Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tayvan Vizesi

Tayvan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tayvan Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Tayvan ziyaret vizesi, kişilerin Tayvan’da yaşayan akraba, aile bireyi, tanıdıkları ve arkadaşlarını ziyaret edebilmeleri için almaları gereken bir ülkeye giriş için izin belgesi türüdür. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Tayvan’a tanıdık ziyareti amacıyla giderken ziyaret vizesi almak mecburiyetindedir. Tayvan için ziyaret vizesi başvurusu, e-vize sistemi adı verilen bir internet sitesi üzerinden yapılır. Böylece başvuru yapmak, son derece kolaylaştırılmıştır. E-vize başvurusu şeklinde yapılan vize başvurularının değerlendirilmesi, Tayvan Göçmenlik Ofisi tarafından yapılmaktadır. Tayvan’da bulunan bu büro, e-vize başvurularını değerlendirir ve karara bağlar. Ankara Tayvan Büyükelçiliği’nin e-vize başvurusu onaylama ya da reddetme konusunda bir yetkisi yoktur. Tayvan e-vize başvurularında pasaporta göre muafiyet ayrımı bulunmamaktadır. Hususi (yeşil), hizmet (gri), diplomatik (siyah) ve umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi tüm vatandaşlar, Tayvan’a giriş yapabilmek için vize başvurusu yapmak zorundadır.

Tayvan Ziyaret Vizesi 2024

Tayvan e-vize başvurularınızla ilgili yardım almak, aklınıza takılan sorularınızı sormak ve diğer konular için bizlerle iletişime geçmek isterseniz bilgi@happyturizm.com e-posta adresi ya da +90(312) 419 56 41 telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Tayvan Ziyaret E-Vizesi Nasıl Alınır?

Tayvan için e-vize başvurusu yapmak, son derece zahmetsizdir. İlk olarak yapılması gereken, pasaport sayfalarının görüntüsünü bilgisayar ortamına aktarmaktır. E-vize başvurusu yaparken ihtiyaç duyulacak tek belge pasaporttur. Başvuru için kullanılacak pasaportun vize geçerliliğinin bitimi tarihi itibariyle en az 6 ay daha geçerliliğini sürdürüyor olması gerekir. Pasaport görüntüsü, Tayvan Göçmenlik Bürosunun e-vize sistemine tanımlanır. Pasaport sayfalarının yıpranmamış olması önemlidir. Ardından sisteme girilmesi gereken bilgiler doldurulur ve başvuru sisteme yüklenir. Bu aşamadan sonrası, göçmenlik ofisi yetkililerinin elindedir. Karar ve onay yetkisi yalnızca Tayvan Göçmenlik Ofisi karar yetkililerine aittir. Başvuru esnasında nadir olarak başvuru sahiplerinden ek belgeler talep edilebilir fakat bu istisnai bir durumdur ve çoğunlukla karşılaşılmaz. Başvuru eğer onaylanırsa, başvuru sahibine bir bilgilendirme e-postası gönderilir. Bu e-posta, içerisinde barkotlu bir vize de bulundurur ve bu vizenin çıktısının alınması gereklidir. E-vize, Tayvan’a varıldığında sınır görevlilerine gösterilecektir bu sebeple kişinin vizeyi yazdırması ve yanına alması oldukça önemlidir.

Tayvan ziyaret vizesi başvurusu eğer onaylanırsa, vize en fazla 3 ay geçerli olacak şekilde çıkacaktır. Maksimum 3 ay geçerliliğe sahip olan e-vize, tek girişlidir. Vize sahibi Tayvan’a tek bir giriş yapma ve o girişte en fazla 30 gün Tayvan’da bulunma hakkına sahiptir.

Tayvan Ziyaret Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?

Tayvan ziyaret e-vize başvurusu yapma prosedürü son derece kısa sürmektedir. Talep edilen tek başvuru belgesi olan pasaport sisteme yüklenip başvuru formu online olarak doldurulduktan sonra, sıra başvurunun karar aşamasına gelir. Tıpkı başvuru süresi gibi, sonuçlanma evresi de son derece kısadır. Başvurunun sisteme girilmesi itibariyle 3 iş günü içerisinde sonuçlanan Tayvan ziyaret vizesi başvurusu, bazen daha geç sonuçlanabilmektedir. Sistemde değerlendirilecek fazla başvuru bulunması, ya da daha önce belirttiğimiz gibi ek belge talep edilmesi sonuç süresini uzatmaktadır. Onaylanma ihtimali daha yüksek, kolay ve hızlı bir başvuru süreci için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Tayvan Ziyaret Vizesi Ücreti 2024

Tayvan e-vize başvurularının internet üzerinden Tayvan Göçmenlik Ofisi sistemine yapılması nedeniyle, başvurular Ankara Tayvan Büyükelçiliği’nde gerçekleşmez. Bu nedenle ziyaret e-vizesi başvuruları için ödenmesi gereken bir konsolosluk başvuru harç ücreti bulunmamaktadır. Başvuru için alınacak danışmanlık, belge çoğaltımı, belgelerin sisteme yüklenmesi ve diğer tüm başvuru işlemleri için ödenmesi gereken vize danışmanlığı ücreti ise sadece 1.000 TL’dir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek