Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hindistan Vizesi

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hindistan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hindistan diplomatik temsilciliklerinin bölge ayrımı bulunmaktadır. Hindistan Başkonsolosluğunun görev alanına dâhil olan iller şu şekildedir: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri İstanbul Konsolosluğunun yetkisi altındadır. Diğer illerden yapılan vize başvurularını değerlendirme yetkisi Hindistan Büyükelçiliğine aittir. 
Değerli ziyaretçilerimiz Hindistan turist vizesi başvurularınızda randevunuzu sizin adınıza, randevu gününü sizlerin onayına sunarak almaktayız. Hindistan vize başvurularında randevu günü seçilebiliyorken, randevu saatini sistem otomatik olarak vermektedir. 
Hindistan vize başvurularında her başvuruda parmak izi beyanı zorunluluğu bulunmaktadır. 
Hindistan vize başvuruları parmak izinin verildiği randevu günü akşamında sonuçlanmaktadır. Vizeniz çıktığında sizi bilgilendirmekte, pasaportunuzu belirtmiş olduğunuz adresinize göndermekteyiz. 
Hindistan Turistik Vize 3 ay tek girişli olabilmektedir. Turist vize başvuruları genellikle tek girişli olarak onaylanmaktadır.
Hindistan vize başvuruları online olarak yapılmaktadır. Hindistan online vize başvuru formlarının doldurulması konusunda yetkililerimiz destek sağlamaktadır.

Hindistan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Hindistan turist vize işlemlerinde temin edilmesi gereken evraklar son 3 ay içerisinde temin edilmiş olmalıdır.

Pasaport
Hindistan vize işlemlerinizde kullanacağınız pasaportunuzun seyahat tarihi sonrasında en az 6 ay geçerliliği olmalıdır. Varsa önceki pasaportlarınızı ve son 3 yıl içinde aldığınız vizelerinizi de sunmalısınız.

2 adet biyometrik fotoğraf
Hindistan vize işlemlerinizde kullanacağınız fotoğraflarınızın 5x5 ölçülerinde, güncel, arka fonu beyaz olmalıdır.

İkametgah Belgesi
Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgah kaşe ve imzalı olarak sunulmalıdır E-devlet şifresi ile alınan ikametler kabul edilmemektedir. Orijinal belge ibraz edilmelidir.
Banka hesap dökümü/cüzdanı
Hindistan turist vize işlemlerinizde kullanacağınız banka hesap dökümü son 3 ay içerisinde alınmış olmalı, en az 5.000 TL bakiye içermeli, kaşeli, imzalı ve imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisi

Türkiye ikamet izni (yabancı pasaportlar için)
Yabancı pasaportla yapılan başvurularda ikamet izni fotokopisi

Hindistan Vizesi Parmak İzi Uygulaması

Hindistan turistik vize işlemleri için parmak izi uygulaması bulunmaktadır. Biyometrik veri beyanı (parmak izi) uygulaması nedeniyle müracaatçının randevu gününde hazır bulunması gerekmektedir.  Hindistan Konsolosluğunda gerçekleşecek işlemler süresince operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir. Evraklarınızı kargo ile ofisimize iletmeniz halinde Hindistan vize işlemlerinizi vakit kaybetmeden tamamlamaktayız. Evraklarını eksiksiz olarak tamamlamış ve ofisimize kargo/kurye veya şahsen iletmiş yolcularımız biyometri veri beyanı randevusunu ilk iş gününe almaktayız. Operasyon yetkilimiz Hindistan vize başvuru gününüzde başvurunuzun sorunsuz gerçekleşmesi için size eşlik edecektir. Hindistan vize işlemleri konusunda tek yetkili kurum Hindistan Büyükelçiliği ve Hindistan Konsolosluğudur.

Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hindistan vize başvuruları ortalama 2 iş günü içerisinde neticelenmektedir. Türkiye’den yabancı pasaportlarla yapılan başvuruların sonuçlanması daha uzun sürmektedir. Randevu gününüzde veya randevu gününüzden sonraki ilk iş gününde vize başvurunuz sonuçlanmaktadır. Bu süre Türkiye’den başvuru yapan yabancı pasaport sahipleri için 4-7 iş günüdür.
Hindistan Büyükelçiliği Türkiye vatandaşlarını ve Türkiye’de uzun süreli oturum izni sahibi yabancı vatandaşların başvurularını ortalama olarak 1 iş gününde sonuçlandırmaktadır. Türkiye vatandaşı değilseniz ve Türkiye uzun süreli oturum izni sahibi değilseniz, vize işlemlerinin sonuçlanması 3-7 iş gününü bulabilir.

Hindistan Online Vize Başvuru Formu

Hindistan vize başvuru formları online olarak doldurulmaktadır. Vize başvuru formları doldurulmaksızın randevu tarihi alınamamaktadır. Hindistan online vize başvuru formlarını doldurma konusunda yetkilimiz size gerekli desteği sağlayacaktır.

Hindistan Vize Randevu

Hindistan Konsolosluğu vize birimi yoğunluk durumuna göre başvuru formunun doldurulması sonrasında ortalama 2-7 iş günü sonrasına randevu vermektedir. Hindistan vizesi randevu gün ve saatinizi yetkilimiz sizi onayınıza sunacaktır. 70 yaş üzeri başvuru sahiplerinin randevu gününde şahsen bulunmasına gerek yoktur.

Hindistan İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, İzmir… Vize İşlemleri

Hindistan vize işlemlerinde bölge ayrımı bulunmaktadır. 

Değerli ziyaretçimiz Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin başvurunuzu Happy Turizm vize servisimiz aracılığıyla zahmetsizce tamamlayabilirsiniz. Hindistan vize işlemlerinde zorunlu olan parmak izi taraması için sizi en yakın Hindistan diplomatik temsilciliğine davet edeceğiz. Yetkilimiz parmak izi vereceğiniz randevu gün ve saat bilgisini sizinle paylaşacaktır. Randevu gününüzde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir.

Hindistan Turistik Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dünyanın en fazla nüfusa sahip olan ülkelerinden biri olan Hindistan Devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını 2013 yılından bu yana vizeye tabi tutmuştur. Hindistan Devleti diplomatik yönergesine göre Umumi, Hususi, Servis pasaport sahipleri geçerli bir Hindistan vizesine sahip olmadan ülkeye giriş yapamazlar. Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik pasaport sahipleri ise 90 günü aşmamak kaydıyla Hindistan vize işlemlerinden muaftır.  
Hindistan vize işlemlerinizde yukarıda belirtilen evrak listesi sizin tarafınızdan eksiksiz olarak tamamlanması zorunlu evraklardır. Evraklarınızı Hindistan Büyükelçiliğinin belirlediği yönergeye ne kadar uygun hazırlarsanız işlemlerinizin sorunsuz ve hızlı ilerlemesine o kadar yardımcı olursunuz. Bu nedenle Hindistan turistik vizesi için gerekli evraklarınızı yukarıdaki açıklamaları dikkate alarak hazırlamanızı rica ederiz.
Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Hindistan Konsolosluğu vize birimi ek evrak talep etme hakkına sahiptir.

Hindistan vize başvurularınızda daha fazla bilgi için bizi arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek