Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İspanya Gemici Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İspanya Gemici Vizesi gemi personeli ya da denizciler için çalıştıkları gemiye binene kadar İspanya topraklarına giriş ve kısa süreli konaklama sağlar.
Bir gemide çalışan ve seyahati sırasında İspanya deniz sularından geçecek olan kişilerin İspanya Transit Gemici Vizesi alması gerekmektedir. Transit Gemici vizesi için gerekli evraklar ve vize prosedürüyle ilgili detaylı bilgiye yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. 
İspanya vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeye bağlı olarak tamamlamanız gerekmektedir. İkamet ettiğiniz bölgeye bağlı olarak başvuru evraklarınızda farklılıklar olabilir.

İspanya Gemici Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

  • Fotoğraf: 1 adet arka fon beyaz, 3 aydan eski olmayan 3,5x4,5 cm boyutunda biyometrik fotoğraf. (Resimde baş üstünde ve çene altında mesafe olmalıdır. Alına ve yüze saç ya da örtü gelmemelidir. Kaşların tamamı görünmelidr. Fotoğraf ön cepheden ve tüm yüzün görünür olması gerekmektedir. Photoshop işlemi uygulanmış olmalıdır, flu, fazla parlak ya da koyu,fotoğraflar ve gözlüklü fotoğraflar kabul edilmemektedir.
  • Schengen Vizesi Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından el yazısı ile kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu, 37. madde ve son sayfanın sonunda yer alan imza bölümü mutlaka imzalanmalıdır. 
  • Orijinal pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren 3 ay 15 gün geçerlilik süresi bulunan ve vize etiketi yapıştırılabilecek minumum 2 boş vize sayfası olan, 10 yıldan eski olmayan orijinal pasaport beyan edilmelidir. Pasaportunuz hasar görmüşse yenilenmesi gerekmektedir.
  • Uçak rezarvasyonu: Öngörülen tarihteki Gidiş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. Rezervasyonüzerinde PNR kodu yer almalıdır, mail çıktısı kabul edilmemektedir, ,süresi dolan ya da pasif halde bulunan rezervasyon kodlarıile işlem yapılmayacaktır.Tarih, gidiş-dönüş, varış ve kalkış yeri bilgisi, yolcunun doğru yazılmış adı belge üzerinde yer almalıdır. Eğer farklı bir ülkeden otobüs veya kiralık araçla İspanya’ya geçiş sağlanacaksa kiralama detayları, araçların plakaları, transfer ile ilgili belgeler yada bu bilgilerinyazılı olduğu dilekçe iletilmelidir. Grup geçişlerinde otobüs şoförünün ehliyeti ve araç plakası da eklenmelidir. Charter uçuşlarda seyahat acentesinin charter sözleşmesini eklemesi gerekir.
  • Firma yazısı: İspanyol Gemi firmasından transit vize istediğini bildiren, geminin limana yanaşma ve ayrılma tarihinin yer aldığı, denizcinin adı ve pasaport numarasıiçeren firmanın antetli kağıda ve kaşeli, ıslak imzalı yazı 
  • Gemici cüzdanı fotokopisi
  • Gemicinin kontratı
  • Davetiye: yolcu gemisinde garson olarak çalışmaya gidenler için orijinal sözleşme ve fotokopisi ve İspanya’daki gemi şirketinin davetiyesi
  • İkametgah
  • Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi: Nüfus cüzdanının ve güncel pasaportun tüm işlenmiş sayfalarının 

Başvuru Sahibi Yolcu Gemisinde Garson ise

  • Orijinal iş sözleşmesi

Ek Hizmetlerimiz: İspanya transit gemici vizesi başvurularında gidiş –dönüş yapılacak ulaşım aracıyla ilgili rezervasyonu gösteren belge sunulmalı. E-mail çıktısı kabul edilmemektedir. Süresi dolan ya da pasif rezervasyon kodları ile işlem yapılamaz. Dilerseniz uçak rezervasyonlarınızı ofisimizden yaptırabilirsiniz. Ayrıca seyahatinizi kapsayacak 30 bin Euro teminatlı Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortanızı da ofisimiz aracılığıyla yaptırmanız mümkün. 

İspanya Transit Gemici Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: İspanya Transit Gemici vizesi için gerekli evrakları hazırladıktan sonra kargo aracılığıyla ofisimize gönderebilirsiniz. Kişisel durumunuza göre bazen ek evraklar istenebildiği için 2024 güncel evrak listesini öğrenmek için Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca İspanya transit gemici vizesi başvuruları İstanbul’daki İspanya Başkonsolosluğu veya Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. İkamet adresinize göre hangi temsilciliğe başvuru yapabileceğinizi de yine yetkilimizden öğrenebilirsiniz. 
Yetkilimiz sizi bilgilendirecek: Belgeleriniz ofisimize ulaşır ulaşmaz yetkilimiz tarafından kontrolleri yapılacak. Eğer evraklarınız arasında eksik ya da hatalı olanlar varsa yetkilimiz sizi telefonla arayarak eksiklerinizi tamamlamanızı isteyecektir. 
Randevunuzu ayarlıyoruz: İspanya Transit Gemici Vizesi başvurularında tek karar mercii İspanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği’dir. Ancak bu iki temsilcilikte direkt başvuru kabul etmemektedir. Başvurular konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri ya da acenteler aracılığıyla yapılmaktadır. Schengen vize başvurularında zorunlu olan parmak izi verme işlemi bu vize başvuru merkezlerinde yapılmaktadır. Ancak bunun için randevu alınması gerekmektedir. Yoğunluk nedeniyle randevu almak uzun zaman alabilmektedir. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde en kısa süre içinde randevunuzu alacaktır. 
Bu arada vize yetkilisinin gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabileceğini ve ek evraklar isteyebileceğini unutmayın.

İspanya Transit Gemici Vizesi kaç günde çıkar?

İspanya Transit Gemici vizesi işlem süresi başvuru yapılan temsilciliğe ve yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. İstanbul’dan yapılan başvuruların sonuçlanma süreci en erken 7 iş günüdür. Bu süre resmi tatiller nedeniyle15 günü bulabilir. Edirne, Bursa ve İzmir’den yapılan başvurularda işlem süreci en az 9 iş günü iken, Antalya, Bodrum ve Trabzon’dan yapılan başvurular için en az 11 iş günüdür. Vizeniniz seyahat tarihine yetişmesini isterseniz en az 15 gün önceden başvuru yapmanızı öneririz. Bu arada İspanya Schengen vizenizin olumlu sonuçlanmış olması ülkeye kesin olarak girebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Ülkeye girişinize ve kalış sürenize sınır polisi karar vermektedir. 

İspanya Konsolosluğunun vize sonuçlanma süresi İspanya Konsolosluğu resmi tatil günlerini ve yabancı pasaportla yapılan başvuruları kapsamamaktadır.  

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek