Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tayvan Vizesi

Tayvan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tayvan Ticari Vize Nasıl Alınır?

Tayvan ticari vizesi, Tayvan’a seyahat amacı iş için toplantı, mesleki konferans, seminer, toplantı, fuar katılımı, şirket anlaşması yapmak gibi sebepler olan tüm bireyler için başvurulması gereken bir tür ülkeye giriş iznidir. Ticari vize mesleki amaçlarla Tayvan’a gidiş izni için verilmektedir. Kısa süreli vize türlerinden biri olan bu vize, elektronik ortamda başvuru alımına açıktır. E-vize olarak verilen kısa süreli ticari vize için pasaport türlerine göre bir muafiyet durumu söz konusu değildir. Bordo (umuma mahsus), gri (hizmet), yeşil (hususi) ve siyah (diplomatik) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümü, Tayvan’a ticari seyahatler için vize almak zorundadır. E-vize sisteminden gerçekleştirilen vize başvuruları, Tayvan Ankara Büyükelçiliği tarafından değil, Tayvan’daki Tayvan Göçmenlik Bürosu tarafından incelemeye alınır ve karara bağlanır. Dolayısıyla bu vize başvuru türünde mülakat söz konusu değildir.

Tayvan E-Vize Başvurusu hakkında destek, aklınıza takılan sorularla ilgili detaylı ve güncel bilgileri alabilmek adına bizlerle bilgi@happyturizm.com e-posta adresinden ya da +90(312) 419 56 41 telefon numarası üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Tayvan Ticari E-Vize Nasıl Alınır?

Ticari Tayvan vizesi için yapılacak e-vize başvuruları, Tayvan Göçmenlik Ofisi’ne bağlı resmi bir internet sitesi üzerinden yapılır. Başvuru, oldukça kolaydır. E-vize başvurusu yapmak için gerekli tek bir belge vardır bu da pasaporttur. Başvuru için pasaportun sayfalarının görüntüsü alınarak sisteme yüklenir. Pasaport, başvuru yapılan vizenin geçerliliğinin bitmesinin ardından 6 ay daha aktif (geçerli) olacak durumda olmalıdır. Ayrıca görüntüsü yüklenen pasaport sayfaları yıpranmamış ve okunaklı, net bir şekilde gözükmelidir. Başvuru için istenen bilgiler sisteme girildikten ve pasaport görüntüsü eklendikten sonra sisteme yüklenir. Yapılan bu başvurular, göçmenlik ofisinin yetkilileri tarafından değerlendirilmektedir. Ankara Tayvan Büyükelçiliği’nin e-vize başvurusu değerlendirmek gibi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Alınacak e-vize, kısa süreli vize kategorisine giren bir vizedir ve tek girişlidir. Bunun yanı sıra e-vize geçerlilik süresi en fazla 90 günle sınırlı tutulmaktadır. Başvuru sahibinin bu vizeyle Tayvan’a tek bir giriş hakkı ve bu girişle maksimum 30 gün kesintisiz konaklama imkanı bulunmaktadır. E-vize başvurusu değerlendirildikten sonra şayet onaylanırsa, vize e-posta yoluyla başvuru sahibine gönderilir. Başvuru sahibi e-posta yoluyla alığı barkotlu vizenin çıktısını almalıdır. Bunun sebebi, ülkeye giriş esnasında Tayvan sınır yetkililerinin kişinin vizesini görmeyi talep etmesidir.

Tayvan Ticari E-Vize Ücreti 2024

Tayvan e-vize başvurularının Tayvan Göçmenlik Ofisi tarafından hazırlanmış resmi web sitesi üzerinden yapılması sebebiyle, yapılan başvurularda konsolosluk harcı gibi bir ücret ödenmesi talep edilmemektedir. Ankara Tayvan Büyükelçiliği, e-vize başvurularını değerlendirmeye alma yetkisine sahip değildir ve bu sebeple konsolosluğa ödenmesi gereken ek bir harç ücreti yoktur. Tayvan e-vize başvurularında ödenmesi gereken tek ücret, danışmanlık kapsamında tüm vize hizmetlerinin karşılanması sebebiyle “vize danışmanlığı” ücretidir. Bu ücret, alacağınız tüm yardım, bilgi ve hizmetler dahilinde 1.000 TL’dir.

Tayvan Ticari Vize Çıkış Süresi

Ticari Tayvan e-vizesi başvuruları internetten yapılmakta ve bu sebepten ötürü başvuruda bulunma süresi kısa ve pratiktir. Aynı şekilde başvuruların değerlendirme ve sonuçlanma süresi de çoğu zaman kısa olmaktadır. Yapılan başvurular göçmenlik ofisinin sistemine düştükten sonra, şayet bir başvuru yoğunluğu ya da kişiden istenen ek bir belge talebi yoksa, hızlı şekilde sonuçlanmaktadır. Başvuru karara bağlanma süresi 3 iş günüdür. Belirtildiği üzere, şayet sistemde başvuru yoğunluğu varsa ya da istisnai durumlardan biri olan ek belge talebiyle karşılaşılırsa bu süre uzayabilmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek