Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu doldurulmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve yöntemleri hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı vize başvuru formu sayfamıza hoş geldiniz.

Tüm Schengen ülkeleri evraklarınızı kabul ederken vize başvuru formunun doldurulmasını zorunlu tutmuştur. Vize başvuru formu üzerinde yapılan hatalar başvurunuzun sonucuna olumsuz etki edebilir. Sizinle birlikte veya şirketimiz evraklarınızı kabul ettikten sonra ofisimizde ülke uzmanlarımız sizin adınıza formunuzu doldurmaktadır. Size düşen bilgilerinizi kontrol ettikten sonra imzanızı atmanızdır.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Formu Nasıl Doldurulur?

Vize evraklarınızı toparladığınız aşamada ülke uzmanlarımızdan veya sitelerimizden başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Başvuru formunda bulunan maddelerine ilişkin bilgiler:

  • Sağ üst köşeye Schengen ülkelerince kabul görülen biyometrik fotoğrafınız yapıştırılmalıdır.
  • Başvuru formunuz İngilizce doldurulmalıdır.
  • 1. – 11. Maddeler arası şahsi ve kimlik bilgilerinizden ibarettir.
  • 12. – 16. Maddeler arası pasaportunuza ilişkin bilgilerdir. Pasaport numaranızı yanlış yazmanız vizenizin olumsuz sonuçlanmasına doğrudan etki edebilir. Dikkatli olunuz.
  • 17. – 18. Maddeler posta adresi, telefon bilgileriniz ve mail adreslerinizi içerir.
  • 19. – 20.  Maddeler mesleki durumunuz ve çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketiniz hakkında detaylı bilgileri içerir. Öğrenciler bu bölüme öğrenci olduğunu yazarak okul adı, adresi ve iletişim bilgilerini yazmalıdır. Emekliler ise bu bölüme sadece emekli olduğunu yazmaları yeterlidir.
  • 21. – 30. Maddeler arası seyahat planlamanız ve geçmiş vizeleriniz ile eğer daha önce Schengen vizesi başvurusunda bulunmuşsanız buna dair parmak izi ve vize kodu hakkında detaylı soruları içerir. Seyahat tarihlerinin mutlaka diğer evraklarınız -dilekçe, otel, davetiye, uçak, seyahat sağlık sigortası- ile uyumlu olması gerekir.
  • 31. – 33. Maddeler arası davetiye, konaklama ve masrafların karşılanması detaylarına ilişkin sorular içermektedir. Durumunuza uygun maddeler işaretlenir. Burada eğer bir turistik seyahatten söz ediliyorsa 31. Kutu boşluklarını doldurmanız yeterlidir.
  • 34. – 35. Maddeler AB, AET veya İsviçre Konfederasyonu vatandaşı olan akrabanız var ise doldurulması gereken sorulardır. Bu bölgelerde bulunan akrabalarınız var ve burada belirtmemeniz halinde konsolosluklar tarafından saklanıyormuş hissi gibi yanlış algılanabilir.
  • 36. – 37. Maddeler ise başvuru tarihi ve yeri ile başvuru sahibinin imzası içerecek olan bölümdür. İmza yetisine sahip olmayan kişilerin ebeveynleri yerine imza atabilir.
  • Son bölümde ise konsolosluklar tarafından ek bilgilendirmeler yer almaktadır. Bu bölümler de okuyup anlaşılmalı ve sonuna yer ve tarih belirtilerek imza atılmalıdır.
  • Başvurunuzu sizin adınıza başkası yapacak ise kendiniz için vekil tayin etmeniz gerekir. Başvuruyu sizin adınıza gerçekleştirecek ve takip edecek olan kişi bilgileri ile şahsi bilgilerinizin vekaletnamede bulunması gerekir. 
  • Başvuru formunuz baz alınarak evraklarınızla ilişkilendirildiğinden Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu 2024 için tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılması önemlidir. Yazdığınız mail ve telefon numaralarının ulaşılabilir olması gerekir. Ticari ve ziyaret vizesi başvurularınızda muhattap olunan kişilerin de yine telefon ve mailleri ulaşılabilir olmalıdır. Konsoloslukların ek bilgi talep edebileceği unutulmaması gereken bir ayrıntıdır.
  • Çek Cumhuriyeti vizesi online başvuru formu bulunmamaktadır. Formunuzu evraklarınıza ekleyerek başvuru yapacağınız kuruma iletmeniz gerekir.

Evraklarınızı ofislerimize kargo, kurye yolu ile veya elden teslim edebilirsiniz. Bizlere ulaşan evraklarınız iç operasyon birimimiz tarafından detaylı incelenir ve dosyanızın durumu ile yapılacakları hakkında bilgilendirmeleriniz sağlanır.

Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız sizlere gereken her konuda yardımcı olarak başvurunuzu en doğru şekilde yapmaya çalışır. Uzmanlarımız ile iletişime geçmek için hemen arayın. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek