Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Polonya Cenaze Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Polonya Cenaze Nakli için Hazırlanması Gereken Belgeler

Polonya’ya cenaze gönderebilmek için hazırlanması gereken ilk belge ölüm belgesidir. Ölüm belgesinin alınma yolları ölümün yerine ve şekline göre değişkenlik gösterir.

Uzmanlarımızdan Destek almak isterseniz; Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90 (312) 419 56 41

Polonya’ya nakledilecek cenazenin vefatı doğal olan koşullar nedeniyle olmuş ve evde gerçekleşmiş ise, öncelikle belediyenin aranması gerekir.  Belediye bu görüşmeye istinaden bir doktor göndermektedir. Gelen belediye doktoru yaptığı incelemeler sonucunda herhangi bir sorun görmemesi halinde ölüm belgesini kendisi düzenler ve cenazenin yakınlarına bu belgeyi teslim eder.

Kişi ölmeden önce hastaneye nakledilmiş ve hastanede doğal nedenlerden kaynaklı olarak vefat etmiş ise ölüm belgesini düzenleme görevi hastane doktorlarına ait. Hastane doktorları yaptıkları tetkik ve müdahaleleri de içeren kapsamlı bir ölüm belgesi düzenlerler. Bu belgenin geçerli olabilmesi için görev yapılan kurumdan da onaylanmış olması gerekir. Belge onaylandıktan sonra kullanılabilir hale gelir.

Kişinin ölümü bir kaza ya da saldırı gibi nedenlerle adli bir vaka haline gelmişse ölüm belgesinin alınabilmesi için davayı devralan Cumhuriyet Savcılıklarından destek alınması gerekir. Savcılıklara yapılacak olan yazılı talebin ardından yapılacak değerlendirmenin sonuçlanması ile ölüm belgesi ilgili kişilere teslim edilir. Beden inceleme için adli tıp kurumuna gönderilmiş ise de ölüm belgesini adli tıp kurumunda görev alan uzmanlar düzenlemek durumundadır. Düzenlenen ölüm belgesinde cenaze üzerinde yapılan incelemeler, tespit edilen bulgular ve diğer detaylar kapsamlı şekilde yer alır. Ölüm belgesinin alınmasının ardından sıradaki zorunlu belge olan Formül C için başvuru yapılabilir.

Formül C belgesi, Polonya’ya cenaze gönderebilmek için zorunlu bir belgedir ve bir diğer adı da çok dilli ölüm belgesidir. Uluslararası geçerliliğe sahip olan bu belgenin alınabilmesi için öncesinden ölüm belgesinin alınmış olması gerekir. Formül C belgesini oluşturma yetkisi nüfus müdürlüklerine verilmiştir. Elimizdeki ölüm belgesi ile birlikte en yakındaki nüfus müdürlüğüne gidilerek Formül C belgesi talep edilir. Kurum görevlileri gerekli kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra üzerinde çok detaylı bilgiler barındıran Formül C belgesini teslim ederler. Bu belge üzerinde ölümün yeri ve zaman, vefat eden kişinin kimlik bilgileri, bedende bulaşıcı hastalık bulunup bulunmadığı, otopsi yapılıp yapılmadığı gibi pek çok detay yer alır. Formül C belgesinin alınmasından sonra sıradaki belge olan yol izin belgesi için işlemlere başlanabilir.

Yol izin belgesi cenazenin naklini sağlamak için alınması gereken bir diğer zorunlu belgedir. Bu belgeyi düzenleme yetkisi ise belediyelere verilmiştir. Belediyelere yapılacak olan müracaat ile talep gerçekleştirir ve yol izin belgesi alınabilir.

Polonya’ya cenaze nakledebilmek için alınması gereken son belge ise tahnit raporudur. Tahnit işlemi cenazenin nakile uygun hale getirilme işlemidir. Tahnit raporunun alınabilmesi için öncelik cenazenin yıkanıp temizlenmesi gerekir. Temizlenen cenaze ardından uygun bir örtü ile sarılır.  Bu aşamada benden üzerinden herhangi bir sıvı ya da koku sızıntısı olmaması için titizlikle hareket edilmesi gerekir. Gerekli tedbirler alındıktan sonra beden nakle uygun şekilde ahşap ya da metal bir tabuta yerleştirilir. Tabutun kapaklarının sıkıca kapatılması ve sabitlenmesi şarttır. Beden üzerinde bulaşıcı bir hastalık bulunma ihtimali söz konusu ise tabut kapakları lehim ile desteklenmelidir. Tüm bu aşamalar gerekli gibi tamamlandıktan sonra, tahnit işlemini yapan kurum tarafından tahnit raporu muhatabına teslim edilir.

Son olarak alınan tahnit raporunun ardından Polonya’ya cenaze nakledebilmek için gereken evraklar tamamlanmış olur. Artık gümrükleme işlemine başlanabilir.

Polonya Cenaze Gümrük İşlemleri

Polonya’ya cenaze nakil işlemlerinin son ayağını gümrük işlemleri oluşturur. Cenazenin ülke dışına çıkartabilmesi için gümrük kayıtlarının doğru şekilde tamamlanması gerekir.

Cenaze Polonya’ya havayolu aracılığı ile götürülmek isteniyorsa gümrük kayıt işlemleri havalimanındaki gümrük görevlileri tarafından yapılır. Gümrük görevlilerine elimizdeki belgeleri sunmamız ve refakatçi bilgilerini sunmamız gerekir. Cenaze eğer yanında bir refakatçisi olmadan gönderilecek ise Polonya’ya varışta tabutu teslim alacak olan kişi ya da kişilerin bilgileri verilmelidir. Bu şekilde varış aşamasında gerekli bilgilendirmeler ve teslim süreçleri gerçekleştirilebilir.

Polonya’ya cenazenin karayolu üzerinden gönderilmesi de mümkündür. Bu durumda gümrük kayıt işlemleri için kara sınır kapılarındaki gümrük müdürlüklerimize başvuruda bulunulmalıdır. Gerekli kontrol ve incelemeler yapıldıktan sonra sınırlardan geçişe izin verilecektir. Karayolu üzerinden yapılmak istenen transferlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta belgelerin tercüme edilmesi gerektiğidir. Elimizdeki belgelerin güzergâh üzerinde bulunan ve transit geçiş yapılması gerekecek ülkelerin dillerine göre tercüme edilip, fotokopilerinin bulundurulması gerekir. Bu ülkelerden geçiş yapılırken yapılacak olan gümrük kontrollerinde tercüme edilmiş bu evraklar verilerek sorunsuzca geçiş sağlayabilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek