Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hindistan Vizesi

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hindistan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hindistan ticari vize için gerekli evrakları sayfamızın devamında görüntüleyeblirsiniz. Şahsi kriterlerinize ve seyahat amacınıza uygun evrakları eksiksiz olarak temin ederek yetkilimize ulaştırdığınız takdirde Hindistan ticari vize işlemleriniz aynı gün başlayacaktır. Türkiye’nin her bölgesinden vize servisimiz aracılığıyla Hindistan ticari vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. 
Hindistan vize başvuru talebinizi dilerseniz bizi arayarak; dilerseniz bize mail atarak (bilgi@happyturizm.com) oluşturabilirsiniz. Mailinizde planladığınız seyahat tarihlerini, mesleğinizi, ikamet ettiğiniz ili, iletişim bilgilerinizi ve varsa vize geçmişinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ailesi olarak iyi yolculuklar dileriz.
Hindistan ticari vize başvurusunda Hindistan'da faaliyet gösteren firmadan temin edilmiş Certificate of Incorporation, Certificate of importer/exporter code, Chamber of Commerce Registration veya Promotion Council Registration belgelerinden yalnızca birini sunmanız yeterli olacaktır. 
Hindistan vize başvurularında her başvuruda parmak izi beyanı zorunluluğu bulunmaktadır. Schengen ülkelerinde olduğu gibi başvuru sahibinin seyahat geçmişine göre parmak izi uygulamasından muafiyet durumu söz konusu değildir. Parmak izi prosedürü nedeniyle Hindistan Konsolosluğunda şahsen bulunmanız gerekmektedir. Hindistan Konsolosluğunda gerçekleşecek işlemler süresince operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir.
Vize başvuruları parmak izi taramasının yapıldığı gün içinde sonuçlanmaktadır. İşlemleriniz sonuçlandığında yetkililerimiz siz bilgilendirmektedir. 
Hindistan Büyükelçiliğinin ve Hindistan Başkonsolosluğunun görev alanı kısıtlaması bulunmaktadır. Hindistan Başkonsolosluğunun görev alanına dâhil olan iller şu şekildedir: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri İstanbul Konsolosluğunun yetkisi altındadır. Diğer illerden yapılan vize başvurularını değerlendirme yetkisi Hindistan Büyükelçiliğine aittir. 

Hindistan Ticari Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Davet Mektubu
Hindistan’da faaliyet gösteren firmadan Certificate of Incorporation, Certificate of importer/exporter code, Chamber of Commerce Registration veya Promotion Council Registration belgesi temin edilmelidir.

Hindistan ticari vize işlemlerinde “Registration Certificate” denilen *Kuruluş Belgesi *İthalat-ihracat yapmak için aldığı belge  *Ticari Kayıt belgesi  *Yaptığı ticaret alanı ne ise alınmış resmi belgerden birinin sunulması yeterli olacaktır. Gelen davetiyede CIN Number bulunuyorsa Registration Certificate olmasına gerek yoktur.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Pasaport

Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan pasaport ve varsa önceki vizeler ibraz edilmelidir.

2 adet biyometrik fotoğraf
5x5 boyutlarında, güncel, beyaz arka fonlu fotoğraf sunulmalıdır.

İkametgah Belgesi
Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgah kaşe ve imzalı olarak sunulmalıdır

E-devlet şifresi ile alınan ikametler kabul edilmemektedir.

Yerel Şirket Evrakları
İş yeri izin yazısı

İş yeri izin yazısı İngilizce yazılmalıdır. Şirketin antetli kağıdına, Hindistan Konsolosluğuna hitaben işveren tarafından yazılmış, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İş yeri izin yazısı başvuru sahibinin yerel şirketteki pozisyonunu, Hindistan seyahatinin ne amaçla yapıldığını ve hangi şirketlerin ziyaret edileceğine dair seyahat ayrıntılarını içeren bir dilekçe sunulmalıdır.

Faaliyet Belgesi Fotokopisi
Vergi Levhası Fotokopisi
Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
İmza sirküleri
(Beyannamesi)
Şirketin Hesap Dökümü/Cüzdanı
Son üç aylık, en az 5.000 TL bakiyeli kaşeli, imzalı hesap dökümü, imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir. Masraflar başvuru sahibi tarafından karşılanacaksa şahsi banka dökümü sunulmalıdır.

Türkiye oturum izni (yabancı ülke vatandaşları için)
Pasaport fotokopisi ve Türkiye oturum izni gereklidir.

(*) Çin, Nijerya, Pakistan, Afganistan, Bangladeş, , Somali, İran, Irak vatandaşları Hindistan İçişleri Bakanlığı'na (MHA) sunulmak üzere Referans Formunu doldurmak zorundadırlar.

Hindistan Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Hindistan ticari vizesi parmak izi verildikten sonra 1 iş günü sonrasında sonuçlanmaktadır. Hindistan Konsolosluğu yoğunluk durumuna göre 2-7 iş günü sonrasına randevu tarihi verebilmektedir. Yetkilimiz randevu gününü onayınıza sunacaktır. Randevu saatinden 15 dk önce Hindistan Konsolosluğunda olmanız gerekmektedir. Randevu gününüzde operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir. Yabancı pasaportla yapılan başvurular en az 4 iş günü veya daha fazla sürebilmektedir.  

Hindistan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Edirne… Vize İşlemleri

Türkiye'nin neresinde ikamet ederseniz edin vize işlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. İstanbul merkez ofisimizin dışında Ankara, Bursa, Edirne ve İzmir'den de vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Hindistan diplomatik misyonlarının yetki alanı sınırlaması olduğu için vize başvuruları aşağıdaki illere göre yapılmaktadır.

Hindistan vize başvurularında bölge ayrımı bulunmaktadır. Hindistan Başkonsonsolosluğunun yetki alanı dahilinde olan iller Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova'dır. Hindistan Büyükelçiliği yetki alanı Hindistan Başkonsolosluğunun yetki alanının dışında kalan bütün illeri kapsamaktadır. İkamet bölgenize göre Hindistan vize başvurunuzu hangi başvuru merkezinden tamamlayacağınıza dair gerekli bilgiyi yetkilimiz sizinle paylaşacaktır.

Hindistan Online Vize Başvurusu

Hindistan vize başvuru formları online olarak doldurulmaktadır. Online form doldurularak kaydedilmeden biyometri veri beyanı için randevu tarihi alınamamaktadır.

Hindistan vize başvuru formu indianvisaonline sitesinden İngilizce ve online olarak doldurulmaktadır. Yetkilimiz başvuru formunun doldurulması hususunda size gerekli desteği sağlayacaktır.  

Hindistan Ticari Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hindistan turistik vizeleri 3 ay tek girişli olabilirken; ticari vizeler  6 ay çok girişli olarak onaylanabilmektedir. Ticari vize başvuruları çoğunlukla 6 aylık olarak onaylanmaktadır, başvuru sahibinin yeni bir vize talebi olursa 1 yıl daha alınabilir.
Yukarıda belirttiğimiz evrak listesi vize başvurunuzu gerçekleştirebilmemiz için Hindistan Konsolosluğu tarafından talep edilen evrakların bilgisini içerir. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Hindistan Konsolosluğu vize bölümünce ek evraklar talep edilebilir.
Hindistan ticari vize başvurularında biyometrik parmak izi uygulaması nedeniyle başvuru sahibinin başvuruya şahsen gelmesi gerekmektedir.
Schengen vize başvurularındaki gibi başvuru sahibinin daha önce parmak izi vermiş olması herhangi bir muafiyet hakkı tanımamaktadır. Parmak izi taramasının yapılacağı randevu günü operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir.
Başvuru evraklarını eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınmaktadır. Randevu gününüz ve saatinizi yetkilimiz size bildirecektir.
Hindistan vizesi için başvuru belgelerinizin tamamlanmış olması başvurunuzun onaylanacağı anlamına gelmemektedir.
Hindistan vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Hindistan Konsolosluğunun inisiyatifindedir. Hindistan vize başvurularınızın sonucu ve vize değerlendirme süreleriyle ilgili karar tamamen Hinditan temsilciliklerine aittir. Hindistan vize başvuruları reddedildiğinde ücret iadesi bulunmamaktadır. Hindistan vize ücreti başvuruyu işleme alabilmek için talep edilmektedir.
Hindistan vize başvurularında 70 yaş ve üzerindeki başvuru sahiplerinin randevu gününde şahsen bulunmasına gerek yoktur.
2024 yılı Hindistan vize ücreti, vize başvuru süreci ve kişisel durumunuza uygun evrak listesi hakkında ayrıntılı bilgi için bizi arayabilir veya mail adresimize bilgi@happyturizm.com vize talebinizi iletebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek