Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İspanya Vizesi

İspanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Vize talep yazısı, başvurunuzun en önemli evraklarından biridir. Konsolosluk görevlileri diğer evraklarınız vasıtasıyla seyahatiniz hakkında gerekli bilgilere zaten sahip olacaktır ancak vize talep dilekçeniz, seyahatinizin detaylarıyla ilgili sizin kendi yorumunuzu ve iyi niyetinizi barındırır. Bu sebeple yazınız, konsolosluk tarafından dikkatle incelenecek, vizenizin olumlu ya da olumsuz olması ve buna bağlı olarak vizenizin süresi de etkilenecektir.

Vize Talep Dilekçesi

Vize dilekçesi nasıl yazılır? sorusu, vize başvurusu yapacak kişilerin en çok sorduğu sorulardan biridir. İngiltere, İrlanda, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve 26 Schengen ülkesine benzer formatta bir dilekçeyle başvurmak mümkündür, ancak dikkat edilmesi gereken nokta bu yazının ayrıntılarıdır. Yalnızca seyahatinizin amacını ve tarihlerini yazacağınız bir kağıt, başvurunuzun kabul edilmesi için yeterli olmakla birlikte sonucunu ya kötü etkiler ya da hiçbir etkisi olmaz.

Vize başvurunuzu iyi etkileyecek bir vize dilekçe örneği ise bazı şartları taşımalıdır. Bu noktada Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanları, başvurunuzu en iyi hale getirmek üzere her ay gerçekleştirdikleri binlerce vize başvurusundan gelen deneyimlerini kullanmaktadır. Dilekçeniz, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’nin 13.09.2009 tarihli 810/2009 sayılı Visa Code tüzüğüne uygun olarak hazırlanır. Bu konudaki bazı önemli noktaları siz değerli okuyucularımız için paylaşmak isteriz.

Vize Başvuru Dilekçesi

  • Vize başvuru dilekçesi, A4 kağıda yazılmalı, kağıt üzerinde herhangi bir yıpranma ya da kir bulunmamalıdır.
  • Resmi bir dille yazılmalıdır.
  • Okunaklı bir yazı ile elle veya bilgisayar üzerinde yazılabilir. Her iki durumda da mutlaka ıslak imza atılmalıdır.
  • Vize dilekçesi İngilizce ya da başvuru yapılan ülkenin dilinde yazılmalıdır. Konsolosluk görevlilerinin birçoğu Türkçe biliyor olmasına rağmen onlara daha rahat anlayacakları dilde hitap etmek önemlidir.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmalı, başvurunuzu değerlendirecek olan konsolosluk ya da büyükelçiliğin bulunduğu şehir ile vize bölümü ve vize şefinin dikkatine sunulmalıdır.

Kişisel Detaylarınız ve Seyahatiniz

  • Dilekçenizde belirteceğiniz seyahat tarihleri ile uçuş, konaklama ve seyahat sağlık sigortası tarihleriniz birbirini tutmalıdır.
  • Vize talep dilekçenizde vereceğiniz tüm bilgiler, sunacağınız evraklarla tutarlı olmalıdır.
  • İlk paragrafında ana vatanınızdaki hayatınızla ilgili önemli bilgilere yer vermelisiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize uzmanları, sizden alacakları bilgiler doğrultusunda dilekçenizin açılışını en uygun şekilde hazırlamaktadır.
  • Ana vatanınıza geri dönmenizi gerektiren sebeplerle ilgili tüm ayrıntılardan bahsedilmelidir. Konsolosluk, kişiyi Türkiye’ye bağlayan sebeplere dikkat eder. Unutmayın ki vize işlemleri kanunlara dayanır ve bir göçmenlik politikasıdır. Başvuru sahiplerinin aile, okul, iş vb. bağlayıcı sebepleri hakkında gerekli bilgileri vermesi çok önemlidir. Kişinin iltica ihtimali evraklar ve dilekçe üzerinden değerlendirilmektedir.
  • Eğer önceki seyahatleriniz ya da önceki vize kullanımınızla ilgili herhangi bir problem varsa, bunlar detaylı bir şekilde ifade edilmelidir. Örneğin önceki vizenizi Almanya’dan alıp ilk girişinizi İtalya’ya yapmış olabilirsiniz ya da uzun süreli vizeniz bir sonraki başvurunuzda daha kısa verilmiş olabilir. Bu konularla ilgili ayrıntılar yine sizden alınacak bilgilerle, uzmanlarımız tarafından, uygun bir şekilde yazıya dökülecektir.
  • Eğer uzun süreli ve çok girişli bir vize talep ediyorsanız, bu talebinizin sebeplerini ayrıntılarıyla açıklamalısınız. Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanları, bu talebinizi Vize Tüzüğüne uygun olarak hazırlar.

İş ve Gelirinizle İlgili Dikkat Etmeniz Gerekenler

Seyahat masraflarının nasıl ve kim tarafından karşılanacağı belirtilmelidir. Gelir kaynaklarınız, birikiminiz, bankadaki paranız, varsa tapu ve kira sözleşmeleriniz detaylıca açıklanmalıdır. Eğer banka hesabınız hareketli değilse bunun sebepleriyle ilgili detaylı açıklama yapılmalıdır.

Eğer banka hesabınıza son 1 ay içerisinde yatan, evraklarınızda gösterdiğiniz aylık gelirinizin üzerinde bir para varsa, bununla ilgili mutlaka açıklama yapılmalıdır.

Eğer bireylerden gelen bir para akışı mevcutsa (borç, ödeme vb.) bununla ilgili açıklamalar yapılmalıdır.

SGK’lı çalışan ve maaşı asgari ücretten gösterilen kişiler ek gelirlerini uygun bir dille belirtmelidir.

Yeni işe girmiş ve henüz 3 ayı dolmamış kişiler son 3 aylık maaş bordrosunu sunamamaktadır ve konsolosluğun gözünde yılık izin hakkına sahip değildir, bu kişiler durumunu uygun bir dille belirtmelidir.

İş yerinde henüz 1 yılını doldurmamış kişiler de konsolosluğun gözünde yılık izin hakkına sahip olmayan kişilerdir, durumunuz bu şekildeyse uygun bir şekilde belirtilmelidir.
Şirket sahibi kişiler vergi levhaları ve banka hesap dökümleri arasında tutarsızlık varsa bunlarla ilgili mutlaka açıklama yapmalıdır.
Sözleşmeli çalışanlar, sponsor kullanacaklar, freelance çalışanlar, çalışmayan kişiler, kira geliriyle geçinenler ya da bir takım kişisel durumlardan dolayı üzerinde tapu ya da banka hesabı gösteremeyen kişiler özel durumlarını ve ayrıntılarını belirtmelidir.

Seyahat Amacınızla İlgili Özel Ayrıntılar

Seyahat amacınıza dair ayrıntılar net bir şekilde ifade edilmelidir;
Eğer turistik bir seyahat gerçekleştirecekseniz; vize dilekçesi üzerinde seyahatinizin tarihleri, konaklayacağınız yer, görmek istediğiniz yerler, eğer mevcutsa katılacağınız organizasyonlara dair bilgiler, eğer tur ile seyahat edecekseniz tura dair ayrıntılar belirtilmelidir.
Eğer bir aile ya da arkadaş ziyareti gerçekleştirecekseniz; seyahatinizin tarihleri, konaklamanızı gerçekleştireceğiniz adres, davet eden kişi ile yakınlığınız, arkadaş iseniz ne zaman tanıştığınız, en son ne zaman görüştüğünüz, şimdi neden görüşmeniz gerektiği gibi ayrıntılardan bahsedilmelidir.
Eğer ticari bir seyahat gerçekleştirecekseniz; vize talep dilekçesi üzerinde seyahatinizin tarihleri, konaklayacağınız yer, firmanızın tarihi, uzmanlığınız, sektördeki payınız, görüşme yapılacak firmanın tüm bilgileri belirtilmelidir. Bu firmayla daha önce iş yaptınız mı yoksa henüz görüşmelere mi başlayacaksınız, bu görüşmeleri neden telefon ya da videocall üzerinden yapamıyorsunuz, sizi davet eden firma yetkilisiyle nasıl tanıştınız, ortak çıkarlarınız neler gibi sorulara yanıt vermelisiniz. Eğer birden fazla defa seyahat etmeniz gerekiyorsa bu sebepler, bir sonraki gidiş-dönüş tarihleriniz, programınız ve bu seyahatlerde neler yapılacağından da bahsedilmelidir. Ticari amaçla yapacağınız seyahatin, vize başvuru yaptığınız ülkeye nasıl bir katkısı olacağını aktarmalısınız.
Eğer bir fuar ziyareti gerçekleştirecekseniz; vize başvuru dilekçesi üzerinde fuarın tarihleri, bilgileri ve ayrıntıları, paylaşılmalıdır. Fuara stand sahibi olarak mı gidiyorsunuz yoksa ziyaretçi mi? Eğer stand sahibi iseniz ve hazırlık yapmak amacıyla fuarın açılış tarihinin öncesinde seyahat etmeniz gerekiyorsa bunu uygun bir dille açıklamalısınız. Sizi davet eden bir organizasyon yetkilisi mevcutsa kendisinin bilgilerini paylaşmalı, eğer giriş kartınız verildiyse bunu belirtmeli, konaklama ayrıntılarınızı paylaşmalısınız.
Eğer eğitim, öğrenim ya da dil okulu amacıyla seyahat ediyorsanız; bu eğitimi almanızı gerektiren sebepleri, güncel eğitim durumunuzu, bu eğitimi neden başvuru yaptığınız ülkede almanız gerektiğini aktarmalısınız. Daha önce kendi ülkenizde bir ön hazırlık (Örneğin, bir alt seviye kurs – sertifika programı vb.) yapıp yapmadığınızı, eğitiminiz süresince nerede konaklayacağınızı, masraflarınızın kim tarafından nasıl karşılanacağını, eğitiminiz sonrası Türkiye’ye dönüp ne yapacağınızı anlatmalısınız.

Vize Dilekçesi

Değerli ziyaretçimiz, dilekçenizi yazarken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir kısmını bu şekilde toparlayabiliriz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanları vize dilekçesi yazımı işlemlerinizi sizden aldığı bilgilerle, sizin adınıza tamamlayacak, başvurunuzu en uygun şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Ayrıntılı bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek