Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Macaristan Vizesi

Macaristan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Macaristan Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Macaristan aile veya arkadaş ziyareti vize başvurularınız için hazırlamanız gereken 2024 yılı güncel evrak listesini ve Macaristan’da ikamet eden yakınınızdan temin edeceğiniz davetiyenin özelliklerine sayfamızın devamında yer verilmiştir.

Mesleki durumunuzu, seyahat amacınızı ve seyahat etmeyi planladığınız süreleri yetkililerimizle paylaşmanız durumunda size uygun 2024 güncel evrak listesini ve vize ücret bilgisini tarafınıza e-mail olarak göndermekteyiz. Macaristan vize başvuru evraklarınızı ofisimize kargo ile ulaştırmanız halinde Macaristan aile ziyaret vize işlemlerinizi sizin adınıza başlatmaktayız.

2016 yılından sonra alınmış VIS ibareli bir Schengen vizeniz varsa  bilgilerinizin halen güncel olması durumunda parmak izi prosedürlerine gerek kalmadan hazırladığınız başvuru evraklarını bize Türkiye’nin her bölgesinden kargo, kurye yolu ile gönderebilirsiniz. Bölge sınırlaması olmadan Macaristan aile ziyaret başvurunuzu Türkiye’nin her yerinden tamamlayabilirsiniz. İkamet bölgenize en yakın ofisimize sayfamızın devamında bulunan gerekli evrakları iletmeniz halinde işlemlerinizi başlatmaktayız.

Portekiz, Norveç, Slovenya Vizesi için Başvuru Yapacaklar Dikkat!

Macaristan Konsolosluğu, İstanbul’dan yapılan vize başvurularında anlaşmalı konsolosluk olarak Portekiz, Norveç, Slovenya vize başvurularını da kabul etmektedir. Başvuru sonucunuzun olumlu olması halinde aldığınızı vize, Portekiz, Norveç, Slovenya vizesi değil Macaristan vizesi olacaktır.

Macaristan Aile veya Arkadaş Ziyaret Vizesi İçin Gerekli olan Evraklar

Standart Evraklar
Pasaport

Planlanan seyahat bitiş tarihinden sonra da en az 3 ay geçerliliği olan, son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır. Pasaportunuzda vizelerinizin işlenebilmesi için en az 2 tane karşılıklı boş sayfa olmalıdır. Varsa eski pasaportunuzda son 3 yıl içinde alınmış olan Schengen vize sayfalarının fotokopisi çekilmelidir. Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar için Macaristan seyahati sonrasında 2 ay daha geçerli olan yasal oturma izinleri bulunmalıdır.

Kimliğinizde yapmış olduğunuz herhangi bir değişiklik olması durumunda (evlilikle ya da boşanma ile değişen soyadı vb.) pasaportunuzda var olan bilgiler ile kimliğinizde mevcut olan bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Bilgilerinizin birbiriyle uyuşmaması halinde vize başvurunuz işleme alınmayabilir.

Davetiye
Ziyarete gidilecek kişi tarafından Macaristan Konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe sunulmalıdır. Davetiyede ziyaretin amacı ve hangi tarihler arasında gerçekleşeceği belirtilmeli,  davetiyede davet edilen kişi / kişilerin isimlerinin ve yakınlık dereceleri belirtilmelidir. kişiler evinde kalacaksa evinde kalacağını belirtmelidir. Davetiye ekine oturum kartı - kimlik fotokopisi vize ile kalınıyorsa pasaport - vize fotokopisi, kira kontratı veya tapu eklemelidir Başvuru yapabilmeniz için davetiyelerin 2 adet fotokopisi yeterlidir. Davetiyelerin e-mail veya faks olan fotokopilerini konsolosluk kabul etmektedir. Resmi davetiyelerde davetiyenin orijinalini mutlaka başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Resmi davetiyelerde davetiyenin orijinali başvuru sırasında yanınızda bulunmalıdır.?

Masraf Yazısı
Başvuru sahibinin seyahat masrafları anne, baba veya 3. bir kişi tarafından karşılanıyorsa, sponsor olan kişi seyahat süresince tüm masrafları karşılayacağını belirten bir dilekçe yazmalıdır. Dilekçe, masrafları karşılayan kişinin çalışma ve gelir evrakları, banka hesabı ayrıca dosyaya eklenmelidir.

Macaristan Vize Başvuru Formu
Başvuru formunun tüm bölümleri eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Pasaport sahibi tarafından 37. Madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmalı, 17. maddeye e-posta adresi ile birlikte ev adresi yazılmalıdır. Vize başvuru formunda yazılan cep telefon numarası başvuru sahibine ait olmalı ve doğru bir şekilde yazılmalıdır. Başvuru süreciniz boyunca Macaristan Konsolosluğu tarafından aranmanız durumunda size ulaşılabilmesi için verdiğiniz bilgilerin doğru olması önemlidir.

Macaristan Schengen vize başvuru formunu siyah ve mavi kalemle doldurabilir ya da bilgisayardan doldurup çıktısını alabilirsiniz. Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması durumunda imzasını velisi ya da vasisi atabilir. Seyahat edecek her başvuru sahibi bireysel olarak başvuru formunu doldurulmalıdır.
Biometrik Fotoğraf
Objektiflere bakan, yüzün net bir şekilde göründüğü, son 6 ay içinde çekilmiş olan 2 adet biometrik fotoğraf gereklidir. Fotoğraf arka fonu beyaz olacak şekilde ve 35x45 ölçülerinde olmalıdır. 

Banka Hesap Dökümü
Son 3 aylık hesap dökümünü gösteren, vize başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış olmalıdır. Şahsi ya da şirket banka hesap dökümü imzalı ve kaşeli olmak zorundadır. Banka dökümünüzü internetten almış olsanız bile banka tarafından imzalanmalı ve kaşe vurulmalıdır.

Macaristan’a yapacak olduğunuz aile ziyaretleriniz için kişi başı en az 35.000 TL bakiyeniz olmalıdır.

Seyahat Masrafların Karşılanacağını Gösteren Belgeler
Başvuru evraklarınızın içine seyahatini finanse edecek gücünüz olduğunu kanıtlayan belgeler sunmalısınız. Eğer seyahatinizi sizin adınıza başka bir kişi finanse ediyor ise seyahate sponsor olan kişinin seyahat boyunca masrafları üstlendiğine dair bir dilekçe yazması gerekir. Dilekçe ile birlikte sponsor olan kişinin çalışma ve gelir evrakları, banka hesap dökümü dosyaya eklenmelidir.

Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimlik kartınızın arkalı önlü olmak üzere fotokopisini başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Aile bilgilerinizi içeren ve barkodlu bir şekilde e-devlet internet sitesinden temin edebilirsiniz.

Mesleksel Evraklar

  • -Çalışanlar

Maaş Bordrosu
Firma yetkilileri tarafından imzalanmış, kaşe vurulmuş ve son 3 aya ait olmalıdır.

SGK İşe Giriş Bildirgesi
İşveren tarafından barkodlu bir şekilde verilmelidir. Belge güncel olmak zorundadır.

SGK 4A Hizmet Dökümü
SGK Müdürlüklerinden barkodlu bir şekilde alınmış olmalıdır.

Şirket Evrakları

Son 6 ay içinde alınan faaliyet belgesi
Şirket unvanı ve ortakları açıkça belirtildiği ticaret sicil gazetesi,
Vergi levhası,
Şirket yetkilisinin veya şirket yetkilisinin vekalet verdiği kişinin imza beyanı
İşveren İzin Yazısı:
Çalışan kişinin çalıştığı kurumdan almalıdır. Antetli kağıda basılan izin yazısı, kurum yetkilileri tarafından imzalanmalı ve kaşe vurulmalıdır. Beyan edilen izin yazısında seyahat tarihleri, seyahatin amacı ve seyahat tarihleri arasında çalışan kişinin izinli olacağının belirtilmiş olması gerekir. Dilekçe İngilizce, Türkçe ve Macar dillerinden biri ile yazılabilir.

  • İşverenler için

Dilekçe
Şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği kaşeli ve imzalanmış olmalıdır.

Maaş Bordrosu
Firma yetkilileri tarafından imzalaması gerekir ve son 3 aya ait olmalıdır.

SGK 4B Hizmet Dökümü
SGK Müdürlüklerinden barkodlu, mühürlü  ve imzalı bir şekilde alınmalıdır. Yüksek bakiyeli şirket banka hesabıyla başvuru yapılabilmektedir. Hesapta seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye olmalıdır.         

Faaliyet Belgesi
Faaliyet belgesi, şirketin kayıtlı olduğu odadan temin edilir, güncel olmalıdır.

Ticaret Sicil Gazetesi
Ticaret sicil gazetesi, şirket unvanının, kurucu ve ortakların açıkça belirtilmesi gerekir.

Vergi levhası (güncel olmalıdır)
İmza sirküleri, şirket yetkilisinin veya vekalet verdiği kişinin imzası

Ek Gelir Belgeleri
Araç ve tapu ruhsatları, (varsa) kira gelirleri gibi ek gelir belgelerinin beyan edilmesi gerekir.

  • Öğrenciler

Kişi öğrenim gördüğü kurumdan almalı, onaylı, kaşeli ve imzalı olmalıdır. e-devlet internet sitesinde de alınabilmektedir.

  • Çiftçiler

Kayıtlı olunan ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi, varsa üzerinize kayıtlı olan araç ve tapu ruhsatları ile hayvanların bilgileri beyan edilmelidir.

  • Emekliler

E-devlet şifreniz ile emeklilik belgesi alabilirsiniz. Emekli maaşınızın işlem gördüğü banka hesabından onaylatılmış bir belge de sunabilirsiniz.

  • Freelance Çalışanlar

Freelance çalışan kişiler çalıştıkları şirketlerden yazı alabilir ya da portfolyo sunabilirler. Gelir bilgilerinin yer aldığı belgeler ile birlikte yer aldığı projeler var ise beyan edilmelidir. Eğer sigorta ödemeleri yapılıyorsa mutlaka e-devletten barkodlu sigorta hizmet dökümü alınmalıdır.

  • Avukat, Mühendis, Eczacı, Doktor, Vakıf Üniversitesi Çalışanları

Bağlı bulunduğunuz odalar var ise bu odalardan yazı almalı ve görev kimlik kartınızla gelir dokümanlarınızı beyan etmelisiniz.

  • 18 Yaş Altındakiler

Her başvuru sahibi için form doldurulmalı, kişi eğer reşit değilse imzası velisi ya da vasisi tarafından atılmalıdır. 18 yaşından küçükler anne ya da babadan biri ile seyahat ediyor ise veya anne babadan ayrı başka bir kişi ile seyahat edecekse reşit olmayan kişinin seyahatinin onaylandığını gösteren noter tasdikli muvafakatname alınmalıdır. Çocuğun kimlik fotokopisi dosyaya eklenmelidir. Muvafakatname son 3 ay içinde alınmış olmalıdır daha önce alınmış olanlar geçerli değildir.

Ek Hizmetlerimiz
1.Gidiş dönüş Ulaşım Rezervasyonları

Tercih edilen ulaşım araçlarına ilişkin alınmış olan rezevasyon dökümleriniz ya da satın alınan uçak, otobüs, tren biletleri başvuru dosyanızda bulunmalıdır. Eğer seyahatiniz sadece Macaristan ile sınırlı kalmayacak ise ara geçişlerinizde almış olduğunuz ulaşım belgelerini de başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Ayrıca planlanmış olan Macaristan dışı ara geçişleri açıklayan detaylı bir dilekçe yazmalısınız.

2.Özel araçla seyahat edecekler için
 Seyahatlerini özel araçla (motosiklet, otomobil, karavan vb.) yapmak isteyen başvuru sahipleri seyahat edecekleri aracın ruhsatını, yeşil sigortasını ve uluslararası ehliyet belgesini eklemelidir. Özel araç başka bir kişinin adına kayıtlı ise araç sahibinin onayının olduğunu gösteren, seyahat boyunca kullanım haklarının yolculuk edecek kişiye ait olduğunu kanıtlayan noter onaylı belge sunmalıdır. 

3.Konaklama rezervasyonları
Seyahatinizde boşta gün kalmayacak şekilde konaklama rezervasyonlarınızı yapmış olmalısınız. Birden çok ülkeye seyahat edilmek isteniyorsa gidilen her ülke için konaklama detaylarını Macaristan Konsolosluğuna sunmalısınız. Yapılan konaklama rezervasyonlarında seyahat eden kişinin bilgileri yer almalıdır. Ziyarete gideceğiniz kişinin evinde kalıyorsanız bu evrak bilgisine ihtiyaç duyulmamaktadır. 

4.Seyahat Sağlık Sigortası
Seyahat sürenizi kapsayacak şekilde minimum 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gereklidir.  Tüm schengen ülkeleri için seyahat sağlık sigortası yaptırmanız zorunludur. 

Macaristan Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Macaristan aile ziyaret vize başvuruları seyahat tarihinizden 2 gün önce sonuçlanmaktadır. Bu süre sadece Macaristan vizesi için geçerlidir. Evraklarınızın tam olması halinde bu süre geçerlidir. Eksik ya da hatalı evraklarla başvuru yapmanız durumunda vize sonuçlanma süresi değişiklik gösterebilir. Macaristan aile ziyaret vizenizin sonuçlanmasında yetkili olan  tek merciinin Macaristan Konsolosluğu olduğu unutulmamalıdır. Başvuru sahibinin seyahat tarihine 15 günden daha az bir zaman kalmış ise istisnai durumlar haricinde bu kişilerin vize başvuruları kabul edilmeyebilir. Türkiye ve Macaristan’ın resmi tatil öncesinde yapılan vize başvurularında işlem süresi uzayabilmektedir. Macaristan aile ziyareti için gerekli evrakları hazırladıktan sonra evraklarınızı ofisimize ulaştırın.

Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde pasaportunuzu kargo ile bulunduğunuz yere ulaştırmaktayız.  Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra kontrollerini yapıp herhangi bir hata olması durumunda hemen yetkililerimize bildirmelisiniz. Eğer başvurunuz ret ile sonuçlanmış ise Macaristan Konsolosluğu tarafınıza  vizenizin olumsuz olmasının nedenlerini içeren bir yazı gönderecektir. Tarafınıza bildirim yapılan tarihten itibaren 8 gün içinde hakkınızda verilen vize ret kararına itiraz etme hakkınız vardır. Vize işlem sürecinizde Macaristan Konsolosluğu tarafından arandığınız takdirde bunu temsilcilerimizle paylaşmayı unutmayınız. Başvuru süreciniz ile ilgili merak ettiğiniz her konuyu bilgi@happyturizm.com adresinden sorabilirsiniz.

Macaristan Vizesine Ankara'dan Başvuru Yapacaklar Dikkat!

  • Ankara dan başvuru yapacak başvuru sahiplerinin dosyasına Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği eklemesi gerekmektedir. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği zorunlu bir evraktır.
  • Ankara'dan yapılacak başvurularda davet eden kişinin ev sahibinden onay yazısı talep edilmektedir. Bu yazı dilekçe şeklinde olmalıdır. Dilekçe '' ev sahibi bir dilekçede ..... tarihlerde .... isimli kişi kiracım ....... isimli kişinin ziyaretine gelecektir bilgim ve onayım vardır.'' şeklinde olmalıdır. '
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi Ankara'dan başvuru yapacaklar için zorunlu bir evrak değildir.

UYARILAR

  • Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, Yılbaşı ve Paskalya  öncesi Macaristan Konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı 30 gün öncesinden başvuru yapmanızı öneririz.
  • Macaristan aile ziyaret vize başvurularınızda hatalı ve eksik evraklar işlemleriniz sırasında size zaman kaybı yaşatabilir. Bu yüzden evraklarınızı titizlikle ve eksiksiz olarak hazırlamanızı tavsiye ederiz.
  • Macaristan Schengen aile ziyaret vize başvurunuzda beyan edilmesi  zorunlu olan şirket yazınız ve dilekçenizde özel durumlarınızı, sonraki tarihli seyahat planlarınızı ve ara uçuşlarınızı belirtmeyi unutmayın.
  • Seyahat geçmişlerinizi belgeler ile sunmanız halinde  (önceki pasaport ve son 3 yıl içinde alınmış vizelerin sunulması) uzun süreli vize alma imkânınızı arttırabilir. Macaristan Konsolosluğu önce alınmış vizelerinizin sayısına bağlı olarak uzun süreli vize verebilmektedir.
  • Macaristan Schengen vizeniz onaylandıktan sonra ilk girişinizi Macaristan’a yapmalı ve en uzun konaklama süresini Macaristan'a ayırmalısınız. 

Macaristan aile/arkadaş/akraba ziyareti vize başvurularınızda şahsi durumunuza uygun güncel evrak listesi, başvuru süreci ve 2024 yılı Macaristan vize başvuru ücreti hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek