Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Belçika Vizesi

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Belçika Ziyaret Vizesi Nası Alınır?

Belçika Schengen anlaşması gereği şartları diğer Avrupa Birliği ülkelerindeki ile aynı koşulları taşımaktadır.

Bu vize kategorisi Belçika akraba ziyareti vizesi ve Belçika arkadaş ziyareti vizesi olarak da tanımlanmaktadır. Bu vize türündeki ana unsur bir davetiye ile çağrı yapılması gerekliliğidir.

Belçika Vize başvurularınızda karşılaşacağınız temel konuları aktardığımız yazı ile vize işlemlerinin işleyişi konusunda genel bilgiye sahip olabilirsiniz. Farklı sorun, soru ve iş birliğimizden faydalanmak için size en yakın şubemiz ya da müşteri hizmetlerimizi arayarak hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Schengen vizesi kapsamında olan Belçika ziyaretleriniz için Bordo pasaport sahipleri vize başvurusu yapmak zorundadır. Diğer pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günlük ziyaretler kapsamında vizesiz seyahat edebilirler.

Belçika vizesine hangi kategoriden başvuru yaparsanız yapın bazı kurallar daimi olarak uygulanır. Bunlardan biri de ilk giriş yaptığınız ülkenin en çok konaklama yapacağınız ülke olması detayıdır. Bu kurala evrak aşamasında uymazsanız vize başvurunuz ret cevabı alabilir. 

Eğer evraklarınızda bu taahhüdü verip seyahatinizde aksi bir durum sergilerseniz vize ihlali yapmış sayılırsınız. Bu durum da hem sonraki başvurularınızı tehlikeye sokacak hem de cezalandırılmanıza sebep olabilecektir.

Belçika Ziyaret Vizesi başvurunuzla ilgili, 

Belçika vizesi ne kadar?

Belçika vizesi gerekli evraklar listemi nasıl düzenlerim?

Belçika vizesi kaç günde çıkar?

Gibi tüm sorularınız için ülke uzmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz. İş birliğimiz kapsamında size sunulan Vizen Kapında uygulaması hakkında bilgi edinerek vize başvurunuzu evinizden ya da ofisinizden ayrılmadan tamamlayabilirsiniz.

Belçika Ziyaret Vizesi İşlemleri

Belçika Ziyaret vizesi işlemleri online olarak temin edilen formun doldurulması ile başlamaktadır. Bu sürece geçmeden evvel seyahat planınızın, sürenizin ve hangi kategoriden başvuru yapacağınızın belli olması gerekmektedir.

Vize kategorinizin dışında faaliyet göstermeniz tespiti halinde kötü sonuçlarla karşılaşmamak adına ziyaret sebebinize göre vize türünden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Belçika vize başvurunuz yetkilendirilmiş başvuru merkezlerince konsolosluk tarafından ön görülen  sisteme girilir ve randevu gününüz belirlenir. Daha önce kayıtlı bir Schengen vizeniz pasaportunuzda var ise biometrik kaydınızın yapılmış olmasından dolayı randevunuzda şahsen bulunmanız gerekmeyecektir.
Belçika vize başvurusu

Belçika vize başvurusu Büyükelçilik tarafından görevlendirilmiş Belçika konsolosluğu vize ofislerinden gerçekleştirilecektir. Diğer başvuru merkezleri dosyanızın sisteme girilmesi ve randevu gününüzün oluşturulması konusunda yardımcı olacaklardır. Vize işlemleri sürecine etki edemez ve evraklarınızın niteliği ya da karar aşamasına dahil olamazlar, fikir beyan edemezler.

Belçika ziyaret vizesi başvurusu incelenme aşamasında başvurunuzun vize kanunlarına, yayımlanan genelgelere uygunluğu  ve önceki ziyaretlerde tutunduğunuz tavra kadar değerlendirilecektir.

Kişisel, mesleki, mali bilgileriniz vize kategorisine uyumunuzu ve Türkiye bağınızın netliğini teyit edecektir. Vize işlemlerinde sisteme girilen dosyanın sorumluluğu başvuran kişiye aittir. 

Belçika vize işlemleri esnasında hazırlanacak evraklar, eksiksiz, güncel ve tüm bilgiler birbiri ile örtüşür nitelikte olmalıdır. Belçika Büyükelçiliği evraklarınızla beyan ettiğiniz bilgiler üzerinden dosyanıza dair kararı verecektir. Bu nedenle deneyim sahibi bir uzman eşliğinde başvuru yapmanız daha sağlıklı sonuç almanızda yardımcı olacaktır.

Belçika Ziyaret Vizesi Evrakları

Belçika Ziyaret Vizesi Evrakları kişisel, mali ve mesleki bilgilerinizi içerecektir. Belçika Ziyaret Vizesi başvurunuzda ek olarak davetiye gönderecek olan kişinin de aynı bilgileri sizden talep edilecektir.

Belçika vize başvuru evrakları başvuru sahibinin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Size burada sunduğumuz evrak listesi genel hatlı bir listedir. Danışmanlarımıza ulaşarak kişisel evak listenizi edinebilirsiniz.

Belçika vize başvuru formu - Belçika aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar ya da Belçika ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar olarak listelenecek olan listenizin ana evrakı başvuru formunuzdur. Online olarak dolduracağınız form, Fransızca, Almanca, Flemenkçe ve İngilizce olarak sunulur. Form eksiksiz doldurulmalı ve diğer evraklarla ötüşen bilgiler içermelidir. Formunuzun doldurma aşamasında ülke uzmanlarımız yardımcı olacaktır. 
Pasaport - Pasaportunuz 10 yılını doldurmamış, iki boş sayfası olan ve seyahatiniz sonrası 3 ay daha geçerliliği olacak şekilde başvuruya sunulmalıdır. Varsa eski pasaportlarınızın da sayfa fotokopileri dosyaya eklenmelidir.
Belçika sonuç belgesi -Belçika ziyaret vizesi başvurunuzun hangi dilde incelenmesini istiyorsanız dil seçim belgesini  (Flemenkçe sonuç belgesi, Fransızca sonuç belgesi, Almanca sonuç belgesi) imzalayarak sunmalısınız. 
Biometrik Fotoğraf - Schengen vize şatlarını taşıyan ve güncel halinizi yansıtan ki adet biometrik fotoğrafınızı sunmalısınız. Fotoğrafınızın arkasında isim ve soy isim yazılı olmalıdır.
Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği – Pasaport bilgilerinizle aynı bilgileri taşıyan kimliğinizin fotokopisi ve aile bağlarınızı gösteren nüfus kayıt örneği dosyanıza eklenmelidir. Eğer davet eden kişi akrabanız ise o kişi de bu evrakta görünmelidir.
Belçika davet mektubu – Sizi davet eden kişi tarafından Belçika Belediyesinden alınmış davetiyenin aslı, kişinin oturum kartı, kimlik kartı, pasaport fotokopisiyle birlikte sunulmalıdır. Eğer aynı zamanda bu kişi sponsorunuz olacaksa gelirine dair evraklar da dosyaya eklenmelidir. Belçika davetiye örneği için uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.
Seyahat Sağlık Sigortası – Seyahat süresinin tamamını kapsayan, yaş sınırı bulunmayan seyahat sağlık sigortası poliçeniz Belçika vize belgeleri arasında olmalıdır. Poliçe en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları – Eğer otelde konaklayacaksanız rezervasyon belgeleriniz sunulmalıdır. Aynı zamanda tüm uçuş rezervasyon belgeleriniz de bu dosyaya eklenmelidir.
Schengen vize ücreti – Vize harcınızı belirlenen şart ve miktara ağlı olarak yatırdıktan sonra ödendi dekontunuzu dosyanıza eklemelisiniz.

Belçika Vizesi Mesleki Evraklar

Çalışanlar ve İş verenler için;

İmza Sirküleri, Ticaret Odası Kaydı, Vergi Levhası, Resmi Gazete
İşveren yazısı - Belçika resmi dillerinden birinde ya da İngilizce olarak yazılmış işveren yazısı işe giriş, izinli olunan tarihler içerecek şekilde yazılmalıdır. Aynı zamanda kişinin görevi de belirtilmeli evrak imza ve kaşe içermelidir. Belçika aile ziyareti vize dilekçe örneği için danışmanlarımızla iletişime geçiniz.
SGK işe giriş bildirgesi aslı ve fotokopisi, 4A ya da 4B hizmet dökümü
Son üç aylık maaş bordrosu aslı evraklara eklenmelidir.
Emekliler için;

Emeklilik evrakı aslı ve fotokopisi
Emekli maaş hesap cüzdanı aslı ve fotokopisi
Çiftçiler için;

Çiftçinin bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçilik belgesi evraklara eklenmelidir.
Son 1 seneyi kapsayan ait tarımsal ürünlerin gelir makbuzları.
Öğrenciler için;

Öğrenci belgesi aslı ve fotokopisi
Okuldan alınmış izin belgesi
Ebeveynlerin gelir evrakları
Eğer 18 yaşından küçük ve tek başına seyahat edecekse muvafakat name de Belçika vize evrakları arasında olmalıdır.

Yabancı vatandaşlar için;
Yabancı uyruklu vatandaşlar seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan Türkiye oturum izni fotokopisini sunmalıdır.

Belçika konsolosluğu vize merkezi yukarıda sunulan evraklara ek ve alternatif belge sunmanızı talep edebilir. Belçika vize randevu şartı uygulanmasa dahi mülakata gelmeniz istenebilir. Belçika Ziyaret Vizesi Evrakları hazırlık aşamasında danışmanlarımıza ulaşarak dosyanızın hatasız sisteme girişini sağlayabilirsiniz.

Belçika Ziyaret Vizesi Ücreti

Belçika Vize Ücreti

Belçika vize ücreti ziyaret sürenize göre değişim gösterebilmektedir. Belçika vize uzmanlarımızla iletişim kurarak kişisel vize harcı hesaplamanızı yaptırabilirsiniz.

Belçika vize fiyatları Büyükelçilik himayesinde her sene kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Belçika vize ücreti 2024 tarifesinde Belçika Ziyaret Vizesi içinrakam 80 Euro olarak listelenmektedir. Bu ücret Konsolosluk harcı olarak sizden alınacaktır. Başvuru merkezi, sigorta ve danışmanlık hizmetleri bu kapsamdaki rakama dahil değildir.

Belçika vize şartları başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret durumunda ödediğiniz bu ücretin iade yolunu kapatmıştır. Bu ücreti iade alamaz ve devredemezsiniz.

Belçika ziyaret vizesi kaç günde çıkar?

Belçika ziyaret vizesi sonuçlanma süresi 7 ila 15 iş günüdür. Bu süreçte başvurunuzun yasalara uygunluğu, kişisel durumunuzun uyumu ve önceki seyahatlerinizin durumu incelenir. 

Ülke uzmanlarımız başvurunuzun en az 1 ay öncesinden yapılmasını önerir. Çünkü resmi tatiller, olası arızalar ya da diplomatik gelişmeler başvuru sürenizin uzamasına sebep olabilir. Herhangi bir ret durumunda ise süreç daha da uzayacaktır. Bu sebeple Belçika vize işlemlerinizi seyahatinize 1 ay kala başlatmanız yararınıza olacaktır.

Belçika Vize Reddi

Belçika vize reddi olasılık dahilinde karşınıza çıkabilecek bir sonuçtur. Genel olarak evrakların eksik, örtüşmeyen  içerikleri ya da önceki seyahatlerinizde ki uygunsuz durum redde sebep olabilmektedir.

Belçika ziyaret vizesi reddi hem maddi hem de zaman açıdan sizi sıkıntıya sokacaktır. Bu sebeple profesyonel yardım alarak dosyanızın sisteme girişini sağlamak sürecinizi sağlıklı tamamlamanızda önemli bir detay olacaktır.

Belçika Ziyaret Vizesi başvurunuza ret cevabı almanız durumunda size bir evrak verilecek ve bu belgede ret başlığınız belirtilecektir. Ret başlığınıza dair sorununuzun çözümlenmesi durumunda yeni başvuru yapabilirsiniz. Ret mektubunuzu müşteri hizmetlerimiz ile paylaşarak yeni başvurunuza yönelik işlemlerde uzmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

Belçika vize şartlarının tümü benim için geçerli mi?

Belçika ziyaret vizesi davetiyemi nasıl edinebilirim?

Belçika vize evrakları listemi nasıl oluşturacağım?

Belçika vize reddi aldım, ne yapmalıyım?

Gibi sorularınız için uzmanlarımızla iletişime geçerek kısa sürede vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek