Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Macaristan Vizesi

Macaristan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Macaristan Interrail-Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Dünyada gezginlere en çok hitap eden seyahat türü Interrail, her yaştan gezginin uygun fiyatlı olarak Avrupayı gezmesine vesile olmaktadır. Interrail Pass adıyla satın alınan, gün sayısına bağlı olarak Avrupa ülkeleri arasında trenle ve Interrail'ın geçerli olduğu feribotlarla geçiş hakkı tanıyan biletlerin değişik kategorileri bulunmaktadır.

Rotanıza en uygun bileti seçmeniz gereksiz yere fazladan para ödemenizi engelleyecektir. Interrailcıların en çok tercih ettiği rotalardan biri Orta Avrupa’dır. Orta Avrupa gezilecek yerlerin çeşitliliği ile ve Avrupa’daki diğer pek çok ülkeye nazaran daha uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Interrail seyahatiniz Avrupa ülkeleri ile sınırlıysa Schengen vizesi almış olmanız yeterli olacaktır. Schengen vizesi ile tüm diğer Schengen ülkelerini gezebilirsiniz. Ancak Schengen alanına girişinizi gerçekleştireceğiniz ve en uzun konaklama gerçekleştireceğiniz ülkenin Schengen vizesine başvurmalısınız. Tek girişli Schengen vizesi ile yalnızca Schengen ülkeleri arasında geçiş yapılabilir. Schengen’e dahil olmayan ülkelere de gidecekseniz, mutlaka çok girişli (multi entry) Schengen vize talebinde bulunmanız gerekecektir. Schengen vizenizle seyahat edebileceğiniz ülkeler aşağıdaki gibidir:

Schengen’e Üye Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya.

Interrail Vize Başvurusu

Interrail vizesi diye bir şey yoktur. Interrail Avrupa ülkeleri arasında trenle belli bir ücret karşılığında belirli günler sınırsız seyahat hakkı veren göster-geç (pass) bilet türüdür. Interrail yapmak için Schengen vizesi almak gerekmektedir.  Türkiye’den trenle çıkış yapacaksanız Yunanistan’dan sadece geçiş yapacaksanız en uzun süre konaklayacağınız ülkenin vizesini almalısınız.  Türkiye’den uçakla Macaristan’a seyahat edecekseniz Interrail’i Macaristan’dan başlatacaksanız Macaristan turist vizesi almanız gerekecektir. Schengen kurallarına göre vizeyi aldığınız ülkeden Schengen bölgesine giriş yapmanız ve en uzun konaklama süresini o ülkeye ayırmanız gerekmektedir.

Macaristan Interrail Vizesi

Interrail için başvurulacak vize Schengen Vizesi'dir. 1 ülkeden aldığınız vize ile Interrail yapacağınız ülkeleri gezebilirsiniz. Çoğu Schengen ülke konsolosluğundan farklı olarak Macaristan Konsolosluğu vize başvurularında satın alınmış interrail bileti talep etmemektedir. Bu nedenle Macaristan vizesi çıkmadan bilet almak istemeyen pek çok gezgin tarafından tercih edilmektedir.Risk almak istemeyen gezginciler Schengen vizeleri çıktıktan sonra Interrail bileti almaktadırlar. Bunun için en elverişli ülkelerden biri Macaristan’dır. Macaristan Konsolosluğu Interrail ile seyahat edeceklerden satın alınmış bilet talep etmemektedir. 

Interrail biletinizi satın almadan önce Schengen vizenizi almanız faydalı olacaktır.

Interrail bileti, uçak veya otobüs bileti gibi belli tarih ve saati olan bir bilet değildir, limitli satılan bir bilet de değildir. Bu nedenle tükenme gibi bir durum söz konusu değildir.Kişinin tercihine bağlı olarak başlatılabilmektedir. Vize başvurularını değerlendirme ve nihai karara bağlama yetkisi her zaman ülke konsolosluklarına aittir. Konsolosluk vize başvurularını ret ile sonuçlandırabilmektedir. Ret ile sonuçlanan vize başvuru ücretleri iade edilmemektedir. Bu nedenle Interrail biletinizi Schengen vizeniz çıktıktan sonra satın almanız yararınıza olacaktır.

Macaristan’dan Interrail seyahatinizi başlatacaksanız gerekli evraklarda satın alınmış Interrail bileti zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak birçok Schengen ülke konsolosluğu seyahati kanıtlaması için biletin beyan edilmesini talep etmektedir. 

Interrail seyahatleriniz için Macaristan Schengen vize başvurunuz, gerekli evraklar, vize ücreti ve daha fazlası için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek