Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avustralya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avustralya’da bulunan akraba veya arkadaşlarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının ziyaretçi vizesi başvuru yapması gerekmektedir. Avustralya Aile Ziyaret Vizesi en fazla 90 günlük verilir ancak gerekli görüldüğünde ve şartlar yerine getirildiğinde uzatılabilmektedir. Aile Ziyaret vizesi için olmazsa olmaz şart, Avustralya’da yaşayan akraba ya da arkadaştan davet mektubu almaktır. Bu mektubu sunmadığınızda aile ziyaret vizesi almanız imkânsızdır. Bu mektubu gönderen kişinin Avustralya’daki ikamet izni ve çalıştığı şirketten istihdam yazısı alması gerekmektedir. Eğer davetiye gönderecek kişi öğrenci ise Avustralya’daki eğitim kurumundan aldığı öğrenim belgesini de dosyaya eklemelidir.

Sitemizde Avustralya Aile Ziyaret Vizesi için gerekli evraklar ve başvuru prosedürü ile ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Vize başvurusu online olarak yapıldığından ve başvuru formu İngilizce doldurulması gerektiğinden zorlanacağınızı düşünürseniz 0(312) 419 56 41 hatlı Happy Turizm numarasını arayarak ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimiz başvuru formunun doldurulması, randevunuzun alınması ve evraklarınızın hazırlanmasında size yardımcı olacaktır.

Kişisel Evraklarınız:

Aile Ziyaret Vizesi Başvuru Formu 1419: Bu form İngilizce ve online olarak doldurulmalıdır. Eğer başvurunuzu ofisimize aracılığıyla yapmak isterseniz Vize Takip Formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Yetkilimiz formdaki bilgileriniz aracılığıyla online başvuru formunuzu doldurmanıza yardımcı olacaktır.Vize Takip Formuna ulaşmak için linki tıklayınız.
Davet Mektubu: Avustralya’daki akraba veya arkadaştan alınan İngilizce davet mektubunda davet edenin ve davet edilen kişinin bilgileri, iletişim bilgileri, kişi ile yakınlık derecesi, seyahatin nedeni, seyahat süresi ve Avustralya’dan ne zaman ayrılacağı gibi bilgiler yer almalıdır. Ayrıca davet eden kişi dilekçeye pasaport ve kimlik fotokopileri ile oturum izni belgelerini eklemelidir. Ayrıca seyahat masrafları davet eden kişi tarafından karşılanacaksa maaş bordrosu da başvuru dosyasında yer almalıdır.
Pasaport: Seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaportun kimlik sayfası fotokopileri. Varsa eski pasaportlardaki vize damgalarının ve giriş-çıkış damgalarının olduğu sayfalarda başvuru dosyasına eklenmeli.
Biometrik Fotoğraf: Güncel, arka fonu beyaz fotoğraf sunulmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Davetiye gönderen kişi ile akrabalık bağını gösteren kayıt örneğinin orijinali olmalı.
Banka Hesap Dökümü: Avusturalya’ya yapacağı seyahatin masraflarını karşılamaya yetecek kadar bakiyenin olduğu banka hesabına ait döküm. Kaşeli ve imzalı olmalı
Mali Durumu kanıtlayan belgeler: Araç ruhsatı, tapu ve kira sözleşmesi
Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler

Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar

Şirket İzin Yazısı: Şirket yetkilisi tarafından Konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmalı. Bu dilekçede başvuru sahibinin şirketteki görevi, izin süresi, gidiş-dönüş tarihleri ve Türkiye’ye döndüğünde işine devam edeceği beyan edilmelidir. Belgede şirketin iletişim bilgileri, yetkili kişinin ismi ve pozisyonu, imzası, kaşesi yer almalıdır.
İşe Giriş Bildirgesi
SGK Hizmet Dökümü 
Maaş Bordrosu: Son 3 aylık döneme ait maaş bordrosu ıslak imzalı ve kaşeli olmalı.
Şirket Belgeleri: İmza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete, faaliyet belgesi gibi evrakların orijinal ve güncel tarihli fotokopileri.

İşverenler İçin Gerekli Evraklar

Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına yazılmalı, seyahat amacı, başvuru sahibinin şirketteki pozisyonu ve gidiş-dönüş tarihleri belirtilmeli. Dilekçede kaşe ve imza olmalı.
Şirket Belgeleri: Güncel tarihli şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopisi sunulmalı.
BAĞ-KUR Hizmet Dökümü

Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar

Dilekçe: Başvuru sahibi öğrenciye Avustralya seyahatinde ailesi sponsor olacaksa ebeveynlerinden seyahatin detaylarını ve tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını beyan ettikleri bir yazı alınmalı. Anne babanın iş evrakları ve ekonomik durumunu gösteren belgeler de dilekçeye eklenmelidir.
Öğrenci Belgesi: Başvuru sahibinin eğitim gördüğü okuldan alınan güncel tarihli öğrenci belgesi.

Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve Avustralya’ya ebeveynlerinden ayrı gidecekse anne babasından noter onaylı izin belgesi alınması gerekmektedir.

Emekliler İçin Gerekli Evraklar

Dilekçe: Emekli olunan kurumdan alınmış güncel tarihli yazı.
Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi
Maaş Kartı Fotokopisi

Avustralya Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru formunu doldurun: Aile ziyaret vizesi başvuruları Avustralya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Vizenizle ilgili karar verme yetkisi sadece bu temsilciliğe aittir. Aile ziyaret vizesi başvurusu için öncelikle kişinin başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Bu form online ve İngilizce olarak yapılmaktadır. Eksiksiz ve doğru bilgilerle form doldurulduktan sonra tüm belgeler ve fotoğraflar internet üzerinden online sisteme yüklenmelidir.

Evraklarınızı bize gönderin: Avustralya aile ziyaret vizesi başvurusunu acenteler aracılığıyla da yapabilirsiniz, ancak yine online başvuru formunu doldurmanız ve evraklarınızı hazırlayıp göndermeniz gerekmektedir. Ofisimizi arayıp yetkilimizle görüşerek 2024 güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Daha sonra bu evrakları hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Avustralya vize başvurusu için pasaportunuzu göndermenize gerek yoktur. Çünkü konsolosluk vize için pasaporta etiket basmıyor. Vizeniz onaylanırsa e-vize onay belgenizi e-mail adresinize mail olarak gönderiyor. Avustralya Büyükelçiliği konsolosluk yetkilileri vize değerlendirmenizi yaparken evraklarınızı göz önünde bulunduracağından belgelerinizin eksiksiz ve doğru olmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde Avustralya Aile Ziyaret Vizeniz reddedilebilir ya da vize süreciniz uzayabilir. Ayrıca vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde ek evraklar isteyebilir.

Randevunuzu alacağız: Evraklarınız yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz hızlı bir şekilde kontrollerini yapacaklardır. Eğer evraklarınız arasında eksik ve yanlış bilgiler varsa yetkilimiz sizi bilgilendirecektir. Evraklarınız tamamlandıktan sonra sıra biyometri işlemi için randevu almaya geliyor. Avustralya Büyükelçiliği vize başvurularında parmak izi alma ve dijital yüz fotoğrafını zorunlu tutmaktadır. Biyometri işlemi Vize Başvuru Merkezi’nde randevu ile verilebilmektedir. Ancak randevu almak yoğunluk nedeniyle biraz uzun sürmektedir. Yetkilimiz evraklarınızı hazırladıktan sonra sizin adınıza en erken tarihe randevunuzu alacaktır.

Parmak izi verirken yanınızda olacağız: Randevu günü parmak izi vermeye gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve parmak izi verme ve dijital yüz fotoğrafı çekimi sırasında size eşlik edecektir.

Aile Ziyaret Vizesi İle Avustralya'ya Giriş

Avustralya Aile Ziyaret Vize başvurularında karar mercii Avustralya Büyükelçiliği vize konsolosluk birimidir. Vize başvurularınız 14-28 gün arasında sonuçlanabilmektedir. Ancak bu süre Büyükelçiliğin resmi tatilleri ve yoğunluğu nedeniyle uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini isterseniz başvurunuzu en az 1 ay erkenden yapmanızı tavsiye ederiz.

Avustralya Aile Ziyaret Vizenizin çıkmış olması ülkeye kesin gireceğiniz anlamına gelmez. Ülkeye girip giremeyeceğinize ve kalış sürenize Gümrük Kapısı’ndaki Göçmenlik Ofisi yetkilisi karar vermektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek