Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çekya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çekya’ya yapacağınız turistik seyahatler için yerine getirmeniz gereken vize prosedürleri hakkında sizlere detaylı bir içerik hazırladık. Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın vize danışmanlık hizmeti verdiği ülkelerden biri de Çekya’dır. Sizlere güvenilir hizmet sunmak adına çalışmalarımızı özenle ve titizlikle yürütmekteyiz. 

2024 yılı Çek Cumhuriyeti turistik evrak listesini sayfamızın devamında bulabilir, kişisel sorularınızı  0(312) 419 56 41 numaralı destek hattımızı arayrak veya bilgi@happyturizm.com e-posta adresimize yazılı olarak iletebilirsiniz. Sizlerden gelen e-postaları en kısa sürede yanıtlamaktayız.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

Pasaport: Çek seyahati sonrası en az 6 ay daha geçerli olan bir pasaportla vize başvurusu yapmalısınız. Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yıldan fazla olmamalıdır. Mevcut ve eski pasaportunuzda varsa vize işlenmiş olan sayfaların fotokopisini sunmanızda fayda vardır. Seyahat için kullanacağınız pasaportta Çek vizesinin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Kimlik bilgileriniz ile pasaportunuzda var olan bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Herhangi bir kimlik yenileme işlemi gerçekleştirdiyseniz pasaportunuzu da o bilgilerle güncellemeyi unutmayınız.
Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu: Kısa süreli Çek turistik seyahatiniz için Schengen vize başvuru formu doldurmanız gerekir. Seyahat amacınızı formun 21. bölümünde turistik olarak belirtmeyi unutmayınız. Form doldurulduktan sonra mutlaka gerekli yerlere imza atılmalıdır. Her başvuru sahibi Schengen vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Vize başvuru formu doğru ve eksiksiz olarak doldurulmalı ve verilen bilgiler güncel olmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen ülkeleri için geçerli ibaresi olan ve acil durumları kapsayan en az 30.000 Euro tutarlı seyahat sağlık sigortası yaptırılması gerekir. 
Biometrik Fotoğraf: Başvuru için Schengen ölçülerine uygun 2 adet biometrik fotoğraf kullanmalısınız. 35x45 ölçülerinde ve arka fon beyaz olmalıdır. Kullanacağınız fotoğraf güncel olmalıdır.
Kimlik Fotokopisi: Çek Cumhuriyeti turistik vize başvuru için kimliğinizin ön ve arka yüzünün fotokopisini çektirerek başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Aile ve adres bilgilerinin yer aldığı Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneğini diğer evraklarınızla birlikte Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna beyan etmelisiniz.
Konaklama Rezervasyonları: Planlamış olduğunuz Çek seyahatiniz için otel konfirmasyon belgesi Çek Cumhuriyeti vize işlemlerinde sunulmalıdır.  Ön rezervasyon belgeleri vize başvurularında kabul edilmemektedir. 
Banka Hesap Dökümü: Başvuru sahiplerinin son 3 aylık hareketlerini gösteren en az 5.000 TL bakiyeli banka hesap dökümünü imza sirküleri ile birlikte ve kaşeli bir şekilde beyan edilmelidir. Çek Cumhuriyeti seyahatiniz için masrafları kolayca karşılayacak kanıtlı belgeler sunmanız vize başvurunuz için olumlu etki yaratabilir.
a) Çalışanlar İçin

  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık olarak imzalı ve kaşeli bir şekilde sunulmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu olarak alınmalıdır.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: e-devletten barkodlu olarak temin edebilirsiniz.
  • Şirket Evrakları: Güncel tarihli şirket evrakları sunulmalıdır; orijinal faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve sicil gazetesi fotokopileri.

b) İşverenler İçin

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmalıdır. Islak imzalı ve kaşeli olarak beyan edilmelidir.
  • SGK 4B Hizmet dökümü: e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
  • Şirket Evrakları: İmza sirküleri, sicil gazetesi kopyaları, orijinal faaliyet belgesi ve vergi levhası güncel olarak sunulmalıdır.

c) Öğrenciler İçin

  • Başvuru sahibi öğrenci ise öğrenim gördüğü kurumdan ya da e devletten öğrenci belgesi alabilir.

d) Emekliler için

  • Emekli olanlar emekli maaşının işlem gördüğü bankadan onaylı hesap özeti ya da emeklilik cüzdanını sunabilir.

e) Çiftçiler İçin

  • Çiftçiler bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi almalıdır.

Çek Vizesi Sonuçlanma Süresi

Çek vize başvuruları ortalama 10 gün içerisinde neticelenmektedir. Parmak izi beyanında bulunulacağı Çek vizesi randevu günü ileri bir tarihe verilebilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu seyahatinizden 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz. 

Çekya Turistik Vize Başvuru Sahiplerinin Dikkatine!

  • Türkiye'nin her yerinden  Çek vizesi başvurusu yapacak olanlar, başvurularını Ankara Ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirler.
  • Çek turist vizesine başvuru yapacak kişiler daha önceden parmak izi vermiş olsalar bile Çek Konsolosluğunda tekrar parmak izi vermek zorundadır. Parmak izi randevusu almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Schengen departmanımız sizlere gerekli desteği sağlamaktadır. Bilgi almak için lütfen bizi arayınız.
  • Çek turist vizesine başvuru yapacak olan kişi 18 yaşından büyük bir öğrenci ise başvuru evraklarıyla birlikte şahsi banka hesap dökümünü de beyan etmelidir.
  • Seyahatine 15 günden daha az bir zaman kalmış olan başvuru sahiplerinin vize kabulü yapılmayabilir. Lütfen Çek Cumhuriyeti turistik vizenize en az 1 ay önceden başvurunuzu yapınız.
  • Türkiye’de ikamet belgesi olan yabancı uyruklu vatandaşlar bu belgelerini başvuru için beyan etmelidir. (seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerli ikamet belgesi)
  • Çek vize başvurularında otellerin önrezervasyon belgeleri değil hotel konfirmasyon belgelerinin ibraz edilmesi gerekir. Hotel konfirmasyon belgesi hakkında detaylı bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz. 
  • Çek Cumhuriyeti vizeleri genellikle otel konaklama süresi kadar onaylanmaktadır.
  • Çek Cumhuriyetinden başka Schengen ülkelerine geçilmesi durumunda seyahat edilecek olan ülkeler mutlaka bir dilekçe ile belirtilmelidir. Geçişlerde kullanılan biletler ve rezervasyonlar Çek Konsolosluğuna sunulmalıdır.
  • Tur ile seyahat edilecekse tur programları, otel konfirmasyon belgeleri başvuru dosyasına eklenmelidir.

Çek Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti turistik vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri tabidir. Diplomatik, Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaporta sahip olan kişiler 90 günden az seyahatleri için vize prosedürlerinden muaftırlar.

  • Çek turistik vize evraklarının hazırlanması: Vize başvurunuz için sayfamızda yer alan bilgiler Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu referans alınarak hazırlanmıştır. Ancak başvurunuzu gerçekleştirmeden konsolosluk birimini arayarak evrakların doğruluğunu teyit ettirmenizi öneririz. Çek seyahatiniz için mutlaka otel konfirmasyon belgesi, booking satın alınmış otel belgesi sunulmalıdır. Belgede başvuru sahibinin adı ve soyadı olmalıdır. Seyahatinizde diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız mutlaka seyahat detaylarını anlatan bir dilekçe Çek Konsolosluğuna sunulmalıdır.
  • Çek Konsolosluğu vize randevusu: Çek turistik vize başvurusu için gerekli olan evrakları hazırladıktan sonra Çek Cumhuriyeti Konsolosluğundan parmak izi randevusu alınması zorunludur. Ofis yetkililerimiz başvuru işlemlerinizi tamamladıktan sonra Çek vize randevunuzu sizin onayınıza sunarak almakta, randevu gün ve saatini size bildirmektedir. Yorucu vize prosedürleriyle uğraşmadan Çek turistik vizenizi konforlu hizmet farkıyla alabilirsiniz. Daha önceden Schengen ülkeleri için verilmiş olan parmak iziniz varsa bile Çek vizesi için tekrar parmak izi vermeniz gerekir. Başvuru işlemlerinizde bir sorun yaşamamak adına temsilcilerimiz parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir.
  • Çek turist vize başvurusu: Gerekli evrakların hazırlanması ve parmak izi verme işlemlerinizden sonra Çek turistik vize başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Vize sonuçlandırma yetkisi sadece Çek Konsolosluğu'na aittir. Başvuru süreci boyunca Çek Konsolosluğu tarafından arandığınız takdirde lütfen yetkililerimize haber veriniz.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Çek Cumhuriyetine planlamış olduğunuz turistik seyahatler için gerekli olan evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde beyan etmeniz halinde vize sonuçları yaklaşık 7 ile 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Özel durumları olan kişilerin ve Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların vize sonuçlanma süresi daha uzun olabilir. Vize evraklarınızı sizden istenildiği şekilde beyan etmeniz vizenizin işleme alınma süresini hızlandırabilir.

Vize başvurunuzun sonuçlanmasında tek yetkili makam Çek Cumhuriyeti Konsolosluğudur. Çek Konsolosluğu başvuru evraklarınızın haricinde başvuru sahiplerinden yeni evraklar talep edebilir. Talep edilen vize evraklarını sizden istenildiği şekilde sunmaya özen gösteriniz. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin resmi tatillerinde konsolosluk birimi hizmet vermediği için başvurularınızı bu çerçevede yapmalısınız. Planladığınız Çek seyahati için işlemler dolayısıyla bir gecikme yaşamamak için vize başvurunuzu 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Süreç hakkında merak ettiğiniz konuları bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazarak ya da çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilirsiniz.

Çek Vize Başvuru Başvuru  Bölgeleri

Türkiye'nin her yerinden  Çek vizesi başvurusu yapacak olanlar, başvurularını Ankara Ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirler.Çek Cumhuriyeti turistik vize işlemlerini gerçekleştirmek isteyen başvuru sahipleri ofis yetkililerimizi arayıp detaylı bilgi alabilirler. Başvurunuzu gerçekleştirmeden önce ofisimizi arayıp seyahat amacınızı ve mesleki durumunuzu açıklayabilir, durumunuza uygun evrak listesiniz tarafınıza gönderilmek üzere talep edebilirisiniz. Talebinizle birlikte Çek Cumhuriyeti vize evrakları 2024 ile ilgili liste ve Çek Cumhuriyeti vize ücreti 2024 e- posta adresinize ulaştırılacaktır. Çek turist vizesi için gerekli evrakları hazırladıktan sonra başvurunuzun tamamlanabilmesi için parmak izi vermeniz gerekecektir. Parmak izi verme işlemi için Çek Konsolosluğundan yetkililerimiz sizin adınıza randevu talep etmekte ve randevu gününde herhangi bir aksilik yaşamamak adına sizlere eşlik etmektedir. Çek turistik vize başvurunuz için çağrı merkezlerimizi arayarak detaylı bilgi alabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Vize işlem süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilir ya da ofis telefon numaralarından arayabilirsiniz. Başvurunuz için VIP ve erken saat randevusu hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek