Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Pakistan Vizesi

Pakistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Pakistan Ziyaret Vizesi için Neler Gerekir?

Pakistan akraba ziyareti vizesi ya da Pakistan arkadaş ziyareti vizesi olarak da bilinen bu kategori başvuruları tanıdığınız biri tarafından hazırlanan davetiye sonucunda işleme alınmaktadır. Davetiyeniz resmi kanallardan alınmalı ve davet eden kişinin kimlik ve mesleki bilgileri de dosyanızda bulunmalıdır.

Pakistan vize başvurularının bir diğer zorunluluğu aşı kartınızın hali hazırda yolculuk anında yanınızda olmasıdır. Bölgesel ve iklimsel olarak bazı hastalıklara açık olan Pakistan’a gitmeden önce sarıhumma, tetanos, hepatit aşılarınızı yaptırmanız gerekmektedir. 

Pakistan sınır görevlileri aşı kartınızı ve davetiyenizi görmek isteyecektir. Bu sebeple uçuşunuza ve diğer rezervasyonlarınıza ait belgelerle aşı kartınızı yanınızdan ayırmamalısınız.

Pakistan vizesi uzmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızda ziyaret vizesi kriterleri, başvuru esasları konusunda genel bilgileri bulacaksınız. Pakistan vizesi kaç günde çıkar?, Pakistan aile ziyareti vize dilekçe örneğini nereden alabilirim?, Pakistan vizesi gerekli evraklar nelerdir? Gibi genel soruların cevabını sayfamızdan edinebilir ve diğer sorularınız için , uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. 

Eğer bordo pasaport sahibi iseniz ziyaret vizesi kategorisinden vizenizin onaylanması gerekir. Diğer pasaport sahipleri ise 90 günü aşmamak kaydıyla Pakistan seyahatlerini vizesiz gerçekleştirebilirler.

Pakistan ziyaret vizesi size maksimum 90 günlük konaklama süresi verir. Bu süreyi aşmamanız ve kategoriniz dışında ülkede faaliyet göstermemeniz istenir. Aksi takdirde yasa çiğnemiş sayılır ve cezalandırılırsınız. Bir sonraki vize başvurunuzda da vize reddi alabilirsiniz.

Pakistan Ziyaret Vizesi İşlemleri

Pakistan Ziyaret Vizesi İşlemleri online olarak başvuru yapacaklar için paylaşılan formun doldurulması ile başlar ve dosyanıza bu formu teyit edecek evrakların eklenerek sisteme kaydı ile devam eder.

Pakistan Ziyaret Vizesi başvurunuzu yapmadan önce ziyaret edeceğiniz kişiden onaylı davetiyenizi edinmeniz gerekecektir. Tüm Pakistan Vizesi işlemlerinde zorunlu şart olan bu davetiye talep edilen şekle ve içeriğe sahip olmalıdır. Pakistan davetiye örneği için seyahat amacınıza dair tüm bilgileri danışmanlarımızdan temin edebilirsiniz.

Davetiyenizin alınmasının ardından dolduracağınız form okunaklı, eksiksiz ve evraklarla teyit edilebilir olmalıdır. Aksi takdirde başvurunuz kabul edilmez veya ret cevabı alabilirsiniz.

Pakistan vize işlemleri Ankara’da yer alan Pakistan Büyükelçiliği himayesinde yetkilendirilen Konsolosluk vize merkezleri tarafından yürütülmektedir. Konsolosluklar bölge ayrıcalığı yapmamaktadır. İstisnai bir durum olmadıkça Pakistan Vize Randevu şartını yerine getirmeniz gerekmez.

Ofisinizden ya da evinizden ayrılmadan danışmanlarımızla iletişim kuracağınız bir telefon görüşmesi sonucunda vizen kapında uygulamasından faydalanabilirsiniz. Zamanınız ve merkezlerde harcayacağınız maddi yükümlülüklerden uzak kolayca Pakistan Ziyaret vizesi başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

Pakistan Ziyaret Vizesi İşlemleri adımlarının en önemli kısmı vize evraklarınızın usule ve şartlara uygunluğu ve tam olarak teslimidir. Bu sebeple profesyonel yardım almanız önem arz eder. Çözümleme, olası riskleri asgariye indirme deneyimine sahip bir danışman vizeniz konusunda fayda sağlayacaktır. Aşağıda bilginize sunduğumuz Pakistan vize başvuru evrakları genel bazda talep edilmektedir. Kişiye özel evrak listeniz için lütfen danışmanınızdan bilgi alınız.

Pakistan Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Pakistan ziyaret vizesi gerekli evraklar hemen hemen diğer kategorilerle aynı özellikleri taşımaktadır. Kişisel, mali ve mesleki hayatınızın bir özeti olarak teslim edeceğiniz bu evraklar teyit edilebilir, eksiksiz ve güncel olmalıdır.

Pakistan vize başvuru formu- Formu büyük harflerle doldurmalısınız. 
Pakistan davet mektubu - Pakistan Ziyaret Vizesi işlemi öncesi başvuru sahibinin akrabası ya da arkadaşından davetiye mektubu alınmalıdır. İngilizce dilinde yazılacak olan bu mektupta davet eden kişinin şahsi bilgileri yer almalı ve iletişim açıkça belirtilerek resmi kurumdan onaylatılmalıdır.
Pasaport – Yıpranmamış, okunaklı pasaportunuz ziyaretinizi tamamladıktan sonra en az 6 ay geçerliliği ve 2 boş sayfası olmalıdır.
Fotoğraf ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi- Arka fonu beyaz, güncel tarihli, 3.5x4.5 cm ölçülerinde lekesiz, güncel renkli 2 adet fotoğraf ve pasaportunuzla aynı detaya sahip nüfus cüzdanınızın fotokopisi Pakistan vize evrakları dosyanızda olmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası – Uluslararası şartları karşılayan ve vize sürenizi kapsayan poliçeniz evraklarınıza eklenmelidir.
Uçuş rezervasyon Belgeleri- Gidiş ve dönüş tarihlerinizin net olarak göründüğü belgenizi dosyanıza eklemelisiniz.
Banka Hesap Özeti - Seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar paranızın olduğunun teyididir.  Pakistan vize belgeleri kapsamında banka hesabının dökümü sunulmalıdır. Eğer sponsor ile seyahatinizi planladıysanız aynı maddi yeterlilik ve iş belgeleri sponsor olacak kişi için de geçerli olacaktır.
Vize Talep Dilekçesi- Pakistan Başkonsolosluğu’na hitaben İngilizce çevirisi yapılarak dosyaya eklenmelidir. Çalışılan ya da sahibi olduğunuz veya hali hazırda ortaklığınızın bulunduğu şirketin antetli kağıdına seyahat amacı, süresi eklenerek teslim edilmelidir. Pakistan Ziyaret Vizesi kapsamında Vize Talep Dilekçesi yazımı hakkında bilgi almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Pakistan vize ücreti 2024 Dekontu- 2024 tarifesinde listelenen Pakistan Ziyaret Vizesi kategorisi ücretinin dekontu evraklarınızın arasında olmalıdır. Aksi takdirde işleminiz geçersiz olacaktır.


Pakistan Ziyaret Vizesi Şirket Evrakları

Faaliyet Belgesi, İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopileri başvuru dosyasına eklenmelidir. Şirket sahibi de aynı belgelerden sorumludur. Kamu çalışanı iseniz görev kartınız ve yetkili biriminizden aldığınız yazı ile başvuru yapmalısınız. 
Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz ikametgah belgeniz ek olarak istenecektir. Ayrıca aile fertlerinizden birini ziyaret edecekseniz Pakistan aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar kapsamında aile birliğinizi onayan Tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneğiniz de alternatif olarak istenebilir.

Pakistan ziyaret vizesi gerekli evraklar genel olarak yukarıdaki gibidir. Lakin kişisel durumunuz, seyahat nedeniniz ya da süreniz evrak çeşitliliğinizi etkileyecektir. Kişiye özel evrak listenizi danışmanlarımız aracılığıyla edinebilirsiniz.

Pakistan Vize Ücreti

Pakistan Vize Ücreti kategorisine ve süresine göre farklılık göstermektedir. Pakistan ziyaretçi vizesi için Büyükelçilik tek giriş için 70 ABD Doları listeleme yapmıştır.
Pakistan vize başvurusu anında yapacağınız bu ödeme için vize kullanacağınız süre, giriş/çıkış sayınız ve varsa özel durumunuz etkili olacaktır. Pakistan vize fiyatları belirlemesi Pakistan Büyükelçiliği tarafından yapılarak her yıl listelenir ve kamuoyuyla paylaşılır. Lakin kişiye özel hesaplamanızı yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Pakistan Ziyaret Vizesi ücreti devredilemez ve başvurudan vazgeçtiğinizde ya da ret aldığınızda iade edilmez. Belirttiğimiz vize harcı Konsolosluk nezdinde idari başlık altında alınır. Başvuru süresince ödeyeceğiniz diğer ücretler harici olarak hesaplanmalıdır.

Pakistan Ziyaret Vizesi kaç günde çıkar?

Pakistan Ziyaret vizesi 3-5 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektedir. Ancak bu süre Büyükelçiliğin durumuna göre değişebilir. Yoğun olan başvuru günlerinde ya da  resmi tatiller, sistem arızası, olası ret durumu veya mülakata çağrılma durumunda uzayabilmektedir. 

Pakistan vize danışmanlık hizmeti kapsamında bu süreçler değerlendirilir. Uzmanlarımız en geç 15 gün ve en sağlıklı sonuç için size 1 aylık süreci uygun görmektedir.

Pakistan Vize ücretinizi yanlış kategoriden yatırmanız, önceki seyahatlerini ve hatta seyahat sigortanızın geçersiz poliçeden yapılması sürecinizi uzatacaktır. Vizenizin çıkma süreci aynı zamanda başvuru sahibinin dikkati ve deneyimli olması ile de doğru orantılıdır.

Pakistan Vize Reddi

Pakistan vize şartları tam olarak kabul edilen ve sisteme giriş yapılan dosyalar da ret cevabı alabilir. Pakistan vize reddi almanız durumunda size bir evrakla sebebi bildirilecektir. Sebebinizin çözümlenmesi ve yeniden başvuru yapılması mümkündür. Lakin ücretleriniz iade edilmez ve süreç yeniden başlayacağı için zaman kaybına sebep olabilir.

Profesyonel ve deneyimli bir ekiple Pakistan Ziyaret Vizesi başvuru sürecini takip etmek daha sağlıklı olacaktır. Olası bir ret durumu seyahatinizin ertelenmesi ya da iptaline neden olabilir. Vize başvurusu ciddi bir iştir. Risk almayın. 

Pakistan Vize reddi aldım ne yamalıyım?, Pakistan vizesi ne kadar?, Evraklarımı nasıl hazırlamalıyım? Banka hesabımda ne kadar param olmalı? Uçuş rezervasyon kağıdımı nasıl alırım gibi sorularınızın tümüne danışmanlarımız cevap verecektir. İş birliğimizi Pakistan Ziyaret Vizesi kapsamında kabul etmeniz durumunda bulunduğunuz noktadan hiç ayrılmadan kolayca vizenizi alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek