Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çekya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti’ne fuar, sempozyum, seminer, iş görüşmesi, iş toplantıları vb. amaçlarla gitmeyi düşünüyorsanız Çek ticari vizeye başvurmanız gerekir. Çek ticari vize evrakları ve Çek ticari vize ücreti 2024 hakkında detaylı bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bizi arayabilir, bilgi@happyturizm.com adresine sorularınızı yazılı olarak iletebilirsiniz. Yetkililerimiz en kısa süre e-maillerinize geri dönüş yapacaklardır.

  • Çek vize başvurularınızı, Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla güvenilir ve kaliteli hizmet farkıyla tamamlayabilirsiniz. Her biri alanında uzman temsilcilerimiz ile yorucu ve sıkıcı vize prosedürleriyle uğraşmadan Çek ticari vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
  • Başvuru sahipleri daha önceki seyahatleri için Shengen vizesine başvurmuş ve parmak izi vermiş olsa bile Çek ticari vize için yeniden parmak izi vermek zorundadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz başvuru sahibi adına parmak izi işlemi için Çek Konsolosluğu'ndan randevu almaktadır. Randevu gününde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamanız için temsilcilerimiz sizlere eşlik etmektedir.
  • Çek ticari vize başvurularınızda Çekya'da faaliyet gösteren firmadan temin edeceğiniz ticari davetiyelerin polis onaylı olması gerekmektedir. Davetiyenin aslı sunulmalıdır, faksla veya e-mail ile iletilmiş davetiyeler ve davetiye fotokopileri kabul edilememektedir. Detaylı bilgiyi yetkilimizden alınız.
  • Çek ticari vize başvurularınızı seyahat tarihlerinizden en az 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz. Seyahat tarihine 15 günden az zaman kalmış olan kişilerin Çek ticari vize kabulü yapılmayabilir.
  • 18 yaşını doldurmuş olan öğrenciler, Çek vize başvurularında şahsi banka dökümlerini de sunmalıdırlar.
  • Seyahat planınızda diğer Schengen ülkelerine de geçmeyi düşünüyorsanız başvuru evraklarınızın arasına seyahat detaylarını anlatan bir dilekçe de eklemelisiniz. Hangi tarihlerde hangi ülkelere geçtiğinizi belirtmeli, bu geçişlerde kullanacağınız otel konfirmasyon ve satın alınmış ulaşım belgelerinizi dosyanıza eklemelisiniz.
  • Çek ticari vize başvuruları genellikle otel konaklama sürelerine göre onaylanmaktadır. Daha önce Schengen vize işlemlerinizde parmak izi beyanında bulunmuş olsanız dahi Çek vizesi işlemlerinizden yeniden parmak izi vermeniz gerekecektir. 

Çekya Ticari Vize Evrakları

Standart Evraklar

  • Pasaport: Çek vize başvuruları için kullanacağınız pasaport 10 yıldan eski olmamalı, seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliğini korumalıdır. Çek vizenizin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Eski ve mevcut pasaportunuzda vize işlenmiş sayfalar varsa bu sayfaların fotokopisini sunmanız yararınıza olacaktır. Pasaport ve kimlik üzerindeki bilgiler birbiriyle uyumlu olmalıdır.
  • Çek Vize Başvuru Formu: Seyahat amacınızı belirledikten sonra Çek Cumhuriyeti Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Her başvuru sahibi form doldurmak zorundadır. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse imzalaması gereken yerleri anne ve babası ya da vasisi imzalamalıdır. Seyahat amacınızı ticari olarak işaretlemeyi unutmayınız. Başvuru formunda verdiğiniz bilgiler doğru ve güncel olmalıdır. Çek Konsolosluğu’nun başvuru süreci boyunca size ulaşması gerekebilir. Başvuru formuna yazdığınız telefon numaraları ve e-posta adreslerinin güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Başvuru formu hakkında sormak istediğiniz soruları bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz. 
  • Ticari Davetiye: Çek şirketinin antetli kağıdına yazılı davetiye, şirketin iletişim bilgilerini içermelidir. Davetiye gönderen kişinin Çek pasaportu ve kimlik fotokopisi birlikte sunulmalıdır. Çek Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren firmadan temin edeceğiniz ticari davetiyelerin polis onaylı olması gerekmektedir. Davetiyenin aslı sunulmalıdır, faksla veya e-mail ile iletilmiş davetiyeler ve davetiye fotokopileri kabul edilememektedir.  
  • Biometrik Fotoğraf: 35x45 ölçülerinde, arka fon beyaz güncel bir fotoğrafla başvuru yapmalısınız.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini ve acil durumları kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı Schengen ülkeleri için geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  • Kimlik Fotokopisi: Çek ticari vize başvurunuz için kimliğinizin ön ve arka yüzünün fotokopisini başvuru evraklarınızla birlikte beyan etmelisiniz.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Aile ve adres bilgilerinin yazılı olduğu Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneğini barkodlu olarak e-devletten alabilirsiniz.
  • Konaklama Belgeleri: Çek vizesi için olmazsa olmaz evrakların arasında konaklama belgeleri yer almaktadır. Otel konfirmasyon belgeleri, booking satın alınan otel dokümanları Çek vizesi için sunulması gereken evraklardandır.
  • Banka Hesap Dökümü: Çek ticari vize başvurunuz için son 3 aylık banka hareketlerini gösteren hesap dökümü sunmalısınız. Banka hesabınızda en az 5.000 TL olmalıdır. Hesap dökümü imza sirküleri ve kaşeli olarak beyan edilmelidir.

a) İşverenler

  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmalıdır. Kaşeli ve ıslak imzalı olarak verilmelidir.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: Barkodlu bir şekilde e-devletten alınabilir.
  • Şirket Evrakları: İmza sirküleri, vergi levhası, orijinal faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi fotokopileri.

b) Çalışanlar

  • Maaş Bordrosu: İmzalı ve kaşeli olarak son 3 aylık maaş bordrosu sunulmalıdır.
  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak ve konsolosluğa hitaben yazılmalı, ıslak imzalı ve kaşeli olarak beyan edilmelidir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu olarak alınmalıdır.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: e-devletten borkodlu olarak hizmet dökümü çıktısı alınabilir.
  • Şirket Evrakları: Vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi kopyası, orijinal faaliyet belgesi Çek Konsolosluğu’na sunulmalıdır.

c) Emekliler

  • Emekli başvuru sahipleri emeklilik kartını başvuru için beyan etmelidir.

d) Öğrenciler

  • Öğrenciler, öğrenim gördüğü kurumdan onaylı öğrenci belgesi alabilir. E-devletten de öğrenci belgesi temin edebilirsiniz.

e) Çiftçiler

  • Çiftçiler, bağlı bulundukları ziraat odasından çiftçilik belgesi almalıdır.

Çek Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Çek ticari vize evrakları güncel, eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır: Çek ticari vizesine başvuru yapacak olan kişiler Çek vize prosedürlerini yerine getirmelidir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Çek vize prosedürlerine tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahipleri kısa süreli Çek seyahatleri için vize işlemlerinden muaf tutulmuşlardır. Sayfamızda yer alan Çek vize bilgilerini okuduktan sonra başvuru işlemlerini başlatmak için bizimle iletişime geçiniz. Kişisel evraklarınızı kargo ile göndermeniz durumunda başvuru işlemlerinizi başlatmaktayız. Ancak parmak izi işlemleri için Çek Konsolosluğunda şahsen bulunmanız gerekir. Çek vize başvurunuz için otel konfirmasyon belgeleri, booking satın alınmış otel dokümanları mutlaka olmalıdır. seyahat planınızda farklı Schengen ülkelerine geçiş yapacaksanız bu ara geçişleri anlatan detaylı bir dilekçe yazmalısınız. Dilekçe yazmak için kurumumuzun tercüme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Çek Konsolosluğundan randevu alınmalıdır: Başvuru evraklarınız hazırlandıktan sonra temsilcilerimiz başvuru sahipleri adına yetkili birimden randevu almakta ve randevu gününde sizlere eşlik etmektedir. Parmak izi randevu işlemleri yoğunluktan dolayı geç tarihlere sarkabilir. Seyahat tarihlerinizde bir sıkıntı yaşamamak adına başvurularınızı 1 ay önceden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.
Çek ticari vize başvurusunun tamamlanması ve sonuçlanması: Parmak izi işlemleri bittikten sonra vize başvurunuz işleme alınacaktır. Çek Büyükelçiliği/ Başkonsolosluğu gerek görmesi durumunda sizden yeni evraklar isteyebilir ya da başvuru sahiplerini mülakata tabi tutabilir. Vize başvurularınızı sonuçlandırma yetkisi sadece Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna aittir. Çek ticari vize başvuru sonucunuzu kurumumuz aracılığıyla takip edebilirsiniz. Vizenizin olumlu sonuçlanması durumunda Çek vizesi işlenmiş olan pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Soru ve görüşlerinizi lütfen bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere ulaştırın.

Çekya Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Çek ticari vize başvuru sonuçları tüm prosedürler uygun bir şekilde yerine getirildiğinde yaklaşık 7 ile 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Yabancı uyruklu başvuru sahipleri ile özel durumları olan başvuru sahiplerinin vize sonuçlanma süreleri 10 günden fazla olabilir. Çek ticari vize başvurunuz için gerekli olan tüm evrakları tam ve doğru bir şekilde hazırlayıp teslim etmeniz gerekir. Çek Konsolosluğunun sizden istediği şekilde başvurunuzu tamamlamanız durumunda vizenizin işleme alınma süresi hızlanabilir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu hazırlamış olduğunuz evraklar haricinde sizden farklı evraklar talep etme hakkına sahiptir. Vize sonuçlanma sürenizde bir gecikme yaşamamak için Çek Konsolosluğunun istemiş olduğu evrakları zamanında ve istenildiği şekilde temin etmeye çalışınız. Başvuru evraklarınızın tam ve doğru olması vizenizin olumlu sonuçlanacağını garantilemez. Herhangi bir nedenden dolayı başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa evraklarınızı hazırlayıp tekrar başvuru yapma hakkınız vardır. Türkiye ve Çek resmi tatillerinde konsolosluk birimleri hizmet vermemektedir. Lütfen başvurularınızı bu bilgiler dahilinde başlatınız.

Çek vize başvurularının işlem süresi Çek Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nun yoğunluğuna bağlı olarak tamamen Çek Cumhuriyeti Büyük Elçiliği ve Başkonsolosluğunun yetki alanındadır. Ticari vize için gerekli evraklar eksiksiz olarak sunulmuşsa başvurular ortalama 15 iş günü içerisinde neticelenmektedir. İstisnai durumlarda işlem belirtilen süreden daha uzun sürebilmektedir. Başvurunuzu bu durumları göz önünde bulundurarak olabildiğince erken yapmanızı tavsiye ederiz.

Çek vize başvuru işlemlerinizi seyahatinizden en geç 15 iş günü öncesinde tamamlamış olmanızı tavsiye ederiz.  Afganistan, Bangladeş, Konso, Eritya, Etiyopya, Gana, Irak, İran, Nijerya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Suriye vatandaşlarının vize başvuruları ek incelemelerden dolayı daha uzun bir sürede sonuçlanabilmektedir. Vize başvuru sürecinde Ankara’dakİ Çek Büyükelçiliği ya da İstanbul’daki Çek Başkonsolosluğu ek bir görüşme talebinde bulunabilir. Çek Başkonsolosluğu ve Çek Büyükelçiliği vize işlemleri boyunca ek doküman talep etme hakkına sahiptir. Çek vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişilerin vize evraklarını olabildiğinde doğru ve eksiksiz şekilde hazırlaması gerekmektedir. Eksik ve yanlış belgelerin teslim edilmesi başvurunuzda gecikmeye veya başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir. 

Çekya Vizesi Başvuru Bölgeleri

Çek Cumhuriyeti'ne Türkiye'nin her ilinden vize servisimiz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Çek vize başvurunuzda size belirttiğimiz başvuru gün ve saatinde ilgili merkezde hazır bulunmanız ve parmak izi beyanında bulunmanız gerekmektedir. Yetkilimiz size randevu gününüzde asistanlık edecektir.  

Çek Cumhuriyeti vize işlemlerini  başvuru sahipleri ofislerimizi arayıp detaylı bilgi alabilirler. Çek vizesi almak için gerekli olan evraklar ve Çek Cumhuriyeti vize ücreti 2024 ile ilgili ofis yetkililerimiz sizlere gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Başvuru yapmadan önce bizlere ulaşıp seyahat amacınız ve mesleki durumunuz hakkında bilgi vermeniz durumunda Çek vizesi alabilmek için izlemeniz gereken yolları detaylı bir biçimde açıklamaktayız. Turistik amaçlarla bir seyahat planlıyorsanız Çek Cumhuriyeti turist vizesine, iş için seyahat yapmak zorundaysanız Çek cumhuriyeti ticari vizeye, Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan aile ve arkadaşınız ziyarete gidecekseniz aile ziyaret vizesine başvuruda bulunmalısınız. Seyahat amacınızı belirledikten sonra ona uygun bir şekilde Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formunu doldurduktan sonra uygun ölçülerde çekilmiş olan biometrik fotoğrafınızı formun sağ üst köşesine yapıştırmalısınız. Başvuru için özel bir durumunuz var ise lütfen yetkililerimiz arayıp durumunuz hakkında detaylı bilgi verin. Çek Cumhuriyeti vize evrakları ve başvuru süreci ile ilgili sormak istediğiniz soruları bilgi@happyturizm.com adresinden sorabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek