Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avustralya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avustralya’ya kısa süreli iş seyahati için (Genel iş görüşmeleri, iş anlaşması görüşmeleri, toplantılar, müzakereler, konferanslar, seminerler ve kongreler) giden kişiler Avustralya Ticari/ İş Ziyareti vizesine başvuru yapmalıdır. Ticari vize başvuruları ‘ImmiAccount’ hesabı açılarak internet üzerinden online yapılabilmektedir. Avustralya Büyükelçiliği online başvurulara öncelik vermektedir. Avustralya Ticari vizesi ile bu ülkeye giden kişiler buradaki bir şirket veya organizasyon için çalışamaz, servis sağlayamaz veya insanlara ürünlerini satamaz. Eğer Avustralya’da kısa süreli çalışmayı düşünüyorsanız Geçici Çalışma Vizesine (Vize Kodu 400) başvuru yapmalısınız. 

Yazımızın devamında Avustralya Ticari Vize başvuruları için gerekli evrak listesi ve başvuru prosedürüyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Online başvuru işlemini yaparken zorluk yaşayacağınızı düşünüyorsanız Happy Turizm’i arayarak danışmanlık alabilirsiniz. Yetkilimiz başvuru formunuzun doldurulması, evraklarınızın hazırlanması, randevunuzun alınması ve parmak izi verme işlemleri sırasında size yardımcı olacaktır. Evraklarınızla ilgili detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilirsiniz. 

Kişisel Evraklarınız:

Avustralya Vize Başvuru Formu 1415: Ticari vize başvurusu yapacak kişi tarafından online olarak doldurulup, imzalanmalıdır. Avustralya Ticari vize başvurusunu online olarak gerçekleştirmek isterseniz Vize Takip Formunu doldurup bilgi@happyturizm.com  adresine mail gönderebilirsiniz. Yetkilimiz formunuzu doldurmanıza yardımcı olacaktır. 
Fotoğraf: Son 3 ay içerisinde çekilmiş ve arka fonu beyaz olmalı. 
Pasaport Fotokopisi: Avustralya’da kalınacak süre kadar geçerliliği olan pasaportun kimlik sayfası fotokopileri başvuru sayfasına eklenmeli. Daha önceden alınan vizeler ve giriş –çıkış damgalarının fotokopisi de dosyaya konulmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile ve  adres bilgilerini içermelidir.
Banka Hesap Dökümü: Avustralya seyahatiniz boyunca yetecek paranızın olduğu banka hesabınıza ait döküm sunulmalı. Bu belge ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. 
Mali gelirlerinizi gösteren belgeler: Araç ruhsatı, tapu ve kira sözleşmesi gibi belgeler. 
Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler:

Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar: 

Ticari Davetiye: Avustralyalı şirket yetkilisi tarafından Avusturalya Konsolosluğu’na hitaben İngilizce olarak yazılmalı. Şirket antetli kağıdına yazılan davetiyede imza ve kaşe bulunmalıdır. Ayrıca, davet eden ve edilen kişinin kişisel ve iletişim bilgileri, seyahatin nedeni, süresi ve sponsorların kim olduğu davet mektubunda yer almalıdır.  Davet eden kişinin kimlik ve pasaport fotokopileri ile Oturum Kartı fotokopisi davetiyeye eklenmelidir.

İş Ziyaret sebebi Kongre veya Fuara Katılımsa; 

Kongre/ Fuar kaydı
Fuar Giriş Bileti 
Fuar Giriş Kartı 
Organizasyon bilgilerini içeren dokümanlar

Dilekçe: Başvuru sahibi çalıştığı şirketin antetli kağıdına, seyahat amacı, tarihleri ve vize bitiş tarihinden önce ülkeden ayrılacağını beyan ettiği dilekçe yazmalı. Dilekçe ıslak imzalı olmalı. 
Şirket Belgeleri: Güncel tarihli ve orijinal, şirket Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası ve İmza Sirküleri Fotokopisi. 
SGK Hizmet Dökümü: "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat ediniz. 
SGK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu: Son 3 ayın maaş bordroları, kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı. 

İşverenlen İçin Gerekli Evraklar;

Ticari Davetiye: Davet eden şirketin antetli kağıdına yazılan ve başvuru sahibinin seyahat nedeni ve tarihlerini açıklayan davetiye mektubu sunulmalı. Şirket yetkilisinin kaşesi ve imzası bulunmalı. Davet eden kişi pasaport ve kimlik fotokopilerini göndermelidir. 
Dilekçe:  Başvuru sahibinin şirketinin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılan ve vize bitiş tarihinden önce ülkeden ayrılacağını taahhüt ettiği dilekçe. 
Şirket Belgeleri: Güncel tarihli şirket faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi. 
Bağ-Kur Hizmet Dökümü

Avustralya Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru Formunu doldurun: Avustralya ticari vize başvuruları için ilk aşama başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu formu Avustralya Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden online ve İngilizce olarak doldurabilirsiniz. Formu doldurmak için için ImmiAccount (IMMI) adı verilen hesap açmanız gerekmektedir. Formdaki soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Vereceğiniz yanlış bilgiler, vize işlemlerinizin uzamasına ya da reddedilmesine neden olabilir. Formu doldurduktan sonra fotoğrafınızı ve belgelerinizi sisteme yüklemelisiniz. 

Evraklarınızı ofisimize gönderin: Ticari vize başvurunuzu online yapmış olsanız bile gerekli evrakları Avustralya vizenizle ilgili tek karar mercii olan Avustralya Büyükelçiliği’ne dosya halinde göndermelisiniz. Ofisimizi arayarak ticari vize için gerekli 2024 güncel evrak listesini öğrendikten sonra belgelerinizi kargo yoluyla ofisimize ulaştırabilirsiniz. Sunacağınız Türkçe belgelerinizin yeminli tercüman tarafından yapılmış İngilizce tercümeleri olmalı. Dilerseniz tercüme işlemlerinizi ofisimizden zaman kaybetmeden yaptırabilirsiniz. Evraklarınız ofisimize ulaşır ulaşmaz yetkilimiz kontrollerini yapıp varsa eksik evraklarınızla ilgili sizi bilgilendireceklerdir. Eğer evraklarınız eksiksiz ise sizin adınıza parmak izi verme işlemleri için randevunuzu yetkilimiz alacaktır. 

Parmak izi vereceksiniz: Avustralya ticari vize başvurularında en önemli aşamalardan biride biyometri işlemidir. Yani vize başvuru merkezine giderek parmak izi vermeniz ve dijital yüz fotoğrafını çektirmeniz gerekmektedir. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol ettikten sonra sizin adınıza parmak izi işlemi için randevunuzu alacaktır. Randevu alımı yoğunluk nedeniyle biraz uzun sürebilmektedir. Eğer zaman kaybetmek istemez ve randevunuzu kısa zamanda alınsın isterseniz Happy Turizm’i arayabilirsiniz. Randevu günü yetkilimiz sizi kapıda karşılayacak ve parmak izi verme dijital fotoğraf çekimi sırasında bir problem yaşamamanız için sizin yanınızda olacaktır. 

Ticari Vize İle Avustralya'ya Giriş

Avustralya Ticari vize başvurularını değerlendirme ve sonuca bağlama yetkisi Avustralya Büyükelçiliği’ndeki konsolosluk yetkililerine aittir. Ticari vizeleriniz 7-14 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. Ancak bu süre resmi tatiller ve yoğunluk nedeniyle uzayabilir. Eğer vizenizin seyahat gününüze yetişmesini isterseniz en az 1 ay önceden başvuru yapmanızı öneririz. Bu arada Avustralya Ticari vizesi almış olmanız ülkeye girişinizi garanti etmez. Ülkeye girip giremeyeceğinize ya da ne kadar kalacağınıza Avustralya Gümrük Kapısı’ndaki Göçmenlik ofisi yetkilisi karar verecektir. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek