Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsviçre Vizesi

İsviçre Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsviçre Turist Vizesi

İsviçre Turist Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

İsviçre turistik vizesi kaç günde çıkıyor?

İsviçre vize sonuçlanma süresi tümüyle konsolosluğun inisiyatifinde olmaktadır. Ancak Ortalama 1 hafta içerisinde sonuçlanabilir.

İsviçre turistik vize başvurusu için şahsen gelinmesine gerek var mı?

İsviçre turistik başvurularda kişinin şahsen gelmesi zorunludur. Ancak kişi eğer son 5 yıl içerisinde parmak izi verdiyse, vekalet vererek vize başvurusunu şahsen gelmeden gerçekleştirebilir.

İsviçre turistik vize başvuru için otel uçak satın alınması isteniyor mu?

İsviçre başvurularında satın alınmış otel uçak bilgisi, konsolosluk talep etmedikçe istenmedikçe zorunlu değildir. Rezervasyon yapılması yeterli görülmektedir.

İsviçre turistik vize ücretleri, İsviçre vizesi ile ilgili tüm bilgiler ve İsviçre vizesi başvurusu yapmak için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41
Pasaportunuz da 25.09.2014 tarihinden sonra alınmış herhangi bir Schengen vizeniz varsa başvuru sırasında hazır bulunmanız gerekmemektedir. Bu durumda İsviçre vizelerinizi Kurumumuz aracılığıyla sadece Kargo veya Kurye hizmeti kolayca alabilirsiniz.
 İsviçre tuıristik vize başvuruları için 2024 yılında ki gerekli evraklar listesini sizler için derledik. Sayfamızın devamında İsviçre turistik vize başvuruları için 2024 yılında hazırmanız gereken evrakların listesini ve başvuru işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken hususları bulabilirsiniz.

İsviçre Turistik Schengen vizesi nasıl alınır?

İsviçre vize başvurularınızı kolaylaştırılmış bir prosedürle vize servisimiz aracılığıyla en kolay şekilde tamamlayabilirsiniz. 

  • Yetkilimizin size ileteceği bilgi e-mailinde yer alan evrakları hazırlayın. 
  • Hazırladığınız evrakları ofisimize kargo/kurye ile veya şahsen iletin. 
  • Randevunuzu onayınıza sunarak alalım.
  • Randevu günü yetkililerimiz eşliğinde parmak izinizi verin.

Hususi-Yeşil, Hizmet-Gri ve Diplomatik-Siyah pasaport sahipleri 90 güne kadar olan seyahatlerinde İsviçre vizesinden muaftırlar. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla İsviçre’ye vizesiz olarak giriş yapabilirler. Umuma Mahsus pasaport sahipleri İsviçre vizesi almaları zorunludur. 

İsviçre Turistik Schengen Vizesi İçin 2024 Yılı Gerekli Evraklar

Pasaport: Pasaportunuz seyahatinizin bitiminden sonra 6 ay daha geçerli olmalıdır.
Biyometrik fotoğraf: 2 adet teslim edeceğiniz biometrik fotoğrafınız, ölçüleri 35x45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalıdır. Fotoğrafın yeni olmasına dikkat ediniz.
İngilizce Vize talep dilekçesi: Vize talep dilekçesi konsolosluğa hitaben yazılmalı, seyahat ayrıntılarını içermeli ve kaşeli ve imzalı olmalıdır.

Şirket Sahipleri ve Çalışanlar İçin İsviçre Turistik Vize Gerekli Evrak Listesi

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, pasaport, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet yeni biometrik fotoğraf
Şirket evrakları: İngilizce vize talep dilekçesi, orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopileri, SGK barkodlu hizmet dökümü ( Şirket sahipleri için 4B,4C iken çalışanlar için 4A’ dır.)
Maddi gelir beyan eden evraklar: Çalışanlar için Maaşın yattığı banka hesap dökümü. Yalnızca çalışanlar için gerekli olan maaş bordrosu son 3 aylık ve imzalı, kaşeli olmalıdır.

Öğrenciler ve Ev Hanımları İçin Hazırlanması Gereken İsviçre Turistik Evraklar

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, pasaport, biometrik fotoğraf, öğrenci belgesi (yalnızca öğrenciler için geçerlidir.)
Maddi gelir beyan eden evraklar: Banka hesap özeti (son üç aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.)

Emekliler ve Devlet Dairesi Çalışanları İçin Hazırlanması Gereken İsviçre Turistik Evraklar

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, pasaport, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, biometrik fotoğraf
Mesleki evraklar: Emeklilik belgesi, İngilizce vize talep dilekçesi, Çalışma belgesi, resmi izin belgesi, görev kimlik kartı fotokopisi( Çalışma, resmi izin belgesi ve görev kimlik kartı fotokopisi yalnızca devlet dairesinde çalışanlara aittir.)
Maddi gelir beyan eden evraklar: Banka hesap özeti (son üç aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.)

Doktor, Mühendis, Eczacı ve Mimarlar İçin Gerekli İsviçre Turistik Evraklar

Şahsi evraklar: Kimlik fotokopisi, pasaport, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, biometrik fotoğraf
Şirket evraklar: Şahsi vize talep dilekçesi, İngilizce vize talep dilekçesi( şirket adına), SGK işe giriş bildirgesi
Maddi gelir beyan eden evraklar: Banka hesap özeti (son üç aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.)

İsviçre turistik vize başvurum kaç günde sonuçlanır?

İsviçre turist vize başvuruları raneevu tarihi sonrası dikkate alınarak ortalama 5-15 iş günü içerisinde değişkenlik göstererek sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluğun yoğun olduğu resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda ve Türkiye’den yabancı pasaportla yapılan başvuruların değerlendirme sürelerime göre uzayabilmektedir. 

İsviçre Turistik Vize Ücreti 2024

İsviçre turistik vize ücreti bazı durumlarda değişiklik göstermektedir. 2024 yılı İsviçre vize ücret bilgisini ve şahsi durumunuza uygun olarak hazırlanmış evrak listelerini içerir bilgilendirme e-mailini telefon hattımızdan bizi arayarak talep edebilirsiniz.  

İsviçre turistik vize ücreti bilgisi, başvuru koşulları, meslek durumunuza uygun detaylı evrak listesi ve daha fazlası için bizi arayabilirsiniz. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek