Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Suudi Arabistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti vize başvurularında şahsen gelmenize gerek bulunmazken Suudi Arabistan vizelerinizi Posta yoluyla şahsen gelmenize gerek kalmadan alabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi başvuruları için öncelikle bu ülkede bulunan yakınızdan S.Arabistan Dışişleri Bakanlığı onaylı bir davetiye yazısı temin etmeniz gerekmektedir. Davetiye yazısı olmadan bu vize kategorisine başvurular yapılamazken zorunlu olan davetiye belgenizin doğruluğunu kontrol ettirmek, davetiye prosedürlerinde yaşadığınız sorunlara çözüm üretebilmek için Yetkililerimizle çekinmeden iletişim kurabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi başvuruları 2 ila 5 iş günü arasında değişen süre aralığında sonuçlanmaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu Cuma günleri hizmet vermezken yine Cumartesi, Pazar, Türkiye ve Suudi Arabistan devletlerinin resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Bu sebeple Suudi Arabisatan vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç 10 gün önceden gerçekleştirmiş olmaya özen gösteriniz. 

Lütfen Suudi Arabistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vize belgelerinizi açıklamalarını göz önünde bulundurarak eksiksiz bir şekilde hazırlamaya özen gösteriniz.

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi İçin Gereken Evraklar

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı Onaylı Davetiye Fotokopisi - Davetiyenin doğruluğunu kontrol için davetiyenizi bilgi@happyturizm.com mail hesabımıza iletebilirsiniz.
Davetiyeyi gönderen Kişinin Suudi Arabistan ikamet izni ve pasaport fotokopisi. Yabancı uyruklu kişi ile evli olanlar kışiler ise ayrıca evlilik cüzdanı fotokopisini Suudi Arabistan'da davetiye gönderen kişiden temin edilmesi gerekmektedir.
Pasaport  Aslı (1 yıl sureli ve karşılıklı 2 boş sayfası olacak.)
Pasaport renkli fotokopisi (A4 Formatında)
3 adet fotoğraf (Biyometrik zemın beyaz 4x6 ebatlarında olacaktır)
Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alınmalı ve belge orijinal ıslak haliyle tarafımıza ulaştırılmalıdır.)
Kimlik fotokopisi renkli (A4 Formatında olacaktır)
Barkod İşlemleri Happy Turizm çalışma alanı içerisindedir. 
Happy Turizm için yetki yazısı ( Kişi kendisi yazacaktır)

Lütfen Dikkat (!)

  • Suudi Arabistan Aile , Akraba, Arkadaş Ziyareti Vize başvurularında bulunacak Yabancı Uyruklu kişilerde ikame fotokopisi ve İkamenin aslı gereklidir.
  • Suudi Arabistan Ticari Vize başvurularında bulunacak Yeşil pasaportlardan usd vize harcı alınmamaktadır.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi Sonuçlanma Süresi

Suudi Arabistan Ziyaret Vize başvuruları 2 ila 5 iş günü arasında değişen süre aralığında sonuçlanmaktadır. Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vize başvuruları için belirtmiş olduğumuz süreler ön görülen sürelerdir. Suudi Arabistan Konsolıosluğu'nun durumunuza bağlı olarak uzayabilir veya kısalabilir. Ayrıca yine söz konusu süreler Yabancı pasaportlarla yapılan S.Arabistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti vize başvurularında daha da uzayabilecektir. Yine Suudi Arabistan vize başvurularının sonuçlanma süreleri Konsolosluğun resmi tatil günlerine, S. Arabistan Konsolosluğunun yaşadığı teknik bir sorunlarda da uzayabilmektedir. Bu ve benzeri durumlarla karşılmaması halinde Suudi Arabistan Ziyaret vizenizi başvuru yapılan tarihinde ardından 2 iş günü sonunda alabileceksiniz. 

Suudi Arabistan vize başvurularınıza seyahat tarihinizden en geç 10 gün en erken ise 30 günce önceden başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz. Erken tarihte yapacağınız vize başvurularınız seyahat planlarınızı aksatmayacaktır.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi Ücreti

Suudi Arabistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti vize başvuru ücretleri, davetiye' de belirtilen sürelere göre değişebilmektedir. 1 yıllık bir davetiye gelmiş ve 1 yıl geçerli bir Suudi Arabistan Vizesi almayacaksınız (1 yıllık vize konsolosluk onayı alınarak verilir.) vize işlem ücretlerinizden çok fazla bir değişiklik olmayacaktır. Suudi Arabistan aile, akraba, arkadaş ziyareti vize ücretlerini öğrenebilmek için davetiye belgenizi bilgi@happyturizm.com hesabımıza iletmeniz yeterlidir. Davetiye belgenizin durumuna göre hem S.Arabistan ziyaret vize ücretlerini öğrenebilir, hem S.Arabistan ziyaret vizesi için gerekli evrakları öğrenebilir hem de Suudi Arabistan aile, akraba, arkadaş ziyareti vize davetiyenizin doğruluğunu yani onaylı olup olmadığunu öğrenebilirsiniz.

Bu arada Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurularında sigorta uygulamasına gitmiş bulunmaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğunun tüm vize kategorilerine yapılacak başvurularda Konsolosluk sigorta sisteminden sigorta yapılmaktadır. Bu sigorta uygulaması zorunlu bir uygulama olup sadece S. Arabistan Konsolosluklarından yapılabilmektedir. Vize işlem ücretine ek olarak sigorta gideriniz de bulunurken Suudi Arabistan sigorta ücretlendirmeleri Konsolosluk tarafından işlem sonrası belirlenmekte kişi başı 20 ila 80 USD arasında değişen bir ücretlendirme çıkabilmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek