Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsviçre Vizesi

İsviçre Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsviçre Konferans Vizesi Nasıl Alınır?

Son 3 yıl içerisinde Schengen vizesi almışsanız, parmak izi muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık biyometrik veri beyanından (parmak izi bilgileri) muaf olmanız halinde vize başvurularınızı şahsen hazır bulunmanıza gerek kalmadan yürütecektir. Parmak izi muafiyet durumunuzu yetkililerimize sorgulatabilirsiniz.
İsviçre vize başvuruları için bölge sınırlaması bulunmamaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak Türkiye’nin her bölgesinden vize başvurularını tamamlamaktayız. İsviçre vizesi için parmak izi tarama prosedürü yalnızca İstanbul ve Ankara'dan tamamlanabilmektedir. 
İsviçre konferans ve seminer vizesi için detaylı evrak listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. 

İsviçre Konferans, Seminer Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İsviçre konferans vizesinde kolektif yapılacak seyahatlerde, birden fazla başvuru sahibi aynı orijinal belgeye sahipse, başvuru sahiplerinden birisi orijinal belge ve tercümesini ve diğer başvuru sahipleri orijinal belgenin suretlerini tercümeleriyle birlikte sunmalıdırlar.

İsviçre Konsolosluğu eksik evraklar yapılan başvuruları kabul etmeyebilmektedir. Başvuru evraklarınızı eksiksiz ve aşağıdaki belirtilen yönergelere uygun olarak hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Giriş kartı, davetiye veya katılım belgeleri.
Katılım belgesi e-mail veya faks olarak temin edilebilir. Katılım belgesi kişinin kimlik bilgilerine göre düzenlenmiş olmalıdır. Konferans hotelde düzenlenecekse, hotelden katılımcı listesini içerir etkinlik onay belgesi de temin edilebilir. 

İsviçre Schengen başvuru formu
Uygun ve eksiksiz şekilde doldurulmuş vize başvuru formunun orijinali sunulmalıdır. Schengen vize başvuru formu Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca veya İngilizce olarak doldurulmalıdır. 18 yaşının altındaki başvuru sahiplerinin başvuru formları her iki ebeveyni veya yasal vasisi tarafından imzalanmalıdır.

Biyometrik fotoğraf
İki adet güncel tarihli ve biyometrik pasaport boyutunda fotoğraf

Pasaport
Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun aslının, Schengen ülkelerine yapılması planlanan seyahatten sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalı ve en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır.

Pasaport fotokopisi
1-4 sayfalar, son sayfa, uzatma geçerliliğini gösteren bütün sayfalar, önceden alınan vizelerin tüm sayfalarının fotokopileri sunulmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası
Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası, en az 30,000 Euro teminatlı ve planlanan seyahat süresince tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Hizmet bedelimiz dahilinde seyahat sağlık sigortanızı yapmaktayız.

Banka Hesap Dökümü
Yeterli maddi imkana sahip olunduğuna dair belgelerin aslı. Banka hareketleri son 3 ayı göstermelidir. Banka hesabında en az günlük 100 İşviçre Frankı bulunmalıdır. Hesap bakiyenizde en az 5.000 TL bakiye bulunmasını tavsiye ederiz.

Son 3 aya ait maaş bordrosu
Çalışma belgesi ve/veya izin onay belgesi

İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına, İsviçre Konsolosluğuna hitaben düzenlenen, çalışanın/serbest meslek sahibinin kişisel bilgilerini, ziyaretinin amacını ve süresini belirten ıslak imzalı resmi onaylı belge sunulmalıdır.

Şirketin ticaret odası kaydı fotokopisi (son 6 ay içinde temin edilmiş olmalıdır.)
Ticaret sicili gazetesi fotokopisi
Vergi levhası, fotokopisi
(yıllık güncel olmalı)
SGK giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü, asıl
SGK giriş bildirgesindeki, işyeri sıra numarası ile SGK hizmet dökümündeki işyeri sıra numarası aynı olmalıdır.

İsviçre Eğitim Vizesi

Eğitim amaçlı İsviçre vize başvurusunda bulunacak kişi eğitim alacağı okula ödenen eğitim ücretini belgeleyen evrakları sunmalıdır ve varsa okula dair kayır belgeleri sunulmalıdır. İsviçre 90 günden az eğitim, yaz okulu, dil okulu amaçlı seyahatleriniz için detaylı ve güncel evrak listesini destek hattımıza bağlanarak talep edebilirsiniz.

İsviçre Sağlık ve Tedavi Vizesi

İsviçre vize başvurusunda bulunacak kişi tedavi amaçlı ülkeye seyahat edecekse tedaviyi gerçekleştirecek sağlık kurumunun kabul belgesi ve vize başvuru sahibinin İsviçre’de tedavi olmasını öneren geçerli, orijinal heyet raporu. İsviçre sağlık ve tedavi vizeniz için güncel ve detaylı evrak listesini destek hattımıza bağlanarak talep edebilirsiniz. 

UYARILAR

  • İsviçre konferans vizesi için sunulacak evrakların tümü A4 boyutunda olmalıdır.
  • İsviçre konferans vizesi çıkış süresi 7 ila 10 iş günüdür. İsviçre Konsolosluğu tatil günleri ve istenebilecek ek evrak talebi gibi durumları göz önünde bulundurarak vize  başvurularınızı erken başlatmaya özen gösteriniz. 
  • İsviçre Konsolosluğu ek evrak talebinde bulunabilir.
  • İsviçre konferans, seminer vize başvurularınızda daha fazlası için destek hattımıza bağlanarak bilgi alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek