Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avustralya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Listesi

Avustralya Turistik Vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Türkçe belgelerin noter onaylı tercümesinin yapılması gerekmektedir. Avustralya vize başvurularında pasaportun konsolosluğa gönderilmesine gerek yoktur. Çünkü pasaporta vize etiketi yapıştırılmıyor. Vizeniz çıkarsa e-vize onay belgesi e-mail adresinize gönderiliyor. Başvuru dosyanıza pasaportunuzun boş ve işlenmiş bütün sayfalarının noter onaylı fotokopilerini eklemeniz yeterlidir. Konsolosluk yetkilileri iade edilmesi gereken evraklarınızı size posta veya kurye aracılığıyla ulaştırmaktadır. Yetkilimizle iletişime geçmek için 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Hazırlanması Gereken Kişisel Evraklar

Vize Başvuru Formu 1419: Avustralya turistik vize başvurusu yapacak olan kişi tarafından doldurulup imzalanmalıdır. Bu form online olarak doldurulur. Vize başvurunuzu ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz Vize Takip Formunu doldurup bilgi@happyturizm.com adresine göndermeniz yeterli olacaktır. 
Davet Yazısı: Avustralya’da ziyaret edeceğiniz akraba ve arkadaşlarınız tarafından yazılmış ve imzalanmış davet mektubu sunulmalı.
Oturum ve İkamet İzni: Davet eden kişinin Avustralya vatandaşlığı ve ikamet izni.
Biyometrik Fotoğraf: Yeni çekilmiş arka fonu beyaz fotoğraf.
Pasaport Fotokopileri: Başvuru sahipleri en az Avustralya’da kalacakları süre kadar geçerliliği olan pasaport kimlik sayfasını dosyaya eklemeli. Eğer daha önce başka ülkelere seyahat ettiyse vize etiketleri ve giriş- çıkış damgalarının fotokopileri de dosyaya konulmalı.
Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibinin anne, baba, kardeş, varsa eş ve tüm çocuklarının gösterildiği nüfus kayıt örneğinin orijinal ve noter tasdikli hali sunulalı.
Banka Hesap Özeti: Seyahat masraflarınızı karşılayabilecek güçte olduğunuzu gösteren banka hesabınıza ait döküm.
Mali gücünüzü gösteren belgeler: Tapu, araç ruhsatı, kira sözleşmesi.

Mesleğinize Göre Hazırlanması Gereken Evraklar

Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar

İş Veren Mektubu: İşvereninizden alınmış, şirketteki görevinizi, izin sürenizi ve Avustralya dönüşünüzde aynı iş yerinde çalışmaya devam edeceğinizi gösteren yazı.
Şirket Evrakları: Güncel tarihli şirket faaliyet belgesi, imza sürküleri, sicil gazetesi ve vergi levhası fotokopisi
SGK Numarası
Maaş Bordrosu

İşveren İçin Gerekli Evraklar

Şirket Yazısı: Avustralya seyahatinizin amacı, gidiş –dönüş tarihlerinizin yazılı olduğu bir dilekçe. 
Şirket Evrakları: Şirket Ticaret Sicil Kaydı, Vergi Levhası, İmza Sirküleri
BAĞ-KUR Numarası

Emekliler İçin Gerekli Evraklar

Emekli Kimliği 
Emekli Maaş Cüzdanı

Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar

Öğrenci Belgesi 
Muvafakatname: Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve Avustralya’ya tek başına seyahat edecekse anne babasından alınmış noter onaylı muvafakatname sunulmalıdır. 
Avustralya’dan davet mektubu: 18 yaşından küçük kişiler için kalacakları yeri ve desteği garantileyen Avustralya’daki velilerinden mektup.

Seyahat Masraflarını Sponsor Karşılayacaksa; 

Banka Hesap Özeti: Eğer Avustralya’da kalacağınız günler boyunca masraflarınız sponsorunuz tarafından desteklenecekse, maddi durumunu kanıtlayıcı belgeler sunmalı.

Avustralya Turist Vizesi

Avustralya vize türleri seyahat amacına göre farklılık göstermektedir ve vize türlerinin birer kodu vardır. Bazı vize türleri ve kodlarını aşağıda görebilirsiniz. Avustralya vize başvuru formunu doldururken seyahat amacınıza uygun vize türünü koduyla birlikte forma yazmanız gerektiğini unutmayınız. 

Avustralya Turist Vizesi (Vize Kodu 600)
Avustralya İş Ziyareti Vizesi (Vize Kodu 600)
Avustralya Sponsorlu Aile Ziyareti Vizesi (Vize Kodu 600)
Avustralya Evlilik Vizesi (Vize Kodu 300)
Avustralya Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize (Vize Kodu 602)
Avustralya Çalışma ve Tatil Vizesi (Vize Kodu 462)
Avustralya Transit Geçiş Vizesi (Vize Kodu 771)
Avustralya Öğrenci Vizeleri (Vize Kodu 570- 571-572-573-574-575)
Avustralya Turist Vizesi (600)
insanların tatil ve eğlence ya da aile/arkadaş ziyareti amacıyla bu ülkeye giriş yapmalarını sağlayan bir vize türüdür. Turist vizesi, başvuru sahibinin 3-6 veya 12 aya kadar Avustralya’da kalmasını sağlar. Bu vize aynı zamanda çalışma amacı gütmeyen diğer kısa süreli kalışlar içinde kullanılmaktadır.

Yazımızın devamında gerekli evrak listesi ve vize prosedürüyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Eğer vize prosedürüne ayıracak zamanınız yoksa Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ı arayarak danışmanlık alabilirsiniz. Yetkilimiz, online başvuru formunuzun doldurulması, online randevunuzun alınması ve parmak izi verme işlemleri sırasında size destek olacaklardır.

Avustralya Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru Formunu doldurun: Avustralya turistik vize başvuruları Ankara’daki Avustralya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Başvurular online yapılabildiği gibi acenteler ve yetkili vize merkezleri aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. Avustralya Büyükelçiliği’nin Online başvurulara öncelik verdiğini unutmayınız. Formu doldurabilmek için ImmiAccount (IMMI) adı verilen hesap açmalısınız. Formu İngilizce olarak doldurduktan sonra fotoğraf ve tüm belgelerinizi tek tek sisteme yüklemelisiniz. Formdaki soruları eksiksiz doldurduğunuzdan ve belgeleri eklediğinizden emin olun. Online başvuru işlemini yapamayacağınızı düşünüyor veya hata yapacağınızdan korkuyorsanız Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayarak danışmanlık alabilirsiniz. Yetkilimize vekalet verdiğiniz takdirde sizin adınıza online başvurunuzu gerçekleştirecektir.

Evraklarınızı ofisimize gönderin: Avustralya turistik vize başvurularında Konsolosluğa seyahat amacınıza uygun evrakları eksiksiz bir şekilde sunmasınız önemlidir. Eksik ya da yanlış belgeler nedeniyle vize işlemleriniz aksayabilir ya da vizenin red alabilir. Vize başvurusu sırasında pasaportunuzu Avustralya Büyükelçiliğine göndermenize gerek yoktur. Çünkü konsolosluk vize etiketini pasaportunuza basmıyor. Eğer vize onaylanırsa başvuru sahibinin e-posta adresine e-vize onay belgesi gönderiyor. Ofisimizi arayıp Avustralya Turistik Vizesi 2024 güncel evrak listesini öğrendikten sonra evraklarınızı hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Türkçe belgelerinizin tamamının noter onaylı olarak yeminli tercüman tarafından tercüme edilmesi gerekmektedir. Tercüme işlemlerinizi ofisimizden yaptırabilirsiniz.

Yetkilimiz sizi bilgilendirecektir: Evraklarınız ofisimize ulaştığında yetkilimiz hemen kontrollerini yapacak ve varsa eksik belgelerinizle ilgili sizi bilgilendirecektir. Yetkilimiz sizden kısa süre içinde eksik ve hatalı belgelerinizi hazırlamanızı isteyecektir.

Parmak izi vereceksiniz: Avustralya Büyükelçiliği’ne yapılan vize başvurularında biyometrik işlemi (Parmak izi verme ve dijital yüz fotoğrafı) zorunludur. Bunun için başvuru sahibinin randevu alması zorunludur. Randevu tarihi alımı yoğunluk nedeniyle çoğu zaman uzun sürmektedir. Bu nedenle randevunuzu seyahat tarihinizden en az 1 ay erken almaya özen gösterin. Ofisimizi arayıp yetkilimizle iletişime geçtiğinizde sizin adınıza biyometri işlemi için randevu alacaktır. Randevu günü vize başvuru merkezine gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve işlemleriniz süresince size eşlik edecektir.

Turistik Vize İle Avustralya'ya Giriş

Vize başvurularıyla ilgili tek karar mercii Ankara Avustralya Büyükelçiliği içindeki konsolosluk birimidir. Vizenizin çıkıp çıkmayacağına vize yetkilileri karar verebilir. Turistik vizeler 14-28 gün içerisinde sonuçlanabilmektedir. Bu süreç, resmi tatil günleri ve yoğunluk nedeniyle uzayabilmektedir. Bu nedenle seyahatinizle ilgili bir sorun yaşamamanız için başvurunuzu erken yapmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca Avustralya turistik vizesi almanız demek ülkeye giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Avustralya gümrük kapısındaki Göçmenlik Ofisi yetkilileri evraklarınızı yeniden kontrol edecektir. Seyahat süreniz ve planınızla ilgili sorular soracak olan gümrük yetkilileri ülkenize geri döneceğinizi garantileyecek belgeler sunmanızı isteyecektir. Buna göre Göçmenlik ofisi yetkilileri ülkeye girişinize ve kalış süresinize karar verecektir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek