Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Türkmenistan Vizesi

Türkmenistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Türkmenistan Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkmenistan vize başvuru evraklarınızı ikamet bölgenizden kargo ile ofisimize göndermeniz halinde vakit kaybetmeden işlemlerinizi başlatmaktayız. Evraklarınız eksiksiz ve aşağıda belirttiğimiz yönergelere uygun olarak hazırladığınız takdirde işlemlerinizi aynı gün içinde başlatmaktayız. Vize talebinizi bizi arayarak veya iletişim numalarımızı kullanarak oluşturabilirsiniz.

 Umuma Mahsus pasaport hamili Türkiye vatandaşları Türkmenistan vize rejimine tabidir. 

Türkmenistan ile Türkiye arasında Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri için vize muafiyet anlaşması bulunmaktadır. Ancak bu kişiler ziyaret ve ticari amaçla seyahat edeceklerse davetiye temin etmeleri gerekecektir. Diplomatik pasaport sahipleri resmi amaçlı gerçekleştirecekleri ziyaretlerde önceden Türkmen makamlarına gelişlerini bildirmelidirler. 

Türkmenistan vizesi ülkenin tüm bölgelerine (özellikle sınır bölgeleri ve Daşoğuz vilayeti) seyahat imkanı tanımamaktadır. Bu bölgeye seyahat etme planı olan başvuru sahiplerinin Türkmen Göçmenlik Bürosu’na müracaat ederek taleplerini iletmeleri gerekmektedir.

Dikkat! Türkmenistan turistik vize başvuru sahiplerinin otelde kalma zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer başvuru sahibi otelde kalmazsa para cezası ödeyebilir.

Türkmenistan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Davetiye: Türkmenistan Devleti Göçmenlik Servisi (State Migration Service of Turkmenistan) alınan resmi davetiyenin aslı veya fotokopisi sunulmalıdır. Türkmenistan vize işlemlerini davetiyeniz olmaksızın tamamlayabilmeniz mümkün değildir. Bu belgeyi Türkmenistan’daki tüzel veya özel kişi başvuru sahibi için Türkmen Göç Servisi’nden temin etmelidir. Davetiyenin çıkış süreci ortalama olarak 10-15 iş günüdür. Türkmenistan vize başvurularında ibraz edilmesi zorunlu olan davetiyenin temin süreci ve detaylı bilgi için bizi arayabilir veya sorularınızı bilgi@happyturizm.com mail adresimize yöneltebilirsiniz.  

Pasaport: Pasaportun orijinali ve pasaportun kimlik bilgilerini içeren sayfanın renkli fotokopisi sunulmalıdır. Pasaportla birlikte varsa başvuru sahibinin önceki vizelerinin fotokopisi de sunulmalıdır. Türkmenistan vize başvurularında kullanılacak pasaportun 6 ay geçerliliği ve en az 2 adet boş vize sayfasını içermesine dikkat edilmelidir.

Biyometrik Fotoğraf: 2 adet renkli, arka fonu beyaz olan, başvuru sahibinin güncel halini yansıtan, 3×4 cm biyometrik ölçülerinde biyometrik fotoğraf ibraz edilmelidir.

Türkmenistan Vize Başvuru Formu: Türkmenistan vize başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Türkmenistan Kapıda Vize

Türkmenistan’ın kapı vize uygulaması bulunmaktadır. Ancak Türkmenistan kapı vize uygulamasından faydalanabilmeniz için Türkmenistan Devleti Göçmenlik Ofisi’nden davetiye temin etmeniz gerekecektir. Davetiye Türkmenistan giriş bölgesinde bırakabilme ihtimaline karşı yanınızda davetiyenizin fotokopisini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği ve Türkmenistan Başkonsolosluğuna yapılan başvurular onaylandığında Türkmenistan vizesi yalnızca Aşkabat Havalimanı’nda verilmektedir.  

Türkmenistan Vize İşlemleri Ankara

Ankara ve çevre illerde (Niğde, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Akasaray, Konya, Sivas, Nevşehir, Eskişehir vb.) ikamet ediyorsanız Türkmenistan vize işlemlerinizi dilerseniz Ankara vize servisimiz aracılığıyla kolaylaştırılmış vize başvuru hizmetimizden faydalanarak temin edebilirsiniz. Evraklarınızı ofisimize elden teslim edecek vaktiniz yoksa ya da vize işlemleriyle zaman kaybetmek istemiyorsanız yukarıdaki evraklarınızı bize kargo ile de iletebilirsiniz. Türkmenistan Konsolosluklarının bölge ayrımı olmadığı için Türkiye’nin her bölgesinden başvuruları kabul etmekte, işlem takibini yapmaktayız. Lütfen Türkmenistan vize işlemlerine dair kafanızı karıştıran soruları bize yöneltmekten çekinmeyin. Türkmenistan vize ücretleri ülkeye yapacağınız seyahat sayısına ve seyahatinizin süresine göre değişiklik gösterecektir. Türkmenistan vize ücretleri 2024 ve mesleksel durumunuza göre değişebilcek ek evrak listesi için yetkilimizden bilgi e-maili isteyebilirsiniz.

Türkmenistan Vize İşlemleri İzmir

Türkmenistan diplomatik misyonlarının Türkiye’de yetki alanı sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle tüm Türkiye’den yapılan vize başvurularını İstanbul merkez ofisimiz aracılığıyla yürütmekte, daha hızlı sonuç almaktayız. İzmir ve çevresinde ikamet ediyorsanız evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlayarak bize kargo ile göndermeniz halinde işlemlerini başlatmakta ve sizi bilgilendirmekteyiz. Türkmenistan vize ücretleri ülkeye yapacağınız seyahatin amacına ve konaklama sürenize göre değişiklik göstermektedir. Yetkilimizden 2024 yılına ait Türkmenistan vize başvuru ücretlerini içerir bilgi e-mailini talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek