Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Cezayir Vizesi

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Cezayir Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Cezayir’e yapacağınız seyahatinizde, Cezayir turist vizesi için ihtiyacınız olan evraklar, dikkat edilmesi gerekenler  ve vize çıkış süresini sayfamızda bulabilirsiniz. 
Cezayir vize başvurularınızda başvuru merkezinde şahsen bulunmanıza gerek yoktur. Aşağıdaki evrakları vize servisimize kargo ile veya şahsen ulaştırmanız halinde işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatmaktayız. 
Vize servisimize Türkiye’nin her bölgesinden evraklarınızı gönderebilirsiniz. Cezayir Konsolosluğu’nun bölge ayrımı yoktur.
Happy Turizm vize olarak Cezayir vizesi nasıl alınır amacıyla hazırlamış olduğumuz bu bilgileri vize başvurunuzu yapmadan önce teyit etmenizi öneririz.
Cezayir turistik vize başvuru evrakları; kişisel kimlik bilgilerinizi ihtiva eden belgeler ile mesleki ve sosyal statünüzü(işveren, SGK’lı çalışan, emekli, öğrenci, ev hanımı gibi) gösteren evraklardan oluşmaktadır.
Cezayir Konsolosluğu turistik vizeleri çoğunlukla kısa süreli olarak onaylamaktadır. (Örneğin 1 ay içerisinde 10-15 gün veya 30 gün olarak). Konsolosluğun onaylamış olduğu Cezayir turistik vizeleri ileri bir tarihten başlatılamamakta, onaylandığı tarihten itibaren geçerlilik süresi başlamaktadır. Bu nedenle vize başvuru sürecinizi seyahat tarihinizi göz önünde bulundurarak başlatmanızı öneriyoruz.
Cezayir’e yapacağınız seyahatiniz davetiye üzerine yapılacaksa eğer, bu davetiyenin Cezayir’deki belediyeden onaylanması gerektiğini hatırlatırız. Cezayir vizeleri 3 ay içerinde tek girişli ve 30 gün konaklamalı veya 3 ay içerisinde 90 gün konaklamalı çok girişli olarak verilebilmektedir.
Happy Turizm Cezayir departmanımıza bağlanarak 0(312) 419 56 41 Cezayir vizesi için gerekli evraklar 2024 ve Cezayir vize ücreti hakkında bilgi alabilirsiniz.

Cezayir Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Kişisel evraklar;

Cezayir Konsolosluğu'nun turistik vize başvuruları için talep ettiği kişisel evraklardan oluşmaktadır. Vize başvuru dosyası, pasaport, biometrik fotoğraf ve şahsi kimlik kartı bunlardandır. Seyahatiniz süresince kullanacağınız ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri ile finansal durumunuzu gösteren banka dokümanlarının da başvuru evrakları arasında olması gerekir.

2 Adet Cezayir Vize Başvuru Formu
Cezayir vize başvuru formu, Cezayir konsolosluğundan vize talebinde bulunduğunuzu gösteren, uluslararası geçerliliği bulunan resmi bir belgedir. Cezayir vize işlemlerinin ilk adımını oluşturan bu form, Türkçe veya İngilizce olarak doldurabilmektedir. Cezayir vize başvuru formu amacına uygun doğru ve güncel bilgiler ile doldurulması gerekir.Cezayir vize başvuru formuna kişisel kimlik bilgilerinizi, aile bilgilerinizi, seyahat amacınızı ve seyahat tarihleri ile ilgili bilgileri eksiksiz şekilde kayıt etmelisiniz.

Cezayir vize başvuru formunda beyan etmiş olduğunuz bilgiler ile diğer başvuru evraklarındaki bilgilerin birbiri ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Evraklar arasındaki çelişkili bilgiler vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir.

Cezayir vize başvuru formu, Cezayir Konsolosluğu'nun talebi doğrultusunda iki nüsha olarak hazırlanmalı ve her ikisinde de ıslak imza bulunmalıdır.Vize başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği yetkililerimizden alabilirsiniz. 

Pasaport
Vize işlemlerinde kullanacağınız pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olmalı, bütünlüğü bozulacak derecede yırtık ya da yıpranmış olmamalıdır (bilgileri okunamayacak şekilde). Onaylanmış vizenizin kaydının yapılabilmesi için en az 2 sayfasının boş olması ve üzerindeki fotoğrafınızın güncel halinizi yansıtması gerektiğini hatırlatırız.
Bununla birlikte asaportunuz 10 yıllık süreden fazla eski olmamalıdır. Farklı sebeplerden dolayı soyadınız değişmiş ise eğer, yeni durumunuza uygun düzenlenmiş pasaport ile başvuru yapmaya dikkat ediniz.

Biometrik Fotoğraf
Cezayir Konsolosluğu vize kriterleri gereği olarak arka fonu beyaz, yüz ifadesi net, biometrik ölçülere uygun iki adet fotoğraf vize başvuru dosyasına konması gerekir. Vize başvuru dosyasına koymuş olduğunuz biometrik fotoğraflarınız daha önceden kullanılmış olmamalıdır. Fotoğrafınız kimliğinizin tanınmasına olanak verecek şekilde güncel halinizi yansıtmalıdır. 

Banka Hesap Dökümü
Başvuru sahibi olarak Cezayir vize başvurularınızda kendi adınıza açılmış banka hesabınızın dökümlerini kullanmalısınız. Banka resmi makamlarından alacağınız son üç aylık hesap işlem hareketleri listesini, ıslak imza ve kaşeli olacak şekilde hazırlayarak başvuru dosyasına koymalısınız. Beyan etmiş olduğunuz banka hesabınızda 4.000 TL civarında bakiye bulunmalıdır. Banka evraklarını mümkünse vize başvuru tarihine yakın tarihlerde almaya gayret ediniz. Bilgilerinizin güncelliği açısından tüm evraklarınızı güncel hazırlamaya çalışınız. Vize işlemlerinizde, bilgilendirme amaçlı olarak verilen ATM bilgi fişlerini kullanmayınız. Bankanızda kaşeli, ıslak imzalı hesap dökümünü ibraz ediniz.?

Belediye Onaylı Davetiye
Cezayir vize başvurularında davetiyenin Aslının sunulması zorunludur. Cezayir Belediyesi onaylı olmalıdır. Davetiye olmaması halinde Otel tarafından kaşe ve imzalı olacak şekilde temin edilmiş. Otel Confirmations belgesi

Seyahat Sağlık Sigortası 
Cezayir Konsolosluğu turistik veye Aile ziyareti vize başvurularında kapsam alanı sadece Cezayir olan seyahat sağlık sigortaları talep etmektedir. Orijinal sigorta poliçelerini başvuru evraklarınızın arasına eklemeniz gerekirken yine poliçelerinizin seyahat tarihinden 1 gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra sona eren bir poliçe olmasına lütfen dikkat ediniz. 

Mesleksel Evraklar;

Başvuru sahibinin çalışan, emekli, öğrenci veya işveren olması durumuna göre farklılık gösteren evraklardan oluşmaktadır. Mesleki ve sosyal statünüzü gösteren bu evrakların, resmi makamlardan onaylı olacak şekilde hazırlanması gerekir. Vize başvurunuz için gereken, mesleki ve sosyal statünüzle alakalı güncel evrakların neler olduğunu öğrenmek için lütfen iletişim merkezlerimizle irtibata geçiniz.

İngilizce İşyeri Yazısı
Çalıştığınız kurum tarafından Cezayir Konsolosluk nezdine hitaben yazılacak dilekçede, ad ve soyadınız, ziyaret amacınız ve çalıştığınız kurumdaki pozisyonunuz net olarak belirtilmelidir. Seyahatinizin gidiş-dönüş tarihleri ile bu süre zarfında izinli olduğunuz ve tekrar geri döneceğiniz beyan edilmelidir. Vize talep dilekçesi kurumun resmi yazışmalarda kullandığı başlıklı kâğıda yazılmalı, kurum yetkilisi tarafından imza/kaşe yapılmalıdır.

Öğrenciler ve 18 yaş altındakiler için;

Muvafakatname
Vize başvuru sahibi 18 yaşından küçükse eğer anne baba birlikte noterden muvafakatname vermesi gereklidir. Hazırlanacak olan vize başvuru formunu anne ve baba imzalamalıdır.

Nüfus Kayıt Örneği Aslı
Başvuru sahibi adına nüfus müdürlüklerinden alınması gereken “Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” belgesinin evrakı, başvuru dosyasında bulunmalıdır. Kurum yetkilisi tarafından resmi belge olarak düzenlenen evrak ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. 

Sponsorluk Dilekçesi  
Vize başvurusu yapan 18 yaşından küçükler için 1. Dereceden yakını tarafından konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Hazırlanacak dilekçede seyahati yapacak kişinin adı soyadı ve gidiş-dönüş tarihleri ile seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı açık olarak beyan edilmelidir.
Uyarı (!) Öğrencinin seyahat masraflarını karşılayacak kişi, kendisinin tüm gelir kaynaklarının evraklarını resmi imzalı olacak şekilde hazırlayıp sunmalıdır.

Cezayir Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Cezayir vizesi için gerekli evrakların, Cezayir Konsolosluğuna teslim edildikten sonra, vize talebinizin değerlendirilerek sonuçlanması, yaklaşık 4-10 günlük bir zamanı bulmaktadır. Bu süre kesin olmayıp öngörülen bir süredir. Resmi ve dini bayramlar öncesi konsoloslukta oluşabilecek yoğunluklar bu süreyi etkileyebilmektedir. Ayrıca konsolosluğun ek evrak talebinde bulunması da süreyi etkileyen unsurlardandır.

Cezayir Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Cezayir vizeleri ileri bir tarihten başlatılamamakta, konsolosluğun verdiği tarihten itibaren geçerliliği başlamaktadır. Seyahat tarihinizle bağlantılı olarak mümkün olan en erken tarihte vize başvurunuzu yapmanızı öneririz.
  • Türkiye’de oturum izni bulunan AB vatandaşları, Türkiye’den Cezayir vizesine başvuru yaparken, evraklarının arasına ikamet izinlerini, mavi kartlarını ve Cezayir'i kapsayan seyahat sağlık sigorta poliçelerini de eklemeleri gerekmektedir.
  • Cezayir turistik vize başvurusu için kullanacağınız bütün evraklarınız mevcut halinizi yansıtmalı ve güncel tarihli olmalıdır.
  • Eksik, hatalı ve güncel olmayan evraklar ile yapılan başvuruların kabul edilmediğini unutmayınız.

Cezayir vize başvurunuzu vakit kaybetmeden yapmak için arayınız: 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek