Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Macaristan Vizesi

Macaristan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Macaristan Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Macaristan Turistik Vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar standart evraklar ve mesleki statünüze uygun evraklar başlığı altında, sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz. İyi yolculuklar dileriz.

İstanbul’dan Portekiz, Norveç, Slovenya Vizesi için Başvuru Yapacakların Dikkatine!

Macaristan Konsolosluğu, İstanbul’dan yapılacak olan başvurularda Portekiz, Norveç, Slovenya vize başvurularını da kabul etmektedir. Alınacak olan vize Portekiz, Norveç, Slovenya vizesi değil Macaristan vizesi olacaktır. Ancak Vize başvuru dilekçesi, hangi ülkeye seyahat edilecekse o ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. 

Macaristan Interrail seyahatleriniz için detaylı bilgiyi 0(312) 419 56 41 hattımıza bağlanarak alabilirsiniz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizle iletişime geçip mesleki durumunuzu ve seyahat amacınızı açıklayın.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yetkililerimiz seyahat amacınıza uygun olarak 2024 yılı güncel Macaristan vizesi için gerekli evraklar ve Macaristan vize başvuru ücreti hakkında bilgi içeren e-postayı tarafınıza gönderecektir.

Macaristan vize başvuruları planlanan seyahat tarihinden ortalama iki gün önce neticelenmektedir. Macaristan Konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı vize başvurunuzu seyahat tarihinize 30 gün kala yapmanızı öneririz.

Hazırlamış olduğunuz evrakları ofisimize gönderin, Macaristan Vize Başvuru sürecinizi sizin adınıza başlatalım. 2016 yılından sonra VIS ibareli bir Schengen vizesi almış iseniz, sistemde kayıtlı güncel parmak iziniz varsa parmak izin vermek zorunda kalmadan evraklarınızı size en yakın ofisimize göndererek vize başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. Şayet sistemde kayıtlı güncel bir parmak iziniz yoksa yetkililerimiz Macaristan Konsolosluğundan sizin adınıza randevu alarak biometri prosedürlerinizi halletmenize yardım edecektir. 

Macaristan Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

  • Pasaport: Seyahat bitiminden sonra 3 ay daha geçerli olan bir pasaporta sahip olmalısınız. Aynı zamanda pasaportunuzun son 10 yıl içinde alınmış olması gerekir. Vizenizin pasaporta işlenebilmesi için en az 2 tane karşılıklı boş sayfa olmalıdır. Son 3 yıl içinde işlenmiş tüm vize sayfalarının fotokopisi çekilerek başvuru evraklarınızın içine koymalısınız. Macaristan Konsolosluğuna pasaportun aslı sunulmalıdır. Değerli başvuru sahipleri, pasaportunuzun sayfalarının yırtık ya da eksik olmadığından emin olun. Eğer herhangi bir problem olduğunu düşünüyorsanız pasaportunuzu vize işlemlerinden önce yenilemeyi unutmayın. Zamanında yenileme işlemleriniz halletmez iseniz vize işlemleriniz seyahat tarihinize yetişmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızda herhangi bir yenileme yapmış iseniz (evlilik, boşanma, isim değiştirme işlemleri) pasaport bilgileriniz ile kimlik bilgilerinizin aynı olduğundan emin olmalısınız. Bilgilerin uyuşmaması halinde vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanma ihtimali olabileceğini unutmayın.
  • Başvuru Formu: Macaristan turistik vize başvurunuz için dolduracak olduğunuz formların eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurulmasına özen göstermelisiniz. Telefon numaralarınızı ve adreslerinizi doğru yazdığınızdan emin olun. Değişmiş olan adres ve numaralarla başvurunuzu yapmayın. Yanlış doldurduğunuzu düşündüğünüz yerler olursa temsilcilerimizle bunu paylaşmaktan çekinmeyin. 37. Madde ile son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresiniz ve e-posta adresinizi birlikte yazmalısınız, verilen cep telefon numarası vize başvuru sahibine ait olmalıdır. Macaristan Konsolosluğu sizden hazırlamış olduğunuz evraklar dışında ek evrak talep edebilir. Cep telefon numaranızın doğru yazılmış olması ve başvuru sahibine ait olması bu yüzden önemlidir. Macaristan vize başvuru formu mavi ve siyah kalemle ya da bilgisayardan doldurulup çıktısı alınabilir. Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması durumunda doldurulan formun altına küçüğün velisi ya da vasisi imza atabilir.
  • Biometrik Fotoğraf: Başvurularınız için güncel olan ve yüzünüzün net olarak çıktığı bir fotoğraf kullanmalısınız. Eğer önceden çekilmiş olan biometrik fotoğrafınız varsa bunun son 6 ayda çekilmiş olmasına dikkat edin. Başvurularınızda 2 adet fotoğraf kullanmanız gerekecektir. Fotoğraflarınız 35x45 mm ölçülerinde çekilmeli ve arka fonu beyaz olmalıdır. 
  • Pasaport ve Nüfus cüzdan fotokopisi: Pasaportunuzun işlenmiş olan tüm sayfalarının fotokopisiyle birlikte nüfus cüzdan fotokopinizi de belgelerinizin arasına eklemeyi unutmayın. (Var ise eski pasaportunuzun son 6 yıl içinde alınmış schengen vize fotokopileri) Çektirmiş olduğunuz fotokopilerde yazıların net olarak çıkmış olmasına ve yırtık, eski sayfalar olmamasına özen gösterin. Nüfus cüzdan fotokopisinin ön ve arka yüzü tek bir sayfada olmasına ve bilgilerinizin okunur olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile ve adres bilgilerini içermeli, Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği mühürlü bir şekilde ve aslı sunulmalıdır. Başvuru sahibinin seyahat masrafları aile bireyleri tarafından karşılanacak ise aralarındaki akrabalık derecesi belirtilmelidir.
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonları ve Hotel Rezervasyonu: Uçak ve diğer ulaşım araçlarıyla yapmış olduğunuz(tren, feribot vs.) rezervasyonlarınızla ülkenize geri döneceğinizi destekleyen belgeler sunmuş olursunuz. Bu da vize değerlendirme aşamasına olumlu katkı sağlar. Konaklama ve uçuş rezervasyon dökümlerinizi evraklarınızın arasına eklemelisiniz. Birden fazla ülkeye giriş yapacak iseniz seyahat dilekçenizde bunu açıklamalı, ara geçiş aktarmalarınızda kullanacağınız tren otobüs bileti gibi dokümanları da başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Kendi araçları ile seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri araç sigortalarını, yeşil sigorta ve ehliyeti ibraz etmelidir. Eğer araç sizin adınıza kayıtlı değil ise kayıtlı olan kişinin onayı sayılan noter vekalet kağıdını Macaristan Konsolosluğuna sunmalısınız. 
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Zorunlu seyahat sağlık sigortanızı minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsayacak şekilde yaptırmalısınız. Tüm schengen ülkeleri için 30.000 euro teminatlı sağlık sigortası yapmanız zorunludur. 
  • Seyahat Masraflarının Nasıl Karşılanacağını Gösteren Evraklar: Seyahatiniz boyunca masraflarınızı kolaylıkla karşılayabilir olduğunuzu belgelerle teyit etmeniz gerekir. Güncel olarak banka hesap dökümünü sunmalı (son 3 aya ait olmalı, gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli) ve sunduğunuz hesap dökümü en fazla 1 hafta önceden bankadan alınmış olmalıdır. Masraflarınızı bir 3. Kişi finanse ediyor ise sponsor olan kişi seyahat boyunca başvuru sahibinin tüm masraflarını karşılayacağını açıkladığı bir dilekçe yazmalıdır. Başvuru dosyanızda masrafları karşılayan kişinin çalışma ve gelir evrakları ile banka hesap dökümü bulunmalıdır.

**Macaristan’a yapılacak turistik seyahatleriniz için kişi başı en az 35.000 TL(karşılığı Euro, dolar cinsinden hesaplanabilir) bakiyeniz olmalıdır.

Mesleksel Evraklar

  • Maaş Bordrosu: Maaş bordronuz son 3 aya ait kaşeli ve imzalanmış olmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından başvuru sahibine verilmiş güncel ve barkodlu olmak zorundadır.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: 4A hizmet dökümünüzü SGK Müdürlüklerinden ya da e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebilirsiniz. Hizmet dökümünüzün barkodlu olması zorunludur.
  • Son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi
  • Şirketin unvan ve ortaklarının açıkça belirtildiği ticaret sicil gazetesi
  • Kapatılan vergi döneminin işlendiği vergi levhası
  • İmza sirküleri (şirket yetkilisinin veya şirket yetkilisi tarafında vekalet verilmiş olan kişinin imza beyannamesi)
  • İşveren İzin Yazısı: Vize başvuru sahibinin çalıştığı yerden aldığı antetli kağıda basılmış,  firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşe vurulmuş olmalıdır. İzin yazısında başvuru sahibinin seyahat tarihleri ve çalışan kişinin bu tarihlerde izinli olacağını gösteren bilgiler yer almalıdır. Yazılan dilekçe Türkçe, İngilizce ya da Macar dilinde yazılmış olabilir.
  • Muvafakatname: 18 yaşından küçük olan kişi için seyahatini anne ya da babasından herhangi biri ile gerçekleştirecek ise veya anne baba haricinde bir 3. Kişi ile seyahat edecek ise seyahat etmesinin onaylandığı anlamına gelen noter tasdikli muvafakatname alınmalıdır. Alınan muvafakatname son 3 ay içinde alınmış olmalıdır ve küçüğün kimlik fotokopisiyle birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

Öğrenciler: Öğrenci belgeniz okuldan alınmalı ve güncel olmalıdır. Öğrenci kartları, öğrenci kartlarının fotokopisi, toplu taşıma araçlarında kullandığınız öğrenci kartı öğrenci belgesi yerine geçmez.

Emekliler: E-devlet sitesinden alınmış bir emeklilik belgesi ya da emeklilik maaşının yattığı banka hesabından onaylatılarak alınmış olması gerekir. Alınan belgelerle emekliliğinizi kanıtlamış olursunuz.

Çiftçiler: Çiftçiler kayıtlı oldukları ziraat odası tarafından verilen çiftçilik belgesini, varsa üzerine kayıtlı olan tapu, araç ruhsatı fotokopisi yine üzerine kayıtlı olan hayvanların bilgilerini, sigorta ödemelerini paylaşmaları gerekmektedir.

Freelance Çalışanlar: Freelance çalışan kişiler şirketlerinden yazı ve evraklarını alabilirler. Gerekirse sözleşme yapabilir ya da portfolyo sunabilirler. Gelir bilgilerini içeren belgelerle birlikte yer aldığı projeleri sunarak ispat etmelidir. Eğer sigorta ödemeleri yapılıyor ise e-devletten  mutlaka SGK imzalı döküm ya da barkodlu döküm almalıdır.

Avukat, Doktor, Mühendis, Eczacı, Vakıf Üniversitesi Çalışanları: Bu tür mesleklere sahip olan vatandaşlar bağlı bulundukları odadan yazı almalı ve görev kimlik kartlarıyla birlikte gelir belgelerini sunmalıdırlar.

Macaristan Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Macaristan Konsolosluğu vize başvuru sürecinizi eksiksiz bir şekilde tamamlamanız halinde seyahat tarihinizden 2 gün önce vize sonuçlarınızı açıklamaktadır. Eğer seyahat süreniz uzun ve başka ülkelere geçiş yapacak iseniz lütfen dilekçe ile ara seyahatlerinizi belirtin ve geçiş yapacak olduğunuz ülkelere seyahat araçlarınızı dosyanıza ekleyin. Türkiye’de ikamet eden yabancı asıllı vatandaşlar için öngörülen süre daha uzun olabilmektedir. Bu süre hem size bağlı bir şekilde hem de Macaristan konsolosluğuna bağlı olarak kısalıp uzayabilmektedir. Eğer evraklarınızı hatalı ve eksik bir şekilde teslim etmişseniz bu durum başvuru sürecinize yansıyacaktır. Eksik evrakların tekrar temin edilme süresi, Macaristan Konsolosluğu yoğunluk durumları gibi etkenler göz önüne alındığında verilmiş olan ortalama süre uzayacaktır. Aynı zamanda Türkiye ve Macaristan resmi tatil günlerinde işlemler biraz daha geç ilerleyebilir. Bu sebeplerle Macaristan turistik vize başvurunuzu 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Sayfamızda incelemiş olduğunuz evrakları hazırlayıp sizlere en yakın başvuru merkezimize ulaştırmanız durumunda Macaristan turistik vize başvurunuzu sizin adınıza tamamlamaktayız. Vizenizin sonuçlanma aşamasında tek yetkili merciinin Macaristan Konsolosluğu olduğunu unutmayın. Macaristan vize işlemleri boyunca desteğe ihtiyaç duyduğunuz her an soru ve görüşlerinizi bilgi@happyturizm.com adresinde bizlere ulaştırabilirsiniz.

UYARILAR!

  • Türkiye’deki ve Macaristan’daki resmi bayramlar (Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Yılbaşı ve Paskalya Bayramı) öncesi Macaristan Konsolosluğunun iş yoğunluğu sebebiyle tavsiye edilen başvuru süresi 30 gündür.
  • Macaristan Schengen vize başvurularınızda eksik evraklar olması işlem süreciniz boyunca size zaman kaybı yaşatacaktır. Bu nedenle evraklarınızı dikkatli bir şekilde doldurmanızı öneririz.
  • Macaristan Schengen turistik vize başvurularında beyan etmeniz gereken şirket yazılarında ve dilekçelerinizde özel durumlarınızı, sonraki seyahatlerinizi ve ara uçuşlarınızı belirtmeyi unutmayın.
  • Seyahat geçmişinizi kanıtlayıcı belgeler sunmanız(son 3 yılda alınmış vizelerin sunulması ve eski pasaportlar) Macaristan’a uzun süreli vize alma şansınızı arttırır. Macaristan Konsolosluğu seyahat geçmişinizi göz önüne alarak uzun süreli Schengen vizesi verebilmektedir.
  • Macaristan Konsolosluğu seyahatinizin esas noktası Macaristan olması halinde vizenizi onaylayacaktır. Macaristan Schengen vizeniz onaylandıktan sonra ilk girişinizi Macaristan’a yapmalısınız. İlk girişinizi Macaristan’a yaptıktan sonra diğer Schengen Bölgelerine de seyahat hakkı kazanmış olursunuz.

Macaristan turistik Schengen vize başvuruları için mesleksel, kişisel durumunuza uygun evrak listesi ve 2024 yılı vize ücretini içeren bilgilendirme e-mailini 0(312) 419 56 41 hattımızı arayarak talep edebilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek