Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Polonya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya akraba ziyareti vizesi ve Polonya arkadaş ziyareti vizesi olarak da adlandırılan vize türünde başvurularınız Scengen vizesi olarak işleme alınmaktadır.

Polonya Schengen bölgesi vize kararlarını uygulamakta ve kısa süreli vize değerlendirmelerini aynı havuzda toplamaktadır. Polonya ziyaretlerinizde Schengen kararlarını ve standartlarını taşımanız gerekecektir.

Polonya vizesi ülke uzmanları tarafından hazırlanan yazımızla; Polonya vize başvuru evrakları, Polonya vize fiyatları, genel vize şartları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Polonya vize işlemleri süresince istenecek belgeler ve yerine getirmeniz gerekenler kişisel durumunuza, mesleğinize göre çeşitlilik gösterecektir. Kişisel özelliklerinizi karşılayan bir başvuruda gereken evraklar değişeceğinden dolayı danışmanlarımızdan evrak listenizi alarak işlemlerinize başlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, başvuru sahiplerinin gün içindeki rutinlerini aksatmadan gerçekleştirebilecekleri vizen kapında uygulamasıyla ziyaret vizesi  başvurularında büyük kolaylık sağlamaktadır. 

İş birliğimizle Polonya vizesi şartlarına uygun başvurunuzu evinizden ya da ofisinizden ayrılmadan başlatabilir VIS kaydınız var ise tüm işlemleri uzaktan takiple gerçekleştirebilirsiniz. Müşteri hizmetleri numaralarımızdan ve canlı destek sevisinden danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Schengen vizesi şartları kapsamında daha önce Konsolosluk tarafından alınmış parmak izi kaydınız yok ise Polonya vize randevu işlemini de şahsen yerine getirmeniz gerekecektir. 

Polonya ziyaret vizesi kapsamında yapılacak başvurularınızda en çok konaklayacağınız ülkenin Polonya olması gerekmektedir. Aksi takdirde vize başvurunuz ret alabilir. Bu nedenle eğer farklı ülkelerde de konaklayacaksanız en uzun süreli kalacağınız ülke üzerinden vize başvurusu yapmalısınız.

Polonya Vize İşlemleri

Polonya vize işlemleri için başvurunuzun sisteme girişi ve incelenmesinde tek yetkili kurum Polonya Büyükelçiliği ve bağlı olan Konsolosluk merkezleridir. 
Polonya vize başvurusu için harekete geçmeden önce kategorinizi seyahat amacınıza göre belirlemeli ve sürenizi netleştirmelisiniz.

Polonya ziyaret vizesi için gerekli belgelerin içinde muhakkak olması gereken evraklardan biri de sizi davet eden kişi tarafından resmi kurumdan alınacak davetiyedir. Polonya davetiye örneği için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Polonya vize başvuru evrakları sizi kişisel, mesleki ve mali olarak tanımlamalıdır. Tüm evraklarınız eksiksiz olarak dosyada yer almalı ve başvuru formunda belirttiğiniz beyanlar belge ile teyit edilebilir nitelikte olmalıdır. Vize işlem dosyasına koyacağınız her belge seyahat tarihinizden en fazla 3 ay önce alınmalıdır. Bazı durumlarda bu süre daha da kısalabilir. Polonya vizesine dair son güncellemeleri danışmanınızdan öğrenebilirsiniz.

Polonya Büyükelçiliği ve Konsolosluklar bölge ayırımı yaparak işlemleri almaktadır. Yaşadığınız şehre tanımlanan konsolosluk aracılığıyla işlemleriniz yapılacaktır.

Polonya Büyükelçiliği Ankara

Polonya Büyükelçiliği Ankara İletişim Bilgileri

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 241 Kavaklıdere 06-650 Ankara

Telefon: 0 312 457 20 16

Fax: 0 312 468 83 01

E-mail: ankara.visa@msz.gov.pl

Çalışma Saatleri: Polonya Büyükelçiliği Konsolosluk Ofisi hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.  

Pasaport teslimi: Sonuçlandırılmış pasaportlar hafta içi 13:00-16:30 saatleri arasında teslim edilmektedir.

Polonya Büyükelçiliği Yetki Alanı

Ankara, Konya, Adana, Adıyaman, Antalya, Kırıkkale, Samsun, Ardahan, Niğde, Ağrı, Amasya, Bingöl, Batman, Bilecik, Van, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Muş, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Osmaniye, Rize, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Karaman, Diyarbakır, Aksaray Kars, Kayseri, Şırnak, Kilis, Kırşehir, Mardin, Çankırı, Mersin, Nevşehir, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Bitlis, Trabzon.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Polonya Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri;
 
Adres: Giz 2000 Plaza, Ayazağa Köyü Yolu No: 7, K. 5  34398 Maslak - İstanbul

Tel: +90 212 290 66 30

Fax : +90 212 290 66 32

E-mail: istanbul@msz.gov.pl

Vize Ofisi Çalışma Saati: Hafta içi her gün saat 9:30-12:00 arasında başvuru kabul etmektedir. 

Ulusal vize (D vize) müracaat saatleri: D vize müracaat sahipleri pasaportları her pazartesi 09:30-13:30 saatleri arasında teslim alabilirler.  

Konsolosluk Ofisi Çalışma Saati: Vize birimi haricindeki diğer tüm konsolosluk işlemleri için hafta içi saat 13:30-16:00 saatleri arasında +90 212 290 66 30 telefon numarasını arayarak veya  istanbul@msz.gov.pl adresine mail yazarak Polonya konsolosluk ofisi çalışanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı: Sakarya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa, Bilecik, Muğla,  İstanbul,  İzmit (Kocaeli),  Edirne, Kütahya,   Aydın, Çanakkale, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Kırklareli  illerini kapsamaktadır.

Polonya Büyükelçiliği Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olanlar için 6 aylık süre zarfında 3 aylık konaklama için vize zorunluluğu koşmamaktadır. Bordo pasaport sahipleri ise geçerli bir vize ile Polonya’ya seyahat edebilirler.

Polonya vize işlemleri sırasında talep edilen genel evraklarınız tam olsa bile ek ya da alternatif evrak istenebilir ya da konsolosluk merkezine mülakata çağrıla bilirsiniz. İş birliğimizden faydalanırsanız operasyon ekibimiz sizlere eşlik edecek, sürecin kolaylıkla atlatılmasında sizlere yardımcı olacaktır.

Polonya Ziyaret Vizesi Evrakları

Polonya ziyaret vizesi evrakları başvuru sahibinin kişisel, mesleki ve mali bilgilerini içermesinin yanında ülkenize geri döneceğinizi teyit eden belgeler bütünüdür. Evraklarınız sizin Türkiye bağlantınızı onar, seyahate yetecek mali gücü neren bulduğunuzu özetler ve iyi niyetinizi betimler.

Kısacası evraklarınızın bütünü dosyanıza incelikle hazırlanarak eklenmelidir. Sizin önemsemediğiniz küçük bir ayrıntı ret sebebi olarak karşınıza çıkabilir. Bu sebeple profesyonel hizmet almak önem arz eder.

Polonya vize evrakları

  • Polonya vize başvuru formu - Schengen vize başvuru formlarını İngilizce, Lehçe ya da Türkçe dillerinde doldurabilirsiniz. Vize Başvuru formunu hazırlarken Schengen yetkililerimizden teknik destek alabilirsiniz.
  • Pasaport - Polonya ziyaret vizesi işlemlerinde kullanacağınız pasaport geçerli olmalı, en az iki sayfası boş olmalıdır. Polonya seyahatiniz bittikten sonra pasaportunuzun geçerliliği 3 ay daha devam ediyor olmalıdır. Varsa eski pasaportlarınız vizenizin basıldığı sayfalarla kopyalanarak dosyaya eklenmelidir.
  • Biometrik fotoğraf – Yeni ve güncel durumunuzu gösteren fotoğrafınız dosyanızda yer almalıdır.
  • Polonya davet mektubu - Polonya’da ziyaret edeceğiniz kişi  tarafından alınacak mektup, Polonya resmi makamlarından alınmış, ıslak imzalı ve kaşe onaylı olmalıdır. Polonya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar içinde davet eden akrabanızın da Nüfus kayıt örneğinizde görünmesi gerekir.
  • Kimlik kartı fotokopisi - Vukuatlı nüfus kayıt örneği – Nüfus kimliğiniz pasaportunuzla aynı bilgileri taşımalı ve nüfus kayıt örneğinizde ikametgah adresiniz, aile fertleriniz açıkça görünmelidir.
  • Seyahat sağlık sigortası – Minimum 30.000 Euro teminatlı poliçeniz uluslararası seyahat şartlarını taşımalı tüm ziyaret sürenizi kapsamalıdır. Polonya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar dosyanızda muhakkak bulunması gereken evraklardandır.
  • Uçak/Otel rezervasyonlarınız – Rezervasyonlarınız tarihleri net olarak belli olacak şekilde görünmeli ve eğer gidiş gelişiniz haricinde ülke değişimi yapılacak ise o bilet ve konaklama rezervasyonları da eklenmelidir.
  • Banka hesap dökümü -  Banka hesabınızda minimum seyahat masraflarının tümünü karşılayacak miktarda nakit bulunmalıdır. Bu rakam günlük hesap edilmeli konaklama, yeme içme vb. harcamalara göre belirlenmelidir. Hesap dökümünüz banka onaylı olmalı. Kaşeli ve imzalı belgenize yetkili kişinin imza sirküleri de eklenmelidir.
  • Vize Talep Dilekçesi – Seyahat planınızı, sebebinizi, süresini ve seyahat masraflarınızın kim tarafından karşılanacağını aktaran dilekçe Polonya ziyaretçi vizesi başvurunuzda dosyanızda bulunmalıdır.
  • Schengen vize ücreti dekontu - Polonya vize ücreti 2024 listesinde belirlenen tarife üzerinden Polonya ziyaret vizesi kategorisine ve vize sürenize göre hesaplanan ücretiniz belirtilen banka hesabına yatırılmalı ve dekontu dosyaya eklenmelidir.

Polonya Ziyaret Vizesi Mesleki Evraklar

Çalışanlar ve İşverenler için;

  • Firma yazısı - Çalışanın firmadaki yaptığı görev, işe başladığı tarih, aldığı aylık maaş firmanın resmi yazışmada kullandığı antetli kâğıda ayrıntılı olarak yazılmalıdır. Firma yetkilisi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş evrak aslı vize işlem dosyasına konmalıdır.
  • Şirket Belgeleri - Firma Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazete fotokopisi, Vergi tabelası, İmza sirküleri Polonya vize belgeleri arasında güncel tarihle yer almalıdır.
  • SGK  işe giriş bildirgesi – Çalışanlar için işe başlama bildirisi dosyaya eklenmelidir. 
  • Hizmet Dökümü – Çalışanlar için 4A, işverenler için 4B SGK dökümü alınmalıdır.
  • Resmi Maaş Bordrosu – Son 3 ayı kapsamalıdır.
  • Ek Gelir Belgeleri - Avrupa’da ya da Türkiye’de gayrimenkul, kira geliri, araç ruhsatı ya da diğer banka hesap dökümleri Polonya ziyaret vizesi başvuru dosyasında bulunmalıdır.

18 yaş altında çocuklar için

  • Muvafakatname – Ailenin her ferdinin izni olduğuna dair anne ve babadan alınacak noter onaylı belge mutlaka Polonya vize işleminde dosyanıza eklenmelidir.

Ev hanımı, işsiz ve emekliler için genel bazda aynı evraklar istenmektedir. Kişisel durumunuza göre hangi evraklardan muaf hangi evrakların liste dışında ekleneceğini danışmanınızdan öğrenebilirsiniz. 

Eğer seyahat masraflarınızı bir sponsor karşılayacak ise Polonya ziyaret vizesi evraklarınıza başvuru sahibinin evrakları niteliğinde dosya hazırlanması gerekecektir. Ayrıca, sponsorunuz olacak kişi Konsolosluğa hitaben masrafları karşılayacağına dair taahhütte bulunmalıdır. Polonya Ziyaret Vizesi Evrakları için daha geniş bilgiye danışmanınız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Polonya vize ücreti 2024

Polonya vize ücreti Büyükelçilik tarafından periyodik olarak kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Kategori ve vize süreniz Polonya vize fiyatları konusunda önemli bir etkendir. Kısa süreli ve tek girişli olarak tabir edilen vizede rakam 80 Euro civarında hesaplanmaktadır.

Büyükelçilik nezdinde listelenen rakama seyahat sağlık sigortası, tercüme gibi ek harcamalarınız dahil değildir. Bu sebeple tam hesaplamanızı seyahat özelliklerinize göre hesaplatmanız gerekmektedir.

Polonya vize şartları gereği ödediğiniz vize harcı başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret durumunda iade edilmemektedir.

Polonya ziyaret vizesi kaç günde çıkar?

Polonya ziyaret vizesi başvurusu dosyanız tam, eksiksiz ve olması gereken şekilde teslim edildiği takdirde ortalama 15 iş gününde sonuç alınmaktadır.
Lakin başvuru sürecinizi 15 gün çerçevesinde düşünmek yanıltıcı olacaktır. Evraklarınızın düzenlenmesi, başvuru dosyanızın sisteme girişi VIS kaydınız yok ise Polonya vize randevu şartınız için de gün belirlenmesi gerekecektir. Ekstra alternatif evrak isteği ya da ret durumunda başvuru tekrarı da başvuruda hesaba katılmalıdır.

Polonya konsolosluğu vize ofislerinin Türkiye ve Polonya resmi tatillerinde çalışmadığını da hesaba katarak en az 1 ay öncesinden dosyanızın sisteme girişini öneriyoruz. Ayrıca güncel diplomatik değişiklikler, sistem arızaları gibi durumlar da gecikmenize neden olabilir. Bu sebeple seyahatiniz plan durumunda iken danışanlarımıza ulaşmanız önemlidir.

Polonya vize reddi

Polonya vize reddi de vize alımınız gibi olası bir sonuçtur. Önceki seyahatleriniz ya da evraklarınızın talep edildiği şekilde tesliminin yapılmaması buna etkendir. 
Vize reddi söz konusu olduğunda ret evrakınızı danışmanlarımızla paylaşarak çözümleyebilir ve kısa sürede yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Olumsuz sonuçlar yaşamamak adına başvurunuzu bir profesyonel yardım alarak gerçekleştirmeniz en doğru karar olacaktır.

Polonya vizesi gerekli evraklar listemi nasıl belirlerim, Polonya aile ziyareti vize dilekçe örneğini nasıl edinirim, Polonya vizesi ne kadar tutacak? Gibi tüm sorularınıza ülke uzmanlarımız cevap verecektir. Polonya vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak Polonya ziyaret vizesi başvurularınızı asgari riskte, strese girmeden, kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek