Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsviçre Vizesi

İsviçre Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsviçre Hakkında Genel Bilgiler

Jura dağları, İsviçre platosu ve Alpler arasında bulunan naif ve kendi halinde bir ülke olan İsviçre’yi bu metin ile tanımaya hoş geldiniz. 
İsviçre Batı Avrupa’da bulunan denize kıyısı olmayan 41.285 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan kendi halinde barış içinde bir ülkedir. Kuzeyde Almanya olmak üzere Batıda Fransa, Doğuda Avusturya ve Güneyde İtalya ile komşuluk yapmaktadır. 
İsviçre Kızılhaç’ın doğduğu ülke olarak da anılır. Kızılhaç, Hıristiyanların kurmuş olduğu savaş, salgın hastalık çıkması ve deprem gibi durumlarda insanların yardımına koşan uluslararası bir örgüttür. Ülkede barış ve hümanistlik hakimdir eşitlikçi bir yönetimi vardır ve ülke 1815 yılından bu yana silahlı tarafsızlık antlaşması içindedir.
İsviçre 26 sınırsal alt birime yani İsviçre adıyla kantoya ev sahipliği yapar. Zürih, Basel, Lozan ve Cenevre İsviçre’nin en bilinen, en önemli şehirleridir. 
Her yıl 1 Ağustos İsviçre Ulusal günü olarak kutlanmaktadır. 1291 yılından bu yana gelenek bozulmamıştır ve ülkenin en önemli günüdür. Ülke aynı zamanda Federal otorite merkezi olarak da dünya ülkeleri arasında yer edinmektedir.

İsviçre’de Eğitim

İsviçre eğitim sisteminde oldukça farklı yapılara sahip bir ülkedir. Ülkede ki eğitim süreleri okuldan okula farklılık göstermektedir. İlkokul bazı okullarda 4 bazı okullarda ise 6 yıl okutulur. Bunun yanı sıra ilkokul ve liselerde kademeli eğitim sistemi denilen sistem ile eğitim verilmektedir. Her okul ve üniversite öğrencilerini kendi yaptıkları sınavlar ile okullarına kabul ederler. Üniversiteler 3 ila 5 yıl arasında eğitim verirler. Ülkede sanat okullarının değeri de oldukça yüksektir, öğrenciler zanaatlarına göre yetenek sınavlarına girerek sanat okullarına yerleşirler. Ülkede 2 yıllık üniversiteler az olsa da mevcuttur. İsviçre’nin eğitim sistemi oldukça kalitelidir lakin okulların bir o kadar da pahalı olduğunu bilmek gereklidir.

İsviçre’de Dil

İsviçre bir çok millete ve dile ev sahipliği yapmaktadır. Ülke nüfusunun çoğunluğu Almanca konuşmaktadır bunun yanında ülkede Fransızca ve İtalyanca dilleri konuşulur. Ayrıca ülkenin güneydoğusunda bulunan Graubünden kantonunda Romansça adı verilen resmi bir dil konuşulmaktadır.

İsviçre Kültürü

İsviçre denilince aklımıza gelen ilk şey Alpler olmalıdır tabi ki. Ülkenin kültürü de ilk başta Alplerden gelmektedir. Kış tatiliniz için İsviçre’yi tercih ederseniz mutlaka Alplerde kayak yapmalısınız. Ülkenin meşhur şaraplarını şömine karşısında yudumlamak da tatilinize muhteşem dingin bir anı kazandıracaktır. Ülkede yetişen çeşitli üzümler ülkenin rakımı, havası ve zengin suları seyahatiniz de tadacağınız ve gezeceğiniz tüm yerlerde sizi etkileyecektir. Bunların yanında ülkenin net bir kültürel yapısı yoktur, çevre komşuları ülke kültürünü oldukça etkilemiştir. Paskalya kutlamaları, Noel kutlamaları ve yerel bayramları oldukça zengin ve kültürel açıdan farklılıkların gösterildiği bir biçimde yaşanır. Ocak ayı sonunda yapılan Uluslararası Balon Festivali her seyahatçinin mutlaka görmesini gerektirecek kadar güzel ve eğlencelidir. Bunun yanında ülkede düzenlenen birçok sanat ve eğlence festivali bulunmaktadır. Festivaller her sene değişebileceğinden seyahat zamanınızda küçük bir araştırma ile festival zamanlarını öğrenebilir seyahatinizi o tarihlere denk getirebilirsiniz bu sayede harika deneyimlerde kazanmış olacağınıza eminiz.

İsviçre Ekonomisi

İsviçre dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Ülke halkının yetişkin nüfusu oldukça yüksek mal varlıklarına, topraklara sahiptir ve erken yaşta yüksek tazminatla emekli olurlar. Özellikle Cenevre ve Zürih kentleri yaşam kalitesi bakımından dünya sıralamasına girmektedir. İsviçre ithalat ve ihracat üzerinde de oldukça gelişmiştir.

İsviçre’de Din

Ülke dini açıdan da oldukça zengin ve çeşitlidir. Birçok inanç ve birçok ibadet yeri ülkede mevcuttur bunun yanında ülke de dine ve karşı inanışa saygı oldukça yüksektir. İsviçre’nin en güzel noktası insanların birbirlerine olan görüş saygıları ve barış içinde yaşamalarıdır. Ülkede resmi bir din yoktur. En çok Hristiyan bulunan ülke de çeyrek nüfustan azı Reformcudur bunun yanında Ortodoksluk, Müslümanlık, Budistlik, Hinduistlik ve Yahudilik de ülke de inanılan inançlardır. 

İsviçre’de İklim

İsviçre iklimi ılıman iklimdir. Yazları sıcak, nemli ve ara ara yağmurludur. Kışlar ise bölgelere göre sert veya yumuşak bir biçimde yaşanır örneğin Alplerin yükseklerinde kış oldukça sert geçer ama alt kesimlerde yaz ayları kış aylarından daha yağışlı geçer kırılgan bir ekosisteme sahiptir kısacası ülke iklimi oldukça ilginç ve değişkendir. İsviçre seyahatiniz içinde en uygun zaman kayak için Ocak ve Şubat aylarıdır ama kültürel bir gezi küçük bir kaçamak yapmak ister ve kışı tercih etmezseniz Eylül ve Ekim ayları seyahatiniz için en uygun zamanlardır.

İsviçre’de Mutfak

İsviçre mutfağı muhteşem Fondüleri ve Çikolataları ile bilinmektedir. 18.yy dan bu yana çikolata üretimi yapan ülke de Daniel Peter 1875 yılında sütlü çikolatayı icat etmiştir. Çikolata icadı ve yapımı ülkeye en çok çikolata tüketme ünvanı da kazandırmıştır. Çikolatanın yanında Raklet ve Röstiler de İsviçre’nin meşhurlarından diyebiliriz. Ayrıca Gruyeres ve Emmental vadilerinden gelen süt ve peynirler de İsviçre mutfağını oldukça zenginleştirmiştir. Muhteşem peynirlerin yanında ülkenin beyaz ve kırmızı şaraplarından bahsetmeden de geçmek istemiyoruz. Valais ve Vaud beyaz şarapları biraz pahalı olsa da denenmesi gereken nadide lezzetlerdendir. Ülkenin en ünlü alkolüde haliyle şaraptır. İsviçre’ye gidip çikolata yemeden ve şarap içmeden dönmeyin deriz.

İsviçre’den Hediyelik Ne Alınır?

İsviçre’den dönerken size bir hatıra ve sevdiklerinize bir hediye almak isterseniz size en başta çikolata almanızı öneririz. Bunun yanı sıra İsviçre Çakısı ülkenin en meşhur hediyeliklerindendir. Ayrıca Emmental ve Gruyeres vadilerinde yapılan peynirlerde meşhur şaraplar ile birlikte ülkenize dönüşte alınabilecek makul şeylerdir. Yalnızca belirtmek isteriz ki İsviçre oldukça pahalı bir ülkedir alışveriş yaparken hediyelik alırken dikkat etmenizi tavsiye ederiz ve size muhteşem bir İsviçre seyahati dileriz.

İsviçre’ye Nasıl Gidilir?

İsviçre seyahati için ülkemizden Zürih’e, Basel’e ve Cenevre’ye uçak seferleri bulunmaktadır. İsviçre’ye seyahat edecek olan bireyler vize alma durumunda olabilirler. 
İsviçre vizesi, Diplomatik (siyah), Hususi (yeşil), Hizmet (gri) pasaport sahibi her bireyin muaf kılındığı vizedir. Sadece Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahipleri İsviçre vizesi almak zorundadır.

İsviçre vize alımı için merak ettiklerinizi sormak ve danışmanlık hizmeti almak için 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek