Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsviçre Vizesi

İsviçre Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsviçre Aile Ziyareti Vizesi

İsviçre Aile Ziyareti Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

İsviçre aile ve arkadaş ziyareti vizesi kaç günde çıkıyor?

İsviçre vize sonuçlanma süresi tümüyle konsolosluğun inisiyatifinde olmaktadır. Ancak Ortalama 1 hafta içerisinde sonuçlanabilir.

İsviçre aile ve arkadaş ziyaret amaçlı vize başvuruları için şahsen gelinmesine gerek var mı?

İsviçre aile ve arkadaş ziyareti başvurularında kişinin şahsen gelmesi zorunludur. Ancak kişi eğer son 5 yıl içerisinde parmak izi verdiyse, vekalet vererek vize başvurusunu şahsen gelmeden gerçekleştirebilir.

İsviçre aile ve arkadaş ziyaret amaçlı vize başvuruları için otel uçak satın alınması isteniyor mu?

İsviçre aile ve arkadaş ziyareti amaçlı başvurularda satın alınmış uçak bilgisi, konsolosluk talep etmedikçe zorunlu değildir. Rezervasyon yapılması yeterli görülmektedir. Ancak bu başvuru kategorisinde otel bilgisi istenmemektedir. Davet gönderen kişi ile beraber konaklama yapılacağı gelen davetiyede belirtilir.

İsviçre vize başvurunuz için mesleki durumunuza uygun evrakları tamamladıktan sonra kargo/kurye ile ofisimize ulaştırabilirsiniz. İsviçre aile, arkadaş, akraba ziyareti vize başvurularında İsviçre Konsolosluğunun başvuru sahibinin kişisel durumuna göre talep edebildiği taahhüt belgesi ve başvuru sahibinin iş durumuna göre değişen mesleksel evraklara dair sorularınızı 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşarak yetkililerimize yöneltebilirsiniz.
Listelerde yer almayan kişisel durumunuza göre değişen ek evraklar olabilir, bu nedenle destek hattımıza bağlanarak kişisel durumunuza uygun evrak listesi talep etmeniz yararınıza olacaktır. İyi yolculuklar dileriz. 
 İsviçre aile, akraba, arkadaş ziyareti vize başvurularında bulunacak kişinin İsviçre kalış süresini kapsayan tüm Schengen ülkelerinde geçerli, acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortasının sunulması gerekmektedir. Schengen ülkeleri için zorunlu uçak ve konaklama rezervasyonlarınızı, adınıza düzenlenmiş 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanızı yapmaktayız. 

İsviçre Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi, Taahhüt Belgesi

İsviçre’ye aile/arkadaş/akraba ziyareti amaçlı seyahat edecek kişiler, İsviçre'de ikamet eden davet sahibinin İsviçre’deki konaklama masraflarını karşılayacağını taahhüt eden belgeyi İsviçre Konsolosluğuna, konsolosluk başvurudan sonra talep ettiği takdirde sunmalıdırlar.  Konsolosluk başvuruyu inceledikten ve gerekli gördüğü takdirde taahhüt belgesi talep etmektedir. Taahhüt belgesi, davet belgesi değildir. Taahhüt Belgesi İsviçre Konsolosluğundan temin edildikten sonra İsviçre’de ikamet eden davet sahibine e-mail veya faks olarak gönderilir. 

İsviçre Taahhüt Belgesi ile seyahatin sponsoru olan davet sahibi, Türkiye’den gelen misafirinin konaklama masraflarını (kaza, hastalık, geri dönüş vb.) 30.000 CHF’ye kadar karşılayacağını taahhüt eder.
Taahhüt Belgesini imzalayacak davet sahibi İsviçre vatandaşı veya Lichtenstein vatandaşı ya da her iki ülkede geçerli bir oturum/yerleşme iznine sahip olmalıdır. 
Davet edilen kişi tarafından taahhüt belgesinin 1. ve 2. maddeleri okunaklı, siyah ya da mavi tükenmez kalemle doldurulmalıdır. İlgili kısımların doldurulduğu taahhüt belgesi, e-mail veya faks aracılığıyla İsviçre’de ikamet eden sponsor kişiye göndermeli ve seyahatin sponsoru olan kişiyi ilgilendiren bölümlerin doldurulmasından belge yetkili makamlara iletilmelidir. 
Yetkili makam tarafından incelenen belgenin sonucu Göçmen Bilgi Sistemi'ne girilmekte ve İstanbul'daki İsviçre Konsolosluğuna bildirimi yapılmaktadır. Bildirimin sonucunda İsviçre Konsolosluğu Aile Ziyaret Vizesi başvurusunu karara bağlamaktadır.

İsviçre Konsolosluğunun Tarafıma İlettiği Taahhüt Belgesi Ret Belgesi Mi?

İsviçre Konsolosluğunun aile, arkadaş, akraba ziyareti başvurularında ilettiği taahhüt belgesi ret belgesi değildir. Başvuru sahibinin İsviçre’deki konaklama masraflarını karşılayacak yeterli maddi gücünün olmaması veya maddi olanaklarından şüphe duyulması halinde bir taahhüt belgesi konsolosluk tarafından talep edilebilir.Taahhüt belgesinin bir kısmı başvuru sahibi tarafından doldurulacakken, bir kısmı da İsviçre’de ikamet eden davet sahibi tarafından doldurulmalıdır. Taahhüt belgesi davet sahibinin (garantör) vize başvuru sahibinin masraflarını karşılayacak yeterli maddi gücünün olduğunu veya yeterli maddi olanaklara sahip olduğunu kanıtlayıcı bir belgedir. 

Taahhüt Belgesi Doldurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1ve 2. madde okunaklı, siyah veya mavi tükenmez kalemle doldurulmalıdır.  İsviçre aile ziyaret vizesi başvuru sahibi belgeyi doldurduktan sonra e-mail veya faks ile davet sahibine (garantör) göndermelidir. Garantör formun kendisinin doldurması gereken kısımları tamamlayarak İsviçre’de bulunduğu bölgede kantonal ve komunal makamlara iletecektir. Yetkili makam taahhütnameyi kontrol ederek Göçmenlik Bilgi Sistemi’ne işler. Kontrol edildikten sonra başvuru sonucu İsviçre Başkonsolosluğuna iletilir. Sonuç İsviçre Başkonsolosluğu'na ulaştıktan sonra İsviçre Başkonsolosluğu vizenin verilip verilmeyeceğine karar verir. 

Taahhütname Onayından Sonra Başvuru Evraklarının Güncellenmesi

Başvuru Sonucu İsviçre Konsolosluğuna ulaştıktan sonra yeni bir randevu alınmaktadır. Taahhüt belgeniz İsviçre Konsolosluğuna ulaştıktan sonra yeni randevunuzu sizin adınıza almaktayız. Pasaportunuzlar birlikte güncel ve tarihleri birbirine uygun uçak rezervasyonu ve yeni seyahat sağlık sigortasını konsolosluk ilgili birimine iletmekteyiz. İşlem süresi minimum 2 iş günü sürmektedir. 

İsviçre Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

1)Standart Evraklar

Pasaport: İsviçre vizesi için pasaportunuz seyahatinizin bitiminden sonra 6 ay daha geçerli olmalıdır.
Biyometrik fotoğraf: 2 adet olarak teslim edilmeli, ölçüleri 35x45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalıdır. Fotoğrafın daha önceki bir vize başvurusunda kullanmamış olmasına dikkat ediniz.
Davetiyeniz Almanca veya İngilizce yazılmalı, davet eden kişinin kişisel bilgileri, İsviçre pasaport ve kimlik fotokopileri, davet edilen tarafın seyahat süresi, konaklama amacı gibi ayrıntıları içermelidir. Davetiye belgesini davet sahibinden e-mail veya faks olarak temin edebilirsiniz. 
Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmalı, seyahat ayrıntılarını içermeli ve kaşeli ve imzalı olmalıdır. 
Taahhütname: Başvurudan sonra İsviçre Konsolosluğu aile, arkadaş, akraba ziyaret başvurularında taahhütname talep edbilmektedir. Taahhütname ilgili kısımlar başvuru sahibi tarafından doldurulduktan sonra İsviçre’de ikamet eden davet sahibine iletilmelidir. 
2) Mesleksel Evraklar

Şirket Sahipleri ve Çalışanlar İçin İsviçre Vize Başvuru Evrak Listesi

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, Pasaport, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet biyometrik fotoğraf
Şirket evrakları: İngilizce veya Almanca hazırlanmış Davetiye, İngilizce vize talep dilekçesi, orijinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, SGK barkodlu ve detaylı hizmet dökümü ( Şirket sahipleri için 4B,4C iken çalışanlar için 4A’ dır.)
Maddi gelir beyan eden evraklar: Banka hesap dökümü. Maaş bordrosu (Yalnızca çalışanlar için gereklidir belge kaşe ve ıslak imzalı temin edilmelidir.)
Vize talep dilekçesi konsolosluğa hitaben yazılmalı, seyahat ayrıntılarını içermeli ve kaşeli ve imzalı olmalıdır. 

Öğrenciler ve Ev hanımları İçin İsviçre Vize Başvuru Evrak Listesi

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, pasaport, biyometrik fotoğraf, öğrenci belgesi (yalnızca öğrenciler için geçerlidir.)
Maddi gelir beyan eden evraklar: Banka hesap özeti (son üç aylık, en az 5.000 TL)

Ev hanımları ve öğrencilere sponsor olacak kişilerin de statülerine göre evrak beyan etmeleri gerekmektedir.

Öğrencilere, Ev Hanımlarına ve Çalışmayan Kişilere Sponsor Olacaklar İçin Evrak Listesi

Sponsor olacak kişi işveren ise; İşveren yazısı, sponsor yazısı, orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri, SGK hizmet dökümü, Banka hesap dökümü
İşveren yazısı: Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmalı kaşeli ve imzalı olmalıdır. Sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmelidir.
Banka hesap dökümü: Son üç aylık olmalı, içerisinde en az 5.000 TL bulunmalıdır. Belgenin kaşeli ve orijinal ıslak imzalı olmasına dikkat ediniz.

Emekliler ve Devlet Dairesi Çalışanları İçin İsviçre Vize Başvuru Evrak Listesi

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, pasaport, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet biyometrik fotoğraf
Mesleki evraklar: Emekli kart fotokopisi, İngilizce vize talep dilekçesi, Çalışma belgesi, resmi izin belgesi, görev kimlik kartı fotokopisi (Çalışma, resmi izin belgesi ve görev kimlik kartı fotokopisi yalnızca devlet dairesinde çalışanlara aittir).
Banka hesap dökümü: Son 3 aylık olmalı, en az 5.000 TL bakiye bulunan, bankadan temin edilen, kaşeli, imzalı orijinal belge banka yetkilisinin imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır. 

Doktor, Mühendis, Eczacı ve Mimarlar İçin İsviçre Vize Başvuru Evrak Listesi

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, pasaport, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet biyometrik fotoğraf
Şirket evraklar: Şahsi vize talep dilekçesi, İngilizce vize talep dilekçesi( şirket adına), SGK işe giriş bildirgesi
Banka hesap özeti

İsviçre Schengen Vizesi Ücreti

İsviçre Schengen vizesi ücreti; İsviçre Konsolosluğu harcı, randevu ücreti, sigorta ve diğer giderler için ek hizmet bedelleri ve vize servisimiz hizmet bedelini kapsamaktadır. İsviçre vize ücretleri planladığınız seyahatin süresine ve seyahat amacınıza göre değişebilmektedir. Mesleksel durumunuza uygun detaylı evrak listesi ve vize ücret bilgisini içeren bilgilendirme e-mailini telefon hattımızdan bizi arayarak talep edebilirsiniz. 

İsviçre Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsviçre vizesi sonuçlanma süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür. İsviçre Konsolosluğu resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda yoğunluktan dolayı ve yabancı pasaportla yapılan başvurularda değerlendirme süresi uzayabilmektedir. Taahhüt belgesinin davet sahibi tarafından doldurulması ve ilgili birime iletilmesiyle birlikte vize başvurusu karara bağlanır. Bu süreç tamamlandığında İsviçre Konsolosluğu rezervasyon belgelerinin ve sigorta tarihlerinin güncellenmesini talep eder. Bu süreye bağlı olarak başvurunun karara bağlanma süreleri değişmektedir. 

İsviçre Schengen Vizesi Biyometrik Veri Beyanı

Vize başvurularınız için parmak izi randevusu gereklidir. Parmak izi randevusunu müşteri temsilcilerimiz uygun bir tarihe sizler adına alacak, almadan önce tarih ve saati onayınıza sunacak ve randevu gününüzde bir müşteri temsilcimiz bizzat size eşlik edecektir. Parmak izi taraması işlemi bir kereye mahsus olarak yapılmakta ve 5 yıl süre ile Schengen vize başvurularında geçerli olmamaktadır.

UYARILAR

İsviçre Konsolosluğu başvurunuz süresince sizden ek evrak talebinde bulunabilir veya sizi görüşmeye çağırabilir.  
Evraklarınızı kurumumuza kargo, kurye ya da bizzat şubemize gelerek ulaştırabilirsiniz. Kargo,kurye bedelleri başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
İsviçre aile, akraba, arkadaş ziyareti vize başvurusunda bulunacak kişi İsviçre seyahati sonrası diğer Schengen ülkelerine seyahat edecekse tüm seyahat duraklarını kapsayan detaylı ulaşım ve otel rezervasyonlarını sunmalıdırlar. 
Daha kapsamlı bilgiler, soru ve görüşleriniz, 2024 yılı İsviçre vize ücret bilgisi için destek hattımıza bağlanabilir veya bilgi@happyturizm.com eposta adresimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek