Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avustralya Geçici Çalışma Vizesi Evrakları Nelerdir?

Avustralya Geçici Çalisma Vizesi Evrakları

Kişisel Evraklarınız:

  • Form 876: Başvuru sahibi Form 876 adlı başvuru eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalıdır. Formda beyan edilen bilgilerin belgelerle kanıtlanması ve tüm bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Avustralya Transit vize başvurusunu ofisimiz aracılığıyla yapmak istediğinizde Vize Takip Formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu formu doldurup bilgi@happyturizm.com adresine gönderebilirsiniz.
  • Fotoğraf: Güncel tarihli renkli fotoğraf. Başvuruya dâhil edilen herkes için dosyaya fotoğraf eklenmeli. 
  • Pasaport: Başvuru sahibinin pasaport kimlik sayfalarının fotokopileri sunulmalı. Eğer kişi daha önce başka ülkelere seyahat ettiyse bununla ilgili vize ve giriş çıkış damgalarını başvuru dosyasına koymalı. 
  • Asıl Gidilecek Ülkeye Ait Vize Sayfası Fotokopisi: Başvuru sahibi detaylı seyahat programı ve uçak biletlerini, Avustralya’dan sonra gideceği ülkeye ait vizesini sunmalı. 

Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler:

Başvuru Sahibi Denizci ise:
Gemi adamı cüzdanı

  • İşveren yazısı: Başvuru sahibi işyerinden ve Avustralya’daki gemi acentesinden katılacağı geminin ismi, limana varış tarihi, gemideki görevini belirten bir yazı almalı.
  • Şirket Belgeleri: Şirket Faaliyet Belgeleri, İmza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi.

Avustralya Transit Vizesi

Avustralya Transit Vizesi (Vize Kodu 771) Avustralya’dan 72 saat veya daha az bir süre içinde transit geçiş yapmak isteyenlerin başvurması gereken bir vize türüdür. Avustralya Transit Vizesine kimlerin başvuru yapabileceklerini aşağıda görebilirsiniz.

  • Avusturalya üzerinden transit geçiş yapmak isteyen ancak vizesiz geçiş özelliğine sahip olmayanlar
  • Avusturalya’da denizci olarak bir gemi mürettebatına katılacak olanlar 
  • Aynı uçakla aynı havaalanından geçiş yapanlar 
  • Transit geçiş alanında bekleme ve havaalanından ayrılamayanlar. 

Eğer transit vize başvuru sahiplerinin çocukları da kendileriyle seyahat edecekse onlarında başvuru formuna dâhil edilmesi gerekmektedir.  Avustralya’ya gemi ile giriş yapan denizcilerin, transit vize başvurusundan önce denizci (Maritime Crew Visa) vizelerinin alınması gerekmektedir.

Yazımızın devamında Avustralya Transit vizesi için gerekli evraklar ve işlem prosedürü ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Transit vize başvurularında da diğer vize türlerinde olduğu gibi evrakların eksiksiz, doğru ve güncel olması çok önemlidir. Eğer evraklarınız eski tarihli ve eksikse Avustralya vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabileceği gibi, vize işlem sürenizde uzayabilmektedir. Ayrıca vize yetkililerinin başvuru değerlendirme sürecinde asıl seyahat nedenini gösteren ek belgeler isteme hakkı vardır.

Transit vize başvurusu sırasında sunacağınız Türkçe belgelerin kopyaları kabul ediliyor. Ancak vize yetkilisi gerekli görürse belgelerin İngilizce tercümelerini isteyebiliyor. Bu arada transit vize başvurusu sırasında pasaportunuzun Avustralya Büyükelçiliği’ne göndermenize gerek yoktur. Başvurular online yapıldığı için evraklarınızı internet üzerinden online olarak sisteme yüklemeniz yeterli olacaktır. Ancak parmak izi verme ve dijital yüz fotoğrafı çektirme işlemi için vize merkezine gitmeniz gerekecektir. Vizeniz çıktıktan sonra e-vize onay belgeniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Avustralya Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Vize başvuru formunu doldurun: Avustralya transit vize başvurularının ilk aşaması 876 Formunun online ve İngilizce olarak doldurulmasıdır. Bu formu doldurmak için öncellikle ImmıAccount’ hesabı açmanız gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra fotoğrafınızı ve evraklarınızı sisteme kaydetmelisiniz. Formu başarıyla doldurduğunuza dair size bir onay kodu gönderilecektir. Başvurularını online olarak yapanların işlemlerine Avustralya Büyükelçiliği öncelik verecektir. 

Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın: Avustralya transit vize başvuruları için online başvuru formunu doldurduktan sonra yetkilimizle görüşerek hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenebilirsiniz. Evraklarınız güncel tarihli ve eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde evraklarınızda çıkacak küçük bir yanlışlık vizenizin reddedilmesine neden olabilir. Evraklarınız yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini sağlayıp sizi bilgilendireceklerdir. Eğer eksik evraklarınız varsa ek kısa sürede tamamlamanızı isteyeceklerdir.

Randevunuzu alıyoruz: Evraklarınızı gönderdikten sonra sıra parmak izi verme ve dijital yüz fotoğrafı çektirme işlemine geliyor. Bunun için Vize Başvuru Merkezi’nden randevu almanız gerekiyor. Ancak yoğunluk nedeniyle randevu almak biraz uzun zaman alabiliyor. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde evraklarınızı kontrol edip sizin adınıza en kısa süre içinde randevunuzu almaktadır. 

Parmak izi verirken yetkilimiz yanınızda olacak: Randevu günü parmak izi vermeye gittiğinizde sizi kapıda yetkilimiz karşılamaktadır. Yetkilimiz biyometri işlemleriniz sonuçlanıncaya kadar size eşlik edeceklerdir. 

Transit Vizesi ile Avustralya’ya Giriş: Avustralya transit vize başvurularında tek karar merci Avustralya Büyükelçiliği’dir. Bu temsilcilik vize başvurularını 4 -7 iş günü içerisinde sonuçlandırmaktadır. Ancak bazen yoğunluk ve resmi tatiller nedeniyle süreç uzayabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamanız için vize başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Avustralya transit vizenizin çıkmış olması ülkeye girişinizi garantilemez. Ülkeye girip giremeyeceğinize ve kalış sürenize gümrük memurları karar verecektir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek