Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Pakistan Vizesi

Pakistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Pakistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar (Detaylı)

Pakistan Vizesi İçin  Gerekli Evraklar

Pakistan Vize Başvurusu için bize ulaştırılması gereken evrak listesi

3.5x4.5 cm ölçülerinde beyaz fonlu iki adet fotoğraf,

En az 6 ay geçerliliği olan orijinal pasaport (Pasaportla birlikte ilk sayfanın fotokopisi ve varsa önceki vizelerin fotokopisi birlikte ibraz edilmelidir.)

Yabancı uyruklular için;

Türkiye ikamet izni fotokopisi

Pakistan vatandaşının eşi;

Kimlik belgesinin kopyası ve Pakistanlı eşin pasaportuyla birlikte evlilik cüzdanı sunulmalıdır.

Pakistan aile birleşimi vizesi için başvuru sahibinin geçerli vizesinin bulunması durumunda doğum belgesi ve ebeveynlerin kimliği gibi Pakistan’a bağlılıkları kanıtlayıcı geçerli kanıtlar talep edilmektedir.

Pakistan Vize İşlemleri, Vize Türleri

Pakistan Tek Girişli Ziyaret Vizesi: Bir girişli 3 ay seyahat süresi ve maksimum 90 gün konaklama  hakkı tanımaktadır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

Çok Girişli Ziyaret Vizesi: Bir yıl içinde birden fazla giriş hakkı, 1 yıllık seyahat süresi ve ziyaret başına maksimum 6 ay süreyle konaklama hakkı tanır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

Tek Girişli Ticari Vize: Bir girişli 3 ay seyahat süresi ve maksimum 90 gün konaklama hakkı tanır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

Çoklu Giriş İş Vizesi: 3 yıllık seyahat süresi ve birden fazla kayıt 3 yıl içinde ve en fazla 6 ay ziyaret başına konaklama hakkı tanır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

Pakistan Öğrenci Vizesi: Öğrencinin öğrenim göreceği süreye bağlı olarak prosedürler değişiklik göstermektedir.

Pakistan Çalışma Vizesi: İş anlaşması ve işin süresine göre verilir.

İşlem Süresi: Pakistan'dan onay alınmasından sonra verilir. Pakistan'daki ilgili makamların onay prosedürü en az 2 ay sürmektedir.

Pakistan Transit Vize: İşlem süresi 2-3 gündür.

Pakistan Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pasaport
2 adet 3,5x4,5 cm ölçülerinde fotoğraf
Pakistan’da ticari faaliyet gösteren firmadan alınmış davet mektubu. Yalnızca orijinal mektubun veya orijinal mektubun taranmış kopyasını kabul edilmektedir.
İş Yeri Yazısı:  Çalışanın seyahat tarihleri, çalışan kişinin işe başlama tarihini ve Pakistan’a ziyaret sebebini içermelidir.
Banka Hesap Beyannamesi (Son 6 ay İçerisinde alınmalıdır)


Pakistan Gazeteci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Pasaport
2 adet biyometrik , güncel fotoğraf
Ziyaret amacına ilişkin işverenden gelen mektup.
Pakistan'daki görev ataması tanımını içerir belge.
Pakistan'da ziyaret edilecek yerler ayrıntıları ve tarihler.


Pakistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pakistan'daki bir akademik enstitüye kabul belgesi. Mail çıktısı sunulabilir. (Kabul Mektubu) NOC, Pakistan Hükümeti / Ekonomik İşler Bölümü / Inter Bölgesel Bakanlığı'ndan.
Ülkeden polis izin belgesi - Orijinal
 

MRP Pasaportla Vize Başvurusu;

Makineden okunabilir pasaportla Pakistan vizesine başvurmak için başvuru sahibinin fiziki olarak başvuru servisinde bulunması gerekir. MRP başvurusunun işlenmesi, biyometrik verilerin kaydedilmesini (parmak izi taraması), başvuranın kişisel verilerini alınması prosedürlerini kapsamaktadır.

MRP başvuruları, Ulusal Veritabanı ve Kayıt Kuruluşu (NADRA) tarafından verilen, geçerli bilgisayarlı Ulusal Kimlik Kartı (CNIC) veya Yurtdışı Pakistanlı Ulusal kimlik kartına (NICOP) sahip olmalıdır.

MRP pasaportlu başvuru sahibinin verdiği bilgiler ile NADRA’nın veri tabanındaki bilgilerin uyuşmaması durumunda başvuru sahibinin MRP başvurusunda bulunmadan önce kimlik bilgilerini NICOP’da güncellemesi gerekmektedir.

Güncellenmemiş kimlikle yapılan başvurularda başvuru sahibinin doğum belgesini, geçerli pasaportunu, geçerli vizesini sunması istenebilir.

Evlilik nedeniyle soyadı değişen kadının kimlik bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.

Evlilik nedeniyle bir kadın başvuru sahibinin adının değiştirilmesi durumunda başvuran Evlilik Sertifikası'nda evlilik statüsünü gösteren MRP'ye başvurmadan önce NICOP / CNIC kartını evli bir ada çevirmesini sağlamalıdır.

Makine Tarafından Okunabilir Pasaportun Yenilenmesi, gerekli tüm belgelerle birlikte yeni bir pasaport başvurusu ile aynı prosedürler izlenmelidir. MRP posta veya üçüncü bir kişi aracılığıyla yenilenemez. Başvuru sahibinin şahsen başvuru merkezinde bulunması gerekmektedir.

Pasaportunu Kaybeden Pakistan Vatandaşının İzleyeceği Adımlar

Orijinal ayrıntılı Polis Raporu

Orijinal geçerli CNIC / NICOP / CRC belgeleri fotokopileri ile birlikte sunulmalıdır.

  • Pakistan vize başvuruları 3 iş gününde neticelenmektedir. Pakistan vizesi için seyahat tarihinize en geç 7 iş günü kala başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Pakistan vizeleri ileri bir tarihten başlamamaktadır. Pakistan Konsolosluğu görevlileri tarafından başvuru yaptığınız tarihten itibaren başlatılmaktadır.
  • Pakistan vizesi ile ilgili tüm sorularınız için bilgi@happyturizm.com mail adresimize yazabilir, 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.
  • Pakistan vizesi veya tüm dünya ülkeleri vize işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için bize yazabilir veya arayabilirsiniz.

Pakistan vizesi kalktı mı?

Pakistan vizesi kalkmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus pasaport hamilleri Pakistan vize işlemlerini tamamlamaksızın ülkeye giriş yapamazlar.

Pakistan vize ücreti

Pakistan vize ücreti vize kategorisine göre Pakistan Konsolosluğunun ve Pakistan Büyükelçiliğinin insiyatifinde değişebilmektedir. Pakistan ticari ve Pakistan turistik vize ücretleri birbirinden farklılık gösterir. Aynı zamanda ülkeye yapılan giriş çıkış sayısına ve konaklamayı planladığınız süreye göre de Pakistan vize ücretleri değişiklik göstermektedir.

Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?

Pakistan vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Yetkilimizin e-mail adresinize gönderdiği evrakları eksiksiz ve yönergelere uygun şekilde hazırlayıp göndermeniz halinde vize başvurunuzu tamamlamaktayız.

Bordo pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarının muhtemel Pakistan seyahatleri öncesi Pakistan vizesi almaları gerekmektedir. Pakistan vize işlemleri için yenilenmiş, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve seyahat sonlanma tarihinden sonra e en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport ile vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Yıpranmış ve hasar görmüş pasaportlarla yapılan başvurular işleme alınmamaktadır.

Pakistan Vize Başvurunuzun Ret Alması Halinde Yapılması Gereken Nedir?

Pakistan vize işlemleriniz ret ile sonuçlanabilir. Pakistan Konsolosluğu başvuru evraklarınızı ve seyahat gerekçenizi yetersiz görmesi ile birlikte böyle bir sonuç almanız muhtemeldir. Vize başvuru evraklarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde organize ederek yeniden başvuru yapabilirsiniz. Yeni başvuru yapmanızın önünde herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Pakistan vize reddi durumunda uzman kuruluşlardan bilgi alarak yeni bir başvuru işlemi yapabilirsiniz.

Pakistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Pakistan vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olmak üzere eksiksiz, okunaklı ve büyük harfle doldurulmalıdır. Pakistan vize başvuru formunda verecek olduğunuz bilgilerin vize başvuru evraklarınızda bulunan bilgilerinizi desteklemesine ise özen göstermelidir. Pakistan Konsolosluğunun önceliklerine göre çekilmiş biometrik fotoğrafınızı vize başvuru formunun fotoğraf kutucuğuna yapıştırarak form doldurma işleminizi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca Pakistan Konsolosluğu, Pakistan vize işlemleri evraklarında birbirleriyle aynı olacak şekilde atılmış imzaları dikkate almaktadır. Pakistan vize başvuru evraklarında aynı şekilde atılmış imza kullanmalısınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek