Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Uganda Vizesi

Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Uganda Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Uganda Turistik Vize Başvurusunda Gerekli Evraklar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport ayrımı yapmaksızın turistik amaçlı Uganda seyahatlerinde vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Aşağıda gerekli evrakların listesini bulabilirsiniz. 

  • Pasaport: Uganda Büyükelçiliği vize onayının pasaporta işlenebilmesi için 1 adet boş sayfa talep etmektedir. Ayrıca pasaportunuzun geçerlilik süresinin planlanan seyahat tarihinin sonrasında en az 1 yıl kadar devam etmesi gerekmektedir. Pasaportunuzun güncel olmasına ve içerisinde yeteri kadar boş sayfa olması gerektiğine dikkat ediniz. 
  • Uganda Vize Başvuru Formu: Vize yetkilisinin sizi tanıması için vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formuna hatalı ve eksik bilgi girmemeye özen göstermelisiniz. Uganda vize başvuru formuna buradan ulaşabilirsinz. 
  • Biyometrik Fotoğraf: Turistik vize başvurusunda bulunurken arka fonda çekilmiş ve yüz hatlarınızı açık bir şekilde belli eden 2 adet fotoğrafınız olmalıdır. 
  • Konaklama Belgeleri: Uganda turistik vize başvurularında otel rezervasyon bilgileriniz büyükelçiliğe sunulmalıdır.
  • Banka Hesap Dökümü: Uganda Büyükelçiliği’ne maddi durumunuzu gösteren banka hesap dökümünüzü sunmalısınız. Banka hesabınızın son 3 aylık dökümü, içerisinde en az 4000 TL olacak şekilde büyükelçiliğe sunulmalıdır. Islak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. 
  • Vize Talep Dilekçesi: Seyahat tarihinizi ve konaklama bilgilerinizi içeren İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçeniz Uganda Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmalıdır. 

Uganda Büyükelçiliği vize başvurusunda bulunan kişinin durumuna özel olarak ek evrak talebinde bulunabilir. Talep edilen ek evrakları zamanında beyan etmeniz gerekmektedir.

Uganda Vizesinden Muaf Olan Ülkeler

Aşağıda yer alan ülke vatandaşlarının turistik seyahatlerinde Uganda vizesi başvurusunda bulunmasına gerek yoktur. Bu ülke vatandaşları Uganda vizesinden muaftır: 
ANGOLA, ANTİGUA, BAHAMALAR, BARBADOS, BELİZE, COMOROS,
KIBRIS, ERİTRE, FİJİ, GAMBİYA, GRENADA, İTALYA, JAMAİKA, KENYA, LESOTHO, MADAGASKAR, MALAVİ, MALTA, MAURİTİUS, RUANDA, SİERRA LEONE, SİNGAPUR, SOLOMON ADALARI, Saint Vincent ve Grenadinler, İSVİÇRE, SEYŞELLER, TANZANYA, TONGA, VANUATU, ZAMBİYA, ZİMBABVE

Uganda Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Uganda turistik vize başvurusu e-vize sistemi üzerinden yapıldığında 4 iş günü içerisinde açıklanmaktadır. Happy Turizm ile iletişime geçerek e-vize başvurusunda bulunabilir ve Uganda vizenizi kısa bir sürede alabilirsiniz. 
Ankara Uganda Büyükelçiliği’ne iletilen turistik vize başvuruları ise 5 ila 10 iş günü içerisinde değerlendirilmektedir. Vize başvurusunda bulunmadan önce büyükelçiliğin resmi tatil günlerini kontrol etmenizi önermekteyiz. Buna ek olarak eksik ya da hatalı evraklar vize başvuru sürecinin uzamasına neden olabilir. Vize yetkilisinin ek evrak talebinde bulunması da vizenizin değerlendirilme süresini uzatabilmektedir. Uganda vize işlemleri için tüm bu süreci göz önüne almalı ve vize başvurunuzu erkenden tamamlamalısınız. Yabancı pasaporta sahip kişilerin vize başvurusu daha geç bir sürede açıklanabilmektedir.  

Uganda Turistik Vize Ücreti 2024

Uganda Turistik vize ücreti başvuru türünüze ve Uganda’da konaklamak istediğiniz süreye göre değişmektedir. Uganda vize başvurunuzu tamamlamak için gerekli vize ücretini yatırmalı ve ödeme dekontunu vize evraklarınız arasında bulundurmalısınız.
Uganda turistik vize ücreti için Happy Turizm ile iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz. Şube servis bedelimiz ve büyükelçilik vize başvuru harcı olarak belirlenen vize ücretini dilerseniz şubemize bizzat gelerek bırakabilir ya da banka hesap numaramıza havale yoluyla gönderebilirsiniz. 

Uganda Turistik Vize Reddi 

Uganda turistik vize başvurunuzun sonucu olarak büyükelçilik vize reddi verebilmektedir. Bunun nedeni olarak maddi durumunuzun yeterli görülmemesi ya da vize başvuru evraklarınızın hatalı olması gösterilebilir. Bu durumda vize itiraz dilekçesi oluşturabilir ya da vize başvurunuzu tekrardan yapabilirsiniz. Vize başvuru ücretiniz ise geri iade edilmemektedir.
Vize reddi almak planladığınız Uganda seyahatinden geri kalmanıza neden olabilmektedir. Böyle olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına vize başvurunuzu Uganda vize prosedürlerini yakından takip eden Happy Turizm ile yapabilirsiniz. Uganda departman yetkilimiz sizlere sorunsuz bir vize süreci sunarak vizenizi almanızı sağlamaktadır. 

Uganda Turistik Vize Başvuru Prosedürleri 2024

Uganda seyahatinde bulunmak isteyen vatandaşlarımız vize başvurularını Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirmelidir. Uganda havalimanında vize başvurusu yapılmamaktadır. 
Uganda turistik vize başvurularında otel ve uçak rezervasyon bilgileri mutlaka eklenmelidir.
Uganda turistik vize başvuru evraklarınızı büyükelçiliğin yönergelerine göre doldurmalısınız. Vize başvurusunda doldurmanız gereken evraklar konusunda sizlere gerekli danışmanlık hizmetini vermekteyiz. 
Uganda’ya girişiniz sırasında aşı kartınızı mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Aşı kartı sınır görevlileri tarafından kontrol edilmektedir.
Happy Turizm ile Uganda vize başvurusunda bulunabilir ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan şubelerimiz ile sizlere en hızlı vize hizmetini sunmaktayız. İletişim bilgilerimize buradan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek