Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Polonya Turistik Vize Nasıl Alınır?

Polonya Avrupa Birliği üyesi olması sebebiyle kısa süreli vize kategorisinde Schengen vizesi şartlarını uygulamaktadır.  

Polonya turist vizesi olarak da tanımlanan vize kategorisinde uzman danışmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızdan Polonya vizesine dair genel bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Polonya vizesi başvuruları kişisel özelliklerinize, mesleki ve mali durumunuzun içeriğine göre değişkenlik gösterecektir. Polonya Konsolosluğu vize merkezlerinin talep edeceği evraklar da bu doğrultuda çeşitlenecektir. 

Sayfamızda vereceğimiz genel bilgilerin dışında Polonya vize işlemleri, Polonya vize evrakları, Polonya vize fiyatları gibi kişiye özel değişen başvuru şartlarını danışmanlarımızdan öğrenebilir, iş birliğimizde vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Seyahat planınızı yaptıktan hemen sonra bilgilerinizi danışmanlarımız ile paylaşmanız size zaman kazandıracaktır. 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlarımız aracılığıyla yapacağınız başvurularda vizen kapında uygulamasından faydalanarak ofisinizden ya da evinizden ayrılmadan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için danışmanlarımızı arayabilir, ayrıcalıklı uygulamamızla Polonya turistik vizenize kolayca alabilirsiniz.

Daha önce Schengen şartları VIS sisteminde parmak izi kaydınızı daha önce yaptırmadıysanız Polonya vize randevu şartı gereği size tanımlanan gün ve saatte Konsolosluk merkezine giderek kaydı gerçekleştirmeniz gerekecektir. Eğer bu kaydınız yapılmış ise randevu şartını istisnai durumlar dışında gerçekleştirmeniz gerekmeyecektir.

Polonya turistik vize kısa süreli gezileriniz için tanımlanan vize türüdür.Ticari ya da ziyaret konulu seyahatlerinizde lütfen konuyu içeren kategoriden başvuru yapınız. Yanlış kategori üzerinden vize alımı ile Polonya’da bulunmanız sonraki seyahatlerinizi olumsuz etkileyecektir.

Polonya Vize Başvurusu

Polonya vize başvurusu konusunda tek yetkili kurum Polonya Büyükelçiliği ve himayesinde görevli Konsolosluklardır. Başvuru ve değerlendirme konusunda karar veren, araştırmanızı yapan tek resmi mercidir. Sürece hiçbir kurum, firma, kişi dahil olamaz.

Polonya konsoloslukları bölgelendirme sistemi ile çalışmaktadır. Randevu ya da istisnai durumlarda çağırıldığınızda mülakata gitmeniz durumunda bulunmanız gereken adres bölgenizdeki konsolosluktur. Ayrıca dosyanızın sisteme girişi de aynı konsolosluğa yapılacaktır. 

Polonya Büyükelçiliği Ankara İletişim Bilgileri

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 241 Kavaklıdere 06-650 Ankara

Telefon: 0 312 457 20 16

Fax: 0 312 468 83 01

E-mail: ankara.visa@msz.gov.pl

Çalışma Saatleri: Polonya Büyükelçiliği Konsolosluk Ofisi hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.  

Pasaport teslimi: Sonuçlandırılmış pasaportlar hafta içi 13:00-16:30 saatleri arasında teslim edilmektedir.

Polonya Büyükelçiliği Yetki Alanı

Ankara, Konya, Adana, Adıyaman, Antalya, Kırıkkale, Samsun, Ardahan, Niğde, Ağrı, Amasya, Bingöl, Batman, Bilecik, Van, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Muş, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Osmaniye, Rize, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Karaman, Diyarbakır, Aksaray Kars, Kayseri, Şırnak, Kilis, Kırşehir, Mardin, Çankırı, Mersin, Nevşehir, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Bitlis, Trabzon.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Polonya Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri;
 
Adres: Giz 2000 Plaza, Ayazağa Köyü Yolu No: 7, K. 5  34398 Maslak - İstanbul

Tel: +90 212 290 66 30

Fax : +90 212 290 66 32

E-mail: istanbul@msz.gov.pl

Vize Ofisi Çalışma Saati: Hafta içi her gün saat 9:30-12:00 arasında başvuru kabul etmektedir. 

Ulusal vize (D vize) müracaat saatleri: D vize müracaat sahipleri pasaportları her pazartesi 09:30-13:30 saatleri arasında teslim alabilirler.  

Konsolosluk Ofisi Çalışma Saati: Vize birimi haricindeki diğer tüm konsolosluk işlemleri için hafta içi saat 13:30-16:00 saatleri arasında +90 212 290 66 30 telefon numarasını arayarak veya  istanbul@msz.gov.pl adresine mail yazarak Polonya konsolosluk ofisi çalışanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı: Sakarya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa, Bilecik, Muğla,  İstanbul,  İzmit (Kocaeli),  Edirne, Kütahya,   Aydın, Çanakkale, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Kırklareli  illerini kapsamaktadır.

Polonya vize işlemleri sürecinizi size uyumlu olan bölgeden danışmanlarımız ve operasyon ekibimiz ile gerçekleştirmekteyiz. Daha önce verilmiş parmak izi kaydınız sistemde var ise ve bir problem söz konusu değilse tüm başvuru sürecini danışmanlarımız tamamlayacaktır. Tüm işlemlerinizi danışmanlarımız aracılığıyla tamamlayarak hem zamandan hem de ekstra ücretlerden muaf olabilirsiniz.

Polonya, AB’ye bağlı olarak Polonya Schengen üzerinden kısa süreli vize işlemi almasından dolayı ortak bir havuz üzerinden başvurular değerlendirmeye alınmaktadır. Bu sebeple önceki vize uygulamalarınızdaki davranışlarınız da önemlidir. Vize sürenizi geçmeden ülkeden ayrılmış olmanız ve ülke yasalarına saygınız da değerlendirilecek kriterler arasındadır.

Polonya turistik vize başvurunuzu yapmadan önce en uzun konaklayacağınız ülkenin Polonya olacağından emin olmalısınız. Eğer konaklama süreniz başka bir ülkede daha uzun olacaksa o  Schengen ülkesinin vize işlemlerinden başvuru yapmanız yararınıza olacaktır.

Polonya Turistik Vize Evrakları

Polonya Turistik Vize Evrakları kişisel, mesleki ve mali bilgilerin edinilmesine yönelik olarak talep edilmektedir. Formunuzda doldurduğunuz her bilgi teyit evrakı olarak dosyanızda sizden istenecektir. Bu nedenle açık, net, doğru ve teyit edebileceğiniz beyanlarda bulunmanız önemlidir. Aşağıda sıralamasını bulacağınız listeler geneldir, kişisel evrak listenizi temin etmek için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Polonya vizesi gerekli evraklar

Polonya vize başvuru formu – Online olarak temin edeceğiniz formunuz dosyanızın asli belgesidir. Formda yer alan sorular diğer belgelerinizin seyrini belirleyecektir. Bu sebeple açık ve net olunmalıdır. Talep edilen tüm kurallara uyularak doldurulmalıdır. Örnek form için tıklayınız.
Pasaport – Seyahat bitiminde 3 ay daha geçerliliği olan pasaportunuz kimliğinizle aynı bilgileri taşımalıdır. İki sayfası boş olmalı ve varsa eski pasaport fotokopileriniz de dosyaya eklenmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi-Nüfus Kayıt Örneği –Nüfus cüzdanınızda yer alan bilgiler, pasaportunuzla aynı olmalıdır. İkame ve aile fertlerinin açıkça göründüğü tam vukuatlı nüfus kayır örneğiniz başvuru evraklarınızla teslim edilmelidir.
Fotoğraf- Talep edilen ölçü ve özelliklerde fotoğrafınız dosyanızda bulunmalıdır.
Vize Talep Dilekçesi – Seyahat planınız, tarihleriniz, konaklama ve ülke değişikliklerinizin yer aldığı dilekçe özenle yazılarak dosyanıza eklenmelidir. 
Schengen vize ücreti dekontu – Polonya turistik vize kategorinizi ve seyahat sürenizi kapsayan vize ücretiniz banka üzerinden ödenerek dekontu evraklara eklenmelidir. ATM ödeme fişleri geçerli değildir.
Seyahat rezervasyonları- Otel ve seyahat için kullanacağınız tüm uçak, tren gibi taşıt biletlerinin rezerve evrakları tarihleri net görünecek şekilde belgelerinizin arasında olmalıdır.
Banka Hesap Dökümü- Şahsınız adına açılmış, seyahatinizin tüm masraflarının hesabına göre nakit bulunan banka hesap dökümünüz son 3 ayı kapsayacak şekilde alınmalıdır. Bankanızdan alacağınız belge imza ve kaşe taşımalı imza yetkilisinin sirküleri dosyaya eklenmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası- En az 30.000 Euro teminatlı poliçeniz uluslararası seyahat kriterlerine uygun olarak yapılmalı ve tüm ziyaret sürenizi kapsamalıdır.
Muvafakat name- Polonya turistik vize ile yalnız seyahat edecek 18 yaş altındaki çocuklardan noter onaylı aile izni talep edilecektir. Ailenin medeni haline göre evrakta ufak değişiklikler olabilir. Detayları danışmanınızdan öğrenebilirsiniz.
Sponsor evrakları- Eğer seyahatinizin masraflarını bir sponsor aracılığıyla karşılayacaksanız aynı başvuru sahibi gibi evraklarını düzenlemelisiniz. Bir dilekçe ile masrafların kendisi tarafından karşılanacağını sponsor belirtmeli ve dosyada tüm kişisel evraklar bulundurulmalıdır.

Polonya Turistik Vize Mesleki Evraklar

İşveren ve Çalışanlar için

  • Şirket Yazısı – Çalışılan, sahip ya da ortaklığınız olan şirketin bilgilerini içeren kâğıtla Konsolosluğa hitaben yazılan izin mektubu yazılmalıdır. Görev, çalışılan süre ve seyahat süresince izinli olunduğu belirtilmelidir.
  • Güncel Tarihli Şirket Evrakları - Firma faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, firma vergi levhası güncel tarihli olarak Polonya turistik vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Maaş Bordrosu – Son üç aya ait resmi bordronuz dosyanızda bulunmalıdır. Banka üzerinden ödemelerde banka yazısı da istene bilmektedir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi – Çalışanlar için mevcut olan belge temin edilerek dosyaya eklenmelidir.
  • 4A/4B Hizmet Dökümü – Çalışan yada işveren olma durumunuza göre alacağınız hizmet dökümü evraklarınızın arasında bulunmalıdır.
  • Ek Gelir Belgeleri- Varsa tapu, kira geliri evrakı, ruhsat gibi şahsınıza ait gelir ya da aidiyet gösteren evraklar da dosyanızda bulundurulmalıdır.

Devlet memurları için;

  • Görev Belgesi - Kurumda yaptığı görevi bildirir belge.
  • Resmi İzin Belgesi - Başvuru sahibinin çalıştığı kurumdan aldığı izin belgesi
  • Görev Kimlik Kartı Fotokopisi - Çalıştığı kurumdan verilen kurum kimlik kartı fotokopisi

Öğrenciler için

  • Öğrenci belgesi - E-devletten alınmış barkotlu öğrenci belgesi Polonya turistik vize dosyanıza eklenmelidir.

Emekliler için;

  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Emekli maaşının alındığı banka hesabının dökümü  

Çiftçiler için;

  • Çiftçilik  belgesi  - Başvuru sahibinin kayıtlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş ıslak imzalı belge
  • Bağkur Hizmet dökümü-  SGK kurumundan alınmış imzalı belge

Polonya Turistik Vize Evrakları yukarıda genel olarak verilmiştir. Kişisel özelliklerinize ve mesleki durumunuza göre şahsi listenizi danışmanlarımızdan edinebilirsiniz.

Polonya turistik vize ücreti

Polonya turistik vize ücreti seyahat sürenize göre hesaplanarak Polonya Büyükelçiliği’nin belirlediği ölçütler ile sizden talep edilir. 

Polonya vize ücreti 2024 tarifesi Büyükelçilik tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır. Polonya vize ücreti kısa süreli ve tek girişli şartlarında ortalama 80 Euro olarak listelenir. Tercüme, sigorta ve vize alım sürecinde yapacağınız diğer harcamalar bu ücrete dahil değildir.

Başvuru sahibinin vize işlemlerini iptal etmesi veya olası bir ret durumunda bu ücret iade edilmemektedir. Vize işlemlerinin önemle ciddiye alınmasını istememizin sebeplerinden biri de böyle bir durumda maddi ve zamansal kayıpların yaşanmaması adınadır. 

Seyahat sürenizi kapsayan, kişisel özelliklerinize göre yapılan vize harç hesaplamanızı ve ekstra ödeyeceğiniz rakamları danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Polonya vizesi kaç günde çıkar?

Polonya vize şartları tam olarak kabul edilen bir başvuru dosyası için sonuçlanma süresi ortalama 15 iş günüdür.

Polonya vizesi sonuçlanma süresi tamamen Büyükelçilik inisiyatifindedir. Dosyanızdaki olumsuzluklar sürecinizi uzatabilir. Bunun dışında Türkiye ve Polonya resmi tatilleri, diplomatik gelişmeler ya da sıradan bir teknik arıza da sürecinizi uzatabilecektir. 

Ülke uzmanlarımız karşınıza çıkabilecek olumsuzluklara istinaden 1 ay öncesinden başvuru sürecinizi başlatmanızı öneriyor. Polonya turistik vize ücreti ödemenizin yanmaması, vizenizin zamanında elinizde olması için; başvurunuzu, danışmanlarımızın işbirliğinde güvenle ve tüm olumsuzlukların ön görülerek çözümlendiği ayrıcalıklarla gerçekleştirebilirsiniz. Vize almak ciddi iştir, risk almayın.

Polonya Vize Reddi

Polonya vize belgeleri tam, beyanların teyit edilebilir olduğu bir dosya için ret olasılık dışı gibi görünse de karşınıza çıkabilecektir. Polonya vize reddinin söz konusu olduğu durumlar evraklarınız ve daha önce gerçekleştirdiğiniz seyahatlerinizdeki potansiyelinizdir.

Vize aldığınız kategori bazında davranmamanız, vize süreniz dolmadan ülkeden ayrılmamanız ya da evraklarınız yanlış, güncel olmayan bilgiler taşıması vize reddinizin sebeplerini oluşturabilir. 

Polonya turistik vize başvurunuza ret durumunda Konsolosluğun size vereceği evrakla danışmanlarımıza ulaştığınızda konu edilen sorun çözümlenerek yeni başvurunuz yapılacaktır. Ancak ret aldığınız dosyanıza ait ücretler iade edilmeyecek ve sürece baştan başlamanız gerekecektir.

Polonya vize danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında yer alan hukuk birimimizle hem ret hem de başvuru süreciniz hukuksal prosedürden geçirilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu profesyonel ve deneyim sahibi bir ekiple yapıyor olmanız hem belge güvenliğiniz hem de şahsi açıdan zarar görmemeniz açısından önemlidir.

Polonya vizesi ne kadar, Polonya vize başvuru evrakları nelerdir? Olası bir ret durumunda ne yapmalıyım? Gibi başvuru sahibini ilgilendiren tüm soru, sorun ve çözüm arayışlarınız için Polonya turistik vize danışmanlarımız hizmetinizde olacaktır. Ayrıca, vakit kaybı yaşamadan vizen kapında uygulamamızdan faydalanarak evinizden, ofisinizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek