Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Pakistan Vizesi

Pakistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Pakistan Turistik Vize

Pakistan turist vizesi olarak da adlandırılan bu vize kategorisi acente üzerinden alacağınız davetiye şartına bağlı olarak vize onayı vermektedir. Pakistan Büyükelçiliği tarafından tanınmış olan acenteler üzerinden adınıza hazırlanmış davetiye yoluyla diğer evraklarınızla başvuru olanağına sahip olursunuz.

Pakistan Vizesi üzerine uzmanlarımız tarafından hazırlanan bilgilendirme sayfalarımızla; Pakistan vize başvurusu, vize şartları, Pakistan vize başvuru evrakları konusunda bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Pakistan vizesi kaç günde çıkar?, Pakistan Turistik Vize davetiyemi nasıl alırım? Gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Pakistan vizesi başvurusunda bulunacaksanız öncelikle pasaportunuzun geçerliliğinden emin olmanız gerekmektedir. Pakistan vize yetkilileri yıpranmış, eski ve okunaklı olmayan pasaportlara işlem yapmamaktadır. Aynı zamanda seyahatiniz sonrası en az 6 ay geçerli bir pasaportunuzun olması gerekmektedir. 

Pakistan vizesine özel olarak uygulanan bir diğer vize şartı ise aşı kartınızın hazır olmasıdır. Yolculuğunuz boyunca yanınızda olması gereken bu kart sınır görevlisi tarafından Pakistan girişinizde kontrol edilecektir.

Pakistan vize randevu koşulunu istisnai durum olmadan uygulamaktadır. Lakin Konsolosluk sizi mülakata harici olarak çağırabilir ya da ek ve alternatif evrak talep edebilir. 

Pakistan Turistik Vize üzerine uzmanlaşmış danışman kadromuz aracılığıyla vizen kapında uygulamasından faydalanarak, bulunduğunuz noktadan ayrılmadan başvurunuzu yapabilir ve vizenizi alabilirsiniz. 

Pakistan Turistik Vize İşlemleri

Pakistan Turistik Vize İşlemleri Pakistan vizesinin diğer kategorileri ile hemen hemen aynı prosedürü takip etmektedir. Turist vizesi başvurunuzda muhakkak turizm acentesi tarafından hazırlanan bir davetiye dosyanızda bulunması gerekecektir. Alacağınız vize süresine uygun olan acente davetiye örneğine danışmanlarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Türkiye ve Pakistan arasında henüz bir vize muafiyet anlaşması olmadığı için tüm bordo pasaport sahipleri ülkeye vize alarak giriş yapmak zorundadır. Vize muafiyeti kalış süreleri 90 günü aşmamak suretiyle Hususi, Hizmet ve Diplomatik vize sahiplerine tanınmıştır.

Pakistan Turistik vize ile bu ülkeye giriş yapıldığında ülke içinde uygulamanız gereken zorunlu şartları da göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; başvuru sahibi Turistik vize ile ticari faaliyette bulunamaz. Böyle bir durum tespit edildiğinde cezai yaptırım uygulanacak ve hatta bir daha Pakistan vizesi almanız zorlaşacaktır.

Pakistan vizesi maksimum 90 gün konaklamalı verilmektedir. Bu süre aşıldığında başvuru sahibi yine ceza ödemek zorunda kalacaktır. Aynı zamanda ülkeye girişinizde Türkiye İslamabad Büyükelçiliği veya Karaçi Başkonsolosluğu’na giderek ülkede bulunduğunuza yönelik bildirim yapmanız gerekmektedir. Pakistan ziyaretinizde yaşayabileceğiniz hukuksal ya da yasal sorunların çözümlenmesi daha kolay olacaktır.

Pakistan Turistik Vize işlemleri sırasında gerekli olan Seyahat Sağlık Sigortası, Otel Rezervasyonu ve Gidiş-Dönüş Uçak biletlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofislerimizi arayarak yaptırabilirsiniz.

Pakistan Turistik Vize Evrakları

Pakistan vize işlemleri kapsamında kategorinize göre belgeler farklılık gösterecektir. Pakistan Turistik Vize Evrakları kişisel de diğer kategorilerle aynı evrak prensibine sahip olmakla birlikte vize süresi mesleki ve mali evraklarınızda farklılıklar gösterecektir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık  vize uzmanlarımıza ulaşarak şahsınıza özel olarak evrak listenizi edinebilirsiniz.

Pakistan vize evrakları

  • Pasaport: Seyahat sonrasında minimum 6 ay geçerliliği ve en az iki boş sayfası olan pasaport sunulmalı. Varsa eski pasaportların sayfaları da evraklara eklenmelidir. 
  • Pakistan Vize Başvuru Formu: Büyük harflerle doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. İmzanız tüm evraklarda aynı şekilde atılmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Fotoğraf: 2 adet 3.5x4.5 cm ebatlarında renkli, arka fonu beyaz önden çekilmiş fotoğraf dosyada olmalı ve Nüfus cüzdanınızın fotokopisi de pasaportunuzla aynı bilgileri taşımak kaydıyla dosyanıza eklenmelidir. 
  • Davetiye:Tüm kategorilere ait belli bir şekli ve üslubu takip eden davetiyeniz dosyanızda bulunmalıdır. Pakistan Turistik Vize için ise Büyükelçilik tarafından tanımlanan acentelerden alınan davetiye ve yollayan yetkilinin pasaport fotokopisinin de davetiye ile sunulması gerekecektir.
  • Uçak/Otel Rezervasyonu: Başvuru sahibi Pakistan’da kalacağı gün kadar otel rezervasyonu yaptırmalı ve tarihleri görünür şekilde uçuş rezervasyonları ile birlikte dosyasında sunmalıdır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Başvuru sahibi Pakistan seyahatinin tümünü kapsayan ve uluslararası şartlara uyumlu seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Danışmanlarımız size bu konuda yardımcı olacak en uygun ve hesaplı sigortayı size teklif olarak sunacaktır.
  • Banka Hesap Özeti: Pakistan seyahati süresince masraflarını karşılayacak kadar paranın olduğu güncel tarihli şahsınıza ait banka hesabının dökümünüz sunulmalıdır.
  • Vize Talep Dilekçesi: Vize dilekçeniz başvuru formunuz ile örtüşmeli ve diğer evraklarla teyit edilebilir şekilde hazırlanmalıdır.
  • Pakistan vize ücreti dekontu:  Pakistan Turistik Vize Kategorisi üzerinden kalacağınız süre bazında hesaplanarak ödenen vize ücretinizin dekontu dosyanıza eklenecektir.

Pakistan Turistik Vize Mali ve Mesleki Evraklar

  • Şirket Evrakları: İmza Sirküleri, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopileri.
  • Maaş Bordrosu: Son aylara ait borkotlu ya da eski usul imzalı ve kaşeli maaş bordronuz dosyanıza eklenmelidir. 
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü: Çalışan için 4/A İşveren için 4/B hizmet dökümü sunulmalıdır.
  • Ek Gelir Belgeleri: Eğer varsa aidiyetinizi gösteren şirket belgesi, ruhsat, banka hesap cüzdanlarınız ya da tapularınız dosyaya eklenebilecektir.

Öğrenci veya Ev Hanımı için sponsor yazısı yukarıda sunulan evraklara eklenmelidir. Sponsor olan kişi birinci dereceden akraba olmalı ve tüm masrafı kendisinin karşılayacağını taahhüt etmelidir. Aynı başvuru sahibi gibi kişisel ve mali evraklarını mesleki evraklarıyla dosyaya eklemelidir.

Başvuru sahibi Türkiye vatandaşı değilse; mutlaka Türkiye ikametgah belgesini Konsolosluğa sunması gerekecektir.

Pakistan Turistik Vize Başvuru sahibi Pakistan vatandaşı ile evliyse; Pakistanlı eşe ait kimlik belgesinin fotokopisi, Evlilik Cüzdanı, Pakistanlı eşe ait pasaport fotokopisi başvuru dosyasına eklenmelidir.

Pakistan turistik vize evrakları eksiksiz teslim edilmeli ve tüm vize şartlarına uygun şekilde tanzim edilmelidir. Aksi takdirde alacağınız ret cevabı, seyahatinizin gecikmesine ve hatta iptal olmasına sebep olabilir.

Pakistan Turistik Vize Ücreti

Pakistan konsolosluğu vize işlemleriniz için idari harcama adı altında vize ücreti alacaktır. Bu ücret Büyükelçilik resmi sayfasından her sene kamuoyuyla paylaşılır. Pakistan turistik vize ücreti kalacağınız süre, giriş sayınız ya da varsa özel durumunuz sebebiyle değişkenlik gösterebilir.

Pakistan vize ücreti 2024 tarifesi Pakistan Büyükelçiliği sitesinde listelenmiş ve turistik tek girişli kısa süreli vize için 70 Amerikan Doları ücretlendirme tanımlamıştır. Alınan bu ücrete başvuru süresi boyunca yapacağınız diğer harcamalar dahil değildir.

Pakistan vize fiyatları kişisel olarak belirlenir. Giriş çıkış sayınız, kategoriniz, vize süreniz değerlendirilerek belirlenir. Bu sebeple devredilemez. Başvurudan vazgeçtiğinizde ya da alacağınız ret cevabı sonrasında kesinlikle iade edilmez.

Pakistan vize danışmanlık kapsamında şahsınıza özel tüm harcamaları kalem kalem hesaplatarak önceden öngörebilir, sürpriz harcama ile karşılaşmazsınız.
Pakistan vize başvuru formu doldurulasından vizenizin elinize geçme süresine kadar olan tüm süreci iş birliğimizde geçirerek olası tüm aksiliklerden korunur, çıkabilecek aksiliklere karşı çözümleme kabiliyetine sahip deneyime de sahip olursunuz.

Pakistan Turistik vize ücretinizi öğrenmek ve diğer harcamalar hakkında detaylı bilgi almak için lütfen uzmanlarımızla iletişime geçiniz.

Pakistan Turistik Vize Çıkış Süresi

Pakistan Turistik vize çıkış süresi istisnai bir durum olmazsa ortalama 3-5 iş günüdür. Sistem arızası, Türkiye ve Pakistan’ı kapsayan resmi tatiller ya da olsası bir ret durumu süreyi uzatabilir.
Pakistan vize şartlarını tam olarak yerine getiren bir dosya sahibi en az 15 gün önceden başvuru yapabilir. Lakin ülke uzmanlarımız en az 1 ay öncesinden yapılan başvuruların daha sağlıklı olduğunu belirtmektedir. 

Son dönemde yaşanan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci de göstermiştir ki günlük değişimler sebebiyle gecikmeler ve ertelemeler olabilmektedir.
Pakistan vize belgelerinizi sisteme girilmesinden ve hatta seyahat planı yapmadan önce güncel diplomatik haberler hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekecektir. 

Pakistan, vize başvurularında bölge ayrımı yapmamaktadır. Size en yakın başvuru noktasından işlemlerinizi başlatabilir ya da bir telefonla bulunduğunuz yerden ayrılmadan vizen kapında uygulamamızdan faydalanabilirsiniz.

Pakistan Turistik vize çıkış süresi aynı zamanda kişinin evrak hazırlama, dosyasını tamamlama ve sistem kaydını da kapsar. Büyükelçilik tarafından sonuçlanan dosyalarda sisteme giriş süresi baz alınır. Bu sebeple erken başvuru yapmanızı ve olası aksilikler için kendinize zaman tanımanızı öneriyoruz.

Pakistan Vize Reddi

Pakistan vize reddi karşınıza çıkabilecek olası bir durumdur. Ret mektubunuz size ulaştığında evrakınızı bizimle paylaşarak kısa sürede yeni bir başvuru yapabilirsiniz.
Pakistan Turistik Vize kapsamında alınan ret başlıkları genel olarak evraklarınızla ilişkili olacaktır. Elbette ülkede daha önce gösterdiğiniz uyum da önem teşkil etmektedir. Yazımızda bahsettiğimiz gibi kategoriniz dışında hareket sergilemeniz yeni başvurunuzu doğrudan etkileyecektir. 

Turistik vize ile Pakistan’a gidecek olan kişilerin seyahate çıkmadan önce mutlaka sarıhumma, tetanos ve hepatit aşısı yaptırmaları gerekmektedir. Aşı kartınız olmadan ülke girişiniz mümkün olmayabilir. Uçak biletleriniz, otel kayıtlarınız da sınır görevlileri tarafından talep edilebilmektedir. Pasaportunuza ek olarak bu evrakları da yanınızda bulundurmanız sizi güvende tutacaktır.

Pakistan vizesi ne kadar?, Pakistan vizesi gerekli evraklar nelerdir?, Pakistan Vize Reddi aldım ne yapabilirim? Gibi Pakistan vizesine bağlı tüm soru ve sorunlarınız için bizi arayabilirsiniz. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek