Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hindistan Vizesi

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hindistan Konferans Vizesi

Hindistan konferans vize için gerekli evrakları sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Hindistan vize ücreti, konferans katılım belgesi ve diğer evraklar konusunda sorularınızı destek hattımıza bağlanarak yetkilimize yöneltebilirsiniz. 
Hindistan Konsolosluklarının bölge ayrımı bulunmaktadır. İstanbul’da bulunan Hindistan Başkonsolosluğunun görev alanına dâhil olan iller şu şekildedir: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova. Diğer illerden yapılan vize başvurularını karara bağlama yetkisi Hindistan Büyükelçiliğine aittir.
Hindistan vize başvurularında her başvuruda biyometrik parmak izi beyanı zorunluluğu bulunmaktadır. Schengen vize başvurularında olduğu gibi başvuru sahibinin seyahat geçmişine göre parmak izi uygulamasından muafiyet durumu söz konusu değildir. Parmak izi prosedürü nedeniyle Hindistan Konsolosluğunda hazır bulunmanız gerekmektedir. İstanbul Hindistan Konsolosluğunda gerçekleşecek işlemler süresince operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir.
Türkiye’nin her bölgesinden vize servisimiz aracılığıyla Hindistan konferans vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.  Hindistan Konsolosluğunun yetkilendirdiği parmak izi veri işlem birimi olmadığı için parmak izi tarama işlemi başkonsolosluk ve büyükelçilik bünyesinde yapılmaktadır. Bu nedenle başvurular yalnızca İstanbul ve Ankara’dan yapılabilmektedir. 
Hindistan vize başvurusu parmak izi taramasının yapıldığı gün içinde sonuçlanmaktadır. İşlemleriniz sonuçlandığında yetkililerimiz siz bilgilendirmektedir. 
Hindistan Konsolosluğu yoğunluk durumuna göre randevuyu 2-7 iş günü sonrasına verebilmektedir.Randevu tarihi sonrası işlemler 1 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
70 yaş üzeri başvuru sahiplerinin; Hindistan vize başvurularında şahsen bulunmasına gerek yoktur.

Hindistan Konferans Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Vize başvuru formu
  • 2 adet güncel, pasaportta kullanılan ebatlarda fotoğraf
  • Pasaportun orijinali
  • En az 6 ay geçerliliğe sahip pasaportla birlikte, varsa eski pasaportlar da sunulmalıdır. 
  • Katılım belgesi: Konferans katılım belgesi, veya konferansı düzenleyen kişi tarafından hazırlanmış davet mektubu sunulmalıdır. Belgede konferansı gerçekleştirmek için tüm yetkili birimlerden izin alındığı belirtilmelidir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Konaklama ve ulaşım belgeleri (konaklama ve ulaşım rezervasyon belgelerinizi sizin adınıza yapmaktayız)
  • Şirketin banka hesap dökümü: Banka’dan kaşeli ve imzalı şekilde temin edilmiş, en az 5.000 TL bakiyeli hesap dökümü, banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.
  • İngilizce şirket yazısı: Türkiye’de bağlı çalıştığınız şirketin yetkilisi tarafından, Hindistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirkette izinli olduğunuz tarihleri içeren şirket izin yazısı. 
  • Türkiye ikamet izni: Türkiye'den yabancı pasaportla yapılan başvurularda Türkiye ikamet izni sunulmalıdır.  Çin, Nijerya, Pakistan, Afganistan, Bangladeş, , Somali, İran, Irak vatandaşları Hindistan İçişleri Bakanlığı'na (MHA) sunulmak üzere Referans Formunu beyan etmelidirler.

Hindistan konferans vizesi başvuru talebinizi destek hattımız üzerinden veya e-mail atarak bilgi@happyturizm.com oluşturabilirsiniz. E-mailinizde planladığınız seyahat tarihlerini, mesleğinizi, ikamet ettiğiniz ili, iletişim bilgilerinizi ve varsa vize geçmişinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. En kısa zamanda size geri dönüş yapacağınız. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek