaşından aldığı davetiyeyi başvuru dosyasına eklemeli.

Otel Rezervasyonu: Davetiyesi olmayan başvuru sahiplerinin mutlaka Ruanda’da kalacakları gün kadar otel rezervasyonlarının olması gerekmektedir. Talebiniz halinde otel rezervasyonunuzu ofisimizden yaptırabilirsiniz.

Ruanda Turistik Vizesi 

Ulusal parkları, volkanları, gölleri ve mağaraları ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahip Ruanda’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Ruanda Turistik Vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Ruanda’da turistik vizesi için bireysel başvuru yapabileceğiniz gibi eğer 4-10 kişilik bir grupla bu ülkeye seyahat etmeyi düşünüyorsanız Ruanda Turist Grubu Vizesine de başvurabilirsiniz.

Ruanda’ya turistik seyahat edebilmenin bir başka yolu ise  Doğu Afrika Turist Vizesi almanızdır. Bu vizeye sahip Türk vatandaşları 3 ay boyunca Ruanda –Uganda ve Kenya ülkelerine sınırsız giriş yapabilirler. Yine aynı şekilde Uganda veya Kenya’dan alınmış ve geçerliliği devam eden Doğu Afrika Turist vizesi olan kişiler Ruanda’ya seyahat edebilirler.

Ruanda Turistik Vizesi ve Doğu Afrika Turist Vizesi için hazırlanması gereken evraklar aynıdır. Başvurunuz öncesi güncel evrak listesiyle ilgili bilgi almak isterseniz bilgi@happyturizm.com adresine mail gönderebilirsiniz.

Ruanda Turistik vize başvurularında en önemli evrak davetiye ya da otel rezervasyonudur. Eğer davetiye temin edemiyorsanız Ruanda’da kalacağınız gün kadar otel rezervasyonu yaptırarak onay belgesini sunmanız gerekmektedir.

Ruanda Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru Formunuzu Doldurun: Ruanda Turistik vize başvurusu için ilk adım başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu formu isterseniz bilgisayarda PDF olarak isterseniz de çıktısını alarak elle doldurabilirsiniz. Elle doldururken yazınızın okunaklı olmasına özen gösteriniz. Formu doldurduktan sonra çıktısını alıp, fotoğrafınızı yapıştırmalı ve imzalamalısınız. Formdaki bilgilerin eksik ve hatalı olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanabilir ya da işlem süreniz uzayabilir.  Eğer formu doldururken zorlanacağınızı düşünüyorsanız yetkilimizle iletişime geçtiğinizde size yardımcı olacaklardır.

Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin: Ruanda Turistik vize başvurularında ikinci aşama ise evrakların hazırlanmasıdır. Yetkilimizle konuşup hazırlamanız gereken evrakların listesini öğrendikten sonra bu belgeleri hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize ulaştırmanız gerekir. Belgeleriniz yetkilimizin eline ulaştığında kontrollerini sağlayıp varsa eksik evraklarınızla ilgili sizi bilgilendireceklerdir.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz: Türkiye’nin hangi şehrinde yaşıyor olursanız olun Ruanda Turistik vize başvurularınızı Ankara’daki Ruanda Büyükelçiliği’ne yapabilirsiniz. Belgeleriniz eksiksiz hazır olduktan sonra Büyükelçiliğe teslim ediyoruz. Eğer Ruanda’ya tek girişli vize almak isterseniz başvurunuzu internet üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Online başvurularda otel rezervasyonu yeterli olmamaktadır. Mutlaka davetiyenizin de olması gerekir. Online başvuru sırasında "Invitation letter (PDF file)” butonuna basarak davetiyenizi eklemelisiniz.

Ruanda Turistik vizesi kaç günde çıkar?

Ruanda Turistik vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi Ankara’daki Ruanda Büyükelçiliği’ndedir. Vize başvurularınız 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre özellikle yoğun başvuru olduğu dönemlerde uzamaktadır. Bu nedenle Ruanda vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini istiyorsanız vize başvurunuzu erkenden yapmanızı tavsiye ederiz.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Ruanda vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu teslim alıp adresinize kargo ile gönderecektir. Pasaportun geri alınabilmesi için pasaportu alacak kişinin kimlik fotokopisi, noter onaylı vekaletname ve başvuru sahibinin ikametgah belgesinin sunulması gerekmektedir. Eğer Ruanda tek girişli vize için online başvuru yaptıysanız vizeniz onaylandıktan sonra onay belgeniz mail adresinize gönderilecektir. Online başvuru sırasında belgeleriniz arasında eksiklikler varsa vize yetkilisi mail göndererek belgelerinizi tamamlamanızı isteyecektir.

Turistik Vize ile Ruanda’ya Giriş

Turistik vizeniz ile Ruanda’ya gitmeden 10 gün önce mutlaka Sarıhumma aşısı yaptırmalısınız. Aşı kartınızı seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanız gerekecektir. Ayrıca Ruanda sınır polisi davetiyeniz , otel rezervasyonlarınız ve gidiş –dönüş uçak biletlerinizi görmek isteyecektir. Bu belgeleri de Ruanda’ya giderken yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.  

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek