Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Macaristan Vizesi

Macaristan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Macaristan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Macaristan Ticari Vize başvurunuzda ticari davetiye ve diğer hazırlamanız gereken evrakları, standart evraklar ve mesleksel evraklar başlığı altında, sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz. İyi yolculuklar dileriz.

Ticari vize için gerekli evrakları İstanbul ofisimize kargo ile göndermeniz halinde, Macaristan Vize Başvuru sürecinizi sizin adınıza başlatatmaktayız. Macaristan için parmak izi tarama işlemi İstanbul'daki başvuru merkezinden yapılmaktadır.

İstanbul’dan Portekiz, Norveç, Slovenya Vizesi için Başvuru Yapacakların Dikkatine!

Macaristan Konsolosluğu, İstanbul’dan yapılacak olan başvurularda Portekiz, Norveç, Slovenya vize başvurularını da kabul etmektedir. Alınacak olan vize Portekiz, Norveç, Slovenya vizesi değil Macaristan vizesi olacaktır. Ancak ticari vize başvuru dilekçesi, hangi ülkeye seyahat edilecekse o ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizle iletişime geçerek mesleki durumunuzu ve seyahat amacınızı açıklayın.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yetkililerimiz seyahat amacınıza uygun olarak 2024 yılı Macaristan vizesi için gerekli evraklar ve Macaristan vize başvuru ücreti hakkında bilgi içeren e-postayı tarafınıza gönderecektir.

Macaristan vize başvuruları planlanan seyahat tarihinden ortalama 2 gün önce neticelenmektedir. Macaristan Konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 30 gün önce yapmanızı öneririz.

2016 yılından sonra VIS ibareli bir Schengen vizesi almış iseniz, sistemde kayıtlı güncel parmak iziniz varsa parmak izin vermek zorunda kalmadan evraklarınızı size en yakın ofisimize göndererek vize başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. İstanbul'dan yapılan başvurularda herhangi bir problem yaşamamanız adına parmak izi verme işlemlerinizde operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir.

Macaristan ticari vize Schengen vizesidir. Schengen vize her 6 aylık periyotlarda en fazla 90 gün o bölgede kalma hakkı tanır. Sayfamızın devamında Macaristan’a ticari vize almak için gerekli olan şahsi ve mesleki durumunuza göre evrakları bulabilirsiniz.

Macaristan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Macaristan Schengen Ticari vize başvurularında ibraz etmeniz gereken şirket yazı ve dilekçelerinizde özel durumlarınızı, sonraki seyahatlerinizi ve ara uçuşlarınızı belirtmeyi unutmayın. Seyahat geçmişinizi kanıtlayıcı belgeler sunmanız (son 3 yılda alınmış vizelerin beyanı ve eski pasaportlar) Macaristan’a uzun süreli vize alma şansınızı arttırır. Macaristan Konsolosluğu almış olduğunuz önceki vizelerinizin sayısına bakarak uzun süreli kalış vizesi verebilmektedir.

Macaristan Konsolosluğu seyahatinizin ilk noktası Macaristan olması halinde vizenizi onaylayacaktır. Macaristan Schengen vizeniz onaylandıktan sonra ilk giriş yaptığınız ülke Macaristan olmalıdır. İlk girişinizi Macaristan’a yaptıktan sonra diğer Schengen alanlarına da seyahat etme hakkı kazanmış olursunuz.

Standart Evraklar

  • Davetiye:  Macaristan'da faaliyet gösteren ticari firmadan alınmış, ziyaretin tarihi, sebebi, şirket adres ve telefonlarının belirtildiği, firmanın kaşesi ve yetkilisinin tam ismi ile imzası olan davetiye sunulmalıdır. Macaristan Konsolosluğu davetiyelerin fotokopilerini, e-mail ya da fax yoluyla temin edilmiş davetiyeleri kabul etmektedir. Firma tarafından gönderilen davetiyelerde imzalayan kişinin adı soyadı, firma adres bilgisi, telefon numarası ve e-mail adresi bilgilerinin mutlaka yer alması gerekmektedir.

**Etkinlik ya da üyelik bilgilerini gösteren Macaristan kuruluşları tarafından verilen davet mektubu ya da fuara katılım gerçekleştirilecekse katılım beyanı sunmalıdır. Davetiye, gönderen şirketin antetli kağıdına yazılarak imzalanmalı ve kaşelenmelidir.

  • Pasaport: Öncelikle seyahat dönüşünüzden sonra en az 3 ay daha geçerli olacak bir pasaporta sahip olmalısınız. Bu pasaportun vize işlenebilmesi adına en az 2 boş sayfası olmalıdır. Pasaportunuzun veriliş tarihi de 10 yıldan eski olmamalıdır. Yabancı asıllı olan vatandaşlar için seyahat sonrasında 2 ay daha geçerli olan yasal oturma izni gereklidir. Macaristan Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunurken pasaportun aslını beyan etmek zorundasınız. Kimlik bilgilerinizin yer aldığı pasaportunuzun fotokopisini de hazırlamış olduğunuz evraklar dosyasına eklemelisiniz. Pasaportunuzda işlenmiş olan tüm vize sayfalarının da fotokopisi olmalıdır.

**Kimliğinizde evlilik, boşanma ya da isim değiştirme gibi değişiklikler olması durumunda pasaportun içindeki bilgilerle kimlik bilgilerinizin aynı olmasına özen göstermelisiniz. Bilgilerde farklılık olması durumunda başvuru kabulünüz yapılmayabilir.

  • Schengen Vize Başvuru Formu: Sayfaları tam olarak doldurulmuş olmalı, eksik kalan alan olmaması gerekir. 37. madde ile son sayfadaki imza bölümü başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. 17. Maddeye ev adresiniz ile mail adresinizi birlikte yazmalı Macaristan Konsolosluğu tarafından başvuru sürecinde aranmanız ihtimaline karşı vermiş olduğunuz cep telefon numarası size ait olmalı ve doğru yazılmalıdır. Başvuru sahibinin reşit olmaması durumunda imzaları ebeveynleri atabilir. Macaristan vize başvuru formu mavi ya da siyah kalemle doldurulabilir ya da bilgisayarda doldurulup çıktısı alınabilir.
  • Biometrik Fotoğraf: Evraklarınız için teslim edeceğiniz fotoğraf, biometrik koşullara uygun, arka fon beyaz ve yüzün net olarak göründüğü 2 adet fotoğraf sunulmalıdır.
  • Banka Hesap Dökümü: Son 3 ay içindeki hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü olmalı ve Macaristan vize başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmalıdır. Banka gişe yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır. Başvuru sahibinin hesabında ticari ziyaretleriniz için en az 35.000 TLolmalıdır.
  • Seyahat Masraflarının Nasıl Karşılandığına Dair Belgeler: Macaristan’ a ve diğer Schengen ülkelerine yapacak olduğunuz seyahatlerin masraflarını karşılayabildiğinize dair belgeler sunmalısınız. Seyahat masraflarınızı bir başkasının finanse etmesi durumunda bunu belgelerle kanıtlamalısınız. Sponsor olan kişi bu durumu açıkça anlatan bir dilekçe yazmalı ve  çalışma ve gelir belgelerini, banka hesap dökümünü Macaristan Konsolosluğuna sunmalıdır.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi: Üzerinde kimlik numarası yazılı olan Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınızın fotokopisi gereklidir (Ankara'dan yapılan başvurular için zorunlu değildir.)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Bütün aile  bilgilerini içeren barkodlu Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği e-devlet internet sitesinden alınabilir (Ankara'dan yapılan başvurular için zorunludur.)

Mesleksel Evraklar
Çalışanlar

  • Maaş Bordrosu: Firma yetkilileri tarafından imzalanan, son 3 aya ait ve kaşeli olmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Güncel ve barkodlu olmak üzere işveren tarafından verilmelidir.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden alınmış olmalıdır. Aldığınız evrağın barkodlu olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Şirket Evrakları (evraklar güncel tarihli olmalı)
  • Faaliyet belgesi (son 6 ay içinde alınmalıdır)
  • Şirket unvanı ve ortakları açıkça belirtildiği ticaret sicil gazetesi,
  • Güncel vergi levhası: Şirket yetkilisinin veya şirket yetkilisinin vekalet verdiği kişinin imza beyanı
  • İşveren İzin Yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı kurumdan aldığı, antetli kağıda basılan imzalı ve kaşeli izin yazısıdır. Bu belgede, çalışan kişinin seyahat tarihleriyle birlikte seyahatinin amacı ve o tarihlerde izinli olacağının açıkça belirtilmesi gerekir. Dilekçenin dili İngilizce, Türkçe ve Macarca olabilir.?

İşverenler

  • Maaş Bordrosu: Son 3 ayı gösteren maaş bordrosu firma yetkilileri tarafından imzalı olarak sunulmalıdır.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: Sigorta hizmet dökümünüzü SGK Müdürlüklerinden ve şifreniz ile e-devlet internet sitesinden temin edebilirsiniz. Sigorta hizmet dökümünüzün barkodlu olduğundan emin olun.
  • Şirket Belgeleri: Şirket sahipleri; şirketin ticaret odasına kaydı
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri 

Emekliler  

  • Emeklilik belgenizi e- devlet şifresiniz ile alabilirsiniz. Buna alternatif olarak emeklilik maaşınızın işlem gördüğü banka hesabınızın onaylatılmış bir belgesini sunabilirsiniz.

Çiftçiler

  • Kayıtlı olduğunuz ziraat odasından çiftçilik belgesi almalı eğer varsa üzerinize kayıtlı tapu ve araç ruhsatlar ile üzerinize kayıtlı olan hayvanların bilgileri çiftçilik belgesiyle birlikte beyan edilmelidir.

Freelance çalışanlar

  • Freelance çalışanlar şirketlerinden yazı alabilir, gerekirse sözleşme yapabilir veya portfolyo sunabilirler. Gelir bilgilerini gösteren belgeler ile yer aldığı projeleri beyan ederek ispat etmelidir. Eğer freelance çalışan kişinin sigorta ödemesi yapılıyorsa e-devlet sitesinden mutlaka SGK imzalı döküm veya barkodlu döküm almalıdır.

Avukat, Doktor, Mühendis, Eczacı, Vakıf Üniversitesi Çalışanları

  • Eğer bağlı bulunduğunuz odalar varsa oradan alınacak yazı ile birlikte görev kimlik kartları ve gelir dokümanlarını ibraz etmelidir.

Ek Hizmetlerimiz
Gidiş-dönüş Ulaşım Rezervasyonları

Tercih ettiğiniz ulaşım aracına ilişkin rezervasyonlar ya da satın alındığını gösteren belgeler (otobüs, uçak, tren biletleri) olmalıdır. Birden fazla ülkeye seyahat planlamış iseniz tüm ara geçişlerini açıklayan bir dilekçe yazmalı ve bu geçişlerde kullanacağınız ulaşım dokümanlarınızı dilekçeniz ile birlikte teslim etmelisiniz. Özel bir araç ile seyahat planlayan başvuru sahipleri dosyalarına araç sigortalarını, yeşil sigorta ve ehliyet belgelerini eklemelidir. Eğer araç sahibi ile seyahat edecek kişi aynı değil ise araç sahibinden, kullanım haklarının seyahat eden yolcuya ait olduğunu belirten noter vekaleti alınmalıdır. 

Konaklama Rezervasyonları
Seyahat planınızda eksik gün kalmadan konaklama rezervasyonlarınız yapılmış olmalıdır. Birden fazla ülkeye seyahat planınız var ise seyahatiniz boyunca boş gün kalmayacak şekilde konaklama rezervasyonlarınızı yaptırmış olmalısınız. Yapılan konaklama rezervasyonlarında seyahat eden başvuru sahibinin isminin olması gerekir. Yine talep etmeniz halinde konaklama rezervasyonlarınızı da sizin adınıza yapmaktayız.

Seyahat Sağlık Sigortası
Schengen ülkelerine yapacak olduğunuz seyahatlerde minimum öngörülen ikamet süresini kapsayan 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gereklidir.

Macaristan ticari vize başvuruları, evraklarınızın tam olması halinde seyahat tarihinizden 2 gün öncesinde sonuçlanmaktadır. Bu süre Macaristan Schengen vizeleri için geçerlidir. Türkiye’de yaşayan yabancı asıllı kişiler için bu süre daha uzun olabilir. Belirtilen bu süre Macaristan Konsolosluğu yoğunluklarına göre değişebilmektedir. Planladığınız seyahatinizde başka ülkelere geçmeyi düşünüyorsanız bunu bir dilekçe ile açıkça belirtmeniz gerekir. Yazmış olduğunuz dilekçede ara seyahatinizde tercih ettiğiniz ulaşım belgelerini dosyanıza eklemelisiniz. Başvuru sahibinin seyahatine 15 günden az bir süre kalmış ise bu kişilerin istisnai durumlar haricinde vize başvuruları kabul edilmeyebilir. Macaristan ticari vize sonuçlanma aşamasında tek yetkili mercii Macaristan Konsolosluğudur. Sayfamızda incelemiş olduğunuz Macaristan ticari vize için gerekli evrakları hazırladıktan sonra size en yakın ofisimize ulaştırın, Macaristan ticari vize başvuru sürecini sizin adınıza yönetelim. Vize süreci hakkında soru ve görüşleriniz için lütfen bilgi@happyturizm.com adresiyle iletişime geçiniz.

Macaristan Vizesine Ankara'dan Yapılan Başvurularda Dikkat

Ankara dan başvuru yapacak başvuru sahiplerinin dosyasına Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği eklemesi gerekmektedir. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği zorunlu bir evraktır.
Nüfus Cüzdan Fotokopisi Ankara'dan başvuruda bulunacaklar için ibrazı zorunlu bir evrak değildir.
UYARILAR

  • Türkiye’deki ve Macaristan’daki resmi bayramlar (Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Yılbaşı ve Paskalya) öncesi Macaristan Konsolosluğunun iş yoğunluğu olması sebebiyle önerilen başvuru süresi 30 gündür.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Macaristan Schengen vize başvurularında kullanacakları pasaportlarının geçerlilik süresi en az 90 gün olmalıdır. 
  • Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Kırmızı/Siyah) pasaport hamilleri 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. 
  • Macaristan vize başvurularınızda Macaristan Konsolosluğu satın alınmış otel uçak rezervasyonu istemektedir. 
  • Ticari vize başvurularında beyan edeceğiniz evrakların tümü A4 boyutunda olmalıdır.
  • Ankara Macaristan Büyükelçiliğine direkt olarak başvuruda bulunulabilmektedir. Ancak işlem süresi uzun sürebilmektedir.

Macaristan ticari vize başvurularınızda şahsi durumunuza uygun güncel evrak listesi, başvuru süreci ve 2024 yılı Macaristan Schengen vize başvuru ücreti hakkında detaylı bilgi için bizi 0(312) 419 56 41 arayınız.  Detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresimiz üzerinden de bizlere ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek