Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Belçika Vizesi

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Belçika Ticari Vize Islemleri

Belçika’ya ticari faaliyet, iş görüşmesi, anlaşması, konferans ve fuar ile ilgili ziyaret gerçekleştirmek isteyen başvuru sahipleri için düzenlenmiş kategori ticari vizedir.

Belçika Vizesi başvurularında ön bilgi edinmeniz ve varsa aklınızdaki genel soruların cevaplarını bulmanız için ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanan yazımızda ticari vize kapsamlı birçok bilgiye erişebilirsiniz.

Ticari Vize kapsama alanı sebebiyle farklı sorulara ve sorunlara açık bir vize türüdür. Bu sebeple mesleksel ve ticari durumunuza ayrıca seyahat sebebinize uygun bilgiyi danışmanlarımız aracılığıyla almanız daha sağlıklı olacaktır.

Schengen vizesi işlemlerine geçerli olan vize alımı Bordo pasaport sahipleri için geçerliğini korumaktadır. Diğer pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde vize muafiyetinden faydalanabilirler.

Belçika Schengen başvurunuzun en temel şartlarından biri ilk giriş yapacağınız ülkenin en uzun konaklama yapacağınız ülke olmasıdır. Bu kurala başvuru aşamasında uymazsanız vize reddi alabilirsiniz. Eğer evraklarınızda bu şartı sağlar ancak ülkede bu kuralı ihlal ederseniz hem ceza alabilirsiniz hem de diğer Schengen ülkelerine yapacağınız vize başvurularında olumsuz yanıt alabilirsiniz.

Belçika Ticari Vize başvurunuzu ilgilendiren,

Belçika vizesi ne kadar?

Belçika vizesi kaç günde çıkar?

Belçika vizesi gerekli evraklar listemi nasıl düzenlerim?

Gibi tüm sorularınız için Belçika vizesi danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, size büyük kolaylık ve avantaj sağlayacak Vizen Kapında uygulaması hakkında bilgi edinerek vize başvurunuzu ofisinizden ayrılmadan tamamlayabilirsiniz.

Belçika Ticari Vize İşlemleri

Belçika ticari vize işlemleri ticari başvurularınızda da diğer kategorilerdeki yasal sürece tabidir. Bu kategorideki farklılık ticari faaliyetiniz ve ziyaret sebebinize bağlı talep edilen evrak çeşitliliğidir.

Belçika Vize işlemleri formunuzun usulünce doldurulması ile başlar evraklarınızın kişisel ve mesleki bazda talep edilen şekilde hazırlanması ile devam eder. 
Belçika vize başvurunuz başvuru merkezlerince belli bir sisteme girilir ve randevu gününüz belirlenir. Şayet daha önce kayıtlı bir Schengen vize kullanımınız var ise biometrik parmak izi kaydınıza gerek olmadığından Konsolosluk randevunuzda şahsen bulunmanız gerekmeyecektir.

Belçika vize başvurusu

Belçika vize başvurusu Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş Belçika konsolosluğu vize merkezlerinden gerçekleştirilmektedir. Dış bağlantı olarak kullanılan diğer başvuru merkezleri dosyanızın sisteme girilmesi ve randevu günü oluşturulması konusunda görev alırlar. Başvurunuzun ve başvuru evraklarınızın niteliği ya da karar aşamasına dahil olmazlar, fikir beyan edemezler.

Belçika vize başvurusu değerlendirme sürecinde uluslararası vize şartlarına uygunluğunuz, önceki ziyaretlerinizde davranış modelleriniz alınarak incelenir. Kişisel, mali ve mesleki detaylarınız vize kategorisine uygunluğunuzu ve Türkiye bağınızı teyit edecektir.

Belçika Ticari Vize işlemlerinde sisteme girilen dosyanın sorumluluğu başvuran kişiye aittir. Bu nedenle seyahat planınızı yapmalı, seyahat nedeninizi netleştirmeli sonrasında başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz.

Belçika vize işlemleri sırasında hazırlanacak evraklar, eksiksiz olmalı, güncel tarih taşımalı ve tüm bilgiler birbirini teyit etmelidir. Belçika Konsolosluğu evraklarınıza beyan ettiğiniz bilgiler üzerinden dosyanızı sonuçlandıracaktır. Bu nedenle bir deneyim sahibi bir uzman eşliğinde Belçika vize başvurusu yapmanız daha sağlıklı sonuç almanızda önemlidir.

Belçika Ticari Vize Evrakları

Belçika Ticari Vize Evrakları, başvuru sahibinin kişisel, mali ve mesleki hayatı hakkında özet niteliği taşımaktadır. Özellikle Belçika Ticari Vize başvurularında firmanın faaliyet alanı, çalışanın ya da personelin görev ve yeterliliği önem arz eder. Bu sebeple bu bilgilerin danışmanlarla paylaşılarak bir yol haritası çizmek olumlu sonuç almanızda etkili olacaktır.

Belçika ticari vize gerekli evraklar

Pasaport – Şahsınız adına düzenlenmiş, kimliğinizdeki bilgilerle örtüşen pasaportunuz 10 yıldan eksik olmamalı ve iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Seyahat sonunu takiben 3 ay daha geçeli olmalı ve varsa eski pasaportlarınız da dosyaya dahil edilmelidir. Nüfus kağıdınızın fotokopisi ve Nüfus kağıt örneğiniz de evraklarınızın arasında olmalıdır.
Belçika vize başvuru formu - Belçika ticari vizesi için gerekli evraklar listesinin temel belgesidir. Online temin edilir belirtilen şekil ve içerik şartına göre doldurulur. Formunuz eksiksiz olmalı ve diğer evraklarla teyit edilebilir bilgiler içermelidir. Formunuzun doldurma aşamasında danışmanlarımız yardımcı olacaktır. 
Belçika sonuç belgesi – Belçika ticari vize başvurunuzun hangi dilde incelenmesini istediğinizi belirteceğiniz dil seçim evrakıdır.Başvurunuzun hangi dilde incelenmesini talep ettiğinize dair imzalanmış bir dil seçim belgesi sunmalısınız.
Biometrik fotoğraf – Güncel halinizi yansıtan ve arkasında isim soy isim yazılı fotoğrafınız dosyada bulunmalıdır.
Davetiye – Ticari Vize başvurunuz için önemli belgelerden biri de sizi davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmış ve tarihleri ve seyahat sebebini içeren davetiye Belçika vize evrakları arasında bulunmalıdır. Belçika ticari davetiye örneği için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Seyahat Rezervasyonları- Otel, uçuş rezervasyonlarınız tarihler açık ve net olarak görülecek şekilde belgelendirilerek dosyanıza eklenmelidir. Talebiniz doğrultusunda rezervasyonlarınız danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir.
Seyahat Sağlık Sigortası – Uluslararası seyahat koşullarını taşıyan minimum 30.000 Euro teminatlı poliçeniz Belçika vize başvuru evrakları arasında bulunmalıdır. Sigorta tekliflerini danışmanlarımızdan alarak değerlendirebilirsiniz.
Vize Talep Dilekçesi - Türkiye’de çalıştığınız firmanın antetli kağıdına işe giriş tarihiniz, seyahat süreniz, seyahatin nasıl karşılanacağı belirtilerek yazılmış dilekçe sunulmalıdır. Belçika resmi dillerinden birinde ya da İngilizce olarak yazılmış dilekçe yetki sahibinin bilgileri ile birlikte sunulmalıdır. 
Schengen Vize Ücreti – Belçika Ticari Vize kategorisinden konaklama sürenize göre hesaplanmış ücretinizin banka dekontu belgelerinizle birlikte teslim edilmelidir.
Maaş Bordrosu – Çalıştığınız firmadan alacağınız son 3 aya ait maaş bordronuzu evraklarınıza eklemelisiniz.
Hesap Ekstresi - Konaklayacağınız güne göre hesaplanan paranın bulunduğu bankaya ait hesap dökümünüz dosyanızda bulunmalıdır. Döküm, son 3 aya ait, imzalı ve kaşeli ve banka yetkilisinin imza sirküleri ile teslim edilmelidir.

Belçika Vizesi Mesleki Evraklar

Çalışılan ya da İş veren olarak bulunulan şirketin;

İmza sirküsü, Oda Sicil Kaydı, Güncel Tarihli Vergi Levhası, Faaliyet Belgesi, Ticari sicil gazete evrakları dosyanıza eklenmelidir.
Belçika vize başvurusunda bulunacak kişinin 4A ya da 4B hizmet dökümü ve işe giriş belgesi de Belçika vizesi gerekli evraklar arasında bulunmalıdır. Ayrıca, ek geliriniz, tapunuz, ruhsatınız ya da kira sözleşmeleriniz dosyanıza eklenecek diğer evraklardandır. 

Belçika Ticari Vize Evrakları genel olarak yukarıda belirtilen listeyi takiben belirlenir. Seyahat sebebi ve iş faaliyet alanınız çeşitlendikçe evraklar da değişecektir.  Bu sebeple kişiye özel evrak listenizi muhakkak danışmanlarımızdan edininiz.

Belçika Ticari Vize Ret

Belçika Vize Ücreti 2024

Belçika vize ücreti seyahat sürenize ve seyahat sebebinizin size sunacağı ayrıcalıklar söz konusu ise değişim gösterebilmektedir. Danışmanlarımızla iletişim kurarak kişisel hesaplamanızı yaptırabilirsiniz.

Belçika vize fiyatları Büyükelçilik tarafından her yıl revize edilerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Belçika vize ücreti 2024 listesinde ticari vize için kısa süreli ve tek girişli bazda ödeyeceğiniz ortalama rakam 80 Euro olarak listelenmektedir. Bu ücret Konsolosluk harcı olarak sizden talep edilir.

Seyahat sigortası, başvuru merkezi ve danışmanlık bedelleri bu ücretin dışında hesaplanmalıdır. Belçika vize şartları gereği başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret durumunda ödediğiniz bu ücret iade edilmeyecektir.

Belçika vizesi kaç günde çıkar?

Belçika ticari vize ortalama sonuçlanma süresi 7 ila 15 iş günüdür. Büyükelçilik yetkilileri bu süreçte başvurunuzun söz konusu yasa, uluslararası vize anlaşmaları ve evraklarınızın doğruluğu konusunda incelemede bulunur. Konsolosluk yoğunluğu , yaz yoğunluğu başvuru sonuçlanma süresini etkilemektedir. 

Başvuru sürecinizi son 15 gün zaman aralığına bırakmak doğru olmayacaktır. Belçika ve Türkiye’ye ait resmi tatiller, sistem arızaları, dönemsel yoğunluklar ya da güncel diplomatik gelişmeler başvurunuzun gecikmesine sebep olabilir. Seyahat planınızı yaptıktan sonra 1 ay önceden başvurunuzu sisteme dahil etmeniz en doğru seçenek olacaktır. 

Ayrıca olası bir ret durumu zaman kısıtlı olduğunda seyahatinizin ertelenmesine ve hatta iptal olmasına da neden olabilir.

Belçika Vize Reddi

Belçika vize reddi karşınıza çıkabilecek bir diğer sonuçtur. Genel bağlamda evrakların eksik, teyit edilemeyen içerikleri sebebiyle ret durumu ile karşılaşılmaktadır.

Belçika ticari vize reddi hem maddi hem de zamansal açıdan sizi sıkıntıya sokacaktır. Bu sebeple profesyonel yardım alarak dosyanızın sisteme girişini sağlamak en doğru karar olacaktır.

Belçika Ticari Vize başvurunuza ret cevabı almanız durumunda size bir belge verilecek ve bu belgede ret sebebiniz belirtilecektir. Ret sebebinizin çözümlenmesi durumunda yeni başvuru yapabilir durumda olacaksınız. Ret mektubunuzu danışmanlarımızla paylaşarak kısa sürede yeni başvurunuza yönelik işlemleri başlatabilir profesyonel iş birliğimizden faydalanabilirsiniz.

Belçika vize danışmanlık hizmetlerimizden yararlanarak ofisinizden hiç ayrılmadan şirketinizin tüm başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Zaman ve maddi kayıplar yaşamadan güvenle başvurularınızı aracılığımızla gerçekleştirebilirsiniz.

Belçika vize randevu şartı benim için geçerli mi?

Belçika ticari vize davetiye örneğini nereden edinebilirim?

Belçika ticari vize ücreti neye göre hesaplanır?

Belçika vize belgeleri listemi nasıl oluşturacağım?

Belçika vize reddi durumunda ne yapılır?

Gibi sorularınız için bizimle iletişime geçerek kısa sürede işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek