Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Polonya Ticari Vize Nasıl Alınır?

İş ana sebepli, fuar, fizibilite çalışması, görüşme ya da anlaşma için Polonya’yı ziyaret etmek isteyen başvuru sahipleri ticari vize kategorisinden işlemlerini başlatmalıdırlar. 

Polonya Schengen bölgesi kriterlerini uygulamakta ve kısa süreli vize başvurularını aynı havuzda değerlendirmektedir. Ticari vize kategorisinden gerçekleştireceğiniz Polonya ziyaretlerinizde Schengen vizesi standartlarını karşılamanız gerekecektir.

Polonya vizesi ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızdan; Polonya vize başvuru evrakları, Polonya vize fiyatları ve diğer detaylar hakkında genel bilgi edinebileceksiniz. 

Polonya vize başvurusu anında talep edilen evraklar ve yerine getirmeniz istenen şartlar mesleğinize, faaliyet alanınıza ve kişisel durumunuza göre farklılıklar gösterecektir. Sayfamızda edineceğiniz bilgiler genel başvuru esasına göre hazırlanmıştır. Şahsınıza ait özelliklere uygun başvuru detayları için danışmanlarımıza ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, iş insanlarının günlük rutinlerini aksatmadan gerçekleştirebilecekleri vizen kapında uygulamasıyla ticari vize başvurularında büyük kolaylık sağlamaktadır. 

Danışmanlarımıza ulaşacağınız tek bir telefonla başvurunuzu (eğer VIS kaydınız var ise) gerçekleştirebilirsiniz. Vize işlemleriniz tamamlandığında pasaportunuz kuryemiz tarafından şahsınıza iletilecektir.

Daha önce Schengen vizesi şartları kapsamında alınan parmak izi kaydınız yok ise Polonya vize randevu sürecini şahsen yerine getirmeniz gerekecektir. 

Polonya ticari vize kapsamında yapılacak başvurularınızda dikkat edilmesi gereken ana unsurlardan biri de en çok konaklayacağınız ülkenin giriş yapacağınız ülke olma şartıdır. Kısaca, Polonya vize başvurusu yaparak ilk girişinizi Polonya’dan yapacaksanız en çok konaklamayı da bu ülkede yapmak zorundasınız. 

Polonya Vize İşlemleri

Polonya vize işlemleri için başvuru kabulü ve değerlendirmesinde tek yetkili kurum Polonya Büyükelçiliği ve bağlı olan Konsolosluk vize merkezleridir. 
Polonya vize başvurunuzu sisteme girmeden önce seyahat planınızı ve kategorinizi net olarak belirlemeniz gerekmektedir. Turistik vize ile ticari faaliyet gerçekleştiremez ya da ticari vize ile Polonya’da çalışamazsınız. 

Polonya ticari vizesi için gerekli evraklar diğer başvuru dosyalarında olduğu gibi hem iş faaliyet alanı hem de kişisel özelliklerinizle şekillenecektir. Bu nedenle ofislerimize ulaşarak şahsınıza ait evrak listenizi almanız eksiksiz bir dosya oluşturulmasında yardımcı olacaktır. 

Polonya Büyükelçiliği’ne bağlı Konsolosluklar bölge ayırımı yapmaktadır. İkame ettiğiniz şehrin ilgili konsolosluğu tarafından başvurunuz alınacak ve sonuçlandırılacaktır. Eğer VIS kaydınız yani parmak iziniz henüz sistemde yok ise yine size tanımlanan Konsolosluk aracılığıyla işleminizi gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Polonya Büyükelçiliği Ankara İletişim Bilgileri

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 241 Kavaklıdere 06-650 Ankara

Telefon:  0 312 457 20 16

Fax: 0312 468 83 01

E-mail: ankara.visa@msz.gov.pl

Çalışma Saatleri: Polonya Büyükelçiliği Konsolosluk Ofisi hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.  

Pasaport teslimi: Sonuçlandırılmış pasaportlar hafta içi 13:00-16:30 saatleri arasında teslim edilmektedir.

Polonya Büyükelçiliği Yetki Alanı

Ankara, Konya, Adana, Adıyaman, Antalya, Kırıkkale, Samsun, Ardahan, Niğde, Ağrı, Amasya, Bingöl, Batman, Bilecik, Van, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Muş, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Osmaniye, Rize, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Karaman, Diyarbakır, Aksaray Kars, Kayseri, Şırnak, Kilis, Kırşehir, Mardin, Çankırı, Mersin, Nevşehir, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Bitlis, Trabzon.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Polonya Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri;
 
Adres: Giz 2000 Plaza, Ayazağa Köyü Yolu No: 7, K. 5  34398 Maslak - İstanbul

Tel: +90 212 290 66 30

Fax : +90 212 290 66 32

E-mail: istanbul@msz.gov.pl

Vize Ofisi Çalışma Saati: Hafta içi her gün saat 9:30-12:00 arasında başvuru kabul etmektedir. 

Ulusal vize (D vize) müracaat saatleri: D vize müracaat sahipleri pasaportları her pazartesi 09:30-13:30 saatleri arasında teslim alabilirler.  

Konsolosluk Ofisi Çalışma Saati: Vize birimi haricindeki diğer tüm konsolosluk işlemleri için hafta içi saat 13:30-16:00 saatleri arasında +90 212 290 66 30 telefon numarasını arayarak veya  istanbul@msz.gov.pl adresine mail yazarak Polonya konsolosluk ofisi çalışanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı:  Sakarya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa, Bilecik, Muğla,  İstanbul,  İzmit (Kocaeli),  Edirne, Kütahya,   Aydın, Çanakkale, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Kırklareli  illerini kapsamaktadır.

Polonya Büyükelçiliği bordo pasaport sahiplerine vize alımını şart koşmaktadır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaporta sahip kişiler, yasal süreleri ihlal etmemek şartıyla 6 aylık süreçte maksimum 3 ay vizesiz olarak Polonya’yı ziyaret edebilirler. Eğer ziyaretinizi gerçekleştireceğiniz zaman dilimini karşılayan geçerli Schengen vizeniz var ise Polonya’ya seyahatinizi yeniden başvuru yapmaksızın gerçekleştirebilirsiniz.

Polonya vize işlemleri sırasında evraklarınız tam olsa dahi ek ya da alternatif evrak talep edilebilir ya da mülakata çağrılabilirsiniz. İş birliğimizden faydalandığınızda operasyon ekibimiz sizlere eşlik ederek sürecin kolaylıkla atlatılmasında yardımcı olacaklardır.

Polonya Ticari Vize Evrakları

Polonya ticari vize evrakları kişisel, mali ve mesleki olarak üç ayrı grupta hazırlanmaktadır. Ticari vize evraklarında özellikle dikkat edilmesi gereken iş faaliyetleriniz ve ziyaret sebebinizin doğru aktarılmasıdır. Bu sebeple aşağıda listelediğimiz evrakları genel olarak kabul ederek işinize ve şahsınıza özel listeyi danışmanınızdan edininiz.

Polonya ticari vize gerekli evraklar

Polonya vize başvuru formu – Online olarak temin edeceğiniz formunuz dosyanızın ana evrakıdır. Formda verdiğiniz cevaplar diğer belgelerinizin listesini belirleyecektir. Bu sebeple açık beyanlarda bulunmalı ve teyit edilebilir bilgi verilmelidir.
Pasaport – Seyahat bitiminde 3 ay daha geçerliliği olan pasaportunuz kimliğinizle aynı bilgileri taşımalıdır. İki sayfası boş olmalı ve varsa eski pasaport fotokopileriniz de dosyaya eklenmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi-Nüfus Kayıt Örneği– İkame adresiniz ve aile fertlerinizin açıkça göründüğü tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz Polonya ticari vize evraklarınızla teslim edilmelidir.
Fotoğraf- Talep edilen özelliklerde biometrik fotoğrafınız dosyanızda bulunmalıdır. Fotoğraf özellikleri için tıklayınız.
Vize Talep Dilekçesi – Seyahat planınız, tarihleriniz, konaklama ve ülke değişikliklerinizin yer aldığı dilekçe özenle yazılarak dosyanıza eklenmelidir. 
Schengen vize ücreti dekontu – Polonya vize ücreti olarak da talep edilen ücretiniz ilgili bankaya reel ya da online olarak ödenmeli ve dekontu dosyaya eklenmelidir. ATM bilgi fişleri kabul edilmemektedir.
Seyahat rezervasyonları- İş ziyaretinizde konaklayacağınız otel ve seyahat için kullanacağınız tüm taşıt biletlerinin rezerve evrakları tarihleri net görünecek şekilde dosyanızda olmalıdır.
Banka Hesap Dökümü- Kişisel olarak açılmış, seyahatinizin tüm masraflarının hesabına göre nakit bulunan hesap dökümünüz son 3 ayı kapsayacak şekilde bankadan imza ve kaşeli olarak alınmalıdır. Banka imza yetkilisinin imza sirküleri dosyaya eklenmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası- Minimum 30.000 Euro teminatlı poliçeniz uluslararası seyahat şartlarına uygun olarak yapılmalı ve tüm seyahat sürenizi kapsamalıdır.

Polonya Ticari Vize Mesleki Evraklar

Davetiye – Polonya’da mevcut olan bir firma tarafından davet ediliyorsanız bu firmaya ait bilgilerin yer aldığı resmi evrak adınıza hazırlanmalıdır. Yetkili olarak gösterilen kişiye ait kişisel evraklar da dosyanıza eklenmelidir. Polonya ticari vize davetiye örneği için danışmanlarımızla iletişime geçiniz.
Şirket Yazısı – Çalışılan, sahip ya da ortaklığınız olan şirketin bilgilerini içeren kâğıtla Konsolosluğa hitaben yazılan izin mektubu yazılmalıdır. Görev, çalışılan süre ve seyahat süresince izinli olunduğu belirtilmelidir.
Güncel Tarihli Şirket Evrakları - Firma faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, firma vergi levhası güncel tarihli olarak Polonya vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
Maaş Bordrosu – Son üç aya ait resmi bordronuz dosyanızda bulunmalıdır. Banka üzerinden ödemelerde banka yazısı da istene bilmektedir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi – Çalışanlar için mevcut olan belge temin edilerek dosyaya eklenmelidir.
4A/4B Hizmet Dökümü – Çalışan ya da işveren olma durumunuza göre alacağınız hizmet dökümü Polonya vize belgeleri arasında bulunmalıdır.
Ek Gelir Belgeleri- Varsa tapu, kira geliri evrakı, ruhsat gibi şahsınıza ait gelir ya da aidiyet gösteren evraklar da dosyanızda bulundurulmalıdır.

Polonya Ticari Vize Evrakları ilk başta da değindiğimiz gibi faaliyet gösterdiğiniz iş alanınıza ve şahsi mesleki durumunuza göre değişim gösterecektir. Bu sebeple kişisel listenizi danışmanınızdan alarak başvuru sürecinize devam etmeniz daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Polonya vize ücreti 2024

Polonya vize ücreti 2024 tarifesi listelenerek Büyükelçilik web adresi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Her ne kadar listede belirtilen ücretler net görünse de başvurunuzun özellikleri sebebiyle kişisel hesaplamanızda değişiklikler ortaya çıkabilir.

Polonya vizesi ne kadar?

Sorunuza cevabımız; kısa süreli tek girişli standart özelliklerde bir başvuru için ortalama 80 Euro olacaktır. Seyahat sağlık sigortası, tercüme ücretleri gibi ekstra ücretler bu rakama dahil değildir. 

Polonya ticari vize için ödeyeceğiniz bu rakam olası bir ret durumunda ya da başvurunuzdan vaz geçmeniz durumunda iade edilmeyecektir. Bu sebeple başvurunuzu yaparken özenli olmanız ve belirtilen vize şartlarını adım adım karşılamanız gerekecektir. 

Kişisel vize harç ücretinizi ve vize işlemleriniz süresince ödeyeceğiniz diğer ücretleri danışmanlarımızı arayarak öğrenebilirsiniz.

Polonya vizesi kaç günde çıkar?

Polonya konsolosluğu vize merkezi vize başvurunuzu sisteme aldıktan sonra ortalama 15 iş günüdür.

Polonya ve Türkiye resmi tatilleri, olası sistem arızalı, güncel diplomatik gelişmeler hesaba katılmalıdır. Dönemsel olarak yoğunluk da başvurunuzun sonucunun gecikmesine neden olabilir. 

Ülke uzmanlarımız olası bir ret durumunu ya da alternatif evrak isteği veya mülakata çağırılma gibi istisnai durumları da hesaba katarak, 1 ay öncesinden başvurunuzu sisteme vermeyi önermektedir.

Polonya Vize Reddi

Polonya vize şartları tam bir dosya dahi ret alabilir. Polonya vize reddi başlıkları genel olarak başvuru sahibinin detay olarak fark etmeyeceği evrak eksikliği, beyan yanlışlığı ya da açık olmama sebepleri ile meydana gelir. Aynı zamanda daha önceki seyahatleriniz de vize reddi almanızda etken unsurdur.

Profesyonel yardım alarak vize başvurunuzu gerçekleştirmeniz bu sebeple önemlidir. Başvuru yaptığınız ülkenin yasa, kural, uygulama ve incelemedeki kriterlerine hakim olmalı, güncel değişiklikleri an be an takip ediyor olmalısınız. Vize başvurusu ciddi bir iştir, risk almayın.

Polonya vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak vize ret mektubunuzu danışmanlarımızla paylaştığınızda ret getiren ana sorununuz çözümlenerek kısa sürede yeni başvurunuz gerçekleştirilecektir.

Polonya ticari davetiye örneğine nasıl ulaşırım?, Polonya vize evrakları listemde neler olmalı?, Polonya vize reddi belgemdeki sorunumu nasıl çözerim?, Polonya vizesi gerekli evraklar için güncel tarihleri nasıl belirlerim? Gibi tüm detay sorularınız için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz. İş birliğimizi kabul ederek vizenizi asgari riskle alabilir, hem zamandan hem de olasılık dışı harcamalardan tasarruf sağlayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek