Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çekya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti aile ziyaret vize kategorisine uygun evrak listesi sitesini ve vize başvuru sürecine dair detayları sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Çekya aile ziyaret vize türü, Çek Cumhuriyeti’nde ikamet eden bir yakınınızı ziyaret etmek için tercih edebileceğiniz vize kategorisindedir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, birçok Avrupa ülkelerine vize danışmanlık hizmeti vermektedir. Çek Cumhuriyeti hizmet verdiği ülkelerden birisidir. Siz de Çekya aile ziyaret vize başvurunuzu kaliteli ve güvenilir hizmet farkıyla kurumumuz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti'ne Türkiye'nin her ilinden vize servisimiz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Çek vize başvurunuzda size belirttiğimiz başvuru gün ve saatinde ilgili merkezde hazır bulunmanız ve parmak izi beyanında bulunmanız gerekmektedir. Yetkilimiz size randevu gününüzde asistanlık edecektir. 

Çek aile ziyaret vize başvurunuz için gerekli evrak listesini tarafınıza gönderilmek üzere talep edebilir, hazırlıklarınızı bu doğrultuda başlatabilirsiniz. Çek vize süreci ile ilgili sorularınızı bizlere bilgi@happyturizm.com  adresinden gönderebilirsiniz.

2024 Yılında Çekya Aile Ziyaret Vize  Başvurusu Yapacak Kişilerin Dikkatine!
Başvuru sonucu çıkan Çek vizeleri genellikle otel konaklama sürelerine göre onaylanır.
Schengen ülkeleri için daha önceden verilmiş parmak iziniz olsa bile Çek Konsolosluğu'na tekrar parmak izi beyanında bulunmalısınız. Temsilcilerimiz Çek Konsolosluğundan randevu almakta ve randevu gününde sizlere eşlik etmektedir.
Seyahatine 15 günden az zaman kalmış olan kişilerin vize başvuru kabulleri yapılmayabilir. Lütfen Çek aile ziyaret vize başvurularınızı en az 1 ay öncesinden yapınız.
Tur ile seyahat planlanmışsa tur programının detayları, otel konfirmasyon belgeleri başvurunuz için sunmanız gereken evraklardır.
18 yaşını dolduran öğrenciler Çek aile ziyaret vizesi başvuruları için şahsi banka dökümlerini de sunmalıdır.

Çek Aile Ziyaret Vize Evrakları

  • Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olan bir pasaportla başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz. Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yıldan fazla olmamalı ve vize işlenebilmesi için en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Varsa eski ve mevcut pasaportunuzda vize işlenmiş sayfaların fotokopisini de sunmalısınız.
  • Çek Vize Başvuru Formu: Çek cumhuriyetine yapacak olduğunuz kısa süreli seyahatleriniz için Çek Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Formu doğru ve güncel bilgilerle doldurunuz. Çek Konsolosluğuna başvuru belgeleriniz sunulduktan sonra konsolosluğun size ulaşması gereken durumlar olabilir. Bu yüzden yazdığınız iletişim adreslerinin güncel olması önemlidir. Çek vize formunu titizlikle doldurduktan sonra gerekli yerlere mutlaka imza atılmalıdır. Kişi imza atamayacak kadar küçükse başvuru formunu anne ve babası imzalamalıdır. 
  • Biometrik Fotoğraf: Ölçülerine uygun, arka fonu beyaz olan 2 adet güncel biometrik fotoğrafla vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Çek vize formunu doldurduktan sonra gerekli yerlere fotoğrafınızı yapıştırmalısınız.
  • Davetiye: Planlanan seyahat tarihleri süresince düzenlenen onaylı resmi davetiye sunulmalıdır. Davetiye ile ilgili detayları öğrenmek için lütfen 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattını arayınız.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Planlanan seyahat süresini ve acil durumları da içine alan seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Sigorta en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır. 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Aile ve adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini başvurunuz için temin etmelisiniz.
  • Kimlik Fotokopisi: Kimlik kartınızın ön ve arka yüzünün fotokopisiniz çekerek diğer evraklarla birlikte sunmalısınız.
  • Konaklama Evrakları: Seyahat boyunca otelde konaklamayı düşünüyorsanız otel konfirmasyon belgeleri, booking satın alınmış otel belgelerini Çek Konsolosluğuna sunmalısınız.
  • Banka Dökümü: Son 3 aylık banka hareketlerini gösteren dökümünüzü seyahatiniz için Çek Konsolosluğuna sunmalısınız. Hesap dökümünüzde en az 5.000 TL bakiye bulunmalı, imza sirküleri ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.

a) Çalışanlar İçin Evrak Listesi

  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu bir şekilde temin edilebilir.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden ya da e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmalıdır. Islak imza ve kaşeli olmalıdır.
  • Şirket Evrakları: Ticaret sicil gazetesi kopyası, vergi levhası, imza sirküleri ve orijinal faaliyet belgesi temin edilmelidir.

b) İşverenler İçin Evrak Listesi

  • SGK 4B Hizmet Dökümü: işverenler hizmet dökümlerini e-devletten borkodlu olarak temin edebilirler.
  • Şirket Evrakları: İmza sirküsü, vergi levhası, orijinal faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi kopyası gereklidir.
  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Dilekçe İngilizce olmalı, ıslak imza ve kaşeli verilmelidir.

Öğrenciler: Öğrenim gördüğü kurumdan onaylı öğrenci belgesi almalıdır. E-devletten de öğrenci belgesi alınabilir.
Emekliler: Emekli cüzdanını başvuru evraklarıyla birlikte beyan etmelidir.
Çiftçiler: Bağlı bulundukları ziraat odasından alınan çiftçilik belgesi ile başvuru yapabilirler.


Çek Cumhuriyeti Vizesi Almak Kolay mı?

Çek aile ziyaret vize evraklarınızı kargo ile bize göndermeniz halinde vize başvuru sürecinizi başlatmaktayız. Happy Turizm Vize - Danışmanlık farkıyla bireysel başvurulardan daha hızlı bir şekilde işlemlerinizi halledebilmek için zaman kaybetmeden 0(312) 419 56 41 numaralı hattan bize ulaşın. Seyahat amacınız ve mesleki statünüz hakkında detaylı bilgi verdikten sonra temsilcilerimiz hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini sizlere tek tek açıklayacaktır. Çek Cumhuriyeti vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri tabidir. Özel pasaporta sahip olan vatandaşlar, kısa süreli Çek seyahatleri için vize prosedürlerinden muaf tutulmuşlardır. Evraklarınızı kurumumuza ulaştırdığınız an başvuru işlemlerinizi başlatmakta ve süreç hakkında sizi bilgilendirmekteyiz. Temsilcilerimiz sizin adınıza başvurunuzu başlatmakta ancak parmak izi prosedürü için Çek Konsolosluğunda bizzat bulunmanız gerekir. Başvuru işlemleriniz tamamlandıktan sonra temsilcilerimiz sizin adınıza Çek Konsolosluğundan randevu talep etmekte ve randevu gününde sizlere eşlik etmektedir. Özel durumlarınız varsa ya da diğer sorularınız için bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Çek Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çek seyahatiniz için gerekli başvuru evraklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde Çek Konsolosluğuna sunmanız halinde yaklaşık 7 ile 10 gün içinde vizeniz sonuçlanmaktadır. Bu süre başvuru yapan Türk vatandaşları için geçerlidir. Türkiye’de ikamet eden yabancıların vize başvuruları daha geç bir zamanda sonuçlanabilir. Başvuru evraklarınızda eksiklik olursa Çek Konsolosluğu eksik evrakların tamamlanması için başvuru sahiplerine süre verir. Ayrıca Çek Konsolosluğu başvuru sahiplerinden yeni evrak isteme hakkına da sahiptir. Lütfen sizden istenilen belgeleri doğru bir şekilde hazırlamaya ve zamanında beyan etmeye özen gösterin.

Çek vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece Çek Konsolosluğu'na aittir. Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa evraklarınızı hazırlayıp yeniden başvuru yapma hakkınız vardır. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin resmi tatillerinde konsolosluk vize hizmeti vermemektedir. Sitemizde yer alan konsolosluk sayfalarında resmi gün ve haftalar belirtilmiştir. Lütfen başvurularınızı bu çerçevede gerçekleştirin. Çek aile ziyaret vizesi ile ilgili farklı sorularınız varsa bizlere bilgi@happyturizm.com adresinden yazabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak şimdiden keyifli yolculuklar dileriz.

Çek Aile Ziyaret Vize İşlemleri 

Çek vizenizi kurumumuz aracılığıyla zahmetsiz ve yorucu prosedürlerle uğraşmadan alabilirsiniz. Çek vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri tabi olmaktadır. Çek aile ziyaret vize evraklarınızı hazırlamadan önce temsilcilerimizle iletişime geçip seyahat amacınız ve mesleki durumunuz ile ilgili bilgiler verin. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hazırlamanız gereken vize evraklarını vize danışmanlarımız tarafınıza mail olarak gönderecektir. Evraklarınızı hazırlamakta zorlanırsanız bizi arayıp yardım almaktan çekinmeyin. Hazırlanmış olan evraklarınızı bizlere kargo ile göndermeniz halinde vize başvurunuzu yapmaktayız. Başvurunuzun tamamlanabilmesi için Çek Konsolosluğundan randevu alınarak parmak izi vermeniz gerekir. Kurumumuz sizin adınıza Çek Konsolosluğu'ndan randevu talep etmekte ve randevu gününde sizlere eşlik etmektedir. Parmak izi verme işlemleri de bittikten sonra başvurunuz işleme alınarak yaklaşık 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Vize sonucunuzu takip etmekte ve sizleri durumdan haberdar etmekteyiz. Çek vize işlem süresi hakkında sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere sorabilirsiniz.

2024 yılı Çekya aile ziyaret vizesi başvurularınızda şahsi durumunuzu izah ederek yetkililerimizden başvurunuzun reddedilme ihtimalini en aza indirgeyecek kişiye özel destek talebinde bulunabilir, 2024 yılı vize ücret bilgisini de içerir ücretsiz bilgilendirme e-maili talebinde bulunabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek