Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Pakistan Vizesi

Pakistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Pakistan Evrak Tasdik İşlemleri

Pakistan evrak tasdik işlemleri Türkiye’deki firmaların veya şahısların belgelerinin ilgili ülkede geçerli ve kullanılabilir olması için ülkesindeki temsilcilikten belgelerin onaylatılması işlemine denir. Belgelerin asılları, noter onaylı çevirili ve Valilik onaylı hali ilgili temsilcilik olarak Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve Fahri Konsolosluklardan işleme alınmaktadır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık tasdik işlemleri için noter onaylı çeviri, Valilik onayı, ilgili temsilcilikten onaylatma ve tarafınıza kargo yapma işlemine kadar tüm süreç e yönetmede yetkili aracı kurumdur. Tüm ülkeler için tasdik işlemleri yapılmaktadır. Her ülkenin tasdik onayı farklıdır bunun için detaylı bilgilere Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Pakistan evrak tasdik yapmak için genellikle ticari sözleşmeler, faturalar, sözleşme veya tüm ticari anlaşmalar için Pakistan Ülkesi ile yapılacak iş birliklerini resmiyete kavuşturma konsolosluk tasdik işlemi ile geçerli sayılmaktadır. Tasdik işlemi Türkiye’deki resmi kurumların onaylarından sonra konsolosluk veya büyükelçilik ’ten işleme alınabilir. Türkiye’den tasdik edilen belgeler Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde geçerli ve kullanılabilir.

Pakistan İslam Cumhuriyet’i tasdik edilecek belgeleri ilk olarak kontrol edilmesi ve fiyat bilgisi alınabilesi açısından Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımıza mail olarak iletmeniz yeterlidir. Belgeler kontrol edilir ve hazırlanması gereken evraklar ve ücret bilgisi verilir. Evraklar incelendikten sonra yapılacak işlemler belirlenir her belge için aynı işlem uygulanmadığı için evrakları öncesinde incelememiz başvuru için sağlıklı bir başlangıç olacaktır.

Pakistan Evrak Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Pakistan evrak tasdik işlemleri ilk olarak belgeleri inceledikten sonra gerekli noter onaylı çeviriler, Valilik onayı, sayfa başı alınacak ücret detayları belirlenir. Evrakların noter onaylı çeviri yapılması zorunlu değildir. Pakistan Konsolosluğu evrak tasdik iki aşamada işleme alınır. Evraklar ticari evrak tasdik veya şahsi evrak tasdik olarak iki statüde işleme alınır. Belgelerin ne amaçla kullanılacağı ve hangi kurumdan alındığına bağlıdır.

Şahsi Evraklar İçin Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Şahsi tasdik işlemleri genellikle Pakistan vatandaşı ile evli olanlar, Pakistan’da birinci derece yakını olanlar veya eğitim görecek kişilerin evraklarının gidecekleri olması resmi onaydır. Türkiye’den gitmeden önce veya gittikten sonra ilgili temsilciliklerden başvurularını yaptırılabilir. Başvuru için kişilerin şahsen gelmeleri veya kurumumuza bir vekâlet vermeleri zorunlu değildir. Tüm başvurular Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız tarafından incelenir ve başvuruya hazır hale getirilir. Şahsi statüye girecek belgeler evlenme cüzdanları, diplomalar, transkriptler, doğum belgeleri, sabıka kaydı gibi kişisel evrakların orada geçerli olması için ön onay alınması gereklidir.

Şahsi Tasdik Başvuru Süreci

Tasdik olacak belgenin öncelikle çevirisi yapılması gereklidir. Pakistan Konsolosluğu/ Büyükelçiliği tasdik olacak belgenin noter onaylı çeviri yapılmasını zorunlu tutmamaktadır. Türkçe olarak tasdik yaptırılabilir ancak belgeler Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde geçerli olması için çeviri yapılmasını önermekteyiz. Çeviri yapılınca noter olması gerekir çünkü Valilik onayı yapılması için noter kaşesi gereklidir. Dolayısıyla tasdik işlemleri için garantili ve Pakistan’da sorun yaşanmaması için mutlaka noter onaylı çeviri yapılmasını önermekteyiz.
Valilik onayı çeviri yapıldığı ilin Valiliğinden yapılmalıdır. İstanbul dışı yapılan noter onaylı çevirileri ilgili valilikten yapılmalıdır. Valilik onayı yapılan belgeleri İstanbul Valiliğinden tekrar onaylatılması gereklidir.
Pakistan tasdik işlemleri hafta içi her gün 10:00-12:00 arasında yapılır.
Sonuçlanma süreleri konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ortalama 1 iş gününde sonuçlanmaktadır.


Ticari Evraklar için Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?  

Ticari evrak tasdik işlemleri belgelerin Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde geçerli ve resmi onaylı olması için buradan yapılacak tüm işlemler Pakistan Başkonsolosluğu veya Ankara Pakistan Büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır. Tasdik olacak evrakların ticari statüsünde sayılması için belgelerin ticari veya maddi değeri olması gereklidir. Bu belgeler genellikle en çok işlem yapılan invoice, sözleşme, vekâletname, tüm iş birlikleri için hazırlanan belgeleri ticari evrak statüsünde sayılacağı için ticari evrak tasdik yapılmaktadır.

Ticari Tasdik Başvuru Süreci

Tasdik yapılmak istenilen belgeyi Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımıza iletildiğinde tasdik işlemi için yapılması gereken bilgiler taraflara iletilir.
Ticari evrak için noter onaylı çeviri işlemleri ve Valilik onayı tamamlanır.
Noter onaylı çevirisi yapılan belgelerin eğer il dışı bir noterden yapıldıysa ilgili ildeki Valilikten onay yapılması gereklidir. İstanbul dışı Valiliklerin onayları yine İstanbul Valiliğine tekrar onaylatılması gereklidir.
Tasdik işlemleri için vekâlet veya yetki yazısı zorunlu değildir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık tasdik işlemlerini işleme alma ve sonuçlandığında teslim alma yetkisine sahiptir.
Pakistan ticari tasdik işlemleri hafta içi her gün 10:00-12:00 arasında yapılır.
Sonuçlanma süreleri konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tasdikler ortalama 1 iş gününde sonuçlanmaktadır.


Pakistan Evrak Tasdik İşlemleri İçin Gerekli Olan Evraklar

Pakistan evrak tasdik işlemleri için Türkiye’den yetkili iki temsilcilik üzerinden başvurular işleme alınır. Bu işlemler için bölge ayrımı kuralı yoktur. Size en yakın temsilcilikten başvuruları işleme aldırabilirsiniz. Başvurular için firma yetkilileri, şahısların kendilerini gelmeleri vs. zorunlu değildir tüm işlemler aracı kurum olarak Happy Turizm Vize - Danışmanlık tarafından tamamlanabilir. Bu işlemleri yapılabilmesi için vekâlet gibi resmi izin yazısı da gerekli değildir.  Başvuru için tüm evrakların asıllarının tarafımıza kargo yapılması işlemleri başlatmanız için yeterli tek adımdır. Diğer tüm işlemleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız sizin adınıza yapacaktır. Evrakların asıllarını veya noter onaylı çevirilerini gönderdiğinizde belgeleriniz incelenir çeviri veya Valilik işlemi olacaksa ilk olarak bunlar yapılır sonrasına Konsolosluktan işleme alınabilir. Çeviri olmayan evraklar valiliğe oynatılabilir ancak çeviri yaptırmadığınız evrakları Pakistan’da kullanırken sorun yaşamamanız için çeviri yapılmasını tavsiye etmekteyiz.

Pakistan Konsolosluğu Evrak Tasdik İşlemleri Hakkında

Pakistan Konsolosluğu evrak tasdik işlemlerinde dil zorunluluğu şartı bulunmamaktadır. Evrakların Pakistan’da kullanılabilir ve geçerli olması için tercihen İngilizce yapılmasını tavsiye ediyoruz. Pakistan resmi dili (Urduca) olaraktan çeviri yaptırabilirsiniz ancak farklı dillerde çevirilerde hata olma olasılığı İngilizceye göre daha yüksek olduğu için İngilizce yaptırılması tasdik süreci ve belgelerin kullanımı açısından daha sağlıklı olacaktır. Pakistan konsolosluğu Türkçe evrakları da kabul eder ancak Türkçe belgelerin Pakistan’da kullanımı zorluk çıkarabileceğinden mutlaka noter onaylı çeviri yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Pakistan Tasdik Ücretleri Ne Kadar?

Pakistan Başkonsolosluğu/ Büyükelçiliği tasdik işlemleri için sayfa başı ücret alır. Her sayfa ayrı olarak değerlendirilir ve her sayfaya tasdik kaşesi ve pulu yapıştırılır. Ödenmesi gereken miktar yine konsolosluk evrakları inceledikten sonra belirlenebilir. Noterden kulaklı belgeler veya seri belgeler ayrı değerlendirilmektedir.

Pakistan Evrak Tasdik Harç Ücretleri:

Ödemeler Döviz cinsinden alınır TL veya başka para birimleri ile başvuru kabul edilmez.
Pakistan evrak tasdik işlemi için belgelerin hazırlanma göre şeklinde belirlenebilir. Karşı taraftan tasdik isteyen kişi ya da firmaların taleplerine göre sayfa başı veya seri evrakların tamamı için tek tasdik yapılabilir. Bu tamamen sizin ve Pakistan’da kullanacağınız yere göre belirlenir.
Noter onaylı çevirililer kurumumuz tarafından yaptırabilir veya kişilerin kendi tercih ettiği noter onaylı tercüme yapan tercümanlık ofislerinden yapılabilir.
Sayfa başı ücret alınır. Tek bir tasdik için ödenecek harç 20 USD’dir.


Pakistan Evrak Tasdik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pakistan evrak tasdik işlemleri için evrakların incelenmesi, fiyat belirlenmesi, evrakların kontrolü ve noter onaylı çeviri işlemleri kurumumuz tarafından tamamlanmaktadır. İlk aşamada için evrakları mail olarak iletilebilir. Sonrasına evrakların asıllarının tarafımıza ulaştırılması gereklidir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus evraklarınızın çeviri işlemleridir. Kurumumuz çeviri işlemleri olarak anlaşmalı noter onaylı tercümanlık ofislerinden teklif alabilir evrakların kelime sayısı ve noter masraflarına göre fiyat bilgisi verilebilir. Veya kendi tercih ettiğiniz tercümanlık ofislerinden evrakların noter onaylı çevrili olarak kargo yoluyla ulaştırabilirsiniz.

Pakistan evrak tasdik işlemleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız ile 0(312) 419 56 41 numaralarla iletişime geçebilir veya bilgi@happyturizm.com adreslerimize mail atabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek