Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Belçika Vizesi

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Belçika Cenaze Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ülkemizde yaşayan Belçika vatandaşlarının ya da farklı bir gerekçe ile naaşlarının Belçika’ya defnedilmesini isteyen kişiler için Belçika cenaze nakil işlemleri yapılması gerekir. Bu işlemlerin sırası ile doğru şekilde tamamlanması oldukça önemlidir. Sizin için hazırlanan bu sayfanda Belçika cenaze işlemleri nasıl yapılır, Belçika’ya cenaze nakletmek için hangi evraklar gerekir, Belçika cenaze gümrük aşamaları nasıl ilerler gibi sorularınızın yanıtlarını veriyor olacağız.

Cenaze işlemleri alanında uzmanlaşmış ekiplerimiz ile doğrudan iletişim kurmak için +90 (312) 419 56 41 numaralı telefonumuzu arayabilir, detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Belçika’ya Cenaze Göndermek İçin Gereken Belgeler

Belçika’ya cenaze ulaştırabilmek için alınması gereken resmî belgeler vardır. Bu belgelerin her birinin alınması zorunludur ve hassasiyetle bu aşamaların tamamlanması gerekir. Hazırlanması gereken bu temel belgeler dört adettir ve isimleri sırası ile Ölüm belgesi, Formül C, Yol izin belgesi ve tahnit raporudur.

Ölüm belgesi Belçika’ya cenaze gönderebilmek için hazırlanması gereken ilk belgedir. Ölüm belgesinin alınabilmesi için ölümün gerçekle şekli ve yerine göre hareket edilmesi şarttır. Ölüm olağan nedenlerden ötürü gerçekleşmiş ve ölüm yeri ev olmuş ise öncelikle belediyenin aranması gerekir. Belediye ile yapılan görüşmenin ardından görevliler ev adresine bir doktor gönderirler. Gelen belediye doktor bedeni ve koşulları inceleyerek gözlemlerde bulunur. Şüpheli bir durum olmadığına ve ölümün doğal nedenlerle gerçekleştiğine kanaat getirmesi halinde ölüm belgesini hızlıca düzenleyerek ev sahiplerine teslim eder.

Ölüm gerçekleşmeden önce kişi hastaneye yatırılmış ve son müdahaleler hastanede yapılmış ise ölüm belgesinin, cenaze ile ilgilenen doktorlardan tarafından oluşturulması gerekir. Bu koşullarda kişiye yapılan son müdahaleler, ölümün tam gerçekleşme zamanı ve temel gerekçeler detaylı olarak bu belgeye yazılırlar. Hastane doktorları tarafından düzenlenen ölüm belgesinin geçerlilik kazanabilmesi için görev yaptıkları kurum tarafından onaylanmış olması gerekir. Onaya sahip olmayan belgeler geçerli kabul edilmezler. Bu nedenle hastaneden alınan ölüm belgelerinde onayın olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

Belçika’ya gönderilmek istenen cenazenin ölümü herhangi bir gerekçe ile adli bir olay haline dönüşmüş olabilir. Silah ile vurulma, yaralama, trafik kazası ya da zehirlenme gibi şüpheli ölümler söz konusu olduğunda ölüm belgesini hastaneler düzenleyemez. Bu tarz durumlarda ölüm belgesini düzenleme yetkisi Cumhuriyet Savcılıklarına verilmiştir. Savcılık makamına başvuru yapılmasının ardından yetkililer gerek gördükleri incelmeleri tamamladıktan sonra istenilen ölüm belgesini düzenleyerek vasilere teslim ederler.

Herhangi bir gerekçe ile vefat eden kişinin bedenin adli tıp kurumuna sevki söz konusu oldu ise ölüm belgesinin oluşturulacağı yer adli tıp kurumu olur. Adli tıp kurumu uzmanları yaptıkları inceleme ya da otopsi sonuçlarını da barındıran ölüm belgesini, cenazenin yakınlarına teslim ederler. Ölüm belgesinin edinilmesinin ardından sırdaki belge olan Formül C belgesinin alınması işlemine başlayabilir.

Belçika’ya cenaze nakledebilmek için zorunlu belgelerden bir diğeri de Formül C belgesidir. Formül C belgesi uluslararası geçerliliğe sahiptir ve çok dilli ölüm belgesi olarak da bilinir. Formül C Belgesinin verildiği kurumlar ise nüfus müdürlükleridir. Daha önce edindiğimiz ölüm belgesi ile birlikte en yakınımızdaki nüfus müdürlüğüne giderek gerekli kayıt işlemlerinin yapılmasını ve Formül C belgesinin verilmesini talep edebilirsiniz. Formül C belgesinin bu kadar önemli olmasının temel nedenlerinden birisi de üzerinde vefata ilişkin hemen hemen tüm bilgileri barındırmasıdır. Bu bilgiler arasında vefat eden kişinin kimlik ve pasaport bilgileri, ölümün gerçekleşme yeri, şekli ve zamanı, ölümün ardından bir otopsi işlemine tabii tutulup tutulmadığı, bulaşıcı hastalık taşıyıp taşınmadığı gibi defin için önemli bilgiler vardır. Nüfus müdürlükleri ölüm belgesi eşliğinde bu girişleri yaparak Formül C belgesini teslim ederler.

Belçika’ya cenaze gönderebilmek için alınması gereken bir diğer zorunlu evrak ise yol izin belgesidir. Bu belge cenazenin nakledilmesi için gerekli izinlerin alındığı anlamına gelir. Yol izin belgesi almadan cenaze Belçika’ya götürülemez. Bu belgeyi alabilmek için ise belediyeye müracaat edilmesi gerekir. Ölüm belgesi ve Formül C dokümanları belediyeye verilerek gerekli olan yol izin belgesinin alınması sağlanabilir.

Uluslararası cenaze gönderimi yapabilmek için tahnit raporu edinmek zorunludur. Tahnit raporu cenazenin nakledilebilmesi için gerekli olan işlemlerin tamamlanmasının ardından verilir. Bu işlemler için öncelikle beden iyice yıkanarak temizlenir. Temizliği yapıldıktan sonra uygun bir bez örtüye sarılmalıdır. Örtüye sarılmış olan beden naklin uygunluğunu sağlayacak şekilde bir tabuta yerleştirilmelidir. Bu tabut ahşap malzemeden, kurşun ya da metal çinkodan yapılmış olabilir. Belçika’ya nakli aşamasında herhangi bir kötü koku ya da sıvı sızıntısı olmaması için kapakları sıkıca kapatılmalı ve sabitlenmelidir. Beden üzerinde bulaşıcı hastalık bulunma ihtimali söz konusu olduğunda ise kapaklar ek olarak lehimlenerek sızdırmazlık desteklenmelidir. Yapılan tüm bu işlemlerin ardından uygulamanın yapıldığı kurumdan tahnit raporu alınabilir.

Belçika’ya cenaze nakli gereken belgeler bu şekilde tamamlanmış olur. Artık cenazenin gümrükleme işlemlerine devam edilebilir.

Belçika Cenaze Gümrükleme İşlemleri

Belçika’ya cenaze göndermek için gümrükleme aşamasının tamamlanması gerekir. Gümrükleme işlemleri için yolculuğun hangi vasıta ile yapıldığı önem taşır.

Belçika’ya cenazeyi havayolu aracılığı ile göndermek istiyorsan gümrükleme işlemlerinin havalimanında bulunan gümrük müdürlüklerince yapılması gerekir. Edindiğimiz dört belge ile gümrük müdürlüklerine giderek gerekli kayıtların yapılması şarttır. Bu aşamada cenaze ile birlikte Belçika’ya gidecek bir refakatçi olacakça, refakatçinin bilgileri de paylaşılır. Cenaze ile Belçika’ya kimse gitmeyecek, cenaze Belçika’ya varışta başkaları tarafından karşılanacaksa, karşılayacak kişilerin bilgilerinin paylaşılması şarttır. Bu şekilde cenaze Belçika’ya girdiğinde gerekli bilgilendirmeler yapılabilir ve tabut ilgililere teslim edilebilir.

Cenazeyi Belçika’ya karayolu ile göndermek istendiğinde iste süreç biraz daha farklılaşır. Bu durumunda cenazeye dair gümrükleme aşamaları çıkış yapılan kara sınır görevlileri tarafından yapılır.  Nakli gerçekleştiren araca dair bilgiler de bu görevlilere iletilir.  Karayolu üzerinden yapılacak transferlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise evrakların tercümesinin gerekmesidir. Yol üzerinde olması nedeniyle sınırları kullanılacak olan ülkelerin dillerine uygun şekilde tercümeler yapılmalı ve fotokopi yolu ile çoğaltılmalıdır. Bu ülkelerde yapılacak olan gümrük kontrolleri bu şekilde sorunsuzca geçiş sağlanabilir.

Belçika’ya cenaze nakletmek için tamamlanması gereken aşamaları adım adım paylaşmaya çalıştık. Bu aşamalarda şirketimizden hizmet almak için bizlere +90 (312) 419 56 41 numarasından ulaşabilir, uzmanlarımızla görüşme sağlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek