Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Belçika Vizesi

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Belçika Turistik Vize

Belçika Vizesi uzmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızda Belçika Vizesi işlemlerine ve Belçika Turist Vizesi olarak da adlandırılan vize kategorisine dair genel bilgilere erişebileceksiniz.

Belçika vizesi hususunda merak ettiğiniz ya da sormak istediğiniz diğer konular için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Schengen vizesi başvurularında olduğu gibi tüm bordo pasaport sahipleri Belçika ziyaretlerinde seyahat sebebi ne olursa olsun vizeye tabidirler. Diğer pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 gün konaklama hakkını aşmamak kaydı ile vizeden muaftırlar.

Belçika Schengen başvurunuzda sizden ilk giriş yapacağınız ülkenin ve en çok konaklama yapacağınız ülkenin Belçika olmasını talep edilmektedir. Eğer ziyaretinizin en uzun süreli konaklaması Belçika sınırları içinde olmayacaksa başvurunuzu en uzun konaklama yapacağınız Schengen ülkesi üzerinden yapmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde ret cevabı alabilirsiniz.

Seyahat planınızda en uzun konaklamayı Belçika göstererek bu şarta bağlı kalmazsanız ise bir sonraki başvurunuzda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Vize ihlali olarak sayılabilir ve sonraki başvurunuzun sonucu olumsuz olabilir.

Belçika Turistik Vize kategorinizle alakalı,

Belçika vizesi kaç günde çıkar?

Belçika vizesi ne kadar?

Belçika vizesi gerekli evraklar listemi nasıl edinebilirim?

Gibi tüm soru ve sorunlarınız için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Vizen Kapında uygulaması için lütfen iletişim numaralarımızdan uzmanlarımıza ulaşarak bilgi alınız.

Belçika Vize İşlemleri

Belçika Vize İşlemleri vize başvuru formunuzun doldurulması ile başlar ve evraklarınızın eksiksiz olarak sisteme girişi ile devam eder. Belçika Büyükelçiliği dosyanızın değerlendirme, inceleme ve sonuçlandırma aşamalarında tek yetkili kurumdur.

Belçika vize başvurusu yasal uygunluğunuz, önceki ziyaretleriniz referans alınarak incelenir. Mali, kişisel ve mesleki özellikleriniz Türkiye bağınızı teyit etmelidir.
Belçika Turistik Vizesi başvurunuz dış bağlantılar aracılığıyla sisteme girilir ve randevunuz oluşturulur.

Dosya içeriğinden ve niteliğinden tamamen başvuru sahibi kişi sorumludur. Bu sebeple seyahat planınızı yapmalı, ziyaret sebebinizi netleştirmeli ve o surette başvuru formunu doldurma aşamasına gelmelisiniz.

Belçika turistik vize işlemleri için hazırlayacağınız evraklar eksiksiz olarak tasnif edilmelidir. Formda verdiğiniz beyanlar evraklarınızla teyit edilebilir olmalıdır.
Belçika Konsolosluğu vize merkezi formunuza ve evraklarınıza detaylandıracağınız bilgiler üzerinden karar vereceklerdir. Bu sebeple bir danışman aracılığı ile başvuru yapmanız daha sağlıklı sonuç almanızda önemlidir.

Daha önce VIS kaydınız yapılmış ise yani parmak izi kaydınız söz konusu süreler kapsamında alınmış ise şahsen randevuda bulunmanız gerekmeyecektir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak size sunulan Vizen Kapında uygulamasından faydalanarak başvurunuzu evinizde, ofisinizde ya da telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.

Belçika vize işlemleri kapsamındaki her adımda danışmanlarımız size destek verecek sonuçlanan pasaportunuz kurye ya da kargo yolu ile size ulaştırılacaktır. Bilgi almak için canlı destek servisimizden danışmanlarımıza ulaşabilir, şartlar konusunda bilgi edinebilirsiniz. 

Belçika Turistik Vize Gerekli Evraklar

Belçika Turistik Vize Evrakları
Belçika Turistik Vize Evrakları kişisel, mesleki ve mali hayatınızın özetidir. Formda doldurduğunuz tüm bilgileri; kişisel olarak listelenerek hazırlanan belgelerinizle teyit etmiş olursunuz.

Aşağıda size sunduğumuz liste genel başvuru evraklardır. Kişisel olarak özellikleriniz ek ve alternatif belgelerin talebini gerektirebilir. Danışmanlarımıza ulaşarak kişisel Belçika vize evrakları listenizi temin edebilirsiniz.

Belçika vize başvuru evrakları

Belçika vize başvuru formu -  Başvuru formu online temin edilerek eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Formlarınızı Türkçe, Almanca, Felemenkçe ve Fransızca olarak doldurabilirsiniz. Belçika vize işlemlerinize ancak online vize başvuru formunu doldurduktan sonra temin ettiğiniz barkod ile devam edebilirsiniz. Formunuzu Flemenk dilinde, İngilizce veya Fransızca doldurabilirsiniz.
Schengen vize ücreti – Kategorinizi karşılayan ve vize sürenizi tanımlayan vize ücretinizin dekontunu evraklarınıza eklemelisiniz.
Turistik Vize Dilekçesi – Çalışmakta ya da sahipliğiniz olan şirketin antetli kâğıda Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak yazılmış vize başvuru yazısının temin edilerek dosyanıza eklenmesi gerekmektedir. Şirketteki göreviniz, izinli olduğunuz tarihler, masraflarınızın ne şekilde karşılanacağı, işe giriş tarihiniz ve gidiş amacı bu yazıda belirtilmelidir.
Pasaport – 10 yılı geçmemiş pasaportunuzda iki boş sayfa bulunmalı ve seyahat sonrası 3 ay daha geçerliliği olmalıdır. Varsa eski pasaportlarınız da kopya olarak dosyaya eklenmelidir.
Seyahat Planı - Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak hazırlanacak olan planda tüm seyahat planınız gün gün belirtilmelidir.
2 Adet biyometrik fotoğraf – Güncel ve daha önceki vizelerinizde kullanılmamış fotoğrafınız başvuru formunuzda ve ek olarak 1 adet bulunmalıdır. 
Nüfus cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneği – Nüfus cüzdanınız ve pasaportunuz aynı bilgileri içermelidir. Nüfus kayıt örneğinde ise aile bağlarınız ve ikame bilgileriniz net olarak görünmelidir. Soy isim değişikliği gibi bilgi farklılıklarının olmamasına ayrıca dikkat edilmelidir.
Seyahat sağlık sigortası – Uluslararası seyahat unsurlarını taşıyan ve sürenizi kapsayan poliçeniz en az 35.000 TL teminatlı olmalıdır.
Rezervasyonlarınız – Konaklama ve uçuş rezerve belgeleriniz tarihleri net olarak belirtilecek şekilde dosyanıza eklenmelidir.
Banka Hesap Dökümü – Kalacağınız güne göre hesaplanan ve konaklama dahil günlük ortalama 100 Euro’yu karşılayan nakitin bulunduğu hesap dökümünüz evraklara eklenmelidir. Döküm bankanızdan son üç ayı kapsayacak şekilde, imzalı ve kaşeli olarak alınmalı yetkiliye ait imza sirküsü eklenmelidir. Son bir hafta içinde temin edilmiş olmalıdır.

Belçika turistik vize mesleki evraklar

Çalışanlar için; 

Şirkette çalıştığınıza dair ve izinli olduğunuz günleri gösteren dilekçe
Şirketin Güncel tarihli Oda Kaydı ve Faaliyet Belgesi Fotokopisi
Sigortalı çalışan için son 3 aya ait maaş bordrosu
Güncel tarihli vergi levhası
Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
SGK işe giriş bildirgesi
4A Hizmet Dökümü ya da işveren için 4B Hizmet Dökümü
Şirket sahipleri için ayrıca İmza sirküleri eklenmelidir.
Öğrenciler için;

Öğrenci belgesi - İngilizce ve orijinal olarak sunulmalı.
İzin yazısı - Okul döneminde başvurulması halinde eğitim görülen kurumdan izin yazısı alınmalıdır.
Muvafakat name- Başvuru sahibi reşit yaşta değilse anne ve babası tarafından imzalanmış ve noter onaylı izin Belçika Turistik Vize dosyasına eklenmelidir.
Emekliler için;

Barkod içeren Emeklilik belgesi ya da resmi kurumdan alınmış imzalı kaşeli emeklilik belgesi aslı dosyaya eklenmelidir.
Emekli maaş hesap cüzdanı aslı ve fotokopisi
Çiftçiler için;

Bağlı olunan ziraat odasından temin edilecek çiftçi belgesi aslı ve fotokopisi
Son bir seneye ait elde edilen gelirlere dair satış evrakları Belçika vize belgeleri arasında olmalıdır.
Kamu çalışanları için;

Kurumdan alınmış çalışma belgesi ve görev kartı fotokopisi
Resmi izin belgesi
Son 3 aylık Maaş bordrosu
Sponsor Evrakları

Belçika vizesi için bir burs tanımlanmış ise ödemelerin adınıza yapıldığına dair evrak dosyanızda bulunmalıdır.
Eğer bir sponsor aracılığı ile Belçika Vizesi alacaksanız, o kişinin kişisel ve mesleki evrakları mali durumu da kanıtlar belgelerle başvuru sahibi gibi eksiksiz hazırlanmalıdır.
Belçika Turistik Vize Evrakları her ne kadar yukarıda sıralanan evraklar olarak talep edilse de kişisel durumunuz önemlidir. Danışmanlarımızı arayarak size özel hazırlanacak evrak listesini temin etmelisiniz.

Belçika Turistik Vize Evraklarınız 1 Dakikada Telefonunuzda

Belçika Turistik Vize Ücreti
Belçika Turistik Vize Ücreti vize süresi, giriş sayısı ve varsa özel durumunuza göre değişiklik gösterecektir. Kategori olarak Belçika vize ücreti 2024 tarifesinde belli bir rakam üzerinden işleme alınsa da kişisel özellikleriniz ve seyahat durumunuz önemlidir.

Belçika vize fiyatları Büyükelçilik tarafından her yıl kamuoyuna duyurulur. Sizden vize harcı olarak alınan bu ücret idari ve tasdik ücreti toplamıdır. Belçika vize ücreti listede turistik vize için tek girişli ve kısa süreli olarak 80 Euro olarak listelenir.

Seyahat sigortası, başvuru merkezi, tercüme ve danışmanlık ücretleri bu rakama dahil değildir. Belçika vize şartları gereği Konsolosluk nezdinde ödediğiniz bu ücret başvurunuz sisteme girdikten sonra vazgeçmeniz durumunda iade edilmez. Bu şart ret almanız durumda da uygulanacaktır.

Bu sebeple evraklarınızın niteliği, doğruluğu ve tam olması önem arz etmektedir. Ret almanız durumunda hem maddi hem de süreç uzayacağı için zamansal olarak kayıplarınız olacaktır. Maddi ya da manevi zarar görmemek adına profesyonel bir danışmandan destek almanızı öneriyoruz.

Belçika vize randevu prosedürü dışında evinizden ya da ofisinizden bizlere ulaşarak başvurunuzu kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Belçika Turistik Vize Ücreti için danışmanlarımıza ulaşarak karşılamanız gereken rakamı net olarak hesaplattırabilirsiniz.

Belçika Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Belçika turistik vize için ortalama olarak 10 ila 15 iş günü inceleme süresi vardır. Bu süre sisteme giriş yapılmasından sonraki zamanı kapsar. Başvuru öncesi sürecinizi de hesaba katarak hazırlıklarınızı tamamlamanızı öneriyoruz. Konsolosluk yoğunluğu, yaz dönemi yoğunluğu gibi durumlar başvurusu sonuçlanma süresine etki etmektedir.

Türkiye ve Belçika resmi tatilleri, olası sistem arızaları, ret alma olasılığı gibi riskli durumları da göz önünde bulundurarak 1 ay öncesinden başvurunuzu yapmanızı öneriyoruz.

Belçika vize işlemlerinizin daha hızlı sonuçlanmasını isterseniz konuya ilşkin detaylara danışmanlarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Belçika Vize Reddi

Belçika vize reddi başvurunuza alacağınız olası cevaplardan biridir. Genel olarak vize ret durumu evraklarınızdan ve önceki seyahatlerinizden kaynaklanır.
Vize reddi almanız durumunda size bir evrakla sebebiniz bildirilecek ve çözümleme olasılığınız varsa yeniden başvuru yapabilme hakkınız olacaktır. Lakin evraklarınız bu süreçte güncelliğini yitirecek, ödemeleriniz yanacak ve seyahatiniz ertelenecek ya da iptal olacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek